S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 08, 2013 23:37 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Lidka pisze:Bawcie się dobrze i umówcie się jakoś fajnie.
Ja wiele nie obiecuję ale jak coś tam wyjdzie z podziałów to pewnie dam radę.

Jutro jadę do Tatki. Niestety na cmentarz. Miałby 100 lat. Ale nie ma go już niemal 30:(

W takie dni tak bardzo nam brakuje tych co odeszli :(
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Sob lut 09, 2013 0:43 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

No niestety:(
A w środe była rocznica śmierci mojej ukochanej Babci.
Strasznie dawno, 33 lata:(

MAła nigdy właściwie nie zaglądam na FB bez linku. Tym razem zajrzałam i co ja widzę:) Nawet słowko skrobnęłam.
Może po znajomości załatwię sobie portrecik naszego Bondzia, cooooo?
Jacek znów wozi deski w samochodzie:) Ale tym razem małe.
A jak będzie cieplej to Krzysiu jeszcze pomyszkuje i napewno coś będzie.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob lut 09, 2013 14:49 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

halbina- bardzo mi przykro ze piękny ma tego polipa- planujecie zabieg? potrzebujecie pomocy?
dawaj znać koniecznie

w schronisku dzis było tłoczno i od włascicieli i od potencjalnych domków

Dzis do domu pojechał nasz Olgierdzik,Kunti-która wczoraj wróciła ( alergia ludzi), Bingo,a Tammy najprawdopodobniej w poniedzaiłek pojedzie do domu i Grandia chyba też

co u reszty słychac pewnie ktos zaraz napisze, bo ja znów się spieszę :roll:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob lut 09, 2013 14:56 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Byliśmy wczoraj u Eski. Piękna jest i charakterna:-) Na ręce daje się brać, ale tylko domownikowi, a i to za długo nie trwa. Gdy złapałam ją za ogon zrobiła mi awanturę;-))) Łazi wszędzie, je jak smok, jest odważna i zdecydowanie wie czego chce, a na co nie ma ochoty. Wygląda na taką, której przodek brytyjczyk popełnił mezalians: lekko krępawa, niskopienna i masywna. I te kolory! Kochana jest :1luvu:

M_o

Od: Pon lut 25, 2008 20:43

Post » Sob lut 09, 2013 15:26 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

ja nie wiele chyba dodam bo przy Melkorze się kręciłam i mało kontaktowa dziś byłam :wink:

ale kciuki niezmiennie za domki :ok: ,
dużo ludzi, jak poczekalni na dworcu :mrgreen:

ja tylko mam wieści kolejne od Volty. Kotka pozwala coraz częściej się głaskać, wprawdzie zazwyczaj zwiewa ale jak podejdzie się spokojnie - nie ucieka. Gdy zaczyna być głaskana jest bardzo zadowolona, gady duzi przestają ją głaskać domaga się więcej :P Coraz śmielej porusza się po mieszkaniu i bardzo polubiła jeden fotel, pod nim albo na nim, bez znaczenia :D

mam pytanko też może ktoś z was ma jakieś kontakty, coś się obiło o uszy albo co. Czy znacie jakieś firmy, które przewożą zwierzęta za granicę ale niezbyt drogo? Może ktoś z Was, lub znajomy wybiera się do Anglii i mógłby ''po drodze'' wziąć i przewieźć trójkę kotów? Opiekunka mieszka za granicą. Obiecałam, że popytam.
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Sob lut 09, 2013 21:39 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Zdjęcia rzeczy do bazarku (pobierznie przerobiłam/skadrowałam), jakość aparatu średnia (umiejętności fotoszopa też :oops: ) więc jak potrzeba coś dać w oryginale/ktoś zdolniejszy chce sie pobawic to poślę
http://imageshack.us/g/1/10007112/
I błagam przestańcie tam wyliczać zmarłych. W czwartek w nocy w moim domu umarła ciotka.
08.06.2012 Kasia [*] żyła 13lat...niby dużo ale i tak za krótko

PaniDemon

Od: Czw wrz 13, 2012 17:04

Post » Nie lut 10, 2013 3:23 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Umieściłam naszą piękną Daisy na profilu Koty

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... to_comment

Czy wiemy co się działo w życiu koteczki przed schronem ?
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Nie lut 10, 2013 8:13 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

bettysolo- ją porzucił jej własciciel jak sie wyprowadzał
I....najprawdopodobniej w poniedziałek po południu Deisy zamieszka z pewną starsza panią, bedzie pod opieka tez syna tej pani ,,w razie gdyby coś...,, Wczoraj się z nim umawiałam na poniedziałek, zadzwonił
także trzymajcie kciuki

