Pomoc dla szczecińskiej karmic. potrzebna - PONAD 100 KOTÓW

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto lut 12, 2008 22:37

Ja tam nie wierzę tym bankom, wygodne to one są bo z domu nie trzeba wychodzić :-), ale pilnować ich trzeba bo już mi się zdarzył jeden przekręt. Wolę zapytać dwa razy niż żeby ktoś myślał, że czegoś nie dopilnowałam.
Obrazek Obrazek

mestudio

Od: Pon gru 31, 2007 17:44

Post » Wto lut 12, 2008 22:51

A więc właśnie :)
Powracając do transporterków, to jeden p. Iza dostała od agiis- s, jeden już dawno temu zadeklarowała e-dita i mam wielką nadzieję, że TŻ w końcu zabierze go od niej (naprawdę jest zapracowany, na jego usprawiedliwienie powiem, że pomaga p. Izie jeszcze na różne inne sposoby). e-dita, przepraszamy za zwłokę.

To jeszcze nie załatwia zupełnie sprawy transporterowej - choćby ostatnio do 3 transporterów zostały władowane trzy kocice, które pojechały na sterylkę, a zawsze musi być też coś w zapasie.
Jednak coś w tym temacie myślałam i inna osoba też i jest szansa, że w niedalekiej przyszłości stan transporterów się zwiększy.
Więc chwilowo porzućmy ten temat, aż będą pewne informacje :wink:

Co do odrobaczania i odpchlenia:

Zbiórka na preparaty odrobaczające i na odpchlenie:
2 zł - agiis-s/ajmk (nadpłata z bazarku przeznaczonego na zakup klatki - pułapki)
50 zł - nowi opiekunowie Foresta (kota na tymczasie u mnie)
10 zł - JaEwka/Pipsi (bazarek)
15 zł - kotalizator
27,50 zł - mestudio /Zużka (bazarek)
20 zł - Katia80/kotalizator (bazarek)
20 zł - agiis-s/sibia (bazarek)
30 zł - agiis-s/annskr (bazarek)

Razem 174,50, które jest na naszym koncie i pamiętajcie o tym :)

Zbiórka przynajmniej chwilowo zamknięta, szukamy najtańszych preparatów i wtedy będzie wiadomo ile dokładnie potrzeba pieniędzy.
FENBENATu niestety w tej chwili nie ma w TOZie, podobno nie ma w hurtowanich weterynaryjnych.
Co do pcheł to szukamy najtańszej propozycji cenowej tego - http://www.allegro.pl/item306897932_fip ... atis_.html
ObrazekObrazek

kotalizator

Od: Wto lut 27, 2007 14:33

Post » Wto lut 12, 2008 23:13

Obrazek Obrazek

mestudio

Od: Pon gru 31, 2007 17:44

Post » Wto lut 12, 2008 23:44

Relacja z przekazania klatki-pułapki i innych dóbr :D

"Dobra" zostały przekazane.
Liczba mnoga jest jak najbardziej na miejscu, ponieważ poza klatką TŻ zaniósł ok. 12 kg makaronu i 6 kg suchego Kitekata oraz bardzo praktyczne, szczelnie zamykane wiaderko, w którym będzie można przechowywać na przykład karmę.
Franelka - bardzo, bardzo dziękuję.
Pani Iza była wdzięczna, zaskoczona i bardzo zadowolona. :)
Wiadomo - przy tylu kotach - makaronu i karmy nigdy nie jest za wiele.
Tym bardziej, że p. Izie skończyły się juz zapasy makaronu.
Prosiła żeby bardzo Tobie/Wam podziękowac i pozdrowić, co nininiejszym z przyjemnością czynię :D

Po karmie i makaronie czas przyszedł na klatkę - pułapkę, w piewszej chwili p. Iza myślała, że to jest nasza klatka i że mamy dla niej jakieś bojowe zadanie :)
Gdy została uświadomiona, że to jest nowa klatka, a w dodatku ona jest jej włascicielką, że ludzie z forum zrzucili się i chcieli żeby ją miała, to reakcja była mniej więcej taka:
"jak to, ale skąd, taka śliczna, taka praktyczna, niemozliwe, zupełnie inna niż ta z TOZ-u, drutów nie ma, łatwo mozna włożyć przynętę, i taka sztywna, ta siatka taka solidniejsza, uchwyt wygodny, można nieść jak walizkę, bo tamtą to trzeba było brać od spodu jak kot był, taką to by się chyba nawet dało na bagażniku przewozić i nawet wcale nie będzie tak dużo wystawała, bo chyba jest krótsza... itp itd" :D

Pani Iza była bardzo mocno podekscytowana i zadowolona.
Ciężko jest opisać czyjeś emocje, ale po prostu bardzo się cieszyła.

