Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 18, 2010 9:52 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Witam. :1luvu:
Żeby to chodziło "tylko" o cukier ,ale nerki też są na pograniczu wyników tzn. zbliżają sie do maksymalnych górnych granic :(
a dieta cukrzycowa wyklucza dietę nerkową ....to są dwie różne choroby leczone dwoma różnymi dietami.
W wysokich cukrach trzeba ograniczyć węglowodany ,a dawać więcej białka ,niestety nerki białka nie tolerują w dużej ilość .....musowo trzeba ograniczyć i błędne koło .Tak że nie wiem jak to będzie z tą dietą i jak najbezpieczniej ją prowadzić.
Dziękuję za słowa otuchy i że nie jestem odosobniona w tym dramacie.
Wyniki przepiszę z kartki dokładnie wszystko po kolei.
HB 11.1 g\dl
HB :8-17 g\dl
GOT 60.0 U\1 37 C
GOT :<=78 U\1
GPT 44.1 U/1 37 C
GPT :<=83 U/1
CREA 1.66 mg\dl
CREA <=1.8 mg\dl
GLU 222 mg\dl
GLU:71-136 mg\dl
UREA 75.5 mg/dl
UREA<=82 m/dl
niestety nie są obiecujące.
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Śro sie 18, 2010 10:06 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Obrazek

ALICJA Borgelt

Od: Wto cze 09, 2009 20:16

Post » Śro sie 18, 2010 11:10 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Tak Alicja :1luvu: dzięki ....jestem już od wczoraj na wątku cukrzycowym .Dziewczyny maja tam dużą wiedzę i wiem czego mam sie domagać od weta,ale nie zawsze idzie to po jego myśli ,a po mojej to już w ogóle.
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Śro sie 18, 2010 11:43 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

No tak Obrazek, bo jak pacjent może być mądrzejszy od lekarza...
Serum nie daj się Obrazek, tak trzymaj
Obrazek

ALICJA Borgelt

Post » Śro sie 18, 2010 13:18 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

i ja sie witam :wink:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Czw sie 19, 2010 9:59 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Cześć dziewczyny ;) Ja całkiem w biegu, między wykładem a wypłynięciem. Czekamy na decyzję z portu bo wieje.
Serum, jak fajnie, że jesteś. Nie zdążyłam doczytać wszystkiego, będę nadrabiać zaległosci po powrocie.
Zmykam, trzymajcie się!
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Czw sie 19, 2010 11:51 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Witam Dziewczyny. Przepraszam ze nic nie pisze, choć zagladam do Was. I ciesze sie ze piszecie i opiekujecie sie watkiem. :1luvu:
I co najwazniejsze.....jest z nami Serum. :1luvu: Wiem ze moze okolicznosci nie sprzyjające, bo chora Myszka ale wierze ze zostaniesz? :roll:
U mnie nie ciekawie a nawet bardzo nieciekawie. :| :| Kocyki piekne, świetnej jakosci, cieplutkie. Juz wszystko przygotowane, posegregowane. :D Część trafiła jak zwykle na domowe i altankowe potrzeby. :D Jest to dla mnie ogromne odciażenie, ze pewnych rzeczy nie musze prać a moge wyrzucic i zmienic na nowe.Jednak przeciażyłam sie podczas ukladania workow, potem musiałam je znowu wyciagac i znów ukladać po przejrzeniu. No i kregosłup sprawia mi dosć mocny ból. :|
W nocy jak wracam, nie mam juz niestety sił na pisanie. :| Druga sprawa która nie daje mi spokoju to nasz deficyt na kociaczkowym koncie. :| Wczoraj byłam zmuszona pozyczyc. Dzis niestety równierz musze szukać pomocy.Zadne wpłaty oprócz tych które wykazałam na razie do nas nie dotarły i ukrywac nie bede, ze sytuacja jest nieciekawa. :| Musze dzisiaj zorganizować jakieś pieniażki na zakup piasku dla kociaków w domu, bo te wydatki tez niestety mamy spore. :| Poprosilam Mirke_t o karmę z Vivy! chociaż nie powinam. :oops: Tym sposobem znów mamy spory debet. :| Jednak dostałam informacje ze karma dotrze dopiero w poniedziałek. Dzisiaj był moze dotra dwa worki .Trzeciego nie maja i musimy poczekać.Ciezko mi z tym wszystkim. :| Zle sie czuje. Jestem troche podziębiona.No i jeszcze te finanse. Obrazu skonczyc szybko nie jestem w stanie, bo wymaga wielu poprawek a olej wiadomo ile schnie. :roll: Laduje te baterie, które sie ładuja jakby chciały a nie mogły :| i postaram sie zrobić Bazarek z kocimi gadzetami.Jestem i myśle o Was. :D I Dziekuję że JESTEŚCIE. :1luvu:
Ostatnio edytowano Czw sie 19, 2010 11:54 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw sie 19, 2010 11:51 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Mój Grafieldek dzisiaj został pierwszy raz sam :) , bo rodzice musieli iść do pracy :D i biedny tak się zestresował,że zwymiotował :roll:
może jutro będzie lepiej :)
Obrazek

