SchronWro Wrocławscy seniorzy szukają domów!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 13, 2010 10:48 Re: SchronWro Znowu maluchy :(

Kurcze znowu :-(
Kruszyna a dużo tych maluszków? jestem ciekawa czy te maluszki są bezdomne czy bezmyślne rozmnażanie ludzi :-(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon gru 13, 2010 10:52 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

Agita pisze:A ja muszę Wam powiedzieć, że Kiwi (kicia-kiwaczka), którą w sobotę zabrałam jest CUDOWNA. Ta nieporadność zupełnie jej nie przeszkadza. Pięknie się przytula, śpi na kolankach i nawet umie pokazać, że chce na łóżko do dużych. Super się bawi i biega. Intensywnie myśli gdzie się załatwić i już ładnie trafia do kuwety, chociaż czasem myli ją jeszcze z transporterem.
Jeśli ktoś się nie zrazi jej małym felerem-kiwaniem i gapowatością, to będzie miał kotka idealnego (dodatkowo takiego, co nie umie skakać na meble :wink: ).

Powiedzcie mi, kto z wrocławskich wetów jest dobry w takich neurologicznych problemach, uszkodzeniach centralnego układu nerwowego (bo tak chyba zdiagnozował ją dr Rak)? Polecano mi lekarza na klinikach, ale nie zapamietałam nazwiska. Sama chodzę najczęściej do Legwana na Wisniową.

Agita zapytaj ciekawa.swiata - ona ostatnio umawiała sie do neurologa dobrego - ponoć najlepszego, ale ja za cholere nie pamiętam nazwiska. Być może w wątku o Lulu jest gdzieś podane.

Już wiem - jest dwóch. Dr Wrzosek i dr Niedzielski.
lek. wet. Marcin Wrzosek, UP we Wrocławiu 071 320 53 63
a tutaj namiary na dra Niedzielskiego http://www.cafeanimal.pl/weterynarze/Ga ... IELSKI,521

jeszcze ciekawą stronke znalazłam ze zwierzęcymi specjalistami - przydatna http://www.psy.pl/zdrowie-psy/art122,le ... lisci.html
...to tylko moje zdanie...

Zołzik

Od: Pon paź 11, 2010 11:53

Post » Pon gru 13, 2010 11:46 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

Agita pisze:[...] to będzie miał kotka idealnego (dodatkowo takiego, co nie umie skakać na meble :wink: ).

Spoko, spoko, znajdzie sobie sposób.
Moja kicia jest właśnie z tych nieskaczących, na krzesło wskoczy, na szafkę już nie.
Ale nauczyła się wysuwać sobie szufladę i po niej wspina się na szafkę :)
Porównywarka cen karmy dla kotów i psów https://felicana.pl/

feryenne

Od: Nie sty 25, 2009 13:01

Post » Pon gru 13, 2010 11:58 Re: SchronWro Znowu maluchy :(

Zołzik, dzięki za namiary na wetów :)

feryenne pisze:Spoko, spoko, znajdzie sobie sposób.
Moja kicia jest właśnie z tych nieskaczących, na krzesło wskoczy, na szafkę już nie.
Ale nauczyła się wysuwać sobie szufladę i po niej wspina się na szafkę :)

Hehe, pewnie masz rację :) Szczególnie, że po jednym dniu już umie załatwić sobie transport na łóżko - prosi ładnie dużych opierając łapki o brzeg i hop, już jest na rączkach.
I tak kilka razy w nocy..
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Od: Pon wrz 05, 2005 8:49

Post » Pon gru 13, 2010 15:19 Re: SchronWro Znowu maluchy :(

Co to za maluchy w schronie?

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Pon gru 13, 2010 17:24 Re: SchronWro Znowu maluchy :(

Agita jak dobrze myślę to dr Wrzosek mam do niego nr telefonu ale nie pamiętam czy to ten neurolog ale na 99% tak w razie czego mogę podać na pw
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon gru 13, 2010 18:16 Re: SchronWro Znowu maluchy :(

mawin pisze:Kurcze znowu :-(
Kruszyna a dużo tych maluszków? jestem ciekawa czy te maluszki są bezdomne czy bezmyślne rozmnażanie ludzi :-(

Maluszków jest około 10 - część jeszcze w izolatce :( W izolatce są na pewno trzy puchatki - mają trochę gęstsze i dłuższe futerko od normalnych kociaków, ale nie są długowłose. Niestety nie do końca oswojone. W "baraku" był też jeden biały maluszek (na oko około 7-8 tygodni) z nielicznymi czarnymi plamkami.
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pon gru 13, 2010 20:02 Re: SchronWro Znowu maluchy :(

JaEwka pisze:Agita jak dobrze myślę to dr Wrzosek mam do niego nr telefonu ale nie pamiętam czy to ten neurolog ale na 99% tak w razie czego mogę podać na pw

Tak, dr Wrzosek to na 100% neurolog :) urzęduje na UP, polecały mi go dziewczyny z miau oraz mój zaufany wet.
jeden z moich weterynarzy polecał mi też bardzo dr Niedzielskiego, to też neurolog. Podobno jest trochę introwertyczny, ale zna się na rzeczy.

