S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 08, 2010 21:24 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Ronnie pisze:Możemy też ustalić np. jednolity kolor ubrań. Myślę, że gdyby każdy miał np. coś fioletowego, niebieskiego itd. (chustkę bluzkę, etc.) to zaczęlibyśmy wyglądać jak grupa (myślę, że z koszulkami na weekend może być ciężko, ale przecież kolorystycznie coś ustalić możemy, a o koszuli postarać się na później ;)).

Czarny pewnie z góry odpada, nie? :roll: ;-)
A z koszulkami to taki pomysł "na zaś". ;-)

Ronnie pisze:Ja jeszcze tylko wpadłam ogłosić, że udało mi się (uff!) wystartować z blogiem o Niekochanych (http://milowicka.blog.onet.pl/).
Będę jak najbardziej starała się zaciekawić ludzi tematem footer. ;)
Mała, mam nadzieję, że nie będziesz miała mi za złe wykorzystywania Twoich postów o tym, co się dzieje w schronie...

Ogłosiłem gdzie trzeba, zrobię jeszcze link na kocim CV. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Czw kwi 08, 2010 22:08 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Koszulki fundacyjne sa ale sa czarne i mają male napisy i to tak smutno w Silesii wygląda.
Teraz myślałam o czymś przyciągajacym uwagę. Nie znam wynikow badań, któree kolory przyciągają. Może ktoś z marketingu albo reklamy wie. Mnie się coś plącze czerwony kolor ale nie wiem czy słusznie.

Ja mam takie 2 Tshirty, które kiedyś sprzedawłay dziewczyny z Poznania z napisem "dorosłe koty czekają na dom" i adres mailowy. Może warto by o czymś takim pomyśleć.
Kiedyś chyba anemon rozpoznawała temat nadruków ale nie jestem pewna.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw kwi 08, 2010 22:10 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

siriwan pisze:
Ronnie pisze:Możemy też ustalić np. jednolity kolor ubrań. Myślę, że gdyby każdy miał np. coś fioletowego, niebieskiego itd. (chustkę bluzkę, etc.) to zaczęlibyśmy wyglądać jak grupa (myślę, że z koszulkami na weekend może być ciężko, ale przecież kolorystycznie coś ustalić możemy, a o koszuli postarać się na później ;)).

Czarny pewnie z góry odpada, nie? :roll: ;-)
A z koszulkami to taki pomysł "na zaś". ;-)

Czarny myślę, że nie (mam osobiste skojarzenie z korowodem żałobnym..;)), proponuję bardziej "kolorowy kolor".

I dziękuję za ogłoszenie "milowickiej" :)

Ronnie

Od: Sob lis 28, 2009 14:36

Post » Czw kwi 08, 2010 23:34 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Lidka pisze:Koszulki fundacyjne sa ale sa czarne i mają male napisy i to tak smutno w Silesii wygląda.
Teraz myślałam o czymś przyciągajacym uwagę. Nie znam wynikow badań, któree kolory przyciągają. Może ktoś z marketingu albo reklamy wie. Mnie się coś plącze czerwony kolor ale nie wiem czy słusznie.

Czerwony albo żółty:
Kolor żółty stosuje się, aby wywołać wrażenie podekscytowania, dla ożywienia innych kolorów takich jak szar lub niebieski (dobry na mniejsze wstawki, mniej jako kolor dominujący). (...) Żółty to kolor, który dobrze się sprzedaje - znajdzie swoje zastosowanie na wielu produktach masowych, często na produktach tanich, dostępnych dla typowego Kowalskiego (ten wydźwięk będzie zatem negatywny jeśli sprzedajemy dobra luksusowe), często stosowany na proszkach do prania i chemii gospodarczej.

Czerwony - to kolor gorący, który wzbudza intensywne emocje. Jest kolorem krwi, miłości, przemocy i bogactwa. Dowiedziono, że kolor czerwony może mieć wpływ na reakcje fizjologiczne - podnosi ciśnienie i przyspiesza oddech. Symbolizuje władzę. Przykuwa uwagę i budzi czujność (czerwone swiatło). (...) Kolor ten wykorzystuje sie dla przyciągnięcia uwagi, pokazania dynamiki.

