FFA Łódź 812+542 - nowy wątek, zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 09, 2011 9:42 Re: Łódź 812+372 - ...

Ale sie tu zrobilo cichutko... Ania zapracowana, reszta pewnie tez...

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Pt wrz 09, 2011 10:10 Re: Łódź 812+372 - ...

No cicho.. Po prstu brak sił i pieniędzy. Rachunki z lecnic za sierpień - 2100+1500+1000, dokładne kwoty podam jak zbiorę wszystkie.

Kotka spod biura - we wtorek przyszła głodna ok.14tej, nakarmiłan, poszła
w środę była już o 12tej, bardzo, bardzo głodna, nakarmiłam, siedziała pd biurem do czwartej, zazepiała ludzi, pobigła za mną do samochodu... W rozpaczy zawiozłam do Olek73. Do psa spokojna, malych kciaków się boi, ale w nocy płacz, wycie, skoki - chciała wyjść, może się załatwić... Do kuwetki nie trafiła, pewnie nie wie, co to jest. Musiałam zabrać. Alarmowo ubłagałam boks w Seidlu..

Dziś telefon - pani natychmiast musi się pozbyć 3letniego kota po zmarłej mamie...

I drugi telefom, trzy kociaki. Nie mam pomysłu.

A w bliskiej perspektywie - kociaki od niełapałnje Kłapouszki - chyba najwyższa pora, jak nie zgarnę teraz do adopcji + Kłapouszkę na nie, to za chwilę bedę łapać podrostki na sterylki i kolejne maluchy. Karmiciele - ech, szkoda gadać..

A w domu - Pepe po pp bez skory, codzienne opatrunki u weta, znów gorączkuje. Nie wiadomo, cz na tej nowej skórze wyrośnie mu futerko - jeśli nie, będzie łysy, kolejny nieadopcyjny.

Małe chore spod Makro - lepiej.

Czarusia nerkowa - 2x dziennie kroplówki podskórne, bo nie da się założyć wenflonu, rubenol, fortekor, alusal, peritol i latanie za nią z coraz to nowm danie, byleb coś zjadła.

Na dokładkę mam uraz prawej dłoni, boli jak cholera i niesprawna, samochód zapalam i biegi przełączam lewą :?

Adopcje stoja, jak wreszcie ktoś zadzwoni, to albo po rudego, a nasz Aslan ma białe skarpetki, to już nie
albo ktoś, kto osobiście przez nieuwagę rozjechał kociaka i chce następnego - takm btw, czarna lista działa i nieustanie prosze o nadsyłanie takich kwiatków.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt wrz 09, 2011 10:16 Re: Łódź 812+372 - ...

Złapana kotka z Lipowej - chyba ta ciężarna, oby..
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Sob wrz 10, 2011 15:02 Re: Łódź 812+372 - ...

Aniu, już nie wiem, co napisać. Sponsor by się jakiś przydał, ale skąd go wziąć? :( :( :(
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie wrz 11, 2011 14:56 Re: Łódź 812+372 - ...

...oto malutki Pepe...
...Pepe, który jako jedyny z czwórki "kociąt z magla" przeżył pp
...Pepe, który ma ogromną, trudno gojącą się ranę po zastrzykach na swoim wyłysiałym malutkim grzbieciku
...Pepe, który ma ogromną, trudno gojącą się ranę po wenflonie na swojej malutkiej wyłysiałej łapce
...Pepe, który nadal dzielnie znosi codzienne wizyty u kotologa
...Pepe, który z dumnie podniesionym łepkiem nosi opatrunki żelowe
...to jest właśnie Pepe, cały Pepe!
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
...mrrr!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Nie wrz 11, 2011 15:17 Re: Łódź 812+372 - ...

http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Post » Nie wrz 11, 2011 17:37 Re: Łódź 812+372 - ...

wspaniały, dzielny kociak :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon wrz 12, 2011 7:56 Re: Łódź 812+372 - ...

Aniu, myslalas o zatosowaniu na ranki Pepe olejku z dziurawca ? Czy tez sa jakies przeciwwskazania ?

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Pon wrz 12, 2011 10:24 Re: Łódź 812+372 - ...

Jest jedna dobra wiadomość...Tak dobra, że przyjemność jej ogłoszenia zostawię annskr :mrgreen:
Padniecie z wrażenia :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Pon wrz 12, 2011 10:24 Re: Łódź 812+372 - ...

czekamy z niecierpliwością !!!
Obrazek

magdaradek

Post » Pon wrz 12, 2011 10:25 Re: Łódź 812+372 - ...