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Pon gru 13, 2010 22:02 Re: SchronWro Znowu maluchy :(

Trzymam kciuki za Kiwaczka...

Reszta fotek (jakby ktoś nie wiedział, to wszystkie są do powiększenia)

DzikiDzik Soraya.

Obrazek

Czarno biały wypłosz, ale nie wiem czy kocur, czy kotka - może Kruszyna będzie wiedzieć.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Moja ulubienica z zezikiem! ponieważ jest słodka i czarująca, dostała imię po jednej z głównych bohaterek Disney'owskiej Bajki - Tiana.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Rozmowa Tancereczki z Bolkiem (?) chyba o czymś zaciekle dyskutowali ;)

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zły wolał siedzieć na zimnie...

Obrazek Obrazek Obrazek

Duży Puszek?

Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Pon gru 13, 2010 22:35 przez Cameo, łącznie edytowano 1 raz

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon gru 13, 2010 22:11 Re: SchronWro Znowu maluchy :(

Znajomi forumowej Majorki :love: szukają spokojnej i bezproblemowej koteczki lub kocurka. Mam kilka typów (Fuga, Bunia, Tiana, Rózia, Milka, Daisy, Tancereczka, Noemi, Czaruś, Przecinek, Tamara II, Centuś) jeśli macie jeszcze jakieś propozycje, to walcie śmiało.

Wyślę zdjęcia i opisy do Majorki, a może któremuś się poszczęści :ok:

edit: wiem już że kot nie będzie jedynakiem, więc musi akceptować inne koty. W związku z tym, muszę wykreślić Rózię z listy :oops:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto gru 14, 2010 8:31 Re: SchronWro Znowu maluchy :(

Cameo pisze:Znajomi forumowej Majorki :love: szukają spokojnej i bezproblemowej koteczki lub kocurka. Mam kilka typów (Fuga, Bunia, Tiana, Rózia, Milka, Daisy, Tancereczka, Noemi, Czaruś, Przecinek, Tamara II, Centuś) jeśli macie jeszcze jakieś propozycje, to walcie śmiało.

Wyślę zdjęcia i opisy do Majorki, a może któremuś się poszczęści :ok:

edit: wiem już że kot nie będzie jedynakiem, więc musi akceptować inne koty. W związku z tym, muszę wykreślić Rózię z listy :oops:

no to ja zgłaszam moją Nelkę :) idealnie dogaduje sie z moimi kotami i jest strasznym słodziakiem, co to uwielbia siedziec- leżeć na "człowieku" :) który musi trzymać cały czas jej główkę w dłoni i miziać :)
jest zdrowa, po sczepieniach tylko jeszcze nie wysterylizowana, jak na młodą kotkę jest pełna chęci do zabaw :) od mojego Zarazka nauczyła się witać nas przy drzwiach jak piesek :)
Nelka nie ma tendencji do uciekania podczas gdy są otwarte drzwi na klatkę schodową, co uważam za duży PLUS :)
Może zauroczy ich Czarna Pantera Nelka :
viewtopic.php?f=13&t=118146&p=6492793#p6492793
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Wto gru 14, 2010 10:01 Re: SchronWro Znowu maluchy :(

Cameo pisze:Zły wolał siedzieć na zimnie...

Obrazek Obrazek Obrazek

To nie jest Zły :oops: Złego nie ma już :(

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Wto gru 14, 2010 12:34 Re: SchronWro Znowu maluchy :(

Jasio i panleukopenia na Nowym Dworze

Melduję że Jasiek ma się bardzo dobrze tryska zdrowiem i energią. Zaraz po naszej Tosi :( przechorował panleukopenię. Jego całe szczęście udało się uratować. Dodatkowo okazało się że jest masakrycznie zarobaczony glistami. Wycierpiał się więc w swoim krótkim życiu. Dzisiaj czeka go kolejne odrobaczenie. Szukamy dla niego domku tylko wolelibyśmy przeczekać okres przedświąteczny co by nie został "nie trafionym prezentem" pod choinkę.

Udało się nam zatem ustalić co na 100 % było przyczyną śmierci małej. Pisałam na forum o kociakach z piwnicy. Myślałam że znalazły domki i ich historia znalazła szczęśliwe zakończenie. Pani która się nimi opiekuje potwierdziła jednak moje późniejsze przypuszczenia, że kocięta zmarły w tym samym czasie co Antoninka. Przyczyną była właśnie panleukopenia. Osiedlowa pani weterynarz zaalarmowała że na osiedlu panuje epidemia. Jeżeli ktoś mieszka w okolicach nowego dworu ostrzegam. Trzeba bardzo uważać, bo jak wiemy zaraza przenosi się błyskawicznie i jeszcze szybciej potrafi zgasić nasze słoneczka ;/

emilanka

Od: Śro sie 18, 2010 21:12

Post » Wto gru 14, 2010 17:48 Re: SchronWro Znowu maluchy :(

Cameo dopisz jeszcze Cartmana :ok:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto gru 14, 2010 19:24 Re: SchronWro Znowu maluchy :(

Tak, Cartmana koniecznie :ok:

Teraz mam prywatę: czy ktoś z Was może polecić angielskiego native speaker'a z Wrocławia?
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

[poprzednia][następna]