Schronisko Opole - rozliczenie za 2007 rok. DZIEKUJEMY!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 04, 2008 10:37

Czas się rozliczyć za 2007 rok :)

Ostatnie rozliczenie było na 78str., w poście z soboty 8.12.07, godz. 11.48. Na ten moment stan opolskiej kasy wynosił 246.37zł :)

Od tej pory podarowaliście opolskim kotom mnóstwo kasy :)

35.00zł od Puss za adopcję wirtualną Krasnalka
50.00zł od Dorty za adopcję wirtualną Wenus i Amorka
10.00zł od MaybeXX za aukcje magnesu świnki
10.00zł od Buffy za aukcję magnesu z kociakiem
100.00zł podarowane kotom przez Buffy!!!!
6.00zł od Wandul66 za kolczyki Buffy
30.00zł od AgiPap za maskotki Buffy
100.00zł od Buffy - 20zł za koci stojaczek na biurko i 80zł podarowane :)
20.00zł od MaybeXX za aukcję garść myszy od Thorkatt
30.00zł od Marsjanki za magnes z krówką
30.00zł od Karotki za rudego kota Buffy
26.00zł od Zutor za aukcję garść myszy od Thorkatt
40.00zł od Domino 76 co miesięczna wpłata
40.00zł od BarbaryF za aukcję pachnideł Szymkowej
30.00zł od Malk za magnes z króliczkiem
14.00zł od AniHili za aukcję garść myszy od Thorkatt
===================================================
571.00zł wpłat od Was!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Jak na razie z wydatków to sporo kasy idzie na moją tymczaskę Domkę :( Nie przypuszczałam, że dziewczyna będzie tak schorowana. A do tego czeka nas czyszczenie i wyrywanie ząbków.

160.00zł pierwsza wizyta Domki testy, badania krwi, odrobaczenie
22.00zł kaftanik od kiedy zaczęła się wylizywać
44.00zł kolejna wizyta kołnierz /bo kaftanik się nie sprawdził :(/, maść z antybiotykiem na łyse placki ze stanem zapalnym
====================================================
226zł wydane tylko na Domkę :(

Ale i tak, dzięki Waszej pomocy konto opolskiego schronu to: 591.37zł!!!!!!

Jak na razie nie płaciłam jeszcze długu u weta. Przed Świętami było sporo datków bezpośrednio w schronisku. Do tego kilka kotów które miały być szczepione zaglutało się. Także na końcowe wyliczenie długu u weta wciąż czekam. Ale na to wygląda, że nie będzie tak źle :) Do tego rozpoczął się Nowy Rok a co za tym idzie mamy przydzieloną pulę kasy od miasta na szczepionki! Więc to mamy z głowy :) Zostało nam odrobaczanie i puszki, na to niestety wciąż nie ma funduszy, oraz, w razie potrzeby klatki, dodatkowe, droższe leki...
Zamówiliśmy już dużą buteleczkę anipracitu, tubę vethmintu i 3 największe Advocate.

Bardzo wszystkim dziękuję za udział w pomocy opolskim kotom!
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pt sty 04, 2008 10:52

I oby tak dalej w Nowym Roku szło, a raczej spływało. :ok:

Bardzo się cieszę, że udało się Wam wyrwać jakąś kasę od miasta to już zawsze coś. :D
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro sty 09, 2008 9:16

wiem że to koci wątek ale mam
prośbę do mieszkańców Opola - w okolicach Ronda koleżanka dziś widziała biegającego psa, w stylu owczarka podhalańskiego bez obroży, wyglądał na zagubionego. Jak będziecie w okolicach i wpadnie Wam taki pies w oko to warto zadzwonić do straży miejskiej tel. 402 51 00 żeby wiedzieli ze dalej się kręci w okolicy. Nie wiemy czy to czyjś pies, czy porzucony, może już go nie być ale warto być czujnym. Straż miejska powiedziała że mogą się tym zająć ale tylko jak ktoś go zwabi i złapie. Koleżanka weterynarz dodała, że jak będzie więcej zgłoszeń, że pies dalej sie trzyma okolicy to wtedy mogą próbować go złapać.
Pomyślałam że napiszę, bo może komuś przypadkiem psiak wpadnie w oko a wtedy będzie wiedział ze on się już jakiś czas kręci.

