K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 26, 2011 13:45 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Wildhoney'u, będziemy w weekend 5-6 listopada.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Śro paź 26, 2011 14:01 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

6 nie dam rady, ale zrobię wszystko, by pojawić się 5:)
Obrazek Hexe
Obrazek Obrazek

wildhoney

Od: Wto paź 03, 2006 11:25

Post » Śro paź 26, 2011 14:35 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

- w drodze do nas jest Jaśko, co to ponoć schron go nie chciał przyjąć, na szczęście Miszelina znalazła mu sponsora,

- wczoraj wieczorem do dr Dudy dotarł Gobi, maluch ok 7-tygodniowy, wychudzony i zaklajstrowany katarem jak nieboskie stworzenie, jest czarny i ma tylko biały pędzelek i łatkę na brzuszku, leczenie sponsoruje pani, która go znalazła na Piastów i wczoraj przywiozła do lecznicy

- Arbuz znowu w lecznicy a Wasyl nadal, bo po kilku dniach poprawy z kawalerów sika jak z kranu i tak w kółko, może lamblie :roll:

- w Dobrym Wecie to rudo-białe ma ok 3-4 miesiące i nadal trochę biegunkuje

- przez pomyłkę dotarły do nas budki, które miały iść do Ostródy więc jeżeli ktoś ma potrzebę to niech zgłasza, bo zostaną na razie wywiezione do zaprzyjaźnionego domu aby nie zagracać kociarni

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro paź 26, 2011 15:23 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Bardzo proszę o pomoc, jestescie moją jedyną nadzieją: viewtopic.php?f=13&t=134890
Już wczesniej miałam założony wątek na temat wszystkich kotków, które były (było ich 19, zostało 11-reszta w nowych domkach; te które zostały i są dorosłe są już wysterylizowane/wykastrowane). Dalej mam CZTERY maluszki, porozgłaszane wszędzie(np. http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z323640047 ) , ale nikt ich nie chce, bo to dzikuski, a nie znalazłam kogos, kto dałby radę któregokolwiek wziąć na DT, przyzwyczaić do człowieka. Na pewno szybciej udałoby się znaleźć im domki, gdyby były milusińskie, oswojone, umiały korzystać z kuwety, a nie chowały się po kątach i prychały na ludzi, a niedługo niestety nie będą już malutkie i słodkie, ale teraz priorytetem do piątku jest kotka. Zdjęcia mam na mailu, bo niestety nie umiem wstawiać:/
Mój stary wątek: viewtopic.php?f=1&t=131973 . Zainteresowanie było znikome, ale i tak parę osób baaaaaaaaardzo mi pomogło.

paula_t

Od: Pt sie 12, 2011 17:26

Post » Śro paź 26, 2011 17:03 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

paula_t pisze:ale teraz priorytetem do piątku jest kotka.

Witaj

chyba miałyśmy się okazje poznać przy okazji akcji ratowniczej malucha rok temu.

O co chodzi z ta kotką do piątku?? bo nie mogę znaleźć info??
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Śro paź 26, 2011 17:05 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

do piątku-żeby nie musiała wracac do rur

viewtopic.php?f=13&t=134890
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Śro paź 26, 2011 17:05 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

katgral pisze:
paula_t pisze:ale teraz priorytetem do piątku jest kotka.

Witaj

chyba miałyśmy się okazje poznać przy okazji akcji ratowniczej malucha rok temu.

O co chodzi z ta kotką do piątku?? bo nie mogę znaleźć info??

w tym wątku
paula_t pisze:Bardzo proszę o pomoc, jestescie moją jedyną nadzieją: viewtopic.php?f=13&t=134890

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Śro paź 26, 2011 17:39 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Kotka była na sterylizacji i jedna dziewczyna z fundacji mi pomogła i przetrzymała ją, miała ją już wczoraj wypuscić, ale powiedziała, że jeszcze ją do piątku przetrzyma, bo nie ma serca i a nuż się cos znajdzie dla kotki, no i teraz wszędzie ją ogłaszam, ale nic z tego nie wychodzi:/ Chodzi o kotka ratowanego podczas powodzi z rur? jesli tak, to ja:)

paula_t

Od: Pt sie 12, 2011 17:26

Post » Śro paź 26, 2011 19:52 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Wpadłam na kociarnie, Jaśko cudny jest, taki troche podobny do Tolka, tylko mniej bojaźliwy.

Cammi, nie chcesz jeszcze jednego krówsona?