Mała1

Post » Nie lut 10, 2013 9:59 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

PaniDemon pisze:Zdjęcia rzeczy do bazarku (pobierznie przerobiłam/skadrowałam), jakość aparatu średnia (umiejętności fotoszopa też :oops: ) więc jak potrzeba coś dać w oryginale/ktoś zdolniejszy chce sie pobawic to poślę

Dzięki :) Myślę, iż takie wystaczą :)
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Nie lut 10, 2013 10:14 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kurcze a ja wczoraj wieczorem straciłam głos - dzis u lekarza okazalo sie,ze mam zapalenie strun głosowych ( wirusowe) wiec mam nadzieje,ze nikogo wczoraj nie zaraziłam 8O :(
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Nie lut 10, 2013 12:28 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Madleine pisze:Kurcze a ja wczoraj wieczorem straciłam głos - dzis u lekarza okazalo sie,ze mam zapalenie strun głosowych ( wirusowe) wiec mam nadzieje,ze nikogo wczoraj nie zaraziłam 8O :(

To lecz się szybciutko i nie zaraź kotów. Mówię poważnie - własnie skończyłam leczyć moją Ginger, która złapała ZAPALENIE GARDŁA od młodszej córki.
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Nie lut 10, 2013 12:30 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Za Dejzunię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Tak się wczoraj przytulała, mam nadzieję, że te smutne oczka już wkrótce będą błyszczeć ze szczęścia :catmilk:
Ja goopia farbowana, nie dopytałam wczoraj o fanty na bazarek :oops: :oops: :oops: Czy macie jakąś "branżę", która cieszy się największym powodzeniem na takich akcjach? Pytam, bo nie chcę śmieci niepotrzebnie wlec. A czy w czwartek nie za późno "na dostawę" będzie?
Fileńka - 18.09.2012 (*) - gdy zasnęłaś, kawałek mojej duszy uleciał bezpowrotnie, a świat stracił swe barwy.
Milka - 31.03.2014 (*) - śpij spokojnie, moja dumna królewno.

julita_a115

Od: Śro gru 26, 2012 17:14

Post » Nie lut 10, 2013 13:18 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Dawno się nie odzywałam. Mam takie pytanie - może ktoś z Was zna dobrego alergologa dziecięcego, który jest przyjazny kotom. Chodzi mi o to, żeby pierwszym zaleceniem od wejścia nie było natychmiastowe oddanie kotów. A niestety część lekarzy jak tylko słyszy, że w domu są koty, w ogóle nie myśli o innych przyczynach choroby. Ze względu na stan córki sprawa alergologa jest bardzo pilna... Jak ktoś coś wie - bardzo będę wdzięczna.

Acha, Bruno i Teodor mają się bardzo dobrze. Apetyty i humory dopisują. Ostatnie ważenie wykazało, że Teodorek waży 3,2 kg a Bruno 6,8 kg. Teodorek po usunięciu kolejnych zniszczonych zębów ma ich tylko 5 w paszczy, ale radzi sobie dobrze, apetyt ma służy, wyniki ma dobre.
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"
Teodor 1997 (?) - 02.03.2013

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Nie lut 10, 2013 19:19 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

no to za odzyskanie mowy :ok:

jesli chodzi o bazarki to niech sie Kamakolo wypowie, jakos tak fajnie zdjęła mi je z głowy :1luvu:

Ewaa6- ja nie znam, nie wiem czy ktoś tu dziecięcego zna, oby
ech, jak tak długo młoda już z kotami to raczej nie będzie to alergia na koty, a pewnie lekarz od razu tak powie :roll:

M_o- wygłaskaj Eskade ode mnie, lubiłam pyskacza bardzo :kotek:

Tania-takich firm nie znam, nie wiem czy w ogóle istnieją bo raczej strach posyłac z obcymi koty w długa podróż. Najlepiej jak sami by po nie przyjechali

AgaPap, puskas- Celestynka dziękuje za lampkę,

Mała1

Post » Pon lut 11, 2013 0:17 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

no właśnie czy można coś dorzucać do bazarku? Mam kilka fantów, nie są to rzeczy związane z kotami :mrgreen:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

[poprzednia][następna]