Pozdrawiam schroniskowe koty i Was :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Śro sty 09, 2008 9:22

Dam też cynk do schronu :)
Obrazek

Boo

Post » Śro sty 09, 2008 9:25

dzwoniłam do nich ale odesłali mnie do straży. Ale warto powiedzieć, poprostu niech zwracają uwagę.

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Śro sty 09, 2008 9:44

Z bieżących wydatków zakupiłam enteroferment i dwa Tobrexy które idealnie leczą nam oczka u naszych glutków :) Czekamy na zamówione odrobaczanie.

Ogólne wieści z ostatnich dni :)

1. Krasnalek pojechał do domku :) wieści zaraz powpisuje do wątku Krasnala.
2. Większość letnich kociaków już po sterylkach.
3. Szczepionki już idą na koto miasta!!!!
4. Feta pojedzie do domku za około tydzień :) Pojedzie do fajnego domu wychodzącego, tam gdzie od kilku miesięcy jest nasz Budrys który miewa się świetnie i mimo, ze woli piesze wycieczki po okolicy i ciepłą kotlarnię zamiast domu, bardzo się usocjalizował i z ludźmi i z psem :)
5. Oprócz ś.p. Dzidka wszystkie koty żyją, choruje kilka umiarkowanie, nie mamy żadnej zarazy.
6. "Mój" Maciej Cosik już po operacji :) Usunięto gałkę oczną spod zarośniętej już powieki, ściągnięto dziką tkankę z drugiego oczka ponieważ jest szansa na choćby szczątkowe widzenie. W weekend, po ściągnięciu sączka powinien wrócić do Starszych Państwa. Oczywiście odjajczono też kawalera :wink:. Dzięki Waszej pomocy konto Cosia to 100zł! Ponieważ wszystkie zabiegi udało się wykonać na schronisko, całą kwotę przeznaczam na zakup jedzenia dla kotów Starszego Państwa.

No i z gorszych wieści. W tej chwili mamy na stanie 68 kotów :( To rekord jak na opolski schron. Średnio mamy ok 40stki. W porywach czasem do 50ciu. Prawie 70 sztuk na 10 boksów to już naprawdę za dużo :( Schronisko wciąż nie dostaje pieniędzy na karmę dla kotów. Wciąż gotują mieszanki z kaszy, makaronów z jakimś tam mięsem z hipermarketów. Także oprócz odrobaczania, będę kupować za Wasze wpłaty głównie puszki i suche.
To chyba tyle z tego co najważniejsze.
Obrazek

Boo

Post » Śro sty 09, 2008 9:47

ewung pisze:dzwoniłam do nich ale odesłali mnie do straży. Ale warto powiedzieć, poprostu niech zwracają uwagę.

Bo w sumie chyba taka jest procedura. Jak tylko będę miała moment między klientem a klientem przedzwonię do dziewczyn i zagadam.
Obrazek

Boo

Post » Wto sty 15, 2008 16:36

Oprócz naszego Medyka, który bardzo tęskni za swoim Dużym,

Obrazek

Kici, która z domku tymczasowego, musiała wrócić do Schroniska,

Obrazek

przebywa jeszcze pięć dorosłych kotów, które zostały wyłapane od Pani chorej na Alzheimera.
Na pewno na swój sposób je kochała i opiekowała się nimi na tyle, ile mogła, ale koty często były wypuszczane z mieszkania i Pani o nich zapominała. :(

Najmilszym kotem z całej piątki jest ten śliczny białas.

