Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 03, 2012 21:50 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Ja potraktowałam te dziewczynki "z buta" tzn uchyliłam drzwi i zamknęłam od razu przed nosem mówiąc NIE. Potem przyszła Basia (sama przyszła, nie dzwoniłam po nią) i te dziewczynki znów zapukały i tak się zaczęło.
I ta kotka nie trafiła na kociarnię póki co, tylko ma być na noc u jednej z dziewczynek. W każdym razie jak po 21 opuszczałam kociarnię, to tej kotki tam nie było.

Tuż przed moim wyjściem maleńtasy dostały biegunki :( Ale najważniejsze, że szalały, bawiły się, nawet czarny Pafnucy. Basia jak przyszła to odetchnęła z ulgą, że wszystkie żyją.

W słoiczku po drobniakach jest płyn różowy do uszów dla Józi, tylko, że się nie domyka. Jeśli ktoś ma jakiś mały słoik to może wziąć i przelać. Żeby się nie wylał płyn przypadkiem.
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Pon wrz 03, 2012 21:55 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

aange pisze:
Kasia89 pisze:Czyli mokrą karmę daje kotom za wolierą tylko ranny dyżur? A 2 razy dziennie dostaje Józia, maluchy i boksy?

dokładnie

Lepiej się w tej kwestii jakoś dogadajmy, bo Basia dziś rano nie dawała, więc ja dałam. Nie licząc maluchów wyszło mi 2 puszki na wszystkie koty.
Obrazek

Kasia89

Post » Pon wrz 03, 2012 22:27 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Jestem już w Krakowie z kocią bandą w składzie:
Moja Ukochana Dziewczynka Sofinia
Paris czyli paryżanka
Bzysia czyli rzeszowianka

Pampers został póki co u rodziców ponieważ Ja musze wpierw wyadoptować pilnie Paris i Bzysię. Potem Mr Miś dołączy do swojej siostry Sofini. Będzie podróżował raz do Krakowa raz do Sosnowca w zależności od tego jak bardzo będe mieć napięty "grafik" :roll:
Reasumując adopcja Pampersa jest cholernie trudna i nie będzie mi go łatwo oddać. Chyba że będzie to super zaprzyjaźniony ktoś od Nas, rodzina lub osoba za którą ktoś poświadczy mi swoją głową. Jestem świadoma tego co piszę. Jest jeszcze do adopcji, ale to będzie wyjątkowa adopcja, o ile do Niej dojdzie , o ile już nie doszło :wink:
Wolałabym jednak by znalazł się ktoś taki, ponieważ wtedy zawsze mogę wziąść jakąś wymagającą sierotę na tymczas :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Pon wrz 03, 2012 22:35 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Ojj......dzwonił, dzwonił ktoś ale telepatycznie do mnie. Czułam że przed odjazdem muszę jeszcze zajrzeć i sprawdzić sytuację.
Najważniejsze że Pafnucy żyje, po porannej serii leków, kroplówek i walki o jego życie. Z dyżurem odwaliłam "kitę" Kasiu przepraszam, ale wtedy najważniejsze było dla mnie ratowanie czarnuszka.
Obiecuję że mój następny dyżur będzie idealny i każdy będzie chciał przyjść po mnie na kontrolkę :mrgreen:
A będzie to już niedługo w weekend :lol:

A kotka tak jak Kasia już pisała została wzięta przy mojej obecności do mieszkania gdzie ma zostać aż nie znajdą jej domu lub na stałe. Z tym domem to tak że będą chodzić jutro w szkole i wypytywać czy ktoś by się nie ulitował nad tą meleńką kocią dziewczynką. :lol: Jak nie to maja do Nas telefony i będą dzwonić. Więc musimy być w stanie gotowości bo w razie "w" trza ją przejąć.

A tą babę od Didi i Dori zwyzywałam, chodziła za mną krok w krok (jak ja tego nie cierpię)!!! Postraszyłam Panią że nastepnym razem wezwiemy policję jeżeli będzie się awanturować lub coś kombinować. Więc gdyby sie zjawiła proszę przypomnijcie jej o moich słowach! Baba jest niezrównoważona psychicznie. Ma w domu 2 koty o które nie potrafi zabrać i doszło wręcz do szarpaniny o ta koteczkę, o której wcześniej pisałyśmy już.
Uważajcie na Nią. Dzieciaki to inna sprawy, chciały dobrze, więc im pomogłam wybrnąć z tej sytuacji, ale ta kobieta......ehhh..nie komentuję już :evil: :evil: :evil:
MIKUŚ

Post » Wto wrz 04, 2012 6:56 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

aange pisze:co do portfolio to "swoje ogłoszenia" znaczy się ogłoszenia, które robimy dla danego kota

