*KSO-Kociarnia Schroniska Opole*Coś się skończyło...*

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 02, 2012 10:58 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Chory Puszkin - badamy. *

Lida

Obrazek

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Nie wrz 02, 2012 10:58 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Chory Puszkin - badamy. *

Luiza

Obrazek

-Buffy-

Post » Nie wrz 02, 2012 11:03 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Chory Puszkin - badamy. *

Zaglądam i trzymam kciuki za mnóstwo dobrych domków :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pon wrz 10, 2012 19:17 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Chory Puszkin - badamy. *

Piękne mamy, które w ostatnim czasie trafiły do Schroniska ze swoimi maluszkami.

Gandzia

Obrazek

-Buffy-

Post » Pon wrz 10, 2012 19:18 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Chory Puszkin - badamy. *

Nadia

Obrazek

-Buffy-

Post » Pon wrz 10, 2012 19:19 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Chory Puszkin - badamy. *

Pola

Obrazek

-Buffy-

Post » Pon wrz 10, 2012 19:19 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Chory Puszkin - badamy. *

Tara

Obrazek

-Buffy-

Post » Pon wrz 10, 2012 19:20 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Chory Puszkin - badamy. *

Luiza

Obrazek

Ponieważ sprawy się trochę pokomplikowały i nie wiem, czy uda się je rozwiązać - przez jakiś czas c.d. nie n. :(

-Buffy-

Post » Pon wrz 10, 2012 19:36 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Chory Puszkin - badamy. *

Ale ślicznotki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pon wrz 10, 2012 20:06 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Chory Puszkin - badamy. *

:ok: :ok: :ok: za najlepsze domki !
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Pt wrz 14, 2012 9:00 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Chory Puszkin - badamy. *

Na 1szej stronie, w poście rozliczeniowym umieściłam rozliczenie OKK za sierpień. Wspomagacie nas niesamowicie! Pomoc jaka płynie od Was do naszych kotów jest nieoceniona, niewymierna i niezastąpiona, gdyby nie ta pomoc naszym kotom byłoby dużo, dużo gorzej. Ale jak widać po zestawieniu potrzeby ostatnio rosną niewspółmiernie :( Po pierwsze przy grubo ponad setce kotów w schronisku potrzeby typu karma i odrobaczanie są ogromne, po drugie, na ten moment mamy 3 koty w DT, każdy z tych kotów potrzebuje i będzie potrzebował pomocy. Moja Zołza wymaga codziennego podawania pochłaniaczy fosforu, ponieważ Alusal nie bardzo na nią działa, odkupiłam 10 tabletek Renagelu a to koszt już kilkudziesięciu zł :( Zołza jada tylko mokre jedzenie a przy trzech osobistych smokach ciężko mi to udźwignąć finansowo więc muszę czasem posiłkować się wsparciem z OKK. Puszkin - jest w DT u p. Ani u której mieszka też na stałe Parysa i Zuzka. Puszkinowi trzeba było zrobić komplet badań oraz wykonać sanację paszczy. Pani Ania sporo do niego dołożyła ale i OKK musiało wyskoczyć z części kasy. No i teraz mały Domo - kiedy dowiedziałam się, że Gosia będzie go ratować zaoferowałam pomoc, bo wiem ile to kosztuje i wiem, że nieprzygotowanemu człowiekowi ciężko takie koszty nagle udźwignąć. Na szczęście koszt pobytu Domisia w szpitaliku został sfinansowany z innych środków. Ale prawda jest taka, że na OKK nie ma zbyt dużych zapasów i środki te lada moment pewnie się skończą :( Fanty na bazarki mam jakieś już zakupione ale trochę to trwa zanim coś do mnie dotrze. Mam wielką nadzieję, że jak dotrą do mnie i zrobię kolejną część Gadżetowiska będzie się ona cieszyła dużym zainteresowaniem :)

Na naszego chorawego Panda czeka dom w Olsztynie, niestety bardzo ciężko nam go tam wyekspediować :( Pomyślcie proszę może przyjdzie Wam do głowy ktoś, kto wybiera się na Mazury i zabrałby naszego Pandzika.

Puszkin czuje się bardzo dobrze, za jakieś 2 tygodnie będziemy kontrolować CREA i UREA czy grzecznie spadają. Fosfor u Puszkina na szczęście w normie :) Mam nadzieję, że Pani Ania zajrzy do nas i napisze troszkę o Pusiu :)

Wojtusia-Zołza u nas wciąż odrabia braki. Niestety fosfor nie chce ani drgnąć, stąd poprosiłam Słonko_Łódź o odsprzedanie Renagelu. Po miesiącu zobaczymy czy ta cholera zacznie spadać.

Domiś miał infekcję jakąś chorobotwórczą mikro-zarazą :? Pierwotniakiem jakimś czy czymś w ten wzorek :? Na szczęście biegunka już minęła i brzuszek już nie boli. Bardzo szybko zadziałało podanie Sultridinu, Buskopanu i flory bakteryjnej, tej dobrej ;)

Tak to mniej więcej u nas wygląda. Bądźcie proszę wciąż z nami!
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pt wrz 14, 2012 20:52 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*3 koty w DT*Mnóstwo w schron

Jesteśmy, choćby myślami cieplutkimi, nawet jak nas nie widać :wink:
I :ok: :ok: :ok: też trzymamy :)
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Pt wrz 14, 2012 21:03 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*3 koty w DT*Mnóstwo w schron

Jesteśmy! :ok: :ok: :ok:
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Sob wrz 15, 2012 6:31 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*3 koty w DT*Mnóstwo w schron

Tak, jak napisałam, w środę możemy skoczyć po puchy :ok:

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Nie wrz 16, 2012 19:38 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*3 koty w DT*Mnóstwo w schron

Koteczki będą mieć co jeść! :ok: :ok: :ok:
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

[poprzednia][następna]