PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 06, 2010 21:46 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Sol,
co jest z Etiopią? kto się zajmie Psicą?
kurde no...
czemu nie mieszkamy w jednym mieście...
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Pon gru 06, 2010 21:48 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Ostatnio edytowano Pon gru 06, 2010 21:48 przez mamaja4, łącznie edytowano 1 raz
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Pon gru 06, 2010 21:48 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Asia
ocipiałaś? już???
w tym roku u mnie nie będzie chujanki
za dużo kotów..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Post » Pon gru 06, 2010 21:51 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

olamichalska pisze:Asia
ocipiałaś? już???
w tym roku u mnie nie będzie chujanki
za dużo kotów..

Dla mnie bez żywej choinki nie czuć magii świąt... :!:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pon gru 06, 2010 21:51 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Ostatnio edytowano Pon gru 06, 2010 21:54 przez mamaja4, łącznie edytowano 1 raz
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Pon gru 06, 2010 21:53 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

[quote="mamaja4"]
http://www.youtube.com/watch?v=w5cX_ncZLls

jesuuuu.. 84 rok...
poznaje wszystkich..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Post » Pon gru 06, 2010 21:54 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

A ja się wgryzę w temat i może sie i narażę, ale się...wyrażę.
W zeszłym roku, w lutym przy okazji zawożenia mojej Pipi do Krakowa miałam zaszczyt odwiedzić Sol w jej włościach. Siedziałyśmy w kuchni, Sol w 4 swetrach, ja w sztucznym kożuszku, piłyśmy kawkę, a pies żebrał o ciasteczko. Spędziłam tam popołudnie, było bardzo miło i przyjemnie, i było jeszcze przenikliwe zimno :( Okna w kuchni prawie pozamarzane, choć na zewnątrz wcale nie było aż takich mrozów. Nie wiem, jak człowiek może przeżyć w takich warunkach. A w tym wszystkim czterołapy - najedzone, zadbane, szczęśliwe.
Ja wiem, jak to jest, że sobie mówimy w tym roku w lecie zaoszczędzę trochę na zimę, ale bez stałych dochodów, z jednym okiem - jest trudno. Ja już 4 zimę mam zamiar kupić buty i jakieś odzienie, a potem okazuje sie, że dalej nie ma za co, bo są wazniejsze wydatki, a buty jeszcze nie są dziurawe.
Mieszkanie Sol bardzo trudno jest ogrzać, bo to stare budownictwo, wysokie, a tona węgla idzie tam z dymem w przysłowiową minutę.
Akcję popieram i jak ktoś może podzielić się niechaj to uczyni, kierując się zasadą dobro powraca, a Sol to twarda kobita jest i mrozowi i tak sie nie daje.

A co do chujanki - zrobię sobie ozdóbki szydełkowe / nietłukące i będzie w tym roku !
Kto wie, może za rok któraś z nas też będzie w podobnej sytuacji i będzie potrzebować pomocy...

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon gru 06, 2010 22:07 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

U mnie będzie choinka jak co roku - prawdziwa i z prawdziwymi bombkami :) Rudiego nie interesuje ściąganie niczego - najwyżej za choinkę się chowa :D
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon gru 06, 2010 22:09 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

shira3 pisze:U mnie będzie choinka jak co roku - prawdziwa i z prawdziwymi bombkami :) Rudiego nie interesuje ściąganie niczego - najwyżej za choinkę się chowa :D

:ok: :ok: :ok:

jak znam życie Nikita coś z choinki wpierdzili...samą zieleniną raczej pogardzi ale jakiś kabelek od lampek albo łańcuszek...Chyba zrobię zakłady "co tego roku wpindoli Nikita"

