Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ASK@ pisze:BOZENAZWISNIEWA pisze:ariel pisze:Leucogen to w tej chwili nazwa zarezerwowana dla szczepionki przeciwko białaczce, ale leukogen o którym piszecie to chyba ma być lek krwiotwórczy, mający spowodować wzrost granulocytów.
I jeśli tak to wtedy z ludzkich leków mamy kilka do wyboru.
Tak ,szczepionka nas nie interesuje...
to podaj te nazwy,moze Asia to z doktorka skonsultuje
myslę,że lekarza by na pewno polecił cos co ejst na rynku i Groszkowi by pomogło(tak na marginesie)
Podaj proszę nazwy. To i j podzwonię. Jak ludzki to może łatwiej by było załatwić?
Marzenia11 pisze:Jesteście pewni że to ten sam? Bo wg Wikipedii ta substancja czynna filgrastin nie może byc podawana w sytuacji białaczki szpikowej. http://pl.wikipedia.org/wiki/Filgrastym Groszek ma takie podjerzenie i dlatego jedynym bezpiecznym preparatem jest Leukogen. Napisałam juz smsa do wetki groszka, żeby działała i się wypowiedziała na temat tego leku. Asia bedzie u niej z Groszkiem o 12.
ariel pisze:Marzenia11 pisze:Jesteście pewni że to ten sam? Bo wg Wikipedii ta substancja czynna filgrastin nie może byc podawana w sytuacji białaczki szpikowej. http://pl.wikipedia.org/wiki/Filgrastym Groszek ma takie podjerzenie i dlatego jedynym bezpiecznym preparatem jest Leukogen. Napisałam juz smsa do wetki groszka, żeby działała i się wypowiedziała na temat tego leku. Asia bedzie u niej z Groszkiem o 12.
Marzenia, a ten tajemniczy Leukogen to co to takiego???
ariel pisze:Ok, pogrzebałam trochę w necie.
Tamten leukogen (substancją czynną jest leikogen) chyba już nie jest produkowany, ew. w jakiejś jednej wytwórni w Rosji.
I to rzeczywiście było zupełnie co innego.
BOZENAZWISNIEWA pisze:Napiszcie mi jak najszybciej jaka dawka jest potrzebna i jak to się nazywa dokładnie...
Marzenia11 pisze:BOZENAZWISNIEWA pisze:Napiszcie mi jak najszybciej jaka dawka jest potrzebna i jak to się nazywa dokładnie...
dawka jest chyba jedna, bo tabletka 0,2, natomiast nie wiem ile tych tabletek trzeba, musisz się probowac kontaktowac z asia. jak się czegos dowiem to dam znać.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Silverblue i 74 gości