TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG U WETA 4000zł, BŁAGAM POMOCY :(:(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 25, 2012 13:16 Re: TYSKIE MRUCZKI X-błagam o ogł dla bezdomniej Zuli lub DO

Już jesteśmy powrotem, Marcel ma zapalenie górnych dróg oddechowych , od dziś jest na antybiotyku , w środę następny . Jego ogólny stan jest dobry , w razie pogorszenia ma dzwonić do wetki ...A te zmiany skórne mogą być alergią , ale tym sie zajmiemy później ...

U Rudolfa nie dało sie wycisnąć moczu , za bardzo sie spinał a tez nie miała wypełnianego pęcherza , wzięłam od weta specjalny plastykowy żwirek do kuwety aby pobrać mocz , ale ogólnie jest w dobrej formie :)
Ale jestem zła sama na siebie że nie zajrzałam mu do buzinki :evil: ( nie jest to u niego proste ) bo on nie ma jak twierdził jego były właściciel 3.5 ale co najmniej dwa razy tyle, czyli około 7-8 lat, ma też odkryte koronki zębów i ubytki w nich . Na noc dam mu ten plastikowy żwirek mam nadzieje że nasika ...

A Morfeusz dostał zastrzyk imarwektyne na te jego już sie gojące zmiany na policzkach .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pon cze 25, 2012 15:34 Re: TYSKIE MRUCZKI X-błagam o ogł dla bezdomniej Zuli lub DO

moze 3,5 roku to ten kot u tego pana byl.. :wink:

no coz, jesli sie ktos nie zna na tym to jak ma ocenic wiek kota... a jak kot sie ma dobrze, jest zdrowy i zadbany to czasem trudno uwierzyc ze jest starszy niz na pierwszy rzut oka wyglada :)
Np.Myszka od myszolandii ma 6 lat... Dalabys jej tyle? Bo ja bym dala 3 gora :) A Maniek? Dalabym mu 2 lata, na upartego ok.2,5 :) A Matylda? Jak sie czuje dobrze i sie bawi jak mlody kociak, to sie zastanawiam czy ona ma 3-5 lat :D

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon cze 25, 2012 20:19 Re: TYSKIE MRUCZKI X-błagam o ogł dla bezdomniej Zuli lub DO

Justa&Zwierzaki pisze:Już jesteśmy powrotem, Marcel ma zapalenie górnych dróg oddechowych , od dziś jest na antybiotyku , w środę następny . Jego ogólny stan jest dobry , w razie pogorszenia ma dzwonić do wetki ...A te zmiany skórne mogą być alergią , ale tym sie zajmiemy później ...

Fundusz Immunologiczny im Kotki Rozalki przeznaczy 100zł na zylexis dla Marcelka :ok:
Zgłaszała Honda11 :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pon cze 25, 2012 21:44 Re: TYSKIE MRUCZKI X-błagam o ogł dla bezdomniej Zuli lub DO

phantasmagori pisze:
Justa&Zwierzaki pisze:Już jesteśmy powrotem, Marcel ma zapalenie górnych dróg oddechowych , od dziś jest na antybiotyku , w środę następny . Jego ogólny stan jest dobry , w razie pogorszenia ma dzwonić do wetki ...A te zmiany skórne mogą być alergią , ale tym sie zajmiemy później ...

Fundusz Immunologiczny im Kotki Rozalki przeznaczy 100zł na zylexis dla Marcelka :ok:
Zgłaszała Honda11 :1luvu:

Bardzo , bardzo dziękuje :1luvu:
A Marcelek zjadł około 1/2 sheby z łososiem :)
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon cze 25, 2012 22:10 Re: TYSKIE MRUCZKI X-błagam o ogł dla bezdomniej Zuli lub DO

Dziś jeden z sąsiadów w punkcie drugim gdzie karmie skarży sie na pchły w piwnicy i muszę sie tym zająć aby nie było problemu z adm a też dziś znalazłam ciało około 6 mieś kociaka[*] z tamtej piwnicy w krzakach około kilkadziesiąt metrów od tej piwnicy, nie wiem co było powodem śmierci bo nie miałam czasu go nawet zobaczyć dokładnie bo sie spieszyłam a jak wróciłam to juz go nie było pod krzakami :|
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon cze 25, 2012 23:08 Re: TYSKIE MRUCZKI X-błagam o ogł dla bezdomniej Zuli lub DO

pewnie jakis czterokolowy potwor-postrach bezdomnych i wychodzacych kotow...

