Nim będzie za późnoSchŁódź. Psysio- zły kot?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 31, 2011 11:58 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

smarti pisze:na razie skończył kroplówki i zastrzyki,teraz jest w trakcie diety(która nie do końca wychodzi-po tygodniu się zbuntował) i zaleznie od syt.-zobaczymy kiedy weci zdecydują.

stwierdzili ze jest młodym kotem a wiec obstawiaja że po krótkim czasie diety będzie ok bo to była ostra a nie przewl.niewydolność.

A to akurat będzie można zweryfikować dopiero po badaniach kontrolnych.
Poza tym, nie każdy wynik mocznika i kreatyniny powyżej normy świadczy o ostrej/przewlekłej niewydolności nerek.
Czy on dużo siusia i czy pije dużo wody, więcej niż przeciętnie koty? Albo czy miał takie objawy?
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pon sty 31, 2011 16:26 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

Martwi mnie to jej niejedzenie. W sensie - moje też nie jadły, póki kroplówki nie dostały, bo zwyczajnie sił na jedzenie nie było.
Ja wiem, że to proste pytanie, ale niemal każdy kot, który dociera do Smarti i nie je, ma problemy z nadżerkami i zębami. Ja wiem, że zaraz każdy mi powie, że CC to świetny wet, a ja odpowiem, że nie mam co do tego żadnych wątpliwości, bo tak jest. Ale wiem też, że jest wetem zajętym, jak każdy, więc jednak zadam to pytanie: czy na pewno zajrzano białej królewnie do pyszczka i nie stwierdzono nadżerek/ chyboczących się ząbków? Może on po prostu jeść nie może z bólu?

Trzymam za nią kciuki. Bardzo bardzo bardzo mocno.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon sty 31, 2011 16:35 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

Oczywiście że CC jest świetnym wetem.

a mnie się jeszcze nie zdarzyło żeby do mnie kot z Łodzi przyjechał bez spróchniałych i zgniłych zębów lub bez meganadżerek w pysiu (Ernesto).
np.Carlito moja wetka palcem wyjęła kiwający się ząb,po wielkim stanie zapalnym nie bacząc na który, zrobiono mu kastrację..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon sty 31, 2011 16:43 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

No prawie tak jak Julcia od nas, pamiętasz? Agness jeszcze zdążyła z nią do weta i zdecydowali na szybkie usuwanie. Tak jest w schronach. U nas się nawet ze sterylkami nie wyrabiają, a koty idą już taśmowo na zabieg, 3 wetów na zmianę, a i tak obłożenie robotą masakryczne :roll:
Jeden kot do adopcji 7 przyniesionych - i tak codziennie. Bo "fajne nowe schronisko i na pewno kotom tam lepiej niż w domu" - na własne uszy słyszałam taki tekst. :roll: :|
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon sty 31, 2011 16:57 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

biała kicia pojechała do lecznicy zewnętrznej
bo wymagała intensywnej terapii
i na pewno jest robione wszystko co trzeba
pewnie ma nadżerki bo jeśli kot długo nie je
to nadżerki sie robią :( :( :(

natomiast u zwierząt w schronisku nie sposób jest zrobić
generalnego przeglądu i wiele rzeczy może być przegapione
bo jak jest 2 wetów (w tym CC tylko 2 razy w tygodniu) na ok. 700 psów i w porywach 70 kotów
to nie jest mozliwe je wszystkie zbadać i przejrzeć,
gdyby było mozliwe nie trzeba by ich było do DT wysyłać...
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon sty 31, 2011 19:30 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

Marchewka - ma przepuklinę i na razie nie wiemy co dalej
na razie mam kontynuować leczenie i ja podtuczyć
ma bardzo dobry apetyt na szczęscie
jest obawa że wlazł jej tam pęcherz więc mam obserowować
jeśli by sie coś działo niepokojącego to mam przyjechac

marcela35

Od: Śro cze 11, 2008 8:13

Post » Pon sty 31, 2011 19:35 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

o cholercia... chyba jakby pęcherz się uwięził w tej przepuklinie, to by ją bolało.
biedna kiciulka Obrazek
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Pon sty 31, 2011 20:40 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

O kurcze :(

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon sty 31, 2011 20:51 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

o jej :(
jak nie boli to może nie ma tam pęcherza
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon sty 31, 2011 20:52 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

kciuki :ok: :1luvu: :ok: :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pon sty 31, 2011 21:35 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

moj Cycek tez mial przepukline :roll: ..
CC powiedziala,ze jak bedziemy sterylizowac,to mu ja zrobi :ok: ..
jak przyszlo co do czego to przepuklina sie znikla a Cycek i tak byla sterylizowana :mrgreen: ..
bedzie dobrze z Marchewka :ok:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Pon sty 31, 2011 21:36 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

No to mnóstwo :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon sty 31, 2011 22:35 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

Marchewka miała juz sterylkę
siusia na razie więc mam nadzieję ze to nie to
ale przeszkadza jej to chodzić
teraz najważniejsze by doszła do siebie
i przytula troszkę

marcela35

Od: Śro cze 11, 2008 8:13

Post » Wto lut 01, 2011 11:11 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

Marcheweczko :1luvu: :ok: :1luvu: :ok: :1luvu: :ok: :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Wto lut 01, 2011 11:18 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

A jak tam biała ślicznotka?

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

[poprzednia][następna]