S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lip 01, 2013 17:59 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Piszę PW
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pon lip 01, 2013 22:06 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

lubimy :ok:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Wto lip 02, 2013 7:11 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Wiesci od małęgo - noc przespal całą spokojnie,ani jednego placzu ( nasluchiwalam) o 6 dostal mleczko,zaraz mu wymienie termoforek.
Tylko on biedny taki posklejny z tego mleka ;/ przemywam go wacikiem z ciepla woda po karmieniu,ale i tak wyglada jak 7 nieszczesc :cry:
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Wto lip 02, 2013 8:14 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Ja delikatnie rozczesywałam kołtunki szczoteczką do zębów :D Ale najprawdopodobniej ta sierstka mu wypadnie i będzie przez chwilę jak sęp :wink:
Trzymam kciuki :ok:
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Wto lip 02, 2013 8:19 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

mamaja4 pisze:Ja delikatnie rozczesywałam kołtunki szczoteczką do zębów :D Ale najprawdopodobniej ta sierstka mu wypadnie i będzie przez chwilę jak sęp :wink:
Trzymam kciuki :ok:

no teraz i tak wygląda bardzo "niewyjściowo" :wink: Zakupie dzisiaj szczoteczke i postaram sie go troche doprowadzic do porządku.
Dzis odbirem tą butle dla niego to mam nadzieje,ze bedzie się mniej brudzil tym mlekiem :)
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Post » Wto lip 02, 2013 8:24 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Madleine pisze:Dzis odbirem tą butle dla niego to mam nadzieje,ze bedzie się mniej brudzil tym mlekiem :)
nieeee :ryk:
po prostu będzie wygodniej, ale jak ja karmiłam malucha, to nawet ogonek miał z mleka (nie wiem, jak on to robił....)
ale maleństwo było białe, więc tak się nie rzucało w oczy :ryk:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Wto lip 02, 2013 8:25 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

charm pisze:
Madleine pisze:Dzis odbirem tą butle dla niego to mam nadzieje,ze bedzie się mniej brudzil tym mlekiem :)
po prostu będzie wygodniej, ale jak ja karmiłam malucha, to nawet ogonek miał z mleka (nie wiem, jak on to robił....)

heheh no on jest czarny wiec wyglada kiepsko :-)Ale trudno,niedlugo mam nadzieje bedzie umial się sam myć.
Ale butla to bedzie zbawienie bo on strzykawki nie lubi i nie chce pyszczka otwierać ;/ lapkami mi to strzykawkę zabiera.
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Post » Wto lip 02, 2013 8:38 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Madleine pisze:
charm pisze:

heheh no on jest czarny wiec wyglada kiepsko :-)Ale trudno,niedlugo mam nadzieje bedzie umial się sam myć.
Ale butla to bedzie zbawienie bo on strzykawki nie lubi i nie chce pyszczka otwierać ;/ lapkami mi to strzykawkę zabiera.

moje małe z butli bardzo ładnie jadło, i to tak trochę więcej, niż powinno...
butla jest miękka, wchodzi sporo do pysia, itd
Obrazek
ale to nie był normalny kociak, nie rozwijał się prawidłowo (porzucony tygodniowy przez matkę, miał wady rozwojowe, ewidentne problemy z układem moczowym, tzn w ogóle go kontrolował, ciągle się z niego "lało", mimo prób leczenia żył ok 2 tygodnie :cry: [*])

i drugi łakomczuch ;)
Obrazek Obrazek
teraz jest dużą, zdrową, dorodną kotką ;)

charm

Post » Wto lip 02, 2013 8:40 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

ooo super :) Będzie o niebo lepiej :) Dzięki :1luvu:
Dzis miedzy 16-17 podjade z małżem po to !
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Post » Wto lip 02, 2013 11:33 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Madlein - kciuki trzymam :ok:

ja sory ,ze dopiero dzis z wiesciami, ale wczoraj wiedziałam tylko mała część

wiec:
-mały Smart ma biochemie oki, w morfologii mega stan zapalny-jest wiec znów na antybiotyku
krew na Pcr Felv poszła, na wyniki trzeba poczekać

a Rusia.... :kotek:
Ruska juz wczoraj jak ja zawoziłam do weta pokazał mi swój stan uzebienia syczac na mnie z transportera
Oj, zapach mnie powalił, kłów dolnych nie było, reszta okropna.
Dostała usypiacza, zajrzelismy na szybko do pycia i juz było wiadomo, że trza rwać. Nie wiem jak ona wogóle jadła, cały przód sie ruszał, zęby wychodziły normalnie same :roll:
W kazdym razie został jej tylko jeden kieł i jeden boczny mniejszy ząb, bo mocno siedziały
Reszty nie ma już. Dostała convenię.
Wyniki biochemi oki :ok:
Dzis stwierdziłam ,że trzeba jej oszczędzić stresu- bo strasznie to źle znosiła
I zaniosłam na kociarnię duuużą, porzadna kenelówkę do przybudówki. Pomyślałam ,że tam będzie sie czuła bezpieczniej. Naszykowałam mięciuśka zupke do jedzenia
a ta francka przecisnęła sie przez szczelinę wielkosci chyba 3 cm w tej klatce i oczywiście nawiała do rury :roll: :|
No i tyle mam dokładnej kontroli jak sie czuje.
Poczekałam troche poszłam z duzą miska rozdrobionej karmy na taka znówe zupę i wylazła, widziałm jak je z daleka
więc mam nadzieje ,że będzie dobrze

Musimy koniecznie przeprowadzić taką akcje też z dziką, nie wiem czy z Baltona i Ultrą tez nie trzebaby . a to nietania impreza niestety

Bardzo się cieszę ,że Rusia nie ma juz tego bagna w pyszczku, może znów zrobi sie piękna

U Andrei zaczęlismy dzis leczenie świerzba

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto lip 02, 2013 11:36 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:krew na Pcr Felv poszła, na wyniki trzeba poczekać
czekamy z niecierpliwościa na wyniki :ok: :ok: :ok:

i kciuki za Rusię - oby wszystko ładnie się goiło, żeby była zdrowa, nie bolało jej :ok: :ok: :ok:

charm

Post » Wto lip 02, 2013 12:13 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Po takich przeżyciach Rusia będzie jeszcze bardziej pewnie zwiewała niż dotychczas od nas jak od zarazy :mrgreen: Ale cieszę się z jej wyników :ok:

No i kciuki za testy Smartusia :ok: i za Andreę :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto lip 02, 2013 13:32 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

:D
:ok: :ok: :ok: za wszystkie futerka

Madeline - chusteczkami dla dzieci można kocia umyć, tylko nie tymi tłustymi, w lidlu są fajne, używaliśmy i było ok. Pupkę tez maluchowi tym myłam i masowałam, tylko w rękach najpierw trochę trzeba ogrzać albo do czegoś ciepłego przyłożyć.
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Wto lip 02, 2013 19:55 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Dziecie pokochalo butlę :-)
Chyba mial bardzo duzy odruch ssania bo jak sie przyssał do odessac sie nie mogl.Zjadł baaardzo duzo.Zrobilam mu na 2 razy,a zjadl wszystko na raz.(mam nadzieje,ze brzuszek nie bedzie go bolal)
Ale on był głodny,tylko ze trzykawki nie chcial jesc poprostu.
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Post » Wto lip 02, 2013 20:09 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

:ok:
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

[poprzednia][następna]