KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 30, 2010 11:18 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Cindy pisze:Nie znam sie na psychologii - dziwi mnie tylko bardzo, dlaczego zawsze znajduje sie usprawiedliwienie dla bez watpienia zwyrodnialca :conf: Moze Hitler albo Stalin tez zostali ciezko skrzywdzeni w dziecinstwie .... :roll:

Hitler miał osobowość psychopatyczno-artystyczną, gdyby został artystą to najprawdopodobniej ktoś inny wywołałby II WŚ :twisted:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw gru 30, 2010 11:24 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

TVN 24!
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Czw gru 30, 2010 11:24 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

isollde pisze:http://www.gazetakrakowska.pl/stronaglowna/351030,krak-lw-przes-uchano-autora-sadystycznego-filmu-kot-kaskader,id,t.html?cookie=1

" - Chłopak nie zdawał sobie sprawy z tego, co robi i do czego namawia brata. Traktował to jak zabawę -"

grrrrrrrrr

jasne,a ja jestem święta Gienia ( nie obrażając nikogo)
jak to nie zdawał sobie sprawy?
przecież takie dzieci są sprytniejsze niż nam się wydaje.
przecież dziecko to mogło zostac tak ustawione - by tak właśnie mówiło
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw gru 30, 2010 11:25 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Catnaperka pisze:TVN 24!

piszcie co mówią?

pliss
ja w pracy siedzę
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw gru 30, 2010 11:26 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

isollde pisze:http://www.gazetakrakowska.pl/stronaglowna/351030,krak-lw-przes-uchano-autora-sadystycznego-filmu-kot-kaskader,id,t.html?cookie=1

" - Chłopak nie zdawał sobie sprawy z tego, co robi i do czego namawia brata. Traktował to jak zabawę -"

Ręce opadają :evil: !
Ciekawa jestem, co Sąd Rodzinny z tym zrobi. Według mnie jeszcze szkoła powinna zareagować.

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Czw gru 30, 2010 11:34 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

dostałam kolejną odpowiedź (:

"Pani Marto,
dziękuję za wiadomość, widzę, że jest ona częścią większej akcji kociarzy, bo już na 2 podobne wiadomości odpisałem. Cieszy mnie takie zorganizowanie, sam jestem kociarzem i byłem poruszony filmem. Poruszył mnie również ton komentarzy, bo z jednej strony dobrze, że ludzie reagują, na pewno trzeba ukarać 15-latka, ale też warto pomyśleć, jak to się stało, że ten chłopak, jakby nie patrzeć wciąż jeszcze będący dzieckiem, wpadł na taki pomysł. Ktoś go tak ukształtował, wychował. Nie twierdzę, że to wina rodziców, choć trudno zwolnić ich z odpowiedzialności. Mam wrażenie, że to jest szerszy problem ludzkiej obojętności na krzywdę zwierząt. Wczoraj w Polsat News redaktor Chrabota ładnie powiedział, że problem tkwi w tym, iż nie uważamy zwierząt za "braci mniejszych", ale za "żywy inwentarz". Jako fundacja w najbliższych dniach zabierzemy oficjalnie głos w tej sprawie.

Pozdrawiam,
Jakub Śpiewak"

EDIT: zapomniałam dopisać - Fundacja KIDPROTECT.pl
Ostatnio edytowano Czw gru 30, 2010 11:36 przez matra, łącznie edytowano 1 raz

matra

Od: Sob gru 19, 2009 11:42

Post » Czw gru 30, 2010 11:35 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

I zapewne w TVN-UWAGA będzie wypowiedź sąsiadów ""ale to był tak spokojny chłopak"" :twisted:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw gru 30, 2010 11:36 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

i zapewnienie że rodzina kochała te zwierzęta, pewnie jeszcze się okaże że to przygarnięte koty i psy :twisted:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Czw gru 30, 2010 11:37 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

CatAngel pisze:I zapewne w TVN-UWAGA będzie wypowiedź sąsiadów ""ale to był tak spokojny chłopak"" :twisted:

o, o, o!!!
dokładnie, patrz moja wypowiedź na poprzedniej stronie (wiem, jest strasznie długa... :oops: )
KotkaWodna

Post » Czw gru 30, 2010 11:37 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

i jak zwykle.....ujdzie wszystko na sucho
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw gru 30, 2010 11:39 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Edytka1984 pisze:resocjalizacja jest niezbędna w tym przypadku ,tu się zgadzam
ale niejednokrtonie już widziałam do czego są zdolne takie maluchy , jeśli nie mają wzorca, jesli nie mają kary odpowiedniej do czynu potem i tak wyrastają na takich co szkody wyrządzają
to dziecko miało z tego farjdę na filmie było widać
a dzieci w tym wieku już co nieco wiedzą o zwierzętach ( zwłaszcza że trzeba pogłaskać,przytulić )

3 letnie dzieci w zoo na wycieczce nawet kozy dokarmiają i głaszczą

Edytka ale przecież już nie raz pisałam - to dziecko ma inną rzeczywistość niż Twoja, inny obraz świata, nie zrozumie za co go karzą, bo taka "zabawa" jest dla niego dobra. To tak jakbyś kazała Murzynowi być białym. Trzeba mu całkowicie w głowie przestawić wszystko, rozwalić i poukładać na nowo. To dla osób "zwyczajnych" jest kosmos a dla niego to normalka jak jedzenie zupy. I na odwrót - on nie rozumie "naszego" świata, nie wytłumaczysz mu nic pojedynczą "karą", bo karać można dzieci z takim a nie innym systemem wartości, bo tylko wtedy zrozumieją. Dla tego chłopca ból może być czymś pozytywnym. Wiem że ciężko zrozumieć coś czego się nie doświadczyło i coś co nam się w głowie nie mieści ale takie rzeczy istnieją czy je zauważymy i w nie uwierzymy, że mogą istnieć czy nie.