Za http://www.logoexperts.pl/index.php?act ... ;3;rss_art

Myślę, że w Chorzowie będzie chwila, żeby obgadać ten temat. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Pt kwi 09, 2010 7:26 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Witajcie odnośnie kolorów, to sprawa nie jest taka prosta, bo percepsja odbiorców w tym względzie jst atakowana przez inne bodźce też. W waszym przypadku sprawa może zależeć od kontekstu czyli od ubrań innych ludzi i wystroju sali.

Generalnie chodzi o to żeby się wyróżniać a już jak przy tym kolor ma pozytywne konotacje (często jest tak, że mimo licznych badań każdy człowiek ma jakieś indywidualne skojarzenia - jednemu jaskrawa zieleń może kojarzyć się z ulubioną bluzką swojej babci, w której najczęściej nakładała mu na talerz ciepłe ciasteczka i mleko z miodem, drugiemu z dresem podrostka, który ukradł mu telefon i skopał psa).

Najfajniej jest jeżeli kolor koszulek jest koherentny z kolorkiem waszego logo, plakatów na akcjach itp, bo z czasem jednoznacznie zacznie się ludziom "ze środowiska" i nietylko kojarzyć z Wami. No ale jak wiadomo taki stan rzeczy trza sobie konsekwentnie wydeptać przez miesiące jak nie lata.

Jak sobie o tym myslę to chyba mysłałbym o jakimś nietypowym zestawieniu kolorów. Nasze społeczeństwo jest wciąz jednak postrzegane jako małokolorowe, więc może warto szukać tu furtki dla wściekłych zieleni z żółciami (może jakieś nawiązanie do katowickich barw?), ze sporym logiem z przodu. Jak się to zamówi w dobrej firmie i zrobi porządnie to może służyć na długo.

To tyle z takich luźnych uwag odnosnie kolorów i pochodnych.
Ostatnio edytowano Pt kwi 09, 2010 7:28 przez 2em, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

2em

Od: Śro gru 02, 2009 8:49

Post » Pt kwi 09, 2010 7:28 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Ja w dwóch sprawach.

Jeśli chodzi o koszulki, to myślę, że trzeba kolor dopasować do koloru logo fundacji, który jest pomarańczowy. Można albo zrobić wesołe pomarańczowe koszulki, ale wtedy logo nie może być "bezpośrednio" na tle, bo by się zlało, tylko może na kwadracie np czarnym. Jeśli logo ma nie mieć "swojego" tła, to koszulka musi być kontrastowa... i tu już nie wiem, bo jak skontrastować do pomarańczowego jakiś wesoły kolor, czyli czerwony, czy żółty? Można też zrobić koszulki jasnopomarańczowe z ciemnopomarańczowym logo, którego elementy mają czarną obwódkę... Ogólnie pomysł jest bardzo dobry i ja osobiście mogę chodzić w takiej koszulce nie tylko na akcjach :)

Co do ogłoszenia allegro - zgłosić na pewno do allegro i na policję. Tylko że ja bym nie była taka pewna, czy to nie jest jakaś prowokacja. Może to skórki zajęcze tak pozwijane? Zobaczcie ile odwiedzających - może ktoś chciał zrobić aferkę. No i ten numer telefonu - nie dosyć że 10 cyfr (teoretycznie systemy takie obsługują, ale w praktyce nie spotkałam się jeszcze z takim), to jeszcze zaczyna się od 666... hm... No ale nawet jeśli to głupi żart, to niech się tym zajmą ci, do których to należy.

Nov@

Od: Pon maja 11, 2009 8:13

Post » Pt kwi 09, 2010 7:46 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

a ja mam inny pomysł w kwestii koszulek. Nie pamietam, ale ktoś na aukcji mi mówił, że można zrobić prasowanki np z całym banerem. Wtedy np baner jest do zaprasowania na tył koszulki a na przodzie proponuję zdjecie któregoś schroniskowego kota, można by wykorzystać zdjęcia Korciaczków. Np zdrobić 10 taki prasowanek i zapisy kto chce jakie. Dać do wydruku, oczywiście byłoby odpłatne. Potem każdyz nas na koszulce jednolorowej to by wprasował. Nie było uniformów, bo raz, że są różne opiniie o kolorach, dwa trzeba by kupić koszulki w różnych rozmiarach itd a to nie jest takie proste, przy tak małej ilości.
A tak każdy by miał idywidulaną koszulkę z podobnym nadrukiem :)
Po drugie takie coś można by przygotować na długi rękaw. Łatwiej jest chyba zlecić wydruk takich prasowanek niż zorganizować koszulki :)

