K-ów, kociak wyleciał z IV p. i się zepsuł... dziwne ....;-[

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 29, 2009 11:13 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

katgral pisze:Kochani

Poza bazarkiem książkowym który trwa na cel krakowskiego AFN zapraszam was do odwiedzenia wątku

viewtopic.php?f=20&t=102156

1. możecie kupić wyjątkowe kartki zaprojektowane przez mojego Marcina

2. możecie przekazać pieniążki z kartek na dowolnie wybrany cel, a jednym z celów jest krakowksi AFN :)

3. możecie zachęcać znajomych do kupienia kartek i....przekazania pieniążków na..........krakowski AFN :)

zapraszam

Kasiu, pomysł świetny, bardzo dziękuję :1luvu:

Maja215, co z maluchami?.
Na poniedziałek rezerwuję kotowóz - fundacyjny służbowy wyjazd do "stolycy". Mogę przy okazji coś zawieźć lub przywieźć.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw paź 29, 2009 11:27 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

edit_f pisze:O BUDKACH I ŚCINKACH :)

wczoraj na kocimskiej podzieliłam trzy worki ścinek polarowych do 30 siateczek (Tweety: jak myślisz, może poproszę Iwetę, żeby jeszcze nam dała? - będzie jakoś na początku listopada w krakowie).. zabrałam 10 siateczek ścinek pod 10 pudełek które rozdałam lub rozdam.. po wczorajszym rozwożeniu, zostały mi 2 i zabiorę jeszcze 3 siateczki (dwie dla mnie, 1 dla queen_ink, 1 dla mjs, 1 dla anna09)..

zostawiłam też 8 pudełek styropianowych: jedno dla Akimy i 7 dla Tweety.. na kocimską dowiozę jeszcze 6 dla Tweety.. resztę porozwoziłam lub jeszcze porozwożę..

Lutro kochana :) zrobisz nam szkolenie, jak z pudełka zrobić budkę? może moglibyśmy spotkać się jakoś na kocimskiej i nas przeszkolisz? znalazłabyś chwilkę? - chętni są :)

jeżeli jest taka możliwość to oczywiście, tego nigdy dosyć a leżąc nie zepsują się

Tweety

Post » Czw paź 29, 2009 11:36 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Pilnie szukam dt (w Krakowie albo okolicach- tak do 100 km, na upartego dalej) dla ratlerkowatej suczki (waży mniej niż 3 kg); może być płatny do 250 zł/mc.
Od 5.11.
Proszę o pomoc...

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Czw paź 29, 2009 11:49 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

A ta psinka jak żyje z kotami?
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Czw paź 29, 2009 12:01 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

poprzytulana kocimska wczoraj wieczorem:)
Obrazek
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Czw paź 29, 2009 12:28 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Mamy małe pytanie - czy dwójka kociaków, które w przeciągu jednego dnia zabrudzą dużą kuwetę tak, że trzeba posprzątać, bo już nie mają się gdzie załatwić, to norma? ;)
Sprzątamy im teraz codziennie rano i wieczorem, a powoli zaczyna się okazywać, że jeszcze częściej musimy.
Nie są grube, jedzenie dostają dwa razy dziennie, mają cały czas w miseczce wodę. Od czasu do czasu dostaną jakiś rarytas.

Czy my mamy normalne koty? :)

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Czw paź 29, 2009 12:43 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Tweety pisze:
edit_f pisze:O BUDKACH I ŚCINKACH :)

wczoraj na kocimskiej podzieliłam trzy worki ścinek polarowych do 30 siateczek (Tweety: jak myślisz, może poproszę Iwetę, żeby jeszcze nam dała? - będzie jakoś na początku listopada w krakowie).. zabrałam 10 siateczek ścinek pod 10 pudełek które rozdałam lub rozdam.. po wczorajszym rozwożeniu, zostały mi 2 i zabiorę jeszcze 3 siateczki (dwie dla mnie, 1 dla queen_ink, 1 dla mjs, 1 dla anna09)..

zostawiłam też 8 pudełek styropianowych: jedno dla Akimy i 7 dla Tweety.. na kocimską dowiozę jeszcze 6 dla Tweety.. resztę porozwoziłam lub jeszcze porozwożę..

