PJD-Operacja ZABIEG - zapraszamy do NOWEGO WĄTKU s. 100 :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 16, 2014 23:54 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

Ja mam tu zdjęcie grudniowe albo z końca listopada:

Obrazek

Buba i jej pierwszy (i miejmy nadzieję ostatni!) miot. Czarnuszek z pierwszego planu zaginął. :(
Mam nadzieję, że jednak ktoś go wziął, bo malec garnął się do ludzi i był mizialski.
Po prawej Jean-Claude - obecne na tymczasie u margoth82. Był bardzo chory, ale jednocześnie ufny, więc udało się go złapać i wyleczyć.
I uciekający w tle pingwinek - jedyny, który został. Dziki dzik, na szczęście dałam radę wyleczyć go w warunkach polowych.

Smutno mi i martwię się jak o własne domowe futra... :(
Jestem za te podwórkowce częściowo odpowiedzialna...
Karmię je, leczę, jak są chore, dbam o ich budkę...
Są dla mnie trochę jak moje dzieci, a tu ciągle jakieś zmartwienie. :(

Jak koty siedzą w domu i śpią na łóżku, to jednak nie ma tylu zmartwień...

Axa76: istotnie - brzmi to dziwnie, ale ja już nie takie rzeczy w życiu widziałam i nie takich dziwactw doświadczałam (mimo tego, że dopiero trzydziestka mi za chwilę stuknie), więc spróbuję Twoją metodę zastosować. Stracić - nie stracę NIC. A jeżeli ma zadziałać - to dlaczego nie? :)
A za wariatkę i tak wiele osób już mnie uważa, więc co mi tam! :D
Od kiedy wyjechał małż karmię podwórkowce rano. Tak więc jutro około 8:30 chcę Bubę widzieć na śniadaniu przy budce. Z tą myślą pójdę spać. A potem "umówię się" z nią na łapankę. :D
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Pt sty 17, 2014 8:36 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

Aleście mi temat przypomniały... Wy o telepatii, a ja o ... wahadelku. Otóż znajoma znajomej (nie lubię tego określenia, ale koleżanka to dla mnie nie jest, ot takie przelotne "cześć" przy okazji spotkań klubowych) swoich kotów szukała wahadełkiem. Znaczy kotka jej uciekła w rujce i przyszła zaciążona. Kotki się miały urodzić, miały już domki i potem kicia od razu sterylkę mieć miała, ale przed rozwiązaniem wzięła i zniknęła. Więc znajoma znajomej wzięła wahadelko (którego ponoć często używa) i wahadełko doprowadziło ją do miejsca, gdzie kicia się wymościła i urodziła.

Więc, jak telepatia nie pomoże, zawsze można sięgnąć po "grubszy kaliber" :)

Trzymam kciuki za Bubę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Pt sty 17, 2014 9:17 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

No i nie było Buby. Mam chyba jakieś telepatyczne braki...
I skąd ja teraz wezmę wahadełko?! 8)
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pt sty 17, 2014 10:05 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

Zrób sama. Wahadełko to nie przedmiot, tylko fluidy i intuicja. No i może ociupinka magii, ale tak niewiele, bo w magię przecież i tak nikt nie uwierzy...

Weź rzemyk lub kawałek sznurka z naturalnego włókna i drewniany koralin w kształcie sopelka lub taki zwężający się do dołu.

Sarah DeMonique

Post » Pt sty 17, 2014 10:27 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

Niedobra Buba :evil: Może zegarek zgubiła... Mam nadzieję, że jeszcze się znajdzie, moich teraz zimą nieraz 2 tygodnie nie widuję, ale kotka jest grubiutka jak pączek, czyli gdzieś się żywi. Ja jedzenie zostawiam, ale kot niekarmiącej sąsiadki zżera po części i podobno ludzie psy tam przychodzą karmić, więc nie wiem, ile jej się dostaje (przy mnie wybrzydza, więc nie głodna).
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt sty 17, 2014 15:15 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

Kolejna sytuacja, o której trudno wręcz czytać na spokojnie. :cry:

Mam nadzieję, że uda nam się pomóc temu chłopcu, który w kompletnym osamotnieniu walczy o polepszenie losu kotki:

viewtopic.php?f=1&t=159818

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt sty 17, 2014 15:51 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

Chiara pisze:Kolejna sytuacja, o której trudno wręcz czytać na spokojnie. :cry:

Mam nadzieję, że uda nam się pomóc temu chłopcu, który w kompletnym osamotnieniu walczy o polepszenie losu kotki:

trzymam kciuki za sterylkę kotki :ok:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Pt sty 17, 2014 16:55 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

Straszna historia, staszni ludzie i naprawdę trudna sytuacja.
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pt sty 17, 2014 16:57 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

sylwia1982 pisze:
Chiara pisze:Kolejna sytuacja, o której trudno wręcz czytać na spokojnie. :cry:

trzymam kciuki za sterylkę kotki :ok:

Dzięki, Sylwia...

A tu kotka:

Obrazek

Chiara

Post » Pt sty 17, 2014 18:52 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

Jak moja Wanilka...

Kciuki trzymam mocne i przykładam się do bazarków, bo pieniądze potrzebne bardzo!!! :ok: :ok: :ok: :ok:

Sarah DeMonique

Post » Pt sty 17, 2014 22:14 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

Przeczytałam historię tej kotki co zabijają jej kociaki, porażka... :(
Trzymam kciuki z całych sił, żeby udało się jej pomóc :( :ok:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob sty 18, 2014 0:24 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

Sarah DeMonique pisze:Jak moja Wanilka...

Kciuki trzymam mocne i przykładam się do bazarków, bo pieniądze potrzebne bardzo!!! :ok: :ok: :ok: :ok:

:1luvu:

Chiara

Post » Sob sty 18, 2014 15:15 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

Kolejny bazar RZDNNP będzie dla OZ! Zapraszam na wątek - można zgłaszać swoje fanty i poszaleć razem z nami: viewtopic.php?f=8&t=159842
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Sob sty 18, 2014 20:40 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

Walentynkowe love, czyli Wszystko czerwone na /OZ/:
viewtopic.php?f=20&t=159849

edit: i jeszcze jeden: viewtopic.php?f=20&t=159850

Sarah DeMonique

Post » Sob sty 18, 2014 21:44 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

Zosik, Sarah dziękuję bardzo, bardzo, bardzo!!! :1luvu: :1luvu:

Chiara

[poprzednia][następna]