Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stado...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 23, 2012 23:36 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

Dzisiaj z merką złapałyśmy 2 koty:
- kocura (na 95%) - biało czarny - na terenie przy parkingu - były tam jeszcze 2 inne koty podobnie wyglądające, ale zwiały i już się nie pokazały dzisiaj.
- whiskaskę/ka z firmy transportowej - wydawało nam się, że to była ta koteczka, którą już kiedyś widziałyśmy i wtedy była w ciąży, ale raczej to inna, bo u tej nie było widać sutek, więc niekarmiąca i raczej nie wygląda na ciężarną.
Był tam też jeszcze jeden kot, ale uciekł i już się nie pojawił.

Czy jutro ktoś mógłby nam pomóc z zawiezieniem tych dwóch kotów na zabiegi Nad Wierzbakiem?
Bardzo prosimy...
Potrzebna też pomoc w zawiezieniu czwórki kotów na szczepienia na Rolniczą - również jutro.
W przyszłym tyg. w piątek dwójka mogłaby jechać do Rokietnicy i kolejna dwójka pewnie w kolejnym do Łopuchowa.
Ale wcześniej muszą zostać zaszczepione i odczekać jeszcze tydzień, zanim pojadą do nowego miejsca.

Od razu też szukamy transportu na wtorek na późne popołudnie/wieczór.
Wtedy dwie koteczki pojechałyby na badania.

Z góry dziękujemy za pomoc :kotek:

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pt mar 23, 2012 23:41 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-

GRAFIK 19.03 - 25.03

PKP
pn. - MartaK
wt. - Zorlis
śr. - Zorlis
czw. - paula_kropcia
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. - merka_85 (stały dyżur)
ndz. -

Składowa
pn. - KasiaP (stały dyżur)
wt. - TŻ KMagda (stały dyżur)
śr. - Zorlis
czw. - TŻ KMagda (stały dyżur)
pt. - MartaK
sob. - kasia_5000
ndz. -

Czy w niedzielę ktoś byłby chętny, żeby nakarmić towarzystwo?

-----------------------------------------
I od razu grafik na przyszły tydzień:

GRAFIK 19.03 - 25.03

PKP
pn. -
wt. -
śr. -
czw. -
ndz. -

Składowa
śr. -
pt. -
sob. -
ndz. -

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Sob mar 24, 2012 1:00 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

W niedzielę na PKP mogę iść.

Ostatnio zauważyłam, że ten biały z burymi łatkami tak jakby lepiej wygląda, ma mniej zaropiałe oczy i nosek, ale to skórne paskudztwo panoszy się po reszcie czarnego towarzystwa - co to właściwie jest?
I kolejne "głupie pytanie" - jest szansa, że można to zawlec na sobie do domu...?

Zorlis

Od: Sob paź 27, 2007 9:44

Post » Sob mar 24, 2012 1:18 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

kasia_5000 pisze:- whiskaskę/ka z firmy transportowej - wydawało nam się, że to była ta koteczka, którą już kiedyś widziałyśmy i wtedy była w ciąży, ale raczej to inna, bo u tej nie było widać sutek, więc niekarmiąca i raczej nie wygląda na ciężarną.

To ta dynia, którą złapałam tydzień temu co prawie urodziła przed łapką, to jednak nie jest ta kotka co wtedy widziałaś? Iwona mówiła, że to o tą jej chodziło.

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Sob mar 24, 2012 8:03 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

Proszę mnie wpisać na Składową piątek sobota.
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Sob mar 24, 2012 9:29 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

Poznajcie Gigę.
Biegła wczoraj nie wiadomo skąd i nie wiadomo dokąd.Środkiem jezdni na przeciw samochodom.
Próbowałam ją złapać od Św.Wawrzyńca do Pułaskiego.Na szczęście młody rowerzysta mi pomógł i się udało.
Nazwałam ją roboczo Giga od wyrażenia Giganciara jakiego użyła wobec niej wetka Z Akademii Rolniczej :wink:
Przy cycuchach miała rozwaloną i sączącą ropą ranę.Prawdopodobnie jakiś mały guzek.
W tej chwili umieszczona jest w łazience a ja stałam się chcąc nie chcąc DT dla psa :wink:

Obrazek

Jest pozytywnie nastawiona do kotów lecz one nie odwzajemniają tego uczucia :wink:

Małgocha Pe

Post » Sob mar 24, 2012 9:58 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-

kasia_5000 pisze:GRAFIK 19.03 - 25.03

GRAFIK 19.03 - 25.03

PKP
pn. -
wt. -
śr. -
czw. - paula_kropcia
ndz. -

Składowa
śr. -
pt. - Małgocha Pe
sob. - Małgocha Pe
ndz. -

A Giganciara śliczna jest :) spróbuj ją może ogłosić w grupie na facebooku Adopcje zwierząt wielkopolska lub zaginione/znalezione zwierzęta- poznań i okolice. Może ktoś jej szuka? lub nie :(
Jak będziesz chciała to pisz- ja mogę porozsyłać jej zdjęcia i popytać czy ktoś by pieseczka nie chciał :)

MAłgocha Pe to nie jest Giga chyba prawda? http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
Wklejam Ci link bo te zdjęcia niewyraźne i trudno mi się przyjrzeć dokładnie. Może Ty rozpoznasz.

paula_kropcia

Od: Sob sty 28, 2012 21:11

Post » Sob mar 24, 2012 11:11 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

Zorlis pisze:W niedzielę na PKP mogę iść.

