Re: Groszek FeLV+ przegrywa z chorobą:(((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 10, 2013 8:36 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leucogen pod tą nazwą występuje w Azji (Indonezja, Malezja). U nas to będzie Neupogen, Zarzio, Nivestim, Tevagrastim. Substancją czynną jest filgrastim. Niestety to drogi lek.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Śro lip 10, 2013 8:38 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

ASK@ pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:
ariel pisze:Leucogen to w tej chwili nazwa zarezerwowana dla szczepionki przeciwko białaczce, ale leukogen o którym piszecie to chyba ma być lek krwiotwórczy, mający spowodować wzrost granulocytów.
I jeśli tak to wtedy z ludzkich leków mamy kilka do wyboru.

Tak ,szczepionka nas nie interesuje...
to podaj te nazwy,moze Asia to z doktorka skonsultuje :(

myslę,że lekarza by na pewno polecił cos co ejst na rynku i Groszkowi by pomogło(tak na marginesie)

Podaj proszę nazwy. To i j podzwonię. Jak ludzki to może łatwiej by było załatwić?

juz napisałam do Asi sms,telefon ma wyłaczony chyba,sekretarka się odezwala...podałam nazwy leków...
dziękuje ariel za into:
"Neupogen, Zarzio, Nivestim, Tevagrastim. Substancją czynną jest filgrastim. Niestety to drogi lek :("
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro lip 10, 2013 8:50 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeśli może byc podany zamiennik, to jeśli jest drogi, pewnie znajdzie się chętnych do pomocy Groszkowi. Ja się zapisuję.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro lip 10, 2013 9:04 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jesteście pewni że to ten sam? Bo wg Wikipedii ta substancja czynna filgrastin nie może byc podawana w sytuacji białaczki szpikowej. http://pl.wikipedia.org/wiki/Filgrastym Groszek ma takie podjerzenie i dlatego jedynym bezpiecznym preparatem jest Leukogen. Napisałam juz smsa do wetki groszka, żeby działała i się wypowiedziała na temat tego leku. Asia bedzie u niej z Groszkiem o 12.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro lip 10, 2013 9:10 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marzenia11 pisze:Jesteście pewni że to ten sam? Bo wg Wikipedii ta substancja czynna filgrastin nie może byc podawana w sytuacji białaczki szpikowej. http://pl.wikipedia.org/wiki/Filgrastym Groszek ma takie podjerzenie i dlatego jedynym bezpiecznym preparatem jest Leukogen. Napisałam juz smsa do wetki groszka, żeby działała i się wypowiedziała na temat tego leku. Asia bedzie u niej z Groszkiem o 12.

Marzenia, a ten tajemniczy Leukogen to co to takiego???

ariel

Post » Śro lip 10, 2013 9:13 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

ariel pisze:
Marzenia11 pisze:Jesteście pewni że to ten sam? Bo wg Wikipedii ta substancja czynna filgrastin nie może byc podawana w sytuacji białaczki szpikowej. http://pl.wikipedia.org/wiki/Filgrastym Groszek ma takie podjerzenie i dlatego jedynym bezpiecznym preparatem jest Leukogen. Napisałam juz smsa do wetki groszka, żeby działała i się wypowiedziała na temat tego leku. Asia bedzie u niej z Groszkiem o 12.

Marzenia, a ten tajemniczy Leukogen to co to takiego???

preparat stymulujący produkcję leukocytow, tak ogolnie wiem, ktory jest jedynym jaki mozna teraz podac groszkowi majacemu podjerzenie białaczki szpikowej. Nie wiem jaka tam jest substancja czynna itp, przecyztałam o Neupogenie i tam jest napisane w przeciwwskazaniach : przewlekła białaczka szpikowa. ale może ma znaczenie "przewlekła"? nie wiem, głosno myslę... naprawdę (na szczęście) się nie znam.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro lip 10, 2013 9:23 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dobrze wyczytałaś Marzena,mam dwa koty ze szpikową :( ,wiec znowu nic :( Mój wet mówi,ze nie bardzo jest co zrobić w takim przypadku...u nas oczywiście...
Asia trzymajcie się,nie mam siły "tego"czytac,czuję się strasznie jakbym walczyła o własnego kota i się znowu dołuję...Daj znać proszę jak po wizycie :( Mam duzo pracy dzisiaj z moimi chorutkami,więc nie bedzie mnie tutaj troszkę...Te upały sa najgorsze dla naszych "białych"kotów Asiu...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro lip 10, 2013 9:54 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ok, pogrzebałam trochę w necie.
Tamten leukogen (substancją czynną jest leikogen) chyba już nie jest produkowany, ew. w jakiejś jednej wytwórni w Rosji.
I to rzeczywiście było zupełnie co innego.

ariel

Post » Śro lip 10, 2013 10:00 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

ariel pisze:Ok, pogrzebałam trochę w necie.
Tamten leukogen (substancją czynną jest leikogen) chyba już nie jest produkowany, ew. w jakiejś jednej wytwórni w Rosji.
I to rzeczywiście było zupełnie co innego.

szkoda.... szukamy zatem dalej.

Marzenia11

Post » Śro lip 10, 2013 10:04 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

Myślę, że jeśli będzie konieczność pomocy finansowej to znajdzie się wiele osób chętnych pomóc, ja również - najważniesze znaleźć ten lek albo taki, który pomoże. Groszku walcz!!!. Asieńko trzymamy kciuki. Daj znać jak wizyta :?:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Śro lip 10, 2013 10:13 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

Napiszcie mi jak najszybciej jaka dawka jest potrzebna i jak to się nazywa dokładnie...zaraz się dowiemy,czy da się to na Ukrainie załatwić.Ja juz się 'pogubiłam"
Ostatnio edytowano Śro lip 10, 2013 10:18 przez BOZENAZWISNIEWA, łącznie edytowano 1 raz
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro lip 10, 2013 10:16 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

BOZENAZWISNIEWA pisze:Napiszcie mi jak najszybciej jaka dawka jest potrzebna i jak to się nazywa dokładnie...

dawka jest chyba jedna, bo tabletka 0,2, natomiast nie wiem ile tych tabletek trzeba, musisz się probowac kontaktowac z asia. jak się czegos dowiem to dam znać.

Marzenia11

Post » Śro lip 10, 2013 10:18 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marzenia11 pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:Napiszcie mi jak najszybciej jaka dawka jest potrzebna i jak to się nazywa dokładnie...

dawka jest chyba jedna, bo tabletka 0,2, natomiast nie wiem ile tych tabletek trzeba, musisz się probowac kontaktowac z asia. jak się czegos dowiem to dam znać.

teraz jest mi potrzebna informacja...Asia ma wyłaczona komórkę...albo nie odbiera...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro lip 10, 2013 10:25 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bożenka poprosiła mnie o pomoc, czekam na dokładną nazwę i dawkę, mam znajomą w szpitalu na Ukrainie i zaraz będe dzwonić do niej. Już raz pomogła dla kotów Bożeny może i teraz się uda.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Śro lip 10, 2013 10:27 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

Może coś pomoże, tutaj jest więcej informacji o tym leku (po rosyjsku), włącznie z nazwami chemicznymi:

http://www.cyberlinica.ru/materials/585

Adam
aburacze

[poprzednia][następna]