WAW-Mikunia. Bardzo smutno.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 25, 2012 18:06 Re: WAW-Mikunia..USZKO ZDROWE!!! :) usuwamy ząbki..... :(

Chyba nie jest gorzej, nie wiem czy jest lepiej. dzisiaj nie pakowałam Miki do transporterka na inhalacje, ale stawiam co jakiś czas garnczek z ziołem parującym przy miejscu gdzie śpi. ewidentnie nosek zatkany bo zapachów nie czuje, ale gdy postawiłam miseczkę z jedzeniem to zjadła wszystko i szybko, czyli była głodna. Zaraz muszę pojechac do sklepu po zapas tymianku. I żarowki, bo jakies fatum żarówkowe zawisło nade mną i grożą mi egipskie ciemności.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon paź 29, 2012 9:42 Re: WAW-Mikunia..USZKO ZDROWE!!! :) usuwamy ząbki..... :(

Mika ciągle kicha, ale chyba jednak troszkę mniej a na pewno w zachowaniu wróciła do dawnej Miki czyli przychodzi do mnie, upomina się o jedzenie, jest aktywniejsza. Nos ciągle zatkany, ale jakoś czuję ze moze się uda bez antybiotyku. Natomiast najgorzej czuje się DeeDee która mimo antybiotyku ma straszny wypływ z oczek i zatkany nos a od wczoraj z trudem przełyka oraz Milenka, ktora dzisiaj w nocy miała sesję kichania w szafie a od wczoraj wyraxnie boli ją gardło i odkrztusza.
Jadę dzisiaj do wetki po leki.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon paź 29, 2012 11:53 Re: WAW-Mikunia..niech ktoś zaczaruje rzeczywistośc.

Notka dołączyła do chorych - kicha, z oczu się leje.
Została Nuteczka - już się nie łudzę.

Marzenia11

Post » Pon paź 29, 2012 14:37 Re: WAW-Mikunia..niech ktoś zaczaruje rzeczywistośc.

Zabieram Milenkę do weta bo krztusi się coraz bardziej, mocniej, silniej z godziny na godzinę. Wstawiłam DeeDuni garnczekz ziołami do szafy, zamknęlam i inhaluję kotunię. Ona jedyna nie ma apetytu i to mnie okropnie martwi. Pozostałe towarzystwo zjadło sniadanie w zadowalających mnie ilościach :wink:

Marzenia11

Post » Pon paź 29, 2012 14:40 Re: WAW-Mikunia..niech ktoś zaczaruje rzeczywistośc.

ok to tutaj czekam na wiadomości :)
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pon paź 29, 2012 20:53 Re: WAW-Mikunia..niech ktoś zaczaruje rzeczywistośc.

Milenka ma identycznie zajęte gardło, a ściślej : krtań jak DeeDee - to jest główny trop do myślenia, ze mam jakąś bakterię w mieszkaniu, ktorą się częstują futra. A co gorsza hipoteza kolejna jest, ze to jest mieszanka baketrii i wirusów/sa. Wetka w trakcie wizyty konsultowała się z szefową labu i obie postanowiły wziąc wymaz z gardła Milenki na posiew - jeśli wyjdzie ta sama bakteria to już nie będzie robiony antybiogram, jeśli inna - to będzie zrobiony antybiogram. Pani szefowa osobiście będzie konsultowac wyniki z moją wetką i ustalac co dalej robic. To pani szefowa obstawia wybuchową mieszankę. Moja pani dr twierdzi, zę zarówno infekcja wirusowa jak i bakteryjna przebiega u nich nietypowo, bo zajęte jest li tylko gardło, a nie ma wypływów żadnych typowych dla wirusa (choc DeeDee ma okropny, teraz jak wróciłam ma całe pysio mokre i kicha non stop), nie mają też temperatury ani powiększonych węzłów chłonnych. Trzeba poczekac na wynik a potem będziemy myślec co dalej.

Generalnie stado ma miec mega dawki beta-glukanu plus muszę kupic eccomer plus inhalacje z olejkiem pichtowym indywidualne w transporterku dla najbardziej chorych i w mieszkaniu dla wszystkich.
Dodatkowo Lolek unidox przez 10 dni, DeeDee antyybiotyk, proboiotyk, przeciwzapalny - wszystko do pysia (a już mnie nienawidzi i zwiewa przede mną), Milenka - przeciwzapalny.

Mikunia zdecydowanie lepiej - wrócił apetyt, wrociła aktywnośc kloi łobuzerstwo w ślepkach. Z racji kichania powinnam ją indywidualnie inhalowac ale jeszcze w zaleceniach muszę uwzględnic poziom stresu dla niektórych działań tak, aby pozytek z inhalacji nie był przez stres zniwelowany.

