Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 12, 2011 7:58 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

To ciekawe co my zrobimy z tymi kotami białaczkowymi - jest ich coraz więcej a ubywać raczej nie zacznie (białaczka wśród kotów wolnożyjących jest coraz częstsza) :( I tak nie wiemy jak w rzeczywistości wygląda w tym względzie zdrowie niektórych z kwarantanny - taki Longer czy Zyta... kto wie czy się nie zaraziły np. od Biedronka :( Osobiście uważam, że mając dodatkowe pomieszczenie moglibyśmy podejrzane koty przetestować i zapewnić im spokojny kącik bez ryzyka zarażania pozostałych... a zarazem bez ryzyka zakażania białaczkówców wszelkimi "przeziębieniami" itp. Naturalnie wiem, że to koszty!!! :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro paź 12, 2011 9:36 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

Mara S pisze:To ciekawe co my zrobimy z tymi kotami białaczkowymi - jest ich coraz więcej a ubywać raczej nie zacznie (białaczka wśród kotów wolnożyjących jest coraz częstsza) :( I tak nie wiemy jak w rzeczywistości wygląda w tym względzie zdrowie niektórych z kwarantanny - taki Longer czy Zyta... kto wie czy się nie zaraziły np. od Biedronka :( Osobiście uważam, że mając dodatkowe pomieszczenie moglibyśmy podejrzane koty przetestować i zapewnić im spokojny kącik bez ryzyka zarażania pozostałych... a zarazem bez ryzyka zakażania białaczkówców wszelkimi "przeziębieniami" itp. Naturalnie wiem, że to koszty!!! :(

Wynajęcie jeszcze jednego pomieszczenia to poważna sprawa zarówno ze względów finansowych jak i czasu robienia dyżurów. Jadzia rozmawiała z administracją - niestety wynajęcie pomieszczenia tego co są drzwi z przedsionka na zdrowej nie wchodzi w grę piekarnia nie chce się tego pozbyć, a to najbardziej by nam pasowało.
Jest wolne pomieszczenie i do wynajęcia obok nas po biurze - ale nie wiem chyba dziewczyny pytały o cenę około 250zł ale to pomieszczenie jest wyremontowane nie wiem czy zgodziliby się wynająć na pomieszczenie dla kociaków.
Żeby nie wałkować tematu musielibyśmy się spotkać o obgadać sprawy za jak i przeciw :wink:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro paź 12, 2011 9:41 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

terenia1 pisze:Żeby nie wałkować tematu musielibyśmy się spotkać o obgadać sprawy za jak i przeciw :wink:

Jasne - tylko ja kto załatwic byśmy się spotkali w jak najszerszym gronie zanim oni wynajmą komuś innemu? Może glosowanie i za i przeciw przez neta?

Mara S

Post » Śro paź 12, 2011 9:51 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

Mara S pisze:
terenia1 pisze:Żeby nie wałkować tematu musielibyśmy się spotkać o obgadać sprawy za jak i przeciw :wink:

Jasne - tylko ja kto załatwic byśmy się spotkali w jak najszerszym gronie zanim oni wynajmą komuś innemu? Może glosowanie i za i przeciw przez neta?

Możemy na pw się porozumieć, ja tez mam obawy finansowe i czasowe.
Gosia wysuneła propozycje żeby narazie na parę miesięcy podpisać, tylko że te akurat zimowe są więc i koszty energii dojdą.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro paź 12, 2011 10:03 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

moim zdaniem to oficjalna sprawa i argumenty za i przeciw powinny byc jasne dla wszystkich a nie pw

Mara S

Post » Śro paź 12, 2011 10:24 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

A może udałoby się na razie któryś z kątów np. kwarantanny wygospodarować na zrobienie woliery takiej jak na starym miejscu była? To byłoby już coś.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro paź 12, 2011 10:35 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

Mara S pisze:moim zdaniem to oficjalna sprawa i argumenty za i przeciw powinny byc jasne dla wszystkich a nie pw

tak masz rację to oficjalna sprawa Kociej Chatki- organizacyjna, ale chyba nie "całej" Polski
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Śro paź 12, 2011 10:54 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

