Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 04, 2011 20:54 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Szkoda ze Metro ostatnio rzadko drukuje ogłoszenia adopcyjne - to była spora szansa na domki dla psów i kotów :(

Za dobre domki dla wszystkich podopiecznych schroniska :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie gru 04, 2011 21:54 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

terenia1 pisze:I troszkę fotek ze schroniska, kurcze tyle pięknych kociaków :cry: traz im domków jak najszybciej :!: :!: :!:
Serce pęka patrząc na kociaki za kratkami :cry:
schroniskowa koteczka z kwarantanny na chwilę ją wypuściłam z boksu nr 8 patrzcie jak bawi się zabaweczkami jest słodka :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kotka z boksu nr 8 ma grzybice skóry i pani doktor prosiła zeby nie wypuszczać ją na pomieszczenie .To samo koty z boksu nr 4 i 6 i klatki nr 11

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie gru 04, 2011 21:58 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

mar_tika pisze:Kotka z boksu nr 8 ma grzybice skóry i pani doktor prosiła zeby nie wypuszczać ją na pomieszczenie .To samo koty z boksu nr 4 i 6 i klatki nr 11

Kotkę z boksu nr 8 dosłownie na minutę postawiłam na jednym posłanku chyba reszta kotów się nie zarazi, kotka nawet nie dotknęła podłogi pomieszczenia, reszty kotów przecież nie wypuszczałam ,nawet ich nie dotykałam.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon gru 05, 2011 1:39 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

terenia1 pisze:Obrazek

Obrazek

Obrazek

O Matko, jaka to różnica.
Jeszcze pamietam te tragiczne zdjęcia, które kidys robiłaś.
Jednak może byc inaczej:))
Gratulacje dla Was wszystkich:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon gru 05, 2011 9:47 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Piotrek, czemu nie mówiłes, że jeszcze sa małe buraski w schronie? Mama odmówiła 3 osobom dzwoniącym o mała bura koteczkę, bo Zofijki jeszcze nie chce oddać.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Pon gru 05, 2011 15:15 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Czy był ktoś wczoraj w schronie???
Bo dzisiaj miałem tyle innych dziwnych rzeczy do załatwienia w schronie, że udało mi się tylko dotrzeć na nową kwarantannę i widziałem jedengo nowego biało czarnoego kociastego w boksie1.

Proszę o info???
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Pon gru 05, 2011 18:39 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kilka tygodni temu byłam w sosnowieckim schronisku, żeby rozejrzeć się za towarzyszem dla mojego obecnego kocurka. Znalazłam takiego, ale paskudne jesienne choróbsko nie dało mi możliwości dowiedzenia się jak wygląda sprawa adopcji.
Czy ktoś mógłby mnie w to wtajemniczyć? : )

Plotkara

Od: Pon gru 05, 2011 18:22

Post » Pon gru 05, 2011 19:07 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Plotkara pisze:Kilka tygodni temu byłam w sosnowieckim schronisku, żeby rozejrzeć się za towarzyszem dla mojego obecnego kocurka. Znalazłam takiego, ale paskudne jesienne choróbsko nie dało mi możliwości dowiedzenia się jak wygląda sprawa adopcji.
Czy ktoś mógłby mnie w to wtajemniczyć? : )

W schronie jest wiele kociastych szukających domku... wysłałem Ci pw
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Wto gru 06, 2011 21:02 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

No i jak tam adopcja :D

terenia1

Post » Wto gru 06, 2011 23:08 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

terenia1 pisze:No i jak tam adopcja :D

Pytasz o 2 buraski?? POSZŁY do fajnego domku w Zabrzu:) dzięki dla Mamy Jagi:)
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Wto gru 06, 2011 23:16 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

wolontariusz pisze:
terenia1 pisze:No i jak tam adopcja :D

Pytasz o 2 buraski?? POSZŁY do fajnego domku w Zabrzu:) dzięki dla Mamy Jagi:)

No to super :lol:

terenia1

Post » Śro gru 07, 2011 8:32 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Koleżanka z Kielc ciągle ogłasza nasze tymczasy, więc ludzie dzwonią do mamy.
Jakos tylko Mrówki nie chcą i tego bez nózki (moge prosić o wstawienie na schr. stronę).
Jak Mrówka znajdzie swój dom, to wezme nastepnego.

Mam prośbę odnosnie strony schroniskowej. Tam Mrówka jest opisana jako 8-tyg. kocię, a w rzeczywistości ma 6 mies, tylko jest bardzo mała. Prosze o zmianę tego wieku, bo ludzie dzwonią i maja pretensje.
Tekst:
Mrówka jest drobniutką koteczką o wyjątkowo miłym usposobieniu. nad wyraz kontaktowa, przychodzi ciągle z mruczeniem na głaskanie i przytulanie. Jest kotem wszędobylskim, ma stale apetyt na smakołyki. Kuwetkowa, niewychodząca. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i zobowiazanie się do jej sterylizacji.
Zaszczepiona, odrobaczona, z książeczka zdrowia.
Przyzwyczajona do psów, innych kotów oraz dzieci. Przebywa w domu tymczasowym w Katowicach. Kontakt (32) 3533135, 660124623.

Obrazek
----
Jesli bedziecie mieć zdjęcia kociaków do adopcji ze schronu, to proszę o wstawienie ich tu. mama stale ma telefony, ale nie wie, co mówić. Gdybym wiedziała jaka płec i jak wyglądają, to mogłaby mówić konkrety ludziom, a tak dziwią się, że ma kocięta, ale nie wie jakie :wink: .
Co to za kocięta biało-czarne? i może podrzucicie mi zdjęcie jakiegos domowego podrostka, to też możemy polecać.

Jaaga

Post » Śro gru 07, 2011 10:28 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Jaga postaram na jutro zrobić Ci spis kurdupelkow do adopcji....
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Śro gru 07, 2011 11:48 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Dzięki, to bedzie ułatwienie.
Mama wzięłaby dwa czarno-białe, żebys póxniej nie musiał robić ekspresowych kursów i dezorganizować sobie dnia :wink: .

Jaaga

Post » Śro gru 07, 2011 20:17 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Ja jutro o godz 13 jestem na kociarni to zrobie dokumentacje foto+opis i wrzuce na str schroniska.Ale stronę o nowe fotki uaktualnię dopiero w piątek do południa.Zrobię też ogłoszenia na allegro i cafe,gratce i tablicy

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

[poprzednia][następna]