Myślę, że ogłoszenie zrobione jako jedna strona z power pointa wystarczy. Dzięki temu każdy będzie mógł to otworzyć i wydrukować. Jeden szablon na wszystkie ogłoszenia będzie wyglądał schludniej myślę, niż jak każdy zrobi go inaczej. Ja się zajmę moimi kitkami dziś. Zrobię też psy. Przykładowe ogłoszenie Klary umieszczam w załączniku, więc komentujcie proszę. Dane KP powinny być na pierwszej czy ostatniej stronie takiego portfolio. aange czy możesz podać swojego maila proszę? jak ktoś jeszcze robi, to przesyłajmy też na główny email KP, żeby i tam były (jako backup).
Obrazek
Obrazek

I tak każdego kiciaska i psiorka, co myślicie?
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Wto wrz 04, 2012 7:40 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

LadyStardust pisze:
aange pisze:co do portfolio to "swoje ogłoszenia" znaczy się ogłoszenia, które robimy dla danego kota

Myślę, że ogłoszenie zrobione jako jedna strona z power pointa wystarczy. Dzięki temu każdy będzie mógł to otworzyć i wydrukować. Jeden szablon na wszystkie ogłoszenia będzie wyglądał schludniej myślę, niż jak każdy zrobi go inaczej. Ja się zajmę moimi kitkami dziś. Zrobię też psy. Przykładowe ogłoszenie Klary umieszczam w załączniku, więc komentujcie proszę. Dane KP powinny być na pierwszej czy ostatniej stronie takiego portfolio. aange czy możesz podać swojego maila proszę? jak ktoś jeszcze robi, to przesyłajmy też na główny email KP, żeby i tam były (jako backup).
Obrazek
Obrazek

I tak każdego kiciaska i psiorka, co myślicie?

super :ok: :1luvu:

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Wto wrz 04, 2012 8:23 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Świetna robota Dagmara?To kto zajmie się paierówkami?Kot ma możliwość drukowania?
Jezeli chodzi o ogłaszenia to jeszcze muszę porobić zdjęcia reszcie bandy.Hidi to jak umawiamy się na jutro na fotki?Jeżeli tak to o której mam być?

Jezeli chodzi o ogłoszenia psów to są lekkie roszady.Buba pojechała,na 90% pojedzie Aza i Rico.Jak tylko odzyskam stary komputer(w którym mam fotki)to zrobię w psach porządek.

Ja osobiście adopcji Misi nie uznaję .Nie ma umowy, nie ma adopcji.

Kot zajmie się dzisiejszymi adopcjami Lecha i Bercika?czy jest już wszystko dograne?
Ja dziś odwoże dziczkę karmicielce więc boks będzie wolny

Jeszcze jedno czy Bella,Mira i Pola zostały zaszczepione?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto wrz 04, 2012 8:32 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:Świetna robota Dagmara?To kto zajmie się paierówkami?Kot ma możliwość drukowania?
Jezeli chodzi o ogłaszenia to jeszcze muszę porobić zdjęcia reszcie bandy.Hidi to jak umawiamy się na jutro na fotki?Jeżeli tak to o której mam być?

Jezeli chodzi o ogłoszenia psów to są lekkie roszady.Buba pojechała,na 90% pojedzie Aza i Rico.Jak tylko odzyskam stary komputer(w którym mam fotki)to zrobię w psach porządek.

Ja osobiście adopcji Misi nie uznaję .Nie ma umowy, nie ma adopcji.

Kot zajmie się dzisiejszymi adopcjami Lecha i Bercika?czy jest już wszystko dograne?
Ja dziś odwoże dziczkę karmicielce więc boks będzie wolny

Jeszcze jedno czy Bella,Mira i Pola zostały zaszczepione?

Marta, pisałam Ci na gg. Kończę pracę o 14.30, więc możemy się umówic 15.30 u mnie? jakie koty będą obfocone? bo rozumiem ze trza je z kociarni zgarnac? moge po pracy na kcoiarnie zajechac i razem je zgarniemy, jak wolisz.

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Wto wrz 04, 2012 8:33 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Obrazek
Obrazek
Myślę, że warto jest dołączyć logo do zdjęcia, wygląda bardziej profesjonalnie (Paris), niż jakby to było ogłoszenie typu "zaginął kot" czy "poszukiwany, poszukiwana". To drugie ogłoszenie Klary zje bardzo dużo tuszu, choć ładnie wygląda... Martika - umawialiśmy się, że kto może gdzieś portfolio zanieść - ten wydrukuje (jak na razie ja i aange). Zaraz prześlę na maila głównego co zrobiłam, to też gdzieś zapisz proszę, loga nie będę dołączać do ogłoszeń psów, bo to są "wspólne" psy - o ile dobrze pamiętam. O Rico idzie do domku :D A już mu ogłoszenie zrobiłam :D Czy mogłabyś na galerii wyrzucić do adoptowanych psy, które ogłoszeń nie potrzebują? Bo teraz sama nie wiem...
Ja dziś Lecha wyadoptuje, a Bercik o której godzinie będzie?
Logo dziewczyny (takie transparentne) wrzuciłam tu na stałe, do pobrania dla każdego: http://flexhub.org/images/Kocia-Przystan.png

LadyStardust

Post » Wto wrz 04, 2012 8:43 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Bercik jutro ok 18 - adopcja Sylwia.