Ostatnio zauważyłam, że ten biały z burymi łatkami tak jakby lepiej wygląda, ma mniej zaropiałe oczy i nosek, ale to skórne paskudztwo panoszy się po reszcie czarnego towarzystwa - co to właściwie jest?
I kolejne "głupie pytanie" - jest szansa, że można to zawlec na sobie do domu...?

Ja też nie wiem co to za choroba - jeśli np. grzybica, to owszem, można się nią od kota zarazić, ale przecież my tak naprawdę nie mamy z dworcowiakami bezpośredniego kontaktu. Czarnuszki śpią razem, ocierają się o siebie, nic dziwnego, że wszystkie to mają.

Tu o chorobach kocio-ludzkich co nieco: http://swiatkotow.pl/edukacja/artykuly/ ... -kota.html
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Sob mar 24, 2012 11:17 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

Jeżeli to jest faktycznie grzyb to bez dotykania kota masz nikłe ryzyko zarażenia się.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Sob mar 24, 2012 12:02 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-

paula_kropcia pisze:

GRAFIK 19.03 - 25.03

PKP
pn. -
wt. -
śr. -
czw. - paula_kropcia
ndz. -

Składowa
śr. -
pt. - Małgocha Pe
sob. - Małgocha Pe
ndz. -

A Giganciara śliczna jest :) spróbuj ją może ogłosić w grupie na facebooku Adopcje zwierząt wielkopolska lub zaginione/znalezione zwierzęta- poznań i okolice. Może ktoś jej szuka? lub nie :(
Jak będziesz chciała to pisz- ja mogę porozsyłać jej zdjęcia i popytać czy ktoś by pieseczka nie chciał :)

MAłgocha Pe to nie jest Giga chyba prawda? http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
Wklejam Ci link bo te zdjęcia niewyraźne i trudno mi się przyjrzeć dokładnie. Może Ty rozpoznasz.

Sonia bo tak na prawdę jej na imię została sprawdzona w bazie danych i mam już namiary na właściciela.Gdy tylko skończy się leczenie zacznę działać :twisted:
Powiem tylko że miejscowość z której pochodzi oddalona jest o 20 km od Poznania,tak więc jak na razie zagadką jest czy całą trasę przewędrowała czy została przywieziona i wyrzucona.
Mam nadzieje że wszystko niedługo się wyjaśni.

Małgocha Pe

Post » Sob mar 24, 2012 13:28 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-

Małgocha Pe pisze:
paula_kropcia pisze:

Sonia bo tak na prawdę jej na imię została sprawdzona w bazie danych i mam już namiary na właściciela.Gdy tylko skończy się leczenie zacznę działać :twisted:
Powiem tylko że miejscowość z której pochodzi oddalona jest o 20 km od Poznania,tak więc jak na razie zagadką jest czy całą trasę przewędrowała czy została przywieziona i wyrzucona.
Mam nadzieje że wszystko niedługo się wyjaśni.

O to super:) a powiedz mi w jakiej bazie się sprawdza takiego psa? Na jakieś stronie internetowej sprawdzasz po tatuażu, chip czy jeszcze coś innego? :)

paula_kropcia

Od: Sob sty 28, 2012 21:11

Post » Sob mar 24, 2012 15:17 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

Nakarmie koty na PKS jutro.
Wiadomosci domowe: moje kocie siostry wczoraj mialy sterylki zrobione wprawna reka pani Kasi z Polanki.
dzieki Kasi_5000 maja piekne ubranka :) :kotek:
dziekuje !

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Sob mar 24, 2012 15:19 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

Ze zrobionych dotychczas PITow na konto kotow dworcowych wplynie ok 200 zl :)

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Sob mar 24, 2012 15:59 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-

paula_kropcia pisze:
O to super:) a powiedz mi w jakiej bazie się sprawdza takiego psa? Na jakieś stronie internetowej sprawdzasz po tatuażu, chip czy jeszcze coś innego? :)

http://safe-animal.eu/

Małgocha Pe

Post » Sob mar 24, 2012 16:12 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

LunaKlara pisze:Nakarmie koty na PKS jutro.

PKS? ;)

Jeśli mówisz o PKP, to już parę postów temu zaproponowałam, że pójdę. Chyba, że bardzo Ci zależy... ;)

Zorlis

Od: Sob paź 27, 2007 9:44

[poprzednia][następna]