Kociaki z lasu- Misia szuka domku str. 99, Milo chory!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 31, 2008 21:59

Zrobię napewno, tylko musi być zielono, bo wtedy to widać urok tej okolicy. Na razie zapowiadja śnieg w przyszłym tygodniu :evil: .
Na fotosik wejdę i popróbuję, tylko teraz bardzo mnie zajął okropny temat na tym forum i jestem wściekła, że takie rzeczy tu sie zdarzają :evil: . Kolejna awanturka, kolejny kot, który ucierpiał i kolejna sytuacja, która pewnie nie znajdzie rozwiązania tylko dlatego, że nie ma się z kim dogadać w tej sprawie :evil: .

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Pon mar 31, 2008 22:56

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Próby z fotosika. Niestey te zdjęcia sa małe. Jak mozna tam zrobić troszeczkę większe. To wychodzi tak samo jak z moich poprzednich programów :evil: . Jednak szybciej się to wstawia :twisted: .

A tak wogóle to są młode sowy, które dwa lata temu strasznie rozrabiały i włączały alarm na hali budynku, który jest też na zdjęciu :D . Tak mam egzotycznie u naszych kotów.

Barbara Horz

Post » Pon mar 31, 2008 23:06

Wszystko dobrze z fotosikiem, musisz tylko wybrać w oknie programu na dole "pełen rozmiar na forum", bo teraz masz miniaturki do klikania. Możesz jeszcze raz wrzucić te same fotki i wtedy to wybrać lub wejść normalnie przez stronę fotosika na swoje konto i tam już są wszystkie możliwe kody do tych zdjęć.

Ale superaśne sowy :!: 8)

P.S. To jaki chcesz kod wybiera się już w końcowym etapie, jak już jeden wygeneruje (wtedy na samym dole w tym okienku jest rozwijana lista do wybierania, wybierasz, co potrzebujesz i tam powyżej się zmienia na bieżąco).
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Wto kwi 01, 2008 9:47

Jestem teraz w pracy i nie mogę popróbować. Pozatym mam ogrom roboty :evil: . Wieczorkiem jeszcze raz spróbuję. Ja tam wrzucałam pełny roziar, ale robiło się bardzo duże zdjęcie. Ja chyba bym musiała najpierw sobie te zdjęcia jakoś zmniejszyć u siebie, a potem je wrzucić do fotosika. Nie wiem :( .

Barbara Horz

Post » Wto kwi 01, 2008 10:03

Alez urocze te sowy :)
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto kwi 01, 2008 12:21

Sowy cudne!!!
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto kwi 01, 2008 14:13

Piękne te sowy :D
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto kwi 01, 2008 20:07

Barbara Horz pisze:Jestem teraz w pracy i nie mogę popróbować. Pozatym mam ogrom roboty :evil: . Wieczorkiem jeszcze raz spróbuję. Ja tam wrzucałam pełny roziar, ale robiło się bardzo duże zdjęcie. Ja chyba bym musiała najpierw sobie te zdjęcia jakoś zmniejszyć u siebie, a potem je wrzucić do fotosika. Nie wiem :( .

Nie, nie. Tam w Ustawieniach, gdzie się np. wpisuje login i hasło, na samym dole jest "Pomniejszaj obrazki większe niż" - musisz to zaznaczyć (kliknij w kwadracik przed tym tak aby pojawił się zielony "ptaszek") a następnie wybierz z listy poniżej "640x480" i kliknij "zapisz" - to już będzie tak na stałe. Te Ustawienia znajdziesz w prawym górnym rogu programu, i to na każdym etapie wybierania i wysyłania fotek.
Obrazek

grrr...

Post » Wto kwi 01, 2008 23:41

Obrazek

Maciuś chce myć łapcie :wink: , a tak naprawdę to dalej próbuję fotosika.

Obrazek Moja córka mówi na Maciusia "moje Serducho, ciekawe dlaczego :wink:

Obrazek Śpiący Milo.
Nie umię zrobić wielkości pośredniej :evil:
Idę spać :evil: :evil: :evil:

Barbara Horz

Post » Wto kwi 01, 2008 23:50

Barbara Horz pisze:Nie umię zrobić wielkości pośredniej :evil:
Idę spać :evil: :evil: :evil:

Ale Basiu, nie złość się! Sprawdziłam - fotosik zmniejsza maksymalnie do 640x480 pikseli, mniejsze są już tylko miniaturki.

Jak chcesz jeszcze bardziej zmniejszać, to musiałabyś innym, specjalnym programem. Ale zdaje się, że 640x480 to już jest chyba dopuszczalne na forum.

Ależ śliczny pycholek ma to Twoje "Serducho" :!: :love:
Obrazek

grrr...

Post » Śro kwi 02, 2008 7:12

Witam w pochmurną środę...
Obrazek
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro kwi 02, 2008 7:41

Zdjęcia śliczne i wielkość w sam raz do oglądania :D
(też nie lubię miniaturek :twisted: )

Basiu, na forum ogrodniczym mają fajny wątek instruktażowy (taki "łopatologiczny" :D z obrazkami), o różnych darmowych i bardzo pomocnych programach graficznych. Jeśli chcesz to odszukam i Ci podeślę :D
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro kwi 02, 2008 8:18

Przyjrzałam się i na forum użytkownicy bez problemów wstawiają zdjęcia 640x480 pikseli (czyli te najmniejsze z fotosika).

Zastanawiałam się też, jak mogłabyś najprościej (bez używania skomplikowanych programów) jeszcze bardziej zmniejszać fotki (jeśli mimo wszystko chcesz mniejsze). I wymyśliłam, że mogłabyś to robić online. Bardzo prosto i sprawnie jest tu: http://www.resize2mail.com/ i tu: http://www.shrinkpictures.com/ (trochę niżej na stronie).
Obrazek

grrr...

Post » Śro kwi 02, 2008 11:30

Wiatm i bardzo dziękuję za instrukcje wstawiani zdjęć. Wieczorkiem znowu popróbuję. Teraz muszę znowu wziąść się do pracy :evil: , a za oknem leje i to raczej gastronomiczna pogoda niż do pracy :twisted: .

Barbara Horz

Post » Śro kwi 02, 2008 21:51

Kotka dzikuska, która wczoraj miała sterylkę czuje się dobrze. Siedzi w klatce, bo oczywiście o wypuszczeniu jej nie ma mowy. Klatka jest na strychu, bo jak widzi ludzi to dostaje traumy więc lepiej jak jest w ciszy i spokoju. Ogląda mnie tylko jak jedzenie zanoszę i podkłady zmieniam w klatce, bo oczywiście kotka nie wie co to jest kuwetka :evil: . Dziś wyciagłam kuwetę z klatki, ma za to więcej miejsca. Kotkę musiałabym przetrzymać dwa tygodnie, żeby po antybiotyku jaki dostała na te dwa tygodnie mogła jeszcze dostać steryd. Biedulka ma /jakieśtam/ zapalenie dziąseł. Ten rodzaj zapalenia nawraca dlatego ten drogi antybiotyk /przynajmniej nie trzeba jej stresować dziennie podawaniem zastrzyku/, no i potem steryd. Niestety na tym koniec. Nie sądzę, żeby mi się udało ją jeszcze koiedyś złapać, żeby jej pomóc :( .

Barbara Horz

[poprzednia][następna]