6WspaniałychFredków+4Damy. Filip znowu charczy :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 23, 2009 21:24 Re: 6WspaniałychFredków+3Damy. Urine off. Grubson :)

mirka_t pisze:W takim razie czekam na zdjęcie równie prawdziwego Gucia. 8)

Jutro bydzie :)

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Sob paź 24, 2009 19:41 Re: 6WspaniałychFredków+3Damy. Urine off i feliway działa!!!!!

Zmieniam dietę naszym kotom.
Zaczynam od wprowadzenia rozmaitych surowych mięs, jaj i nabiału.
Okazuje się, że większość naszych kotów, to smakosze rarytasów mięsno-nabiałowych :)
I dobrze!
Bo za chwilę, gdy tylko zakupię wszystkie suplementy diety BARF, zaczniemy BARF-ować. Serio! serio! :)
Dziś na śniadanie, zamiast suchego, wszystkie koty dostały miseczkę zmielonego mięska (skrzydełka i udziec z kurczaka, wołowinka(zmielone) + grubo pokrojony filet z kurczaka, a to wszystko okraszone małym dodatkiem podrobów drobiowych).
Większa część była zachwycona. Miseczki szybko opróżniła.
Ta mniejsza część :D potrzebuje więcej czasu by się przekonać do surowizny.
No to będziemy BARF-ować :mrgreen:

Fredziolina

Post » Sob paź 24, 2009 19:57 Re: 6WspaniałychFredków+3Damy. Zaczynamy BARF-ować :)

Fajnie, ale już jest jutro. :wink:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Sob paź 24, 2009 19:58 Re: 6WspaniałychFredków+3Damy. Zaczynamy BARF-ować :)

To ja Was będę nadal podglądać :D .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie paź 25, 2009 20:10 Re: 6WspaniałychFredków+3Damy. Zaczynamy BARF-ować :)

Marcelibu pisze:To ja Was będę nadal podglądać :D .

widzę, że masz fajne hobby :mrgreen:

Fredziolina

Post » Nie paź 25, 2009 21:47 Re: 6WspaniałychFredków+3Damy. Zaczynamy BARF-ować :)

Fredziolina pisze:
Marcelibu pisze:To ja Was będę nadal podglądać :D .

widzę, że masz fajne hobby :mrgreen:

Na Twoim wątku już 3 lata :D . Zaczęłam podglądać forum w październiku 2006 czytając m. in. o Twoich kotach (o Filemonie [']). Zalogowałam się dopiero w lutym 2007, kiedy sama miałam problem z Hugciem.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Pon paź 26, 2009 13:13 Re: 6WspaniałychFredków+3Damy. Zaczynamy BARF-ować :)

Marcelibu pisze:Na Twoim wątku już 3 lata :D . Zaczęłam podglądać forum w październiku 2006 czytając m. in. o Twoich kotach (o Filemonie [']). Zalogowałam się dopiero w lutym 2007, kiedy sama miałam problem z Hugciem.

Toż to Stałym Bywalcem jesteś :mrgreen:

Słuchajcie, koty szaleją przy podaniu parwie BARF-owego śniadania :)
Przy nakładaniu mięska do miseczek Polaruś popiskuje, a reszta tańczy wokół nóg tak, że zabić się o nich można 8)
Jedynie Fazę to śniadanie nie interesuje.Mordkę zatapia w Acanie.
Mam nadzieje, że Faza tylko chwilowo nie jest zainteresowana mięskiem :roll:

Fredziolina

Post » Pon paź 26, 2009 15:25 Re: 6WspaniałychFredków+3Damy. Zaczynamy BARF-ować :)

Wróciłam z pracy do domu w nadziei, że wreszcie odpocznę od hałasu, ale nic z tego :(
Rozbebeszyli teren pod instalację wod-kan i takie tam :evil:
Wokół sąsiadujących działek rekreacyjnych zaciśnie się osiedlowa pętla, a jak się rozzuchwalą to i działki przeznaczą pod dalsze zabudowania :evil:
A tam Kłapciu mieszka :(
Niedobrze :(

