MiauKot 2(58+1)-mamy dotację z UM na sterylki-licznik leci:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 07, 2011 10:20 Re: MiauKot 2(57+1)-bilans zdrowotny w MK;)kalendarz,fotki str81

Yasmin pisze:Bąbel jest extra :ok: :lol: :mrgreen:

Bąbelek także szuka swojego człowieka :)
Zachęcam do adopcji :)
ObrazekObrazek
Obrazek

CzArNaM

Od: Wto kwi 12, 2011 18:36

Post » Śro gru 07, 2011 20:00 Re: MiauKot 2(57+1)-bilans zdrowotny w MK;)kalendarz,fotki str81

CzArNaM pisze:
Yasmin pisze:Bąbel jest extra :ok: :lol: :mrgreen:

Bąbelek także szuka swojego człowieka :)
Zachęcam do adopcji :)

Ja go mogę wziąć, ale wirtualnie. Niestety nie ma zgody na drugiego kota obecnie w rodzinie mej :(
Obrazek

Yasmin

Od: Pon lip 07, 2003 13:35

Post » Pon gru 12, 2011 23:02 Re: MiauKot 2(57+1)-bilans zdrowotny w MK;)kalendarz,fotki str81

Puszka w sklepie Fenek została ponownie komisyjnie otwarta, a tam leżało 86,58zł.
Bardzo dziękujemy wrzucającym :1luvu:

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Wto gru 13, 2011 0:52 Re: MiauKot 2(57+1)-bilans zdrowotny w MK;)kalendarz,fotki str81

:ok:

I teraz mniej optymistycznie:

EwKo pisze:Avatar szybko musi znaleźć nowy dom tymczasowy. Opiekująca się nim wolontariuszka ma poważne problemy zdrowotne. Nie wiadomo, kiedy będzie mogła ponownie zająć się kocurkiem.

Kocio przebywa w Piekarach.
W tymczasowym domu tymczasowym może przebywać do świąt. Co dalej? Nie wiemy.

Prosimy o trzymanie kciuków za Adrię i pomoc w rozpowszechnianiu tej informacji - informacje na FB i KotoTotku.

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Wto gru 13, 2011 8:45 Re: MiauKot 2(57+1)-bilans zdrowotny w MK;)kalendarz,fotki str81

EwKo pisze:I teraz mniej optymistycznie:

EwKo pisze:Avatar szybko musi znaleźć nowy dom tymczasowy. Opiekująca się nim wolontariuszka ma poważne problemy zdrowotne. Nie wiadomo, kiedy będzie mogła ponownie zająć się kocurkiem.

Kocio przebywa w Piekarach.
W tymczasowym domu tymczasowym może przebywać do świąt. Co dalej? Nie wiemy.

Prosimy o trzymanie kciuków za Adrię i pomoc w rozpowszechnianiu tej informacji - informacje na FB i KotoTotku.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Wto gru 13, 2011 9:30 Re: MiauKot 2(57+1)-bilans zdrowotny w MK;)kalendarz,fotki str81

rany, a co się z adą dzieje..? bo się serio zmartwiłam...

Jusia_P

Od: Czw sty 04, 2007 21:46

Post » Wto gru 13, 2011 19:00 Re: MiauKot 2(58+1)-PILNIE DT/DS dla Avatara. Czas - do świąt!

Oto filmowy poradnik opieki nad Avatarkiem: http://kotototek.blox.pl/2011/02/Avatar ... ujemy.html . Jak widać, kocurek zna procedury ;)

Adria - :ok: :ok: :ok:
I supły na wszystkich ogonach rezydentów i tymczasów. KMoc jest z Tobą!
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

MiauKot

Od: Nie lut 14, 2010 15:31

Post » Śro gru 14, 2011 0:12 Re: MiauKot 2(58+1)-PILNIE DT/DS dla Avatara. Czas - do świąt!

Osoby, które korzystają z FB zapraszam do rozpowszechniania info o Avatarze.
https://www.facebook.com/MiauKot

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Śro gru 14, 2011 22:07 Re: MiauKot 2(58+1)-PILNIE DT/DS dla Avatara. Czas - do świąt!

Wieści z bardzo tymczasowo tymczasowego domu Avatarka:

"Na razie Avatarek jest u mnie, nie wymaga wielkiego zaangażowania ani poświęceń, jest ogromnym miziakiem i najwierniejszym kompanem przy wszystkich czynnościach domowych(...)"

Bardzo prosimy o nagłaśnianie jego przypadku...

Śląsk: 606 690 222
Kraków: 605 555 803
E-mail: fundacja.miaukot@gmail.com
ewentualnie  ewko77@gazeta.pl

EwKo

Post » Czw gru 15, 2011 16:24 Re: MiauKot 2(58+1)-PILNIE DT/DS dla Avatara. Czas - do świąt!

panikota pisze:Aktualny banerek dla Avatara

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tnij.org/avatarw][IMG]http://tnij.org/avatarb[/IMG][/url]

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dziękujemy i zapraszamy do częstowania się banerkiem! :ok:

EwKo

Post » Pt gru 16, 2011 9:16 Re: MiauKot 2(58+1)-PILNIE DT/DS dla Avatara. Czas - do świąt!