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Pt sty 18, 2008 9:42

W Nowym Roku postanowiłam zrobić nowy wątek :) Wprawdzie 100 stron nie osiągnęliśmy, ale czas na świeży powiew :wink: Nowy wątek będę starała się jak najszybciej tworzyć w ramach każdego mojego wolnego czasu. Zapraszam więc tu: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2774218#2774218 jeszcze troszkę w powijakach ale za moment będzie full-wypas :wink:!
Obrazek

Boo

Post » Sob lis 03, 2012 18:54 Re: Schronisko Opole - rozliczenie za 2007 rok. DZIEKUJEMY!!

Naprawde to jest skuteczne na pp http://www.polmil.beep.pl/Aldewir-5-l-P ... ,3644,3322).aspx?

Co uzywacie Virkon czy Virkon S ?

Kaila

aneczkaaneczka

Od: Czw lis 01, 2012 21:18

Post » Sob lis 03, 2012 19:03 Re: Schronisko Opole - rozliczenie za 2007 rok. DZIEKUJEMY!!

aneczkaaneczka pisze:Naprawde to jest skuteczne na pp http://www.polmil.beep.pl/Aldewir-5-l-P ... ,3644,3322).aspx?

Kaila

Łojjjj ależ stary wątek wyciągnęłaś z niebytu ;)

Tak, wszystko wskazywało na to, że aldewir bije parwowirusa. Z tym, że jego użytkowanie było bardzo skomplikowane - rozcieńczenia, płukanie itp. Dużo bezpieczniejszy i przyjemniejszy w użytkowaniu jest Virkon (z S czy bez S dokładnie to samo). Muszą być tylko odpowiednie stężenie i czas działania.
Obrazek

Boo

Post » Sob lis 03, 2012 19:47 Re: Schronisko Opole - rozliczenie za 2007 rok. DZIEKUJEMY!!

Boo pisze:
aneczkaaneczka pisze:Naprawde to jest skuteczne na pp http://www.polmil.beep.pl/Aldewir-5-l-P ... ,3644,3322).aspx?

Kaila

Łojjjj ależ stary wątek wyciągnęłaś z niebytu ;)

Tak, wszystko wskazywało na to, że aldewir bije parwowirusa. Z tym, że jego użytkowanie było bardzo skomplikowane - rozcieńczenia, płukanie itp. Dużo bezpieczniejszy i przyjemniejszy w użytkowaniu jest Virkon (z S czy bez S dokładnie to samo). Muszą być tylko odpowiednie stężenie i czas działania.

Co masz namyśli, żę jego uzycie jest saplikowane?
Jak spryskam sciany czy, podłoge Virkonem. Musze go zmyć ?

aneczkaaneczka

Post » Sob lis 03, 2012 19:53 Re: Schronisko Opole - rozliczenie za 2007 rok. DZIEKUJEMY!!

Nie, Virkonu nie trzeba zmywać. Aldewir już tak. Jest to środek żrący i drażniący.
Obrazek

Boo

Post » Sob lis 03, 2012 19:59 Re: Schronisko Opole - rozliczenie za 2007 rok. DZIEKUJEMY!!

Od swojej weterynarz usłyszałam, że Virkon jest środkiem żrący i drażniący. Dlatego koty nie powinny wchodzic do pomieszczenia przez około 24 h po dezyfecji pomieszczenia. Ponoc słyszała ze u nas w schonisku po odkarzeniu Virkonm zdazało sie, że koty miały odpazenia na łapach. Mówiła tez ze sama go w gab nie stosuje z tego powodu, że musiała by zamkąc na iles tam gab. Tez mówiła, że nie wolno go stosować, na niemalowane drewno. Bo go uszkodzi

Sorki za błendy.

aneczkaaneczka

Post » Sob lis 03, 2012 20:44 Re: Schronisko Opole - rozliczenie za 2007 rok. DZIEKUJEMY!!

Wiem, że Virkonem myje się dojki krowie przed dojeniem, więc zapewne wszystko zależy od stężenia. Nam się koty nigdy nie poparzyły. Najlepiej napisz maila do firmy Naturan - producenta Virkonu, oni zawsze bardzo wyczerpująco i merytorycznie odpowiadali na maile.
Obrazek

Boo

[poprzednia][następna]