Dagmara w gablocie są umowy adopcyjne-cały plik, wypisujesz 2 egzemplarze (1 dla Nas, 1 dla adoptujących).
Poszukaj książeczki Lecha, jest na pewno.
MIKUŚ

Post » Wto wrz 04, 2012 8:49 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Mając na uwadzę panią od Dori na FB zamieściłam informację:

Ze względu na ostatnie wydarzenia trzeba coś wyjaśnić: jesteśmy grupą wolontariuszy, utrzymującą się z bardzo niewielkich pieniędzy prywatnych. Nie prowadzimy schroniska dla zwierząt. Koty, którymi się opiekujemy, przebywają w Kociej Przystani i u nas w domach tylko tymczasowo! Nie jesteśmy w stanie przyjąć, pomóc i pozytywnie reagować na każdą interwencję i każdy telefon od osób, które znalazły potrzebujące kotki.

Super Paris i Klara, Dagmara! Ja robiłam ogłoszenia dla maluchów w Wordzie (Martice posłałam) ale tam jest mój numer telefonu jeszcze. Trzeba by to zmienić, bo już nie jestem na bieżąco. Cholernie się cieszę, że Pafnucy daje radę i trzymam za niego mocno kciuki. :1luvu:
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Wto wrz 04, 2012 8:55 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

OK Basiu, Pani do mnie zadzwoniła i dziś się spotykamy. nyan Leszek :kotek:
Kto zrobi ogłoszenia, to tak jak wiiwii wysyła na maila kociej przystani. Wszystko się znajdzie potem na galerii pod zakładką portfolio, każdy kto będzie chciał gdzieś zanieść, może pobrać i wydrukować.

wiiwii bardzo dobre info, powinno wylądować też na pierwszej stronie forum (żeby się nie zgubiło).

LadyStardust

Post » Wto wrz 04, 2012 9:02 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kochani, a właśnie się dowiedziałam, że Don Juan został WICEMISTEREM KONKURSU PIKNYCH KROWEK I PINGWINOW!!!! :)))
:piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :ok:
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Wto wrz 04, 2012 11:46 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

LadyStardust pisze:Myślę, że warto jest dołączyć logo do zdjęcia, wygląda bardziej profesjonalnie (Paris), niż jakby to było ogłoszenie typu "zaginął kot" czy "poszukiwany, poszukiwana". To drugie ogłoszenie Klary zje bardzo dużo tuszu, choć ładnie wygląda... Martika - umawialiśmy się, że kto może gdzieś portfolio zanieść - ten wydrukuje (jak na razie ja i aange). Zaraz prześlę na maila głównego co zrobiłam, to też gdzieś zapisz proszę, loga nie będę dołączać do ogłoszeń psów, bo to są "wspólne" psy - o ile dobrze pamiętam. O Rico idzie do domku :D A już mu ogłoszenie zrobiłam :D Czy mogłabyś na galerii wyrzucić do adoptowanych psy, które ogłoszeń nie potrzebują? Bo teraz sama nie wiem...
Ja dziś Lecha wyadoptuje, a Bercik o której godzinie będzie?
Logo dziewczyny (takie transparentne) wrzuciłam tu na stałe, do pobrania dla każdego: http://flexhub.org/images/Kocia-Przystan.png

Super pomysł z transparentnym logiem :ok: Ja przywiesiłam tydzień temu na tablicy w 2 przychodniach weterynaryjnych ogłoszenia Bono, ale cała tablica była zawalona ogłoszeniami więc pewnie co jakiś czas wszystkie ściągają i do kosza. Więc takie portfolio to dobry pomysł :)
Najlepiej, jeśli każdy zrobi "swoje" koty wg wzoru oszczędnego dla tuszu, żeby można było duuużo wydrukować :)
Obrazek

Kasia89

Post » Wto wrz 04, 2012 14:24 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Dziewczyny
Nie było mnie na spotkaniu i dlatego nie wszystko wiem.
Napiszcie jakieś ogólne wytyczne dla wszystkich, co robić.Czy to znaczy, że każdy robi "swoim" kotom takie ogłoszenie do portfolio i co dalej? Umieszczamy je w jednym miejscu, żeby każdy sobie mógł wydrukować?
Nie mam teraz czasu czytać całego forum (praca :roll: ), więc byłabym wdzięczna za wskazówki.
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

[poprzednia][następna]