Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 26, 2015 16:01 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Gosia, w jakich godzinach planujesz być w środę rano w Chatce?
mam trochę ręczników papierowych i karmy dla maluchów.
Kupiłam tez żarówki energo oszczędne - czy przydadzą się w Chatce , czy może juz macie
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon paź 26, 2015 16:04 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Dorota Wojciechowska pisze:Gosia, w jakich godzinach planujesz być w środę rano w Chatce?
Kupiłam tez żarówki energo oszczędne - czy przydadzą się w Chatce , czy może juz macie

Dorotko ja jestem juz przed 8.00 :).

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon paź 26, 2015 16:05 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

CatAngel pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:Gosia, w jakich godzinach planujesz być w środę rano w Chatce?

A do .... której
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pon paź 26, 2015 16:06 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Dorota Wojciechowska pisze:
CatAngel pisze:

A do .... której

Pewnie do 10.00 albo 11.00:)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon paź 26, 2015 16:13 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

A przydadzą się żarówki energooszczędne ? - przywieźć
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon paź 26, 2015 16:38 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

To mam zabrać jedzenie Shrekowi dzisiaj skoro jutro kastracja.

Asiap84

Od: Czw sie 13, 2015 22:27

Post » Pon paź 26, 2015 17:20 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Asiap84 pisze:To mam zabrać jedzenie Shrekowi dzisiaj skoro jutro kastracja.

Nie Asiu, ja go odwożę do Lupusa wieczorem, w środę kastracja.

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Pon paź 26, 2015 18:58 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

wieści z domu Karolka:
Z drugim kotem dogadał się bez problemu. Bawią się razem,śpią i jest OK. Jedyne co, to mimo dwóch kuwet ,Karolek"grubszą "sprawę załatwia w wannie :) Pan powiedział,że lepsze to niż miałby robić po kątach.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pon paź 26, 2015 19:59 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Wieści od Borysa, ma się dobrze jest zdrowy i się przyzwyczaił do właścicielki. Dziewczyna też daje sobie radę z nim. Tylko Borys boi się wychodzić na dwór. Ale tak to ogólnie dobrze, dziewczynie minęła alergia więc też nie ma problemu. :-)

Asiap84

Post » Pon paź 26, 2015 20:27 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Pring to około pół roczny kociak. Do schroniska trafił jako maleńki koteczek, dorastał w domu tymczasowym u Naszej wolontariuszki. Teraz jest gotowy do adopcji i przebywa w przytulisku.

Pringles to uroczy, bardzo przyjacielski młody kociak. Uwielbia głaskanie, po wejściu od razu zaczyna ocierać się o nogi opiekuna. Jest bardzo ciekawski, lubi asystować przy sprzątaniu. Z innymi kotami dogaduje się bez problemu, szczególnie zaprzyjaźniony jest ze swoją siostrą Dolly. Jest czystym, samodzielnym kotkiem, który potrafi korzystać z kuwety. Kotek ma bardzo wesoły charakter i na pewno przyniesie nowym opiekunom wiele radości przez długie lata.
Jest zaszczepiony i zaczipowany. Osoba adoptująca jest zobowiązana wykonać zabieg kastracji we własnym zakresie po osiągnięciu przez kota dojrzałości płciowej.

Aby adoptować kota należy być osobą pełnoletnią. Posiadać przy sobie dowód osobisty oraz transporterek do przewozu kota. Opłata schroniskowa 10 zł.

Patka2805

Od: Wto kwi 08, 2014 15:18

Post » Pon paź 26, 2015 20:33 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Dolly ma około pół roku i jest śliczną wyjątkową koteczką. Jako maleńki kociak trafiła do schroniska wraz ze swoim bratem. Obecnie przebywa w kocim przytulisku.
Przy pierwszym kontakcie jest nieśmiała. Boi się, gdy ktoś jest nachalny w stosunku do niej. Lubi sama podejść, sprawdzić i powąchać. Przy dłuższym kontakcie ośmiela się i wychodzi z niej pieszczoch, który nie chce aby opiekun przestał ją głaskać. Jest ciekawska, lubi się bawić – typowy kociak. Z innymi kotami żyje w zgodzie. Potrafi korzystać z kuwety.
Szukamy dla niej odpowiedzialnych opiekunów, którzy pokochają ją, a gdy tylko ona pozna ich to na pewno odwdzięczy się tym samym i zostanie najlepszym przyjacielem już na zawsze.
Jest zaszczepiona i zaczipowana. Osoba adoptująca jest zobowiązana wykonać zabieg sterylizacji we własnym zakresie po osiągnięciu przez kota dojrzałości płciowej.

Aby adoptować kota należy być osobą pełnoletnią. Posiadać przy sobie dowód osobisty oraz transporterek do przewozu kota. Opłata schroniskowa 10 zł.

Patka2805

Post » Pon paź 26, 2015 20:41 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

dzięki Patrycja :ok: przesłałam dalej.

balbina38

Post » Pon paź 26, 2015 20:44 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Wieści z dyżuru było nawet spokojnie Kalinka fajnie wyglada w tym kubraczku i jak to ona wszędzie jej pełno . Bożenka jak torpeda , 3 maluchy też tj Henia i Helenka . Max nie ruszył mokrego , Dziczka wporządku . Na zdrowej spokój . Korka nie było . Na 3 też dobrze Tygrysek vel Tajfun zjadł mokrą Bozite , Vega Czita i Beza zawody w bieganiu , Shrekuś ma gigantyczny apetyt Janek jak to Janek bardzo gadatliwy . Dzwoniłam Do babki od Borysa więc ma się dobrze nauczyła się opieki nad kotem i nie ma już problemów z alergią .

Asiap84

Post » Pon paź 26, 2015 20:45 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Patrycja zapomniałam o Arnim :oops: on też ma zrobione zdjęcia.

balbina38

Post » Pon paź 26, 2015 20:52 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Shrek to duży rudy kocur. Został oceniony na około 5 lat, czyli jest dorosłym kocurem w sile wieku. Trafił do schroniska, lecz niestety nie dawał tam sobie rady i teraz przebywa w kocim przytulisku.
Wielkość, ruda sierść i bujny ogon to cechy, który zdecydowanie wyróżniają go na tle innych kotów. Do tego ma jeszcze jedną unikalną cechę – zniekształcony pyszczek. Prawdopodobnie już taki się urodził.
Charakter ma przyjazny, nie jest dziki widać, że miał kontakt z człowiekiem. Jest to typowy kot – kiedy ma ochotę na pieszczoty potrafił przymilać się do człowieka aby dostać to czego chce ale gdy nie ma na to ochoty to nie należy na siłę próbować, bo pokaże Nam że to mu się nie podoba. Z innymi kotami ma poprawne stosunki, ale póki co nie zawiera bliższych przyjaźni.
W ciągu najbliższych dni kot zostanie wykastrowany.

Patka2805

[poprzednia][następna]