EDIT: Literówka
Ostatnio edytowano Czw gru 30, 2010 11:44 przez Gibutkowa, łącznie edytowano 1 raz
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw gru 30, 2010 11:41 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

W sumie, czego się spodziewałyśmy? Że gówniarz powie "jestem winny, wiedziałem co robię, proszę o najwyższy wymiar kary"? Broni się tak, jak zawsze w takich przypadkach: "nie wiedziałem co robię", "nie wiem, dlaczego zabiłem", "nie potrafię powiedzieć, co mną kierowało" itp. itd. bo to odwleka sprawę.

Dlatego chciałabym się dowiedzieć, jak najwięcej o tej rodzinie, aby abstrahując od działań policji, sądów i ogólnie pojętego wymiaru sprawiedliwości, zapobiec "zapomnieniu" o sprawie przez autora filmiku i jego najbliższych.

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Czw gru 30, 2010 11:46 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Felisaquatica zgadzam się z Twoja poprzednią wypowiedzią w 1000%!

I wiecie co jeszcze będzie? Że to taaaaaka porządna rodzina bo co tydzień do kościółka zasuwała! (nie urażając NORMALNYCH WRAŻLIWYCH ludzi chodzących do kościoła)

Najlepiej by było gdyby ten zwyrodnialec sam ze sobą skończył.

Na pikietę jadę, choćby zasypało i przez zaspy musiałabym się rękoma przedzierać!

Polska to poj**** kraj. Nienawidzę tu mieszkać.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Czw gru 30, 2010 11:47 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Gibutkowa pisze:
Edytka1984 pisze:resocjalizacja jest niezbędna w tym przypadku ,tu się zgadzam
ale niejednokrtonie już widziałam do czego są zdolne takie maluchy , jeśli nie mają wzorca, jesli nie mają kary odpowiedniej do czynu potem i tak wyrastają na takich co szkody wyrządzają
to dziecko miało z tego farjdę na filmie było widać
a dzieci w tym wieku już co nieco wiedzą o zwierzętach ( zwłaszcza że trzeba pogłaskać,przytulić )

3 letnie dzieci w zoo na wycieczce nawet kozy dokarmiają i głaszczą

Edytka ale przecież już nie raz pisałam - to dziecko ma inną rzeczywistość niż Twoja, inny obraz świata, nie zrozumie za co go karzą, bo taka "zabawa" jest dla niego dobra. To tak jakbyś kazała Murzynowi być białym. Trzeba mu całkowicie w głowie przestawić wszystko, rozwalić i poukładać na nowo. To dla osób "zwyczajnych" jest kosmos a dla niego to normalka jak jedzenie zupy. I na odwrót - on nie rozumie "naszego" świata, nie wytłumaczysz mu nic pojedynczą "karą", bo karać można dzieci z takim a nie innym systemem wartości, bo tylko wtedy zrozumieją. Dla tego chłopca ból może być czymś pozytywnym. Wiem że ciężko zrozumieć coś czego się nie doświadczyło i coś co nam się w głowie nie mieści ale takie rzeczy istnieją czy je zauważymy i w nie uwierzymy, że mogą istnieć czy nie.

EDIT: Literówka

skoro pozostałe dzieci w tym wieku albo 99,9% potrafi być empatycznym wobec kota ( zwierząt) wie jak należy postąpić - nauczeni tego zostali ,czemu ten 3 latek ma być bezkarny?
żeby w wieku 15 lat zrobił tak jak jego braciszek ( kolejny głupi pomysł komuś wpoi do realizacji)
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw gru 30, 2010 11:48 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Koki-99 pisze:Śledzę temat od początku i kibicuję całej akcji. Czekałam na petycję, ale w obecnej formie mi nie odpowiada.

Poker71 już Cię lubię za słowa:
"Ja osobiście jestem za SZCZUCIEM. Żeby każdy kolega z klasy, koleżanka z podwórka, barman podający mu piwo, pracodawca, pani z banku i listonosz wiedzieli co zrobił. Żeby po przeprowadzce do nowego mieszkania zastał na drzwiach zdjęcie z filmiku a na liście z gratulacjami z okazji urodzenia dziecka była notatka "pozdrowienia od kota"."

Z całej tej sadystycznej rodzinki darłabym pasy i posypywała solą, trzymając przed ich nosem zdjęcie gromadki ich przerażonych zwierząt.

Forumowych pedagogów i psychologów proszę o pogłaskanie jeszcze po główce 3-latka, który pewnie teraz bardzo płacze, bo zabrano mu ulubione zwierzątka. Sorry, ale moje dziecko uczę od urodzenia SZACUNKU do zwierząt i są efekty. A wychowanie bezstresowe w buty sobie wsadźcie, całe życie to jeden wielki stres.

Amika6 - popieram.

Filmu nie obejrzę nigdy.

no i dla mnie niczym nie roznicie sie od tych malolatow
podobny poziom czlowieczenstwa i empatii
YennaM

[poprzednia][następna]