Marzenia11

Post » Pon paź 29, 2012 21:19 Re: WAW-Mikunia..niech ktoś zaczaruje rzeczywistośc.

a jak z krztuszeniem ? nadal ?
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Pon paź 29, 2012 21:25 Re: WAW-Mikunia..niech ktoś zaczaruje rzeczywistośc.

ruda32 pisze:a jak z krztuszeniem ? nadal ?

no tak bo ono jest własnie z tej obrzękniętej krtani - a ściślej: są mocno zaczerwienione i opuchniete jakieś łuki. Widziałam ale zapomniałam dokładnej ich nazwy. I stąd ten kaszel i chrypka. Tzn teraz wieczorem nie słyszałam żeby Milenka się krztusiła - dostała lek przeciwzapalny więc moze to jego działanie. Oby.

Marzenia11

Post » Pon paź 29, 2012 21:29 Re: WAW-Mikunia..niech ktoś zaczaruje rzeczywistośc.

Marzenia11 pisze:
ruda32 pisze:a jak z krztuszeniem ? nadal ?

no tak bo ono jest własnie z tej obrzękniętej krtani - a ściślej: są mocno zaczerwienione i opuchniete jakieś łuki. Widziałam ale zapomniałam dokładnej ich nazwy. I stąd ten kaszel i chrypka. Tzn teraz wieczorem nie słyszałam żeby Milenka się krztusiła - dostała lek przeciwzapalny więc moze to jego działanie. Oby.

tak myślałam ,że od gardła porobiło się
oby wszystkie koty dobrze zareagowały na leczenie :ok:
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Pon paź 29, 2012 22:21 Re: WAW-Mikunia..niech ktoś zaczaruje rzeczywistośc.

DeeDee po inhalacji. Pełne 15 minut. MIauczała okropnie, pewnie więcej inhalacji w transporterku nie będzie. W szafie tak. Zobaczymy czy jej pomoże. Ulotkę olejku pichtowego przeczytałam i jest bardzo obiecująca.

Marzenia11

Post » Wto paź 30, 2012 0:49 Re: WAW-Mikunia..niech ktoś zaczaruje rzeczywistośc.

Nutusia się krztusiła. To ja jeszcze sobie dzisiaj będę myślec, ze to były kłaki. :roll:

Marzenia11

Post » Wto paź 30, 2012 10:06 Re: WAW-Mikunia..niech ktoś zaczaruje rzeczywistośc.

Noc minęła w oparach olejku pichtowego i bez kotow w łózku - nie znoszą tego zapachu i generalnie ewakuowały się ode mnie na maksymalną odległosc.
Smarkanie, kichanie, krztuszenie się Milenki - straszne. Dodatkowo sapią wszystkie jak miechy Kowalskie. Notka już w pełni kicha. Nutusia patrzy zdziwiona na całe zasmarkane towarzystwo.

Marzenia11

Post » Wto paź 30, 2012 13:57 Re: WAW-Mikunia..niech ktoś zaczaruje rzeczywistośc.

DeeDee nie je, dokarmiam ją strzykawką convem, ale walczy i wypluwa. Troszkę w brzuszku jedzenia musi byc. Milenka gorzej, zaczyna chrypiec, krztusi się, ale apetyt (jeszcze :roll: ) ma.
Muszę przyobserwowac Mikę bo nie wiem czy kicha rzadziej czy też już nie odróżniam jej kichania od kichania pozostałych.

Zapraszam na bazarek -pewnie jak trochę opanuję sytuację to zrobię foty w świetle dziennym , będą ładniejsze, moze bardziej zachęcą do zakupów..
viewtopic.php?f=20&t=147560

Marzenia11

Post » Wto paź 30, 2012 21:38 Re: WAW-Mikunia..niech ktoś zaczaruje rzeczywistośc.

Marzenia11 pisze:Nutusia się krztusiła. To ja jeszcze sobie dzisiaj będę myślec, ze to były kłaki. :roll:

Juz się nie łudzę. Nutka się krztusi. To fatalne, bo ona jest komletnie nieobsługiwalna a jeśli tot a sama bakteria co u DeeDee to nie ma opcji w zastrzyku...
totalnie się załamałam.

Marzenia11

Post » Wto paź 30, 2012 22:13 Re: WAW-Mikunia..niech ktoś zaczaruje rzeczywistośc.

Czy wszędzie muszą być choróbska niewiadomego pochodzenia ?
To krztuszenie jest straszne :(
Obrazek...Obrazek

ruda32

[poprzednia][następna]