(2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 12, 2016 14:51 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś... z nadzieją w Nowy Rok, bez Taty

MalgWroclaw pisze:Jak się chory kot gorzej czuje, nie ma siły wpływać na zabiegi przy sobie. A jak lepiej, próbuje walczyć. Bardzo często tak jest.

No właśnie. :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob mar 12, 2016 21:40 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś... z nadzieją w Nowy Rok, bez Taty

Smutno radosny wieczór.
Pierwsze imieniny Mamy bez Taty.
Mama bardzo tęskni. Bardzo.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob mar 12, 2016 23:10 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś... z nadzieją w Nowy Rok, bez Taty

Śmierć jest czymś co mnie przeroslo. Przygniotlo, stlamsilo, pokonało. Obezwladnilo. Pozbawiło sił. Odebrało myślenie i racjnalnosc argumentów. Odebrało moc. Jak żyć zatem?

Marzenia11

Post » Sob mar 12, 2016 23:13 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś... z nadzieją w Nowy Rok, bez Taty

I to nie zaczęło się w momencie odejścia Taty. To się lawinowo zaczęło, gdy w trzy dni odeszły dwa koty, po dwóch tygodniach kolejny, w sumie w ciągu 10 miesięcy sześć. Potem chwila przerwy i odeszła Przylepka, A potem Tata.
Gwóźdź do trumny.

Marzenia11

Post » Nie mar 13, 2016 7:26 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś... z nadzieją w Nowy Rok, bez Taty

Przeczytałam już w nocy, co napisałaś i nie wiedziałam, co napisać, żeby Ci nie było jeszcze bardziej smutno. Dalej nie wiem.
Po prostu
:201481
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie mar 13, 2016 21:07 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś... z nadzieją w Nowy Rok, bez Taty

Dziękuję Małgosiu.
Trudno jest coś sensownego napisać, wiem.

Dzisiaj byliśmy na działce. Przebisniegi w pełnej krasie, krokusy wystawiają kolorowe lebki, tulipany maleńkie zaczynają wychodzić z ziemi. Piękne słońce. Wszystko stoi na starym miejscu, jest tak jak było jesienią, gdy robiliśmy porządki przed zimą. Aż trudno uwierzyć, że wszystko jest tak jak było, ale Taty tam już nigdy nie będzie. To jest niepojęte.

Marzenia11

Post » Wto mar 15, 2016 12:51 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś... z nadzieją w Nowy Rok, bez Taty

Mika całą noc ostro walczyła o mnie na wyłączność. I nawet skutecznie. Każdego zbliżającego się, a nawet wchodzącego do pokoju kota przeganiała zdecydowanym miaukotem, prosto mi do ucha, gdyż tuliła się przy mojej głowie całą noc i domagała głaskania. Wtulała się całym ciałkiem w moją twarz leżąc na poduszce bąd rozciągała sięwzdłuż głowy i szyi. Mruczała non stop. Teraz wszystkie trzy czarne leżą cały czas obok nie w łóżku. Postanowiłam posprzątać poodkurzac i jakoś nie mam sumienia wyrywac ich ze słodkiego snu..

Jest jakiś problem z kroplówką. Dzisiaj znów Mika zamiauczała i podczas kroplówki była bardzo niespokojna. Nie wiem o co chodzi, naprawdę.

Marzenia11

Post » Czw mar 17, 2016 1:14 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Od dwóch dni daję po odrobinie wapna Notusi do mokrego jedzenia i wydaje mi się, że mnie się drapie. Jeszcze muszę poobserwowac. Ona jest lakomczuszkiem i coś wyczuwa w jedzeniu, bo je ostrożnie wcześniej chwilę dumajac nad micha, więc muszę uważać, aby nie przesadzić z ilością.

Marzenia11

Post » Czw mar 17, 2016 15:12 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

a z tą kroplówką cos się zmieniło?

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Czw mar 17, 2016 15:15 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Przeczytałam.
Mogę tylko przytulić. Mocno, najmocniej.
Nie ma słów dobrych i taktownych. Niestety.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw mar 17, 2016 15:34 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Marzeniu, jeszcze zaświeci dla Ciebie słońce. Z całą pewnością. Życie czasem boli i nie da się tego uniknąć. Ale gdzieś czytałam, że jeśli szczęście jeszcze do Ciebie nie przyszło, to znaczy, że jest wielkie i lezie powoli.
Trzymaj się! :ok:
:201481

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Czw mar 17, 2016 15:45 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś... z nadzieją w Nowy Rok, bez Taty

Marzenia11 pisze:Aż trudno uwierzyć, że wszystko jest tak jak było, ale Taty tam już nigdy nie będzie. To jest niepojęte.

Mój tata umarł prawie dwa lata lemu, i nadal jest to dla mnie niepojęte. :(
Bardzo Ci współczuję. :(
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Czw mar 17, 2016 19:30 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Dziękuję Wam bardzo.
Tak rzadko ktoś się tu odezwie, zazwyczaj piszę dla siebie, ale piszę, bo to taki mój pamiętnik jest. Dlatego też są tu kwestie nie tylko dotyczące kotów.
Próbuję jakoś żyć, zmagam się z każdym dniem. I ze swoją psychiczną i fizyczną słabością.
Tak bardzo mi się nic nie chce..
Wiary i energii do życia mi trzeba.

Marzenia11

Post » Czw mar 17, 2016 19:33 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

asia2 pisze:a z tą kroplówką cos się zmieniło?

Nie.

Marzenia11

Post » Czw mar 17, 2016 20:00 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Ja też bardzo tęsknię za moją mamą, choć już upłynęło trochę lat. Tęsknię za kotkami, które odeszły i często tak mi ciężko żyć, tyle się porobiło niemiłych rzeczy. Może wiosna to trochę rozwieje. Więc Ciebie rozumiem i współczuję, ściskam.

bożenna13

Od: Wto paź 20, 2015 12:04

[poprzednia][następna]