K-ów, kociak wyleciał z IV p. i się zepsuł... dziwne ....;-[

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 28, 2009 22:11 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Dotarlam wreszcie do komputera...

Na poczatku chce bardzo serdecznie podziekowac ogosze, Tweety, wislackiemukotu, noemik, bratu noemik, za pomoc :1luvu:

...i obiecuje ze nie bede zuzywac intensywnie wirujacej pralki 8) :lol: :ok:

A teraz na powaznie.

Wizyta u dr Szpeyera przebiegla dosc gladko - pomijam fakt, ze Fiona cala droge wyla, razem z Felkiem zasikali kontener a Felek pokazal co potrafi... Jesli u Ogochy jest Pomiot Szatanski to ja mam Szatana w osobie kota :twisted:
Fumik i Glus zostali odjajczeni. Od reki, bo czas najwyzszy a jajka nie jablka same z drzewa nie zleca... Glus mial wieksze niz Fumik, dacie wiare? 8O Pozory myla...
Fumik i Glus przy okazji zostali obejrzeni i uszy tez im pan doktor sprawdzil. Fumik mial nieco brudu ale generalnie ok.
Fumik spi na poslanku przy grzejniku w pokoju. Polozylam go tam bo lezal na parkiecie taki zdechly i biedny...Spi wtulony w swoja lapke. Po przywiezieniu od lekarza w kontenerku wymiotowal, TŻ go oporzadzil i wypuscil - Fumik polozyl sie na tekturowym pudelku a potem wlazl pod lozko.
Rzygal - poledwica :lol: :wink:
Glus sam wylazl z kontenerka. Wszedl pod lozko i ukryl sie w czarnych czelusciach, ale potem wysmyknal sie z pokoju i wlazl do szafy - to jego miejsce awaryjne gdzie sie chowa jak mu na prawde zle... Fiona na niego syczala wiec uciekl. Teraz siedzi za zlewem w kuchni ale skubany szybko doszedl do siebie. Jak tylko otworzylam lodowke, wskoczyl z trudem na krzeslo.

Przedszkolne Sloneczka zostaly pochwalone przez pana doktora. Swierzba mialy.... 8O Dostaly pyrantelum, wyczyszczone uszka lsnia az milo :) Wlochata jak zwykle wylajtowana, caly czas spala slodko wtulona w rekach grrr :) Michelle wyszla sama z kontenerka, ale jak tylko dostala sie w rece lekarza chciala od razu wracac... Za tydzien szczepienie. Kataru kociego nie maja, takze kichanie to byl false alarm (i dobrze, oby wiecej bylo takich).
Maluchy dostaly pomaranczowe ksiazeczki zdrowia z kotem ktory przypomina przedszkolna kolorowanke :) I Scanomune.

Oficjalnie oglaszam ze (jak dla mnie) bogaty w wydarzenia i obfity w przezycia (scielam wlosy!!) dzien tytulem: sroda, dobiega powoli konca.....

maju trzymam kciuki za maluszki.
mjs Daszenka jest.......... niesamowita :1luvu:
anna09 - Oczko BOSKI :1luvu:
i chce powiedziec ze markopolo ma racje, ta kicia z pierwszej klatki koniecznie musi znalezc DT....a najlepiej DS
milu droga, zrobilam zamowienie na zooplus. i zrobilam dzis przelew.
nadal czekam na numer konta na poslanka (dzieki queen_ink za info, ale nie wiem wlasnie czy to to co chce ;))
lutro droga pamietajcie z Ania o kontenerku...i ucalujcie Ryfe w czubek noska :1luvu:
Glus siedzi tylem do mnie na drapaku i namierza mnie spod oka -mam to rozumiec jako zapowiedz odwetu za brak meskosci? Hm...
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro paź 28, 2009 22:43 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

z naszej strony nie ma za co.:-)
fajnie było... drzwi chłopakom otwierać...
:-)
Madzia, fajna fryzurka, zapatrzyłam się, ale gapa zapomniałam pochwalić.
do mnie właśnie dotarła Edyta z budkami. Bardzo wielkie dzięki.
teraz jeszcze tylko instruktaż lutry i do roboty.
:-)
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Śro paź 28, 2009 23:14 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

[quote="anna09"]U nas sennie :wink:
Obrazek

Jestem fanką wielkiego rudego Baksa ... oj sorry, jestem wielką fanką rudego Baksa :lol:
On wygląda najcudniej wypełniając całym sobą swoje posłanko :) Czekam na takie właśnie zdjęcie :) (choć wersja live - dodatkowo łypiąca jednym widocznym okiem a drugim pewnie gdzieś tam, przy poduszce sobie łypiącym symultanicznie- jest nie do pobicia :ryk: . Bo trzeba Wam wiedzieć, że rudy ignoruje nieznanych mu ludzi i udaje, że śpi. Udaje nieco nieudolnie - bo łypie... No ale cóż , gwieździe tak WIELKIEGO formatu, trzeba wybaczyć pewne niedociągnięcia.. drobniutkie przy nim jako całości :mrgreen: )

Dzięki za info dot kawy :) szczególnie info o prawdziwej kawie :)
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Śro paź 28, 2009 23:17 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Czy ktoś mógłby nas zastąpić na Kocimskiej w niedzielę wieczorem?
Ewentualnie wymienić się dyżurem? :)

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Śro paź 28, 2009 23:18 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Solangelica, nie ma za co dziękować :) Widzimy się za tydzień - o tej samej porze, w tym samym miejscu :)
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek

ogocha

Post » Śro paź 28, 2009 23:29 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Leone pisze:Czy ktoś mógłby nas zastąpić na Kocimskiej w niedzielę wieczorem?
Ewentualnie wymienić się dyżurem? :)

Hmm 8) Ja moge być w niedzielę wieczorem :)

A czy Wy chcecie przyjść jutro rano? Będę dziś w nocy spała z 3 godziny i trochę mi się włosy jeżą...