Lutro kochana :) zrobisz nam szkolenie, jak z pudełka zrobić budkę? może moglibyśmy spotkać się jakoś na kocimskiej i nas przeszkolisz? znalazłabyś chwilkę? - chętni są :)

jeżeli jest taka możliwość to oczywiście, tego nigdy dosyć a leżąc nie zepsują się

poprosiłam Iwetę o ścinki polarowe (fajne są, wczoraj siedziałam w nich ponad godzinkę:)).. jak będzie w krakowie na początku listopada, to nam przywiezie..
Obrazek

edit_f

Post » Czw paź 29, 2009 12:45 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Miuti pisze:A ta psinka jak żyje z kotami?

Miuti, bezproblemowo. Umie zostawać sama w domu, bardzo lubi małe dzieci (chyba mieszkała z jakimś maluchem).
Zdjęcia małej wysłałam Amelii (tzn. Lutrze, jeśli dobrze pamiętam nick).
Błagam o dt, do 250 zł/mc.

http://images47.fotosik.pl/220/75635a6b766e7d55med.jpg
Ostatnio edytowano Czw paź 29, 2009 13:16 przez mrr, łącznie edytowano 1 raz

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Czw paź 29, 2009 12:57 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

ogocha pisze:Solangelica, nie ma za co dziękować :) Widzimy się za tydzień - o tej samej porze, w tym samym miejscu :)

Ok :)

Ja sie przestawiam na prawdziwa kawe i teraz zakupie Carte Noir sypana... trudno, zbankrutowac na dobra kawe nie szkoda.

noemik dziekowac :) bratu rowniez (jak upieke szarlotke zapraszam - sernika jeszcze nie umiem ale wislackikocie pamietam :ok: )
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw paź 29, 2009 13:12 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Halo, ja na momencik:
- jasne, że z przyjemnością poprowadzę [sic!] warsztat z budkowania,a le proszę mnie nie przeceniać :)
- Sol, czy Ty się umówiłaś z Panią chętną na Michelle na jakiś termin? telefon?
- Maja, jak Twoje maluchy? Czy umawiałaś się z Patką i jej TZ na fotowanie? Baraka też ogłosimy, nawet, jeśli zostanie u Ciebie, ale na pewno dużo osób zadzwoni, więc może wydamy coś zamiast, np. szatańskie pomioty, burego brata, czy szarki u Ciebie.
- Wieści z Arwetu: płomyk ma dom, ale pani, która miała brać jego siostrę się jednak nie zdecydowała :(. Szukają.
- w sprawie Triszy nie dam dziś rady, bo muszę jechać z Barnabą do dr Tarabuly i chyba zabiorę od razu Dymkę od Karalucha na wizytę tam, ok Karaluchu, żebym nie siedziała dwa razy w kolejce, może być?
- Aga, kto ma wiedzę o białaczce w jednym palcu?
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw paź 29, 2009 13:25 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Lutra: jak znajdziesz chwilkę pomyśl proszę o terminie takiego spotkania budkowego :)
Obrazek

edit_f

Post » Czw paź 29, 2009 13:29 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

lutra pisze:Halo, ja na momencik:
- jasne, że z przyjemnością poprowadzę [sic!] warsztat z budkowania,a le proszę mnie nie przeceniać :)
- Maja, jak Twoje maluchy? Czy umawiałaś się z Patką i jej TZ na fotowanie? Baraka też ogłosimy, nawet, jeśli zostanie u Ciebie, ale na pewno dużo osób zadzwoni, więc może wydamy coś zamiast, np. szatańskie pomioty, burego brata, czy szarki u Ciebie.
- Wieści z Arwetu: płomyk ma dom, ale pani, która miała brać jego siostrę się jednak nie zdecydowała :(. Szukają.
- w sprawie Triszy nie dam dziś rady, bo muszę jechać z Barnabą do dr Tarabuly i chyba zabiorę od razu Dymkę od Karalucha na wizytę tam, ok Karaluchu, żebym nie siedziała dwa razy w kolejce, może być?

zaraz podam jak odgrzebię

Tweety

Post » Czw paź 29, 2009 13:47 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Powiedzialam Panstwu od Michelle, ze kotka bedzie do wydania kilka dni po szczepieniu.
Szczepienie bedzie mozliwe za tydzien. Mysle ze jak wszystko pojdzie zgodnie z planem, Michelle moze jechac do domku cztery dni pozniej.
Numer telefonu do nich mam.
Lutra, czy ktos byl u nich na wizycie w domu przedadopcja? Mieszkaja na parterze i mowili ze na pewno im kot przez szpare nie ucieknie - ale Michelle wlazi w takie miejsca ze mnie nawet szokuje... Moze dobrze by bylo zeby ktos sie przejechal i uswiadomil im ze ten kot to cudotworca? I sprawdzil zabezpieczenie okien?