Prosiła żeby bardzo Wam bardzo wszystkim podziekowac :)
Dziękuję :)

Klatka już u swojej właścicielki:

Obrazek
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Wto lut 12, 2008 23:48

mestudio pisze:Zapraszam na torebkowy bazarek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2836919#2836919

Dziękuję w imieniu swoim, kotów i p. Izy :D
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Wto lut 12, 2008 23:52

elegancka klateczka :lol:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Śro lut 13, 2008 7:40

do góry kiciusie :) fajna klateczka :)
Obrazek

jacentka

Od: Pon wrz 03, 2007 8:50

Post » Śro lut 13, 2008 8:41

kotalizator pisze:FENBENATu niestety w tej chwili nie ma w TOZie, podobno nie ma w hurtowanich weterynaryjnych.
Co do pcheł to szukamy najtańszej propozycji cenowej tego - http://www.allegro.pl/item306897932_fip ... atis_.html

Jak odrobaczać dziczki, to tylko Fenbenatem. Rzeczywiście chwilowo nie ma na rynku, też chciałam zamówić u swoich wetów. Gdyby u mnie pojawił się, dam znak i jak u Was nie będzie nadal, to kupi ę dla p. Izy i wyślę.

Odnośnie Fiprex'u, to propnuję kupić tubki psie (XL dla psów do 60 kg).To jest dokładnie to samo, stężenie też to samo, tylko ilość większa. Z psiej tubki wychodzi ponad 7 porcji dla doroslego kota. Mała strzykawką trzeba tylko odmierzyć 0,7 ml na kota..
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Śro lut 13, 2008 8:51

kotalizator pisze:A więc właśnie :)
Powracając do transporterków, to jeden p. Iza dostała od agiis- s, jeden już dawno temu zadeklarowała e-dita i mam wielką nadzieję, że TŻ w końcu zabierze go od niej (naprawdę jest zapracowany, na jego usprawiedliwienie powiem, że pomaga p. Izie jeszcze na różne inne sposoby). e-dita, przepraszamy za zwłokę.

Transporter jest , Wasza klatka tez :wink:( - myslalam, ze ja uzyje, ale jak na razie nie wymyslilam sposobu na zlapanie kotki z piwnicy i klatka jest zlozona) i wcale mi nie przeszkadzaja :).Wiem, ze Jacek ma miliard spraw na glowie, dlatego nie dopytuje kiedy przyjedzie :)
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Śro lut 13, 2008 10:17

Podnoszę do góry
PS Super, że Pani Iza ma już swoją klatkę - pułapkę :)
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Śro lut 13, 2008 10:19

:) bardzo Pani Izie dziękujemy za podziękowanie, a twojemu TZowi też dziękujemy za pośrednictwo :)
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Śro lut 13, 2008 11:26

w górę!
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Śro lut 13, 2008 12:03

Cieszę się, że klatka się podoba :)
Zreszta kto korzystał z klatki TOZowskiej i tej, to na pewno potrafi zauważyc różnice i docenić. Pani Iza również.

Prakseda, dzięki za rady.
Szukamy właśnie najtańszego psiego XLa.
Fenbenatu p. Iza używa już od dosyć dawna.
Mam nadzieję, że niebawem uda się go dostac w Szczecinie.
Fenbenat dajesz przez trzy dni pod rząd, a po 10 dniach powtórka, czy jak?
Rady od innych karmicielek są bardzo cenne, bo p. Iza nie korzysta z komputera i internetu i do wielu spraw musi dochodzić sama.

e-dita, dzieki za wyrozumiałość :)
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Śro lut 13, 2008 12:12

Ze spraw zaległych chciałam jeszcze wyprostowac, że 3 kotki po zabiegu zostały już wypuszczone i mają się bardzo dobrze.
Jutro rano podjęta będzie próba złapania kolejnej kotki, a może nawet kolejnych.
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Śro lut 13, 2008 12:17

kotalizator pisze:Fenbenat dajesz przez trzy dni pod rząd, a po 10 dniach powtórka, czy jak?
:)

Dokładnie tak.
Płaska łyżeczka do herbaty na kota.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

[poprzednia][następna]