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Śro paź 28, 2009 23:35 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

ogocha pisze:Jestem fanką wielkiego rudego Baksa ... oj sorry, jestem wielką fanką rudego Baksa :lol:
On wygląda najcudniej wypełniając całym sobą swoje posłanko :) Czekam na takie właśnie zdjęcie :) (choć wersja live - dodatkowo łypiąca jednym widocznym okiem a drugim pewnie gdzieś tam, przy poduszce sobie łypiącym symultanicznie- jest nie do pobicia :ryk: . Bo trzeba Wam wiedzieć, że rudy ignoruje nieznanych mu ludzi i udaje, że śpi. Udaje nieco nieudolnie - bo łypie... No ale cóż , gwieździe tak WIELKIEGO formatu, trzeba wybaczyć pewne niedociągnięcia.. drobniutkie przy nim jako całości :mrgreen: )

Oj, oj, narażasz się... nie tylko Baksowi, ale i mnie :twisted: Bo ja jestem szaleńczo i bezkrytycznie zakochana w Baksiu :oops:

Przepraszam za małe OT: O to zdjęcie Ci chodziło?
Obrazek 8)
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Śro paź 28, 2009 23:50 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

anna09 pisze:
ogocha pisze:Jestem fanką wielkiego rudego Baksa ... oj sorry, jestem wielką fanką rudego Baksa :lol:

Oj, oj, narażasz się... nie tylko Baksowi, ale i mnie :twisted: Bo ja jestem szaleńczo i bezkrytycznie zakochana w Baksiu :oops:

Przepraszam za małe OT: O to zdjęcie Ci chodziło?
Obrazek 8)

Ja tutaj na załączonym zdjęciu, lekkie niedociągnięcie (w postaci zauważalnego fragmentu posłanka) widzę :mrgreen: . Ale też i znaczną poprawę kunsztu aktorskiego. A mianowicie: łypanie jest zakryte łapą :lol:
Anna_09 (ten nick to też taki jakby aktorski manewr :wink: ) ale czy ja się narażam 8O Przecież uczciwie piszę, żem fanką WIELKIEGO artysty - Magnificjencji nieomalże :)
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek

ogocha

Post » Czw paź 29, 2009 8:19 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

anna09 pisze:Obrazek 8)

Odkąd nazwałam go kluchą :roll: również jestem fanką Baksia. Ilekroć wrzucasz fotki Oczka, to od razu szukam czy nie ma na nich również Baksia.
A ta fotka po prostu wymiata, 100% wykorzystania miejsca :)
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Czw paź 29, 2009 9:43 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Dostałam kilka próbek Royal Persen. Czy ktoś wie gdzie to mogę kupić. Nie ma w ofercie sklepowej!
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Czw paź 29, 2009 9:52 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

mjs pisze:Cudna Dasza:
Obrazek
Obrazek

boska :1luvu: , i jak mówi jola: milutka (tyyyyyyylko z malutkimi wyjątkami)
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Czw paź 29, 2009 10:02 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

O BUDKACH I ŚCINKACH :)

wczoraj na kocimskiej podzieliłam trzy worki ścinek polarowych do 30 siateczek (Tweety: jak myślisz, może poproszę Iwetę, żeby jeszcze nam dała? - będzie jakoś na początku listopada w krakowie).. zabrałam 10 siateczek ścinek pod 10 pudełek które rozdałam lub rozdam.. po wczorajszym rozwożeniu, zostały mi 2 i zabiorę jeszcze 3 siateczki (dwie dla mnie, 1 dla queen_ink, 1 dla mjs, 1 dla anna09)..

zostawiłam też 8 pudełek styropianowych: jedno dla Akimy i 7 dla Tweety.. na kocimską dowiozę jeszcze 6 dla Tweety.. resztę porozwoziłam lub jeszcze porozwożę..

Lutro kochana :) zrobisz nam szkolenie, jak z pudełka zrobić budkę? może moglibyśmy spotkać się jakoś na kocimskiej i nas przeszkolisz? znalazłabyś chwilkę? - chętni są :)
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Czw paź 29, 2009 10:29 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

milu pisze:Hmm 8) Ja moge być w niedzielę wieczorem :)

A czy Wy chcecie przyjść jutro rano? Będę dziś w nocy spała z 3 godziny i trochę mi się włosy jeżą...

oj, milu.. dopiero teraz przeczytaliśmy Twój post.. :oops: masz dyżur w jeszcze jakiś dzień? może wtedy moglibyśmy Cię zastąpić?

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Czