KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 04, 2012 18:38 Re: Książę nie chce umierać, pomóżcie!!!!

mocno trzymam za Księcia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro kwi 04, 2012 20:25 Re: Książę nie chce umierać, pomóżcie!!!!

dzięki Hania, kciuki zawsze potrzebne, kot czuje się lepiej, jak mnie zobaczył, to tak mruczał wywijał i się ocierał, że nie dałam rady go nakłuwać :wink: przyniosłam kawał kiełbasy na apetyt, złapał w zęby i... uciekł pod stół, ale to wyglądało, muszę kupić podkłady bo się skończyły, daję mu na siłę Gerberka, jutro ostatni słoik, muszę znów kupić zapas, smakują mu...w piątek mamy zamiar jechać do pani wet na posiew, a może jutro wieczorem???
po drgawkach ani śladu, widać, że po tym Alusalu czuje się dużo lepiej, daję tylko NaCl i jest na razie, ok potem pani dr włączy antybiotyk, bo leukocytoza, no i tak to wygląda,
Senior dziadków też często wymiotuje, i to chyba on załatwia się z krwią, babcia w sumie nie wie, on jest ponad 10 letni i bardzo gruby, strasznie się obżera..... :( może też nerki, albo kamienie????
w pracy kotki ok, boją się koparek i walców drogowych i uciekają po osiedlu w dzień, dopiero wieczorem się schodzą....
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Czw kwi 05, 2012 7:26 Re: Książę nie chce umierać, pomóżcie!!!!

wyniki nerkowe, nic odkrywczego nie powiem, niech kocur ma jak najdłużej komfortowe życie i apetyt!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw kwi 05, 2012 19:16 Re: Książę nie chce umierać, pomóżcie!!!!

dokładnie, ale gorzej o apetyt, raz gorzej, raz lepiej, dziś zakupiłam podkłady, dwa paszteciki, kolejne 17 zł, dwie puszki dla bezdomniaków w pracy kolejne 7 zł, zostało nam na dziś 82 złotych, jutro mam jechać z nim do weta...z Księciem oczywiście,
nasze bezdomniaczki w pracy przymarniały,przychudły, czarno-biała mocno kicha, zaropiałe oczy, jakiś czas tylko pani Ola im przynosi jedzonko, miskę takiej bandzie, od kilku dni ja też im stawiam, no wiadomo, nie zawsze jest za co niestety :(
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pt kwi 06, 2012 11:12 Re: Książę nie chce umierać, pomóżcie!!!!

dziś Książę jedzie do pani dr na badanie moczu na posiew, je paszteciki zmiksowane i warczał na mnie dziś :wink:
pan od Mikruska zlitował się i go zawiezie razem z córką...
ja zaraz do pracy, jedzonko bezdomniakom zabrawszy ze sobą....
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Sob kwi 07, 2012 13:37 Re: Książę nie chce umierać, pomóżcie!!!!

ObrazekObrazekObrazek
Udanych Świąt dla Wszystkich !
Obrazek

czarno-czarni

Post » Sob kwi 07, 2012 20:56 Re: Książę nie chce umierać, pomóżcie!!!!

Spokojnych i zdrowych Świąt! Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Sob kwi 07, 2012 21:52 Re: Książę nie chce umierać, pomóżcie!!!!

Dziękuje i również życzę wszystkim zwierzakolubom Wesołych Świąt!

Dziś pół dnia spędziłysmy z koleżanką na łapaniu chorej kotki u mnie w pracy, kicia bardzo chora nie je osowiała, może jutro się uda zobaczymy, koty niedojedzone ostatnio zaczynają chorować, dwa kuleją
dałam im wczoraj dwie puszki dwa paszteciki chrupki dziś pusto więc dostały tuńczyka pół kilo szynki mielonej i puszkę a potem miskę wątroby drobiowej więc uczta niczego sobie

Książę u pani dr grzecznie nasikał do pudełka na badanie, chodzę daję płyny, paszteciki leki i dużo lepiej, po drgawkach ani śladu
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Sob kwi 07, 2012 22:16 Re: Książę nie chce umierać, pomóżcie!!!!

ufff.. oby lepiej było dalej.... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Nie kwi 08, 2012 5:16 Re: Książę nie chce umierać, pomóżcie!!!!

Hanulka pisze:ufff.. oby lepiej było dalej.... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

na pewno będzie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

zdrowych,spokojnych świąt :D
[*]Bazyl - przepraszam...dziękuję że byłeś
[*]Fibi - wybacz mi...

kasiek252

Od: Śro sty 06, 2010 12:12

Post » Pon kwi 09, 2012 10:51 Re: Książę nie chce umierać, pomóżcie!!!!

Spokojnych Świąt, dużo zdrowia i oby trosk ubywało!

Powodzenia :ok: :ok: w złapaniu kotki.
Obrazek------------------Obrazek------------------Obrazek
Kotek V.2004 - 26.07.2010 ------ Grzybek 1998? - 05.10.2016 ---- Tosia 2005 - 19.08.2019
Mój Pierwszy Koci Aniołek [*] -- -Śpij spokojnie [*]------- ----------Dziękuję, że byłaś [*]

Kotek&Tosia

Od: Śro lut 17, 2010 16:16

Post » Pon kwi 09, 2012 14:40 Re: Książę nie chce umierać, pomóżcie!!!!

Wesołych Świąt wszystkim niezawodnym przyjaciołom i sympatykom, dzięki którym nasze koty mają zapewniony godny byt :1luvu: :1luvu: :1luvu: a także podczytywaczom i trzymającym kciuki!!!
Właśnie jadę do pracy, będziemy łapać dwie kotki, jedną na sterylkę, domową białą, kilkumiesięczną wyrzuconą, domową kicię, ciężarną na dodatek, a drugą tę chorebzdę, która wczoraj nie zjawiła się, lecznica czynna do 18-tej, jak się wyrobimy to zaniesiemy dwie za jednym zamachem, ale różnie to bywa z tymi kocimi pannami...
Książę zaczął małymi kroczkami sam jeść, dziś zażądał babcinego śniadania, potem ja przyszłam na zabiegi, szkoda że nie miałam aparatu, Książę wybiega do mnie radośnie, po czym kładzie się na szafce na poduszeczce na boczku i czeka na... kłucie....babcia w szoku była, szkoda że nie miałam komórki, fotka byłaby niecodzienna.... :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon kwi 09, 2012 15:27 Re: Książę nie chce umierać, pomóżcie!!!!

uściski ślemy!
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon kwi 09, 2012 15:48 Re: Książę nie chce umierać, pomóżcie!!!!

dagmara-olga pisze:uściski ślemy!

i kciuki :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon kwi 09, 2012 18:41 Re: Książę nie chce umierać, pomóżcie!!!!

Obrazek
Książę też uściski śle...

łapanka zakończyła się fiaskiem niestety, szczególnie chora kicia taka biedna, po prostu, trzeba będzie dwa razy dziennie dobrze dokarmiać, bo niestety wszystkie koty w pracy wyglądają marnie, i nie za zdrowo, a biało czarna kicia jest bardzo chora, jutro spróbuję jej antybiotyk podać w mięsie, a jeszcze będziemy też łapać na jakąś rybę wędzoną, bo na kiełbaskę nie chciała wejść do transporterka,
oto ona :( :( :(
Obrazek
Obrazek
Obrazek

a oto jeszcze jeden, też wygląda źle, reszta czaiła się po krzakach nie chcąc pozować, dowiedziałam się też, że jakiś pan kazał nam sprzątnąć domki???
na razie monterzy nic nie mówili o tym, jutro trzeba porozmawiać w tej sprawie
Obrazek

mamy ostatnie wiaderko suchej karmy, która zejdzie w tym tygodniu i potem koniec, na razie mam jeszcze 60 zł z których muszę opłacić posiew moczu dla Księcia, kupić jutro NaCl bo nie ma ani kropli, ostatnie dwie strzykawki zrobię dziś wieczorem, zapłacić za dwie wizyty, oraz kupić jedzenie dla bedzomniaków w pracy,
wczoraj i przedwczoraj dałam sporo jedzenia, mięso, puszki, rybkę, tak jak powinny jeść, jeśli ktoś może nas wspomóc to proszę, bo te koty są niedożywione, a ja nie mam za co na dłuższą metę, :( :(
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

[poprzednia][następna]