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pon gru 06, 2010 22:22 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Witam Czarowne :D ja ciągle w niedoczasie,ale zaległości nadrobiłam;poproszę o dane do przelewu dla Sol :D z kasą krucho,ale grosik wyskrobię.Dałam się poznać jako komputerowa gambeta i nic pod tym względem się nie zmieniło(Jasdor :1luvu: )chciałabym zapytać,czy mogłabym podesłać którejś Czarownej fanty na bazarek -mam trochę nowych,nieużywanych kosmetyków wymienianej trochę wcześniej firmy Avon :lol: ,tzn.cienie,tusz itp.Jeśli to sensowny pomysł,to proszę o odzew :D
Obrazek

dysia761

Od: Pon maja 10, 2010 22:33

Post » Pon gru 06, 2010 22:23 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Bazarek dla Sol oczywiście :)
Obrazek

dysia761

Od: Pon maja 10, 2010 22:33

Post » Pon gru 06, 2010 22:26 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

A moze latwiej (i taniej) byloby wyslac fotki na maila, ktos by wystawil a Ty zajelabys sie wysylka?
edit: Ahaaa dopiero doczytalam dokladnie ze dalej nie bardzo kumasz z ladowaniem fotek :roll: . Czyli faktycznie zostaje wysylka ewentualnie.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pon gru 06, 2010 22:49 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Dziouchy, rozmawialam przed momentem z Etiopia. Zyje, mowi i nawet dowcipkuje tak wiec uff... Niemniej jednak nagle spadly jej elektrolity. Poziom sodu miala tak niski ze maszyna nie byla w stanie jej wychwycic 8O
Sterydy, ktore bierze, stres, ostatnie kilka nocy zarwane z powodu Psicy, do tego niedojadanie ze stresu... Ale pisze ze zamierza lapac licho za jaja tzn za rogi 8O :lol: prawdziwa z niej wiedzma, skoro potrafi tak zartowac :)
Jutro zrobia jej jeszcze badania dodatkowe i jak nic nie wyjdzie niepokojacego to sroda-czwartek bedzie zmierzac ku domowi. W czwartek ma jechac z Psica do Myslenic do weta - jest podejrzenie niewydolnosci nerek Psicy... Bardzo to przezywa wiec potrzeba jej duuuzo dobrej energii i czarowania.
Uff.Dobrze ja bylo uslyszec choc przez chwile, przynajmniej wiemy ze jest bezpieczna i pod dobra opieka.
Psica jest w domu opiekuja sie nia jej rodzice (tzn nie Psicy tylko Etiopii)
Bardzo Was prosila serdecznie pozdrowic i podziekowac za pamiec i kciuki.

Uff.

Witaj dysiu, bardzo Ci dziekuje za chec uczynienia bazarku :1luvu: . A czy mozemy zrobic tak ze podzielimy dochod z niego miedzy mnie a Etiopie? Bardzo bardzo prosze o taka mozliwosc. Mam wrazenie ze jej sie to bardzo przyda, wspominala cos o badaniach krwi na cos zwiazane z niedoczynnoscia nerek Psicy - to sie do Niemiec wysyla czy cos... co Ty na to?
Ech. Szkoda ze zdrowia nie mozna wykupic komus...
Ostatnio edytowano Pon gru 06, 2010 22:52 przez solangelica, łącznie edytowano 1 raz
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon gru 06, 2010 22:52 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Asia_Siunia pisze:Ja stawiam choinkę! Wiem - jestem desperatką. Ale mam patent! Choinka staje przy schodach. Jak ostatnio z rumorem zlądowała to małż wpadł na pomysł przywiązania jej na sznurku do górnej balustrady :mrgreen:. trochę to wygląd tak, jakby się nam choinka powiesiła ale..działa :ok:

Moja desperacja jest większa ;) Postawię swoją na balkonie :D
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pon gru 06, 2010 23:02 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

AniHili pisze:
Asia_Siunia pisze:Ja stawiam choinkę! Wiem - jestem desperatką. Ale mam patent! Choinka staje przy schodach. Jak ostatnio z rumorem zlądowała to małż wpadł na pomysł przywiązania jej na sznurku do górnej balustrady :mrgreen:. trochę to wygląd tak, jakby się nam choinka powiesiła ale..działa :ok:

Moja desperacja jest większa ;) Postawię swoją na balkonie :D

...ja mam taki haczyk w suficie, kiedys wisiala na nim doniczka... Jakby tak przyczepic choinke u gory...?
A moze odwrotnie powiesic te choinke tzn czubem w dol?
Hm...
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

[poprzednia][następna]