Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
magaaaa pisze:Witam,
czy szczepiąc koty szczepionkami tylko przeciwko białacce spotakliście się ze stwierdzeniem, ze podanie domięśniowe przewidzianej do podania podskórnego szczepionki (konkretnie Leukocell2 Pfitzera) ma zapobiegać powstawaniom odczynów?
Wczoraj testowałam i szczepiłam swoje koty tą własnie szczepionką i takie swierdzenie padło.
Słyszeliście o tym?Pozdrawiam wszystkich właścicieli bialaczkowców, własnie dołączyłam do Waszego grona.
Jeszcze pytanie: (trywialne zapewne, bo jestem białaczkowym nowicjuszem) teraz zaszczepiłam koty leukocellem. Drugie szczepienie za 3-4 tygodnie, zgodnie z zaleceniami producenta.
Kolejne szczepienie - za rok. Wtedy mogę już odejść od leukocellu i podać Purevaxa RCPCh FeLV?
magaaaa pisze:magaaaa pisze:Witam,
czy szczepiąc koty szczepionkami tylko przeciwko białacce spotakliście się ze stwierdzeniem, ze podanie domięśniowe przewidzianej do podania podskórnego szczepionki (konkretnie Leukocell2 Pfitzera) ma zapobiegać powstawaniom odczynów?
Wczoraj testowałam i szczepiłam swoje koty tą własnie szczepionką i takie swierdzenie padło.
Słyszeliście o tym?Pozdrawiam wszystkich właścicieli bialaczkowców, własnie dołączyłam do Waszego grona.
Jeszcze pytanie: (trywialne zapewne, bo jestem białaczkowym nowicjuszem) teraz zaszczepiłam koty leukocellem. Drugie szczepienie za 3-4 tygodnie, zgodnie z zaleceniami producenta.
Kolejne szczepienie - za rok. Wtedy mogę już odejść od leukocellu i podać Purevaxa RCPCh FeLV?
A to się przypomnę ze swoimi wątpliwościami...
bozka pisze:Koteczek555
fajnie ze twoj Tofik ma apetyt. moj powoli mam nadzieje,ze wroci do jakiejs formy. Dzis pil wode ze swojej miseczki, to juz sukces! Ale nadal jedziemy na strzykawie.
Bozenazwisniewa
trzymasz razem koty plusowe i minusowe? Ale masz jakis sposob na to zeby sie za bardzo nie trzymaly razem albo nie jadly z jednej miski? No i wspolna kuweta tez mnie zastanawia.
Chce polaczyc moje koty bo strasznie zal mi Galo, ktorego trzymam w pracowni i tylko do niego dochodze go nakarmic. Moze wlasnie nie ma apetytu ze wzgledu na to bo popada w depresje?
moj kot domowy i Galo to koty o podobnym charakterze nie konfliktowym i tak naprawde to niezbyt spolecznie udzielajace sie, wiec bylaby szansa ze nie dojdzie do bliskiego kontaktu. Jedynie ta kuweta mnie martwi no i miska jesli zapomne schowac.
Jak dluga juz masz takie mieszane towarzystwo?
Pozdro
koteczek555 pisze:A powiedzcie mi jeżeli Tofik jest już chory to mam go szczepić co rok? Dodam, że będziemy adoptować kotkę po przechorowanym KK. Tofik też go już przechorował, jak go przygarnęliśmy, a ten Purevax też jest na KK
BOZENAZWISNIEWA pisze:magaaaa pisze:magaaaa pisze:Witam,
A to się przypomnę ze swoimi wątpliwościami...
dobrze,że masz watpliwosci...(ja tez je mam )szczepienie za rok nie musi bycć Leukocellem(sprawdziłam i pytałam o to), nie ma znaczenia....
Wiadomo jest tez ,że najlepiej zaszczepić kota po 3-4 tygodniach.Miałam kilka kotów chorych i dopiero po 7 tygoniach doszczepiłam...nIc sie nie stało(no i oczywiscie nie mogłam chorych doszczepic i tak xle zniosły szczepienie białaczkowe nawet Purevaxem)Jutro powinnam dowiedziec sie czegos blizej9bo tez niektóre szczepiłm Leukocelllem)
dobrze,że masz watpliwosci
Jana pisze:Koty białaczkowe szczepi się co 2 lata szczepionką na pp i kk, np. tricat, forcat, fel-o-vax III, felocell.
Koty przebywające z białaczkowymi szczepi się co roku szczepionką z białaczką, najbezpieczniej purevaxem.
BOZENAZWISNIEWA pisze: Magaaa-ja szczepiłam PUREVAX RCPChFelV,WIEC JEST W pOLSCE-KOSZTOWAŁ MNIE 70ZŁ
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Evilus, Google [Bot], puszatek, Tundra i 503 gości