Przypominam o dziurach w grafiku listopadowym, w niedzielę postaram się wstawić wersję najaktualniejszą.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro paź 26, 2011 20:23 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

ODŚWIEŻAM :oops: :oops: :oops:

milu pisze:
milu pisze: Będę zamawiała Biodor za ok 2 tygodnie - niniejszym otwieram listę zgłoszeń. W obrębie Krakowa albo dowiozę albo zapraszam po odbiór na Krowodrzą albo na Kocimską. Jednostka zamówienia 1 zestaw za 40 zł:[/b]

Istnieje możliwość ręcznego rozdzielenia zestawu na połowę po 20 zł - ja np. nie potrzebuję aż 2l na gwałt, kiedyś od Karalucha miałam odśmierdzacz w plastikowej butelce po wodzie mineralnej, teraz też mogę sobie odlać, a resztą się podzielić :) Proszę o info jeśli by ktoś chciał właśnie tak zrobić.

1. 1 zestaw - Milu + Tosza po połowie
2. 1 zestaw - Etiopia + vanja po połowie
3. 1 zestaw - jej siostra
4. 1 zestaw - Zowisia

No to mamy parzysty komplet :) Zachowuję to sobie, jak tylko będę miała kasę to zamówię i będę Was informowała co i jak. Można jeszcze się zgłaszać, ale uwaga - parami :lol:

Czy są jakieś zmiany? Z tego co wiem, to Etiopia jest w szpitalu, więc zakładam, że ma poważniejsze sprawy... Pozostali potwierdzacie? Ja się dostosuję - mogę połówkę, mogę cały.

Edit: RC nieaktualne
Ostatnio edytowano Śro paź 26, 2011 21:15 przez milu, łącznie edytowano 1 raz

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Śro paź 26, 2011 20:24 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

potwierdzam, chcę biodor

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Śro paź 26, 2011 21:46 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Tweety pisze:

- przez pomyłkę dotarły do nas budki, które miały iść do Ostródy więc jeżeli ktoś ma potrzebę to niech zgłasza, bo zostaną na razie wywiezione do zaprzyjaźnionego domu aby nie zagracać kociarni

A jaka jest procedura otrzymania budki? Trzeba zapłacic? odpracować? zrobić ja sobie z elementów? pani Małgosia się domaga :) , bo ma w ogródku kolejnego dzikusa bez widoku na udomowienie, bo on i jej koty domowe to śmiertelni wrogowie. :(

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Śro paź 26, 2011 21:48 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

milu pisze:ODŚWIEŻAM :oops: :oops: :oops:

milu pisze:
milu pisze: Będę zamawiała Biodor za ok 2 tygodnie - niniejszym otwieram listę zgłoszeń. W obrębie Krakowa albo dowiozę albo zapraszam po odbiór na Krowodrzą albo na Kocimską. Jednostka zamówienia 1 zestaw za 40 zł:[/b]

Istnieje możliwość ręcznego rozdzielenia zestawu na połowę po 20 zł - ja np. nie potrzebuję aż 2l na gwałt, kiedyś od Karalucha miałam odśmierdzacz w plastikowej butelce po wodzie mineralnej, teraz też mogę sobie odlać, a resztą się podzielić :) Proszę o info jeśli by ktoś chciał właśnie tak zrobić.

1. 1 zestaw - Milu + Tosza po połowie
2. 1 zestaw - Etiopia + vanja po połowie
3. 1 zestaw - jej siostra
4. 1 zestaw - Zowisia

No to mamy parzysty komplet :) Zachowuję to sobie, jak tylko będę miała kasę to zamówię i będę Was informowała co i jak. Można jeszcze się zgłaszać, ale uwaga - parami :lol:

Czy są jakieś zmiany? Z tego co wiem, to Etiopia jest w szpitalu, więc zakładam, że ma poważniejsze sprawy... Pozostali potwierdzacie? Ja się dostosuję - mogę połówkę, mogę cały.

Edit: RC nieaktualne

Ja potwierdzam, miałam właśnie szukać, u kogo to zamawiałam.. Też mogę cały, jeżeli to rozwiąże jakiś problem.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Śro paź 26, 2011 22:03 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Toszu, jutro Robert mi budki przywiezie (9), a ja potrzebuję 7. zostawię dla Ciebie u dr Dudy w sb, bo będę szczepić kolorowe.
Oko?
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw paź 27, 2011 5:01 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Dla przypomnienia grafik na listopad wygląda na razie tak:

poniedziałki rano: Yenika
wieczorem: Monika W

wtorki rano: Vanja
wieczorem: Milu

środy rano: queen_ink
wieczorem: britta
02.11. Kocuria

czwartki rano: Yenika
wieczorem: Miszelina

piątki rano:
04.11.
11.11.
18.11.
25.11.

wieczorem: Milu

soboty rano:
05.11.
12.11.
19.11.
26.11.

wieczorem: Miszelina

niedziele rano:
06.11.
13.11.
20.11.
27.11.

wieczorem: 06.11. - mahob
13.11.
20.11.
27.11.

Jeśli chodzi o weekendy, to jest na razie klapa :(
A przecież zdeklarować na jeden czy dwa w miesiącu, jak było przed wakacjami, niekoniecznie od razu na wszystkie soboty czy niedziele.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

[poprzednia][następna]