biedny kicius, nie zasluzyl na taka smierc... mam nadzieje, ze ona przyszla szybko, ze nie cierpial dlugo :cry: [*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*]

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto cze 26, 2012 19:10 Re: TYSKIE MRUCZKI X-błagam o ogł dla bezdomniej Zuli lub DO

:(
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto cze 26, 2012 19:40 Re: TYSKIE MRUCZKI X-błagam o ogł dla bezdomniej Zuli lub DO

Obrazek Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Wto cze 26, 2012 19:43 Re: TYSKIE MRUCZKI X-błagam o ogł dla bezdomniej Zuli lub DO

Marcelek :1luvu:

Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Wto cze 26, 2012 22:04 przez phantasmagori, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Wto cze 26, 2012 19:44 Re: TYSKIE MRUCZKI X-błagam o ogł dla bezdomniej Zuli lub DO

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Wto cze 26, 2012 21:45 Re: TYSKIE MRUCZKI X-błagam o ogł dla bezdomniej Zuli lub DO

Phanta dzięki za wstawienie fotek :lol:
Dziś w klatce u Rudolfa na noc chce do wsypać do kuwety plastikowy żwirek aby wreszcie ten mocz zbadać , bo nie jest łatwo mu pobrać a że sika raz na dobę to tym bardziej :roll:

Marcel coraz lepiej sie czuję :lol: jutro dostanie antybiotyk , rano dostał śmietankę potem gotowanego kurczaka a na wieczór saszetkę shebe z łososiem i zjadł prawie całą, wie chłopak co dobre :twisted: A i dziś nie zauważyłam aby jadł żwirek ...

Leonek rośnie jak na drożdżarzach i bardzo i to bardzo ciężko mu zrobić zdjęcia do ogłoszeń , on jak żywe srebro , no nie da sie :roll:

Morfeuszkowe zmiany na buzince jeszcze się goją, no i jest karmiony z porcelanowych misek , bo te policzka to z alergii na plastyk a czasami mu się zdaży coś skubnąć z plastikowej miski :roll:

Eustaszek siura jak należy a i po intensywniej zabawie laserkiem sie potrafi o papu upomnieć, właśnie mnie zaczepia łapką i mówi daj papu i to już :twisted:

A Szłapek też czuje sie dobrze, ładnie chodzi , papu tez smakuje :lol:

Trochę mnie martwi znów Czort bo sie intensywnie znów zaczął wylizywać i chyba trzeba mi znów zmienić obroże z feromonami ...

Zwierzaki sa w niebo wzięte dzięki wspaniałym wolontariuszkom które są codziennie i nie tylko miziają zwierzaki ale tez chodzą z psami :1luvu: :1luvu: :1luvu: Jedna z nich nawet robi stronkę dla moich tymczsów :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto cze 26, 2012 21:52 Re: TYSKIE MRUCZKI X-błagam o ogł dla bezdomniej Zuli lub DO

Justynko, pozdrawiam wieczornie Ciebie i Mruczki, te kocie, psie i nie tylko :wink: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Wto cze 26, 2012 22:06 Re: TYSKIE MRUCZKI X-błagam o ogł dla bezdomniej Zuli lub DO

Jeszcze raz Marcelek
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Śro cze 27, 2012 6:57 Re: TYSKIE MRUCZKI X-błagam o ogł dla bezdomniej Zuli lub DO

Marcelku, śliczny jesteś :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro cze 27, 2012 10:50 Re: TYSKIE MRUCZKI X-błagam o ogł dla bezdomniej Zuli lub DO

Marcelek dostał dzis antybiotyk , martwi mnie że jak do mnie przyjechał w piątek wieczorem to do tej pory nie robił qupala , dałam mu dzis olejek parafinowy i zobaczymy ...
Za jakiś czas będę go wypuszczać na mieszkanie o ile sam będzie chciał, nic na silę .A rano nie chciał musu gourmet, woli zdecydowane shebe z łososiem i na razie wylazł sosik :)

Udało sie złapać mocz od Rudolfa i niezastąpione wolontariuszki poszły z Pedrem i Fibim go zanieść do weta :ok:

A ja dziś mam termin do endokrynologa a tak mi sie nie chce :roll:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

[poprzednia][następna]