Yossariana

Od: Śro kwi 01, 2009 12:27

Post » Pt kwi 09, 2010 8:24 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Witam serdecznie,

Przerazila mnie ta akcja na allegro :twisted: Niestety musze potwierdzic tez informacje bagirkowej Isi, u nas to ostatnio plaga. Oczywiscie takie interesy sa w Niemchech ale i w Polsce zabronione. Pytanie tylko jak zapobiec? Najlepiej zawiadomic miejscowa Fundacje Prozwierzęca. Jednakze ciezko bedzie udowodnic ze koty zostaly w celu uzyskania skory zabite. O ile sie orientuje mozna sciagac skore martwego kota, np. po wypadku. Straszne to wszystko.

Przedstawie Wam Baczyszczykiewicza, ktory juz ponad rok nam towarzyszy. To jak z dziecmi, jak ten czas leci :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

A tutaj Baczek "na zywo" http://www.youtube.com/watch?v=oEHnwluUnng
Obrazek

sandrek

Od: Pon sty 19, 2009 15:26

Post » Pt kwi 09, 2010 9:13 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Bączyszczykiewicz mój kochany :1luvu:

ale tu dyskusja koszulkowa trwa, a sprawa juz jest w toku 8)
tzn i tak bedziemy nosic jak cos koszulki fundacyjne, a dziewczyny juz tam kombinuja cały czas.
były czarne z duzym pomaranczowym logiem i wszystkim takie sie podobały, tylko był mały zoonk,bo sie napisy spierały. Duzo osób nie cce chodzic w totalnie pstrokatych
I z tego co wiem to mają być nowe.
moze , jesli myslicie,ze trzeba je jeszcze ozywic trzebaby nosic pomarańczowe czapeczki, albo chustki :wink:
podowiaduje sie u głównodowodzacych
Bo myslę, za jak nosić to już wszyscy z fundacjii chyba takie same nie, jak myslicie?

..a w schronisku...

Trojan nadal zamarkany, nadal nic prawie nie je, ale on ma totalnie zatkany nos, pewnie dlatego.
Horacy je suche, tyle,ze nie wiem czy jednak nie za mało :(

Minusiki na antybiotyku, oprocz Krówka i Tygrysa, ale kto wie czy i one nie zaczną.
czesci juz sie leczenie skonczyło

fivki dzis dobrze :) , chyba sie zbierają :wink: , wszystkie sie darły o jedzenie

Ci co czytaja ich wątek to wedza ,ze Krusia jutro trafi na tymczas do farmerki
a dzis miałam tel o Kubaska-z Lodzi-zobaczymy-znów Pani mysli

No i zła wiadomość
lada moment do schroniska trafi 6 kotów od pewnej Pani, ktora jest w szpitalu i juz chyba nie wyjdzie
Trzy dorosłe, trzy podrostki, czy młode-pewnie tam urodzone :|
Sa tez wiesci ,ze troche dzikawe-ale to sie okaze, oby nie
znów klatki sie zapełnią :(

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt kwi 09, 2010 9:46 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Mała1 pisze:ale tu dyskusja koszulkowa trwa, a sprawa juz jest w toku 8)
tzn i tak bedziemy nosic jak cos koszulki fundacyjne, a dziewczyny juz tam kombinuja cały czas.
były czarne z duzym pomaranczowym logiem i wszystkim takie sie podobały, tylko był mały zoonk,bo sie napisy spierały. Duzo osób nie cce chodzic w totalnie pstrokatych
I z tego co wiem to mają być nowe.
moze , jesli myslicie,ze trzeba je jeszcze ozywic trzebaby nosic pomarańczowe czapeczki, albo chustki :wink:
podowiaduje sie u głównodowodzacych
Bo myslę, za jak nosić to już wszyscy z fundacjii chyba takie same nie, jak myslicie?