Dzis nad ranem zaraz po przebudzeniu poszlam do maluchow bo cos mi smierdzialo na kilometr- cala klatka zasrana byla , biedne dostaly biegunki. W kuwecie mnostwo qpali roznej konsystencji (te twardsze podejrzewam sprzed wizyty), duzo biegunek z bialymi dlugimi robalami (jak nitki). Teraz juz wiem czemu Michelle miala taki brzuszek wydety po bokach....
Maluchy brudne, podusie brudne, tekturowy domek brudny, wiec zakasalam rekawy i wywalilam wszystko. tektury poszly do prania. Budka zrobiona przez mjs z tektury i styropianu cala smierdzi bo tez zasrana, takze ja przeznaczylam do spalenia. W ramach rekompensaty zrobie inna (mam styropian z biura).
Wszystko poszlo do prania, klatke wymylam i zdezynfekowalam roztworem z domestosa. Jak wywietrzalo wymylam kotkom brzuszki lapki tyleczki i okolice ogonkow.
Dalam im troche paszteta royala od grrr, mniej wiecej za dwie godziny wpadam do domu kontrolnie sprawdzic co z nimi i wracam potem do pracy. Mam nadzieje ze wiecej biegunek nie bedzie...
No i teraz to juz bede musiala uruchomic pralke :twisted: noemik rzuc okiem prosze na to jak tam ustawic pranie na gotowanie i pranie zwykle rzeczy syntetyczne - thx.

Ja tez pisze sie na kurs robienia budek. Rzucta jakims terminem pani profesur lutro :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw paź 29, 2009 13:57 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Tweety pisze:

zaraz podam jak odgrzebię

odgrzebawszy, masz pw

Tweety

Post » Czw paź 29, 2009 14:02 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Witam serdecznie.
Z moją czwórką na szczęscie jest ok.Byłam dziś przed południem z nimi u weta.Pani doktor dokładnie zbadała maluchy i tak: Romeo i Julia..temperatura ok,stan ogolny ok.Dostały Vermint na odrobaczenie.Za tydzień powtórka z odrobaczania.
Tom i Jerry temperatura ok,stan ogólny ok.Uszy powtórka z czyszczenia..zakraplamy sie jeszcze tydzień.Też dostały Vermint na robale.

Jak wróciłam od weta(pojechały bez śniadania) to rzuciły się na miski jakby z tydzień nie jadły.. :) Teraz roznoszą mi mieszkanie(Romuś i Julka)
Jerry jak wróciliśmy(Bardzo porządny kotek nie nabrudził w transporterze) wrobił kupala z ogroooomną glistą.Potem poszedł się najeść.Teraz z Tomem śpią.Zapytałam panią wet o jakieś wzocnienie dla Jerrego,bo on taki mały i bidulek taki..Ale ustaliłyśmy że to co mu cały czas podaję (czyli raz na 2 dni conva z żółtkiem) wystarczy.Podejrzewam że teraz jak pozbedzie się robali to nadrobi zaległosci..

Co do TZ Patki,jeszcze nic nie uzgadnialam.
Narazie rozeslałam do dziewczyn meila z opisem i fotkami burasków.

Mam prośbę,czy jeśli nie będzie bardzo potrzebny,to może ten pożyczony transporterek z kocimskiej zostać u mnie do przyszłego tygodnia?

To narazie tyle..
Pozdrawiam.

EDIT: TOM u Pani wet zachował się bardzo wzorowo,dał sobie wszystko przy sobie zrobić,łacznie z czyszczeniem uszek.. :)
Ostatnio edytowano Czw paź 29, 2009 14:12 przez maja215, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

maja215

Od: Nie lip 19, 2009 19:29

[poprzednia][następna]