ALICJA Borgelt

Post » Czw sie 19, 2010 11:56 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

ALICJA Borgelt pisze:Mój Grafieldek dzisiaj został pierwszy raz sam :) , bo rodzice musieli iść do pracy :D i biedny tak się zestresował,że zwymiotował :roll:

O kurcze. A moze to nie było ze stresu???

iza71koty

Post » Czw sie 19, 2010 11:58 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

O Iza wróciła Obrazek
Izuniu od nas tzn. Od Serum i ode mnie dostaniesz pod koniec miesiąca 2 worki suchego 2*15 kg, teraz nie mogę :oops:
Obrazek

ALICJA Borgelt

Post » Czw sie 19, 2010 12:00 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

ALICJO jestem cały czas. :D Tylko nie piszę.Cieszę sie OGROMNIE. :lol: Jesteście Kochane!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

iza71koty

Post » Czw sie 19, 2010 12:02 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

iza71koty pisze:
ALICJA Borgelt pisze:Mój Grafieldek dzisiaj został pierwszy raz sam :) , bo rodzice musieli iść do pracy :D i biedny tak się zestresował,że zwymiotował :roll:

O kurcze. A moze to nie było ze stresu???

Ze stresu, bo skubaniec nie lubi być zamykany, teraz jest już tak Obrazek

Jutro zostanie z moimi futrami sam na sam i mam nadzieję ,że zastanę taki widok Obrazek jak wrócę do domu.
Obrazek

ALICJA Borgelt

Post » Czw sie 19, 2010 12:05 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Rozumiem.No nic powolutku. Na pewno sprawy sie ułożą. Najwazniejsze ze ma Ciebie :1luvu: i jest juz bezpieczny. :D

iza71koty

Post » Czw sie 19, 2010 12:08 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Dziewczyny a moze u Was cos zie znajdzie zbędnego zeby skombinowac jakiś malutki ,chodliwy bazarek? :oops: .Kurcze zle ze taka sytuacja w tym miesiacu, zwłaszcza po tym urlopie. :| Czekam aż Maż wróci no i nic trzeba będzie znów coś mysleć dalej... :roll:

iza71koty

Post » Czw sie 19, 2010 12:11 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Jak Mąż wróci to wybierzemy sie do piesków haskich. Porozmawiać . Zobaczyc. Na TOZ nie ma co liczyc w obliczu tego, ze nazwano mnie paranoiczka. :evil: Cóż szkoda ze dla niektórych :evil: zdjecia zmasakrowanej Tosi, czy Maksia a takze ciałka odnalezionych ponad 20 zamordowanych kociaków, to paranoja....ale cóż. :| Piesków tropic nie będe. Bo wytropiłam i raz i drugi.A takie zarty w takiej sytuacji uwazam...bardzo nie na miejscu. :evil:

iza71koty

[poprzednia][następna]