Banerek cudny, już w podpisie
Avatarek nie daje sobie w kaszę dmuchać, chłopak walczy o michę, legowisko, goni psa mojej mamy:)
nie wiedziałam że Plątonogi ma takiego sprinta :1luvu:
na czas nieobecności domowników idzie spać - w końcu legowisko przy kaloryferku trzeba dobrze spożytkować
a w nocy (nie wiem jak to robi) bieże przykład z reszty ferajny i wdrapuje sie na łóżko żeby być bliżej chłowieka, mruczy, przytula się... taki słodziak :kotek: :kotek: :kotek:
ObrazekObrazek
Obrazek

CzArNaM

Od: Wto kwi 12, 2011 18:36

Post » Sob gru 17, 2011 21:09 Re: MiauKot 2(58+1)-PILNIE DT/DS dla Avatara. Czas - do świąt!

Bardzo kiepsko mi się pisze jak nie bywam tu systematycznie, a czasu ciągle brak :( . Nie zanosi się niestety na to, że będzie lepiej.
Avatar bardzo potrzebuje stałego domku. Sytuacja zmieniła się dość nagle. Adria zajmowała się nim długo i dobrze, teraz musimy pomóc Adzie, żeby mogła wrócić do nas w pełni sił po chorobie.
Mam też ponownie problem z Anulką. Halina musi wyjechać na miesiąc. Jej mąż nie jest w stanie, że względu na swój stan zdrowia wychodzić a sunią. Anulka jak wiadomo nie znosi innych psów, więc nie ma mowy, żebym ja albo ktokolwiek kto ma psa zabrał ją do domu. Toleruje towarzystwo kotów, więc zakoceni mogli by jej udzielić dachu nad głową, ale gdzie chętnego znaleźć nie wiem. Do tego kłopotem są również spacery z Anulą, bo trzeba z nią chodzić z dala od psów i tak, żeby psa nie poczuła w pobliżu. Gryzie wtedy na oślep co się da :( Halina nie ma nic przeciwko, żeby Anulka już u niej została na stałe, bo się przyzwyczaiła i odzyskała chęci do życia. Szkoda sunię znowu narażać na kolejne stresy. Jednak od czasu do czasu Halina musi wyjechać za granicę. Ma w Anglii córkę i wnuka, a teraz jedzie przywitać kolejnego, który właśnie w styczniu ma przyjść na świat. Nasze życie jest podporządkowane zwierzakom, które u nas są, ale niekiedy są siły wyższe :wink: Proszę pomyślcie, kto mógłby nam pomóc w miesięcznej opiece nad Anulką.

Mimo przedświątecznej gonitwy musiałam pojechać z Misią do weta na zabieg zębowy. W końcu na święta Miśka musi też mieć czym jeść :wink: Przy okazji została przebadana. Ma dobre wyniki krwi i wygląda na to, że tylko ząbki jej dokuczały, a w szczególności dwa, które trzeba było usunąć. Ma też brzydkie szkliwo i wet zalecił systematyczne czyszczenie jej ząbków. Nie wiem jak mam tego dokonać, bo nawet nie potrafiłam jej pyszczka pooglądać i raczej sugerowałam się zapachem z jej mordki niż naocznym stwierdzeniem kamienia na zębach :wink:

Nowy komplet wypoczynkowy chociaż opatulony czym się da został zaakceptowany przez koty Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nie ma na nim tylko miejsca dla pozostałych domowników, czyli ludzi :roll:
Fąfelek jest nieśpiący, ale też zajmuje miejsce :wink:
Obrazek

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Nie gru 18, 2011 11:46 Re: MiauKot 2(58+1)-PILNIE DT/DS dla Avatara. Czas - do świąt!

Na pierwszej fotce najmniejsze bure to Fąfel?
Fajny wampajer na przedostatnim zdjęciu :mrgreen:

Misi gratulujemy odzyskania radości z pałaszowania zawartości michy.

EwKo

Post » Nie gru 18, 2011 15:09 Re: MiauKot 2(58+1)-PILNIE DT/DS dla Avatara. Czas - do świąt!

Ewciu, chyba to Fąfel :roll: , ale za to na pewno obok to Nosek, niżej Milo i Azja. Na kolejnym zdjęciu jest Milo i któreś czarne :wink: , a poniżej śpi rozanielony Azja. Dziwne, że koło Azji nie ma Maćka, którego Azja uwielbia bez wzajemności :?
Fąfel jest łokropny, jego kontakty z człekiem polegają na gryzieniu i drapaniu jak tylko wyciągnie się do niego ręce. Łapię go więc za kark, jak dziczka, przytrzymuję drugą ręką przednie łapy i po porcji całusów w czółko puszczam i uciekam :wink:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Pon gru 19, 2011 13:25 Re: MiauKot 2(58+1)-PILNIE DT/DS dla Avatara. Czas - do świąt!

moja pier*olnięta sąsiadka jest w kolejnej ciąży... na 50 m2 mieszka ona, 4 dzieci, jej aktualny facet, jej były facet, czasami laska od byłego faceta z dzieciakami tam nocuje, kot, chomik i świnka morska... problemem jest kot, bo biega za najmłodszym dzieciakiem i bawić się chce i młoda cały czas podrapana. andzia sama przyznała, że się jej pozbędzie, na razie szuka jej domu (chociaż nie wiem jak i gdzie) ale mówi też, że wystawiła ją 2-3 razy na dwór ale kota wróciła...

jak zdrowie ady..?

się mi przypomniało: basiu, jak tam ciachowy remont..? mam na myśli, czy można już tam przetransportować posłanka i szmatki, które jeszcze u mnie zalegają..?
poza tym znalazłam na strychu starą wanienkę dla niemowlaka, przyda się wam na coś..?

Jusia_P

Od: Czw sty 04, 2007 21:46

[poprzednia][następna]