Też uważam, że powinny być takie same. Wtedy widać, że jesteśmy z jednej grupy, a nie stoimy se tak, z łapanki. ;-)
I też jestem za pomysłem, żeby nosić czarne koszulki z pomarańczowym logo i do tego jakiś dodatkowy, pomarańczowy akcent.
Tych koszulek będzie jedna na głowę? Czy będzie można sobie zamówić dodatkowo? Chętnie wziąłbym dwie, jedną "akcyjną" (która w razie czego może się np. zakłaczyć ;-)) i jedną "wyjściową". ;-)
No i fajnie by było, gdyby dało się na tych koszulkach zrobić też logo Niekochanych (takie jak jest w awatarach na naszym Facebooku i innych stronach), np. logo fundacji z tyłu, a z przodu, na piersi albo na rękawkach, nasze logo, tylko mniejsze, żeby nie było dwóch dużych elementów graficznych. Ale skoro sprawa już jest w toku to pewnie już i tak po ptokach. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Pt kwi 09, 2010 10:02 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Ja myślę, że fundacyjne fundacyjnymi. Ale pomysł wprasowanek mi się podoba.
Przyjdę w mojej koszulce "Dorosłe koty czekają na dom" i pogadamy. Ja w mojej chodziłam normalnie, nawet do pracy.
Mogłabym poprosic Ankę, która rysowała do tomiku wierszy Majorki, albo może u nas ktoś zdolny by się znalazł. Warto o tym pomyśleć i wyjść do ludzi z naszych kącików.
Pamiętam jeszcze, że kiedyś były rozmowy na temat nalepek na samochody, może warto do tego wrócić?
Bo te nasze schroniskowce trzeba reklamować.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt kwi 09, 2010 10:06 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

ja sobie zamowilam na allegro literki, 3 zl za sztuke i mam na klapie bagaznika srebrny napis http://www.niekochane.org

naklejki tez by mi sie podobaly;-)

Co do tej aukcji allegro napisalam do TOZ i odpisali ze kieruja wniosek o wszczęcie postępowania, w związku z podejrzeniem popełnienia przestępstwa z ustawy o ochronie zwierząt do Policji w Skarszewach- lokalizacja oferenta skór z kotów.

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Pt kwi 09, 2010 11:14 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Dzięki dziewczyny za podjęcie akcji z allegro - nie wiedziałam jak się za to zabrać, a naprawdę trzeba było0 coś z tym zrobić :?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Pt kwi 09, 2010 11:22 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

napisalam do kobiety meila ze za znecanie sie nad zwierzetami podalam ja do TOZ i na policje to mi odpisala:

"ta aukcja jest juz dokładnie 15 dni temu WYCOFANA!!!! i nie wiem jak ludzie na nia nadal wchodzą !
dowiedzialam sie z allegro ze jest to nie legalne i mialam zablokowane konto, nie jestem zadną sadystką !!! a to ze koty zostały po dziatku ktory byl mysliwym to nie ,moja wina! brak nie wiedzy to chyba nie zbrodnia, a juz mam powoli tych wszystkich e-maili obrazających dosyc !! a Pana e-mail trafi do obsługi Allegro za ublizanie i zniewage mojego imienia!!"

;-) to sie moze cos wyjansilo choc kto wie czy mowi prawde. zreszta dziadek mysliwy polowal na koty , no super :/

PS Ma ktos Mucosolvan w plynie? jednak potrzebuej dla kocurka, bo caly czas ma zatkany nos a w tabletkach nie pomaga:/

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Pt kwi 09, 2010 12:51 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Mała1 pisze:niech będzie ładnie w weekend- kawkę na dworze w parku fajnie wypić :wink:
a na wystawie jestesmy bez kotów, więc jest luzik psychiczny :wink:

Jeszcze jedno mam pytanie techniczno - organizacyjne. Pamiętam, że dwa lata temu stoisko było w środku, ale w tamtym roku na zewnątrz. Jak to będzie teraz, bo chyba ma padać... :roll:

Nov@

Od: Pon maja 11, 2009 8:13

[poprzednia][następna]