... a to To Coś co Pepe ma grzbiecie...
... z wiadomych względów zamieniłam kolorowe zdjęcia na czarno-białe...
Obrazek
... i to już nie jest mrrr...

ewa_mrau

Post » Pon wrz 12, 2011 10:30 Re: Łódź 812+372 - ...

jolabuk5 pisze:Aniu, już nie wiem, co napisać. Sponsor by się jakiś przydał, ale skąd go wziąć? :( :( :(
Na mnie już nie da rady :D

Miodalik pisze:Aniu, myslalas o zatosowaniu na ranki Pepe olejku z dziurawca ? Czy tez sa jakies przeciwwskazania ?
Ma codziennie zmieniane opatrunki żelowe, naprawdę bardzo ładnie się goi, nie mam zdjęć początkowych - strasznie wyglądało, nie umiałam pstryknąć. Teraz jest naprawdę zdecydowanie lepiej - wygląda jak gojąca się gładka rana, przedtem z fragmentami martwicy - tragicznie (zdjęcia robione w lustrze, inaczej się nie dało)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/704 ... 53be0.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/115 ... 30d66.html

A o dziurawiec spytam.
Myślalam też o żyworódce, przetestowana na ludziach, ale ona piecze - więc lepiej nie, bo teraz raną się nie interesuje, a piekącą – rozliże.

I wydarzenie dziesięciolecia - złapana Klapouszka, o tym za chwilę :D

kalewala

Post » Pon wrz 12, 2011 10:36 Re: Łódź 812+372 -KŁAPOUSZKA ZŁAPANA!!! HURRA!! DT na cito

Ozonella powinna też ładnie wspomóc gojenie takiej rany.
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Pon wrz 12, 2011 10:47 Re: Łódź 812+372 -KŁAPOUSZKA ZŁAPANA!!! HURRA!! DT na cito

Kłapouszka z Urzędniczej.
Czytacze tego wątku wiedzą - kotka, która od lat spędzała mi sen z powiek. Niełapalna dostarczycielka kociąt - wyjątkowo pięknych, i zdecydowanie mało dzikich, ale kociąt i tak za dużo. Do tego jej karmiciele są wyjątkowo trudni.. a może po prostu przeciętni…

Już nie pamiętam kolejności, ale od niej były mioty (chyba nie wszystkie wymieniam, nie pamiętam)
Ten ze słodką Blondie-Aferką
Ten, który odszedł na pp - kilka lat temu, uratowała się tylko Kasjo (Kasjo nie jest dzieckiem Kłapouszki)
Ten, z którego była Nana - bardzo długo u mnie w dt, jej bracia szybko znaleźli domy
Gabi i Tila - prawie z łapki pojechały do ds., Zorka, Fed i Lomo - tymczasy Jolibuk5
Biała Angie - rodzeństwa nie pamiętam, chyba szybko się wyadoptowało
Potem piątka, która po ciachnięciu wypuściłam
Ostatnio Kali i Mea - znów u Jolibuk5
No i kolejne cztery – te „najświeższe”, z ostatniego weekendu.

Problem z Kłapouszką był jeden - naprawdę bardzo inteligentna kotka. Do klatki nie wchodziła - podobno ktoś kiedyś ją złapał i uciekła. Kociaki wyprowadzała na zewnątrz już dobrze podrośnięte, takie 3,5mca - i za nimi do klatki nie wchodziła, próbowaliśmy wielokrotne. Czyli trzeba było spróbować złapać ją na malutkie maluszki. Karmiciele wiedzieli, gdzie rodzi - czyli trzeba było informacji kiedy urodziła, potem kocięta do kontenera i łapanie na maluszki. Praktycznie ostatnia możliwość - więcej pomysłów na nią nie miałam.

Problemów z jej karmicielami - milion
sporo ich - więc żaden nie daje provery, bo dlaczego on? Inni też mogą.
trudno dojść do porozumienia, bo kartki z prośbą o niekarmienie lekceważone,
część przeciwna sterylizacji kotów z założenia - vide akcja ze SM i policją przy łapaniu Kalego i Mei
część bezmyślna? złośliwa? Bo jak można określić karmicieli, którzy wyłamują okienko pomieszczenia, w którym po długich usiłowaniach udaje się zamknąć kotkę w wysokiej ciąży? Po długich i trudnych rozmowach z administracją, bo to pomieszczenia techniczne, a nie komórki? Którzy zaklinani i błagani na wszystko o informację, że kotka urodziła, nie mają czasu zadzwonić? Albo mówią, że dzwonili, a w moim telefonie nie ma śladu połączenia?

cdn :D

kalewala

Post » Pon wrz 12, 2011 10:51 Re: Łódź 812+372 -KŁAPOUSZKA ZŁAPANA!!! HURRA!! DT na cito

o wow!! no to gratulacje wielkie, że wreszcie się udało!!!!!!! :piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek

magdaradek

[poprzednia][następna]