Mnie się wydaje, że nad pomieszczeniem można pomyśleć, ale nie może to przekroczyć naszych finansowych i czasowych możliwości. Trzeba by się skupić na szukaniu kociakom domów - i nie myślę tu tylko o ogłoszeniach (do robienia których i tak praktycznie nie ma chętnych - ostatnio tylko Wiesia się odezwała w tej sprawie). Można by pomyśleć nad zorganizowaniem jakiejś akcji adopcyjnej - coś w stylu ostatniej imprezy na Dzień Kota, ogłoszenia papierowe też mozna robić i rozwieszać dla konkretnych kotów (ale musi się znaleźć ktoś kto bedzie to fizycznie robił), nie wiem mozna by jeszcze wymieniać co można zrobić, ja w sprawie ogłoszeń papierowych mam pomysł... tylko do wszystkiego potrzeba chętnych, jak macie jakieś jeszcze pomysły fajne to piszcie do mnie, do Dorotki na pw.
A z tym spotkaniem dyżurantów Kociej Chatki to może by się udało jednak zorganizować nie musi być 100% ale można by się naradzić w kilku sprawach.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro paź 12, 2011 11:50 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

ja tam jestem zawsze za spotkaniami- milo będzie poznac nowe twarzyczki :D
zawsze na mala czarna można się spiknąc i przyjdzie kto będzie mógł.
Może gdzieś w centrum tym razem żeby każdemu było łatwo dojechać.
Może Muza Art w samym centrum.
Tam jest drugie duże pomieszczenie i można pogadać.
Albo pod aniołami na Malachowskiego kolo byłego BPH i Wydziale komunikacji :?:
Albo u mnie na jagiellńskiej :D wtedy od razu będzie resocjalizacja tymczasów :ryk:
To co czwartek wieczorem , czy piatek :?: czy może niedziela :?:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro paź 12, 2011 12:52 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

Widzę, że ktoś się już bardzo zapalił do spotkania :D ja też jestem ZA ;)
Co do ogłoszeń to niech mi ktoś na pw napisze jak to ma fizycznie wyglądać, plis ;)
I jeszcze się chciałam zapytać co z puszkami do rozstawienia po instytucjach ?
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Śro paź 12, 2011 13:12 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

O Miodziu
Wczoraj i dzis bylam z Miodziem u weta wczoraj dostal antyb. i p/goraczkowy bo jak mija lek to ma goraczke, dzis tez dostal antyb. p/goraczk. i zilexis dostal na jutro leki i w piatek do kont. i na zilexis ma pomoc.
Jest bardzo biedniutki ten katar go tak zaatakowal ze cos strasznego to wirusowka powiedziala wetka i organizm musi walczyc a leki tylko wspomagaja a jego organizm taki lichutki :(
Od wczoraj po poludnia brak apetytu to go karmie ale on nie moze jesc wszystkiego co inne i przez moje "urzadzonko" nie przeciska sie jego mokre, wiec miele jego suche w mlynku do kawy na proszek robie z tego papke i wtedy przez nazwijmy to strzykawka mu podaje, nawet polyka choc widze ze z trudem bo chyba go gardziolek tez boli jak mi go straszliwie zal.
Mowila mi p.wetaka ze Klimek tez tak samo wyglada zle jak Miodek ma straszliwy katar i juz przestal jesc ale pewnie w lecznicy to podlacza mu kroplowke nie beda sie bawic w papki.
Inne u mnie tez kichaja, zakupilam wczoraj cale op.immunidolu i podaje wszystkim profilaktycznie, zeby nie bylo to co mialam w marcu czyli wszystkie chore smarkajace i kichajace.
Warka juz sie prawie wyleczyla choc jeszcze leki bierze.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro paź 12, 2011 13:15 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

Oj Jadziu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za te twoje chorowitki.
zaczeli grzać to może i kociastym przechodzić zacznie :ok:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro paź 12, 2011 13:33 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

Z Klimkiem podobno jest mocno źle - bo prócz strasznego kataru ma biegunki i rzyga a łapy bardzo mu szybko puchną i po 1 dniu trzeba wenflon zmieniać :(((

Mara S

Post » Śro paź 12, 2011 13:49 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

Mara S pisze:Z Klimkiem podobno jest mocno źle - bo prócz strasznego kataru ma biegunki i rzyga a łapy bardzo mu szybko puchną i po 1 dniu trzeba wenflon zmieniać :(((

O cholerka :? :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro paź 12, 2011 13:53 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

Po prostu koszmarrrr :cry: :cry: :cry:
Rozpacz i bezsilność, że Klimuś i Miodek są tak poważnie chorzy. Ja nie umiem przeżyć, że chory biedny Klimuś jest sam zamiast być w kochającym domku... :cry: :cry: :cry: To jest po prostu nie do zniesienia:(((((
Jak mozna mu pomóc????

Jestem ZA ogłoszeniami o konkretnych kotkach do adopcji, oferuję pomoc w przygotowaniu takich ogłoszeń.
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

[poprzednia][następna]