Fredziolina

Post » Pon paź 26, 2009 15:44 Re: 6WspaniałychFredków+3Damy. Zaczynamy BARF-ować :)

Fredziolino, motywujesz mnie do drugiej próby z BARF-em. Pierwszą podjęłam jakieś dwa tygodnie temu, zmieliłam wszystko z własną ręką włącznie i po wstępnym zachwycie popołudniowym, rano już było be, a do tego któreś pawikowało ostro.
Może popełniłam błąd, bo tylko te przemieloną papę zaserwowałam, a tam jeszcze trzeba trochę pokroić.
Mam zapasy w woreczkach w lodówce, jutro zrobię kolejne podejście z wkładką :wink:
Mnie ten BARF interesuje z powodów finansowych :oops:
Pierza trzeba dosypać, może będzie już całkiem jak ptaszek w podzespołach.
O Kłapcia się nie martw, jak zobaczy, że wszystkie szamają ten nowy rarytas, to z pewnością chętnie im potowarzyszy :mrgreen:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Sob paź 31, 2009 22:01 Re: 6WspaniałychFredków+3Damy. Zaczynamy BARF-ować :)

czitka powodzenia w BARF-ie :)

U nas 98% stada kocha mięsko najgorzej jest z Fredem, który powinien zjadać mokre ze względu na SUK.
On jest uzależniony od suchego :( Ale mu nie odpuszczę :mrgreen:

Gucio jest u nas od marca tego roku.
Szybko i bezboleśnie się zaaklimatyzował w naszym domu, niemalże od razu zaakceptował całe stado.
Korzysta ze wszystkich ogrodowych atrakcji, palików również 8)
Zresztą zobaczcie sami :)

ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Fredziolina

Post » Sob paź 31, 2009 22:10 Re: 6WspaniałychFredków+3Damy. Zaczynamy BARF-ować :)

Nie chcę być niegrzeczna, ale ledwie mu się doopiszcze mieści na tym paliku :mrgreen: . Jak on w ogóle dał radę tak przeskoczyć?

Marcelibu

Post » Sob paź 31, 2009 22:14 Re: 6WspaniałychFredków+3Damy. Zaczynamy BARF-ować :)

Zejście Gucia z palikowego obserwatorium :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Fredziolina

Post » Sob paź 31, 2009 22:17 Re: 6WspaniałychFredków+3Damy. Zaczynamy BARF-ować :)

No i teraz widać jakie te paliki mikre. :lol:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Sob paź 31, 2009 22:18 Re: 6WspaniałychFredków+3Damy. Zaczynamy BARF-ować :)

Marcelibu pisze:Nie chcę być niegrzeczna, ale ledwie mu się doopiszcze mieści na tym paliku :mrgreen: . Jak on w ogóle dał radę tak przeskoczyć?

no strasznie jesteś niegrzeczna!
Gucio od wiosny zgubił duży nadmiar wałeczka.
Teraz ujędrnia ciałko i w ramach codziennej gimnastyki biega :)
Bez żadnych problemów udało mu się wskoczyć na paliki.
Skoczny i gibki jest! 8)

Fredziolina

Post » Nie lis 01, 2009 8:13 Re: 6WspaniałychFredków+3Damy. Zaczynamy BARF-ować :)

Jadziu, ja mam przez Ciebie zawał :wink:
Jak wiesz ślepa jestem, otwieram wątek i widzę serię zdjęć domu ze słupem wyższym niż dom 8O
Pierwsza myśl, jak błyskawica, była taka: wariaci!
Druga: a może ja takie wysokie słupy w ogrodzie wbiję?
Trzecia: ale jak je przytransportować, to trzeba specjalne auto...
Czwarta: ale kto mi to wbije w ziemię?
Piąta: Fredziolina mówiła, że wpadną niebawem, ale chyba z Natalcią tylko, to bez Jerzyka nie damy rady :(
Ubrałam okulary i czar prysł :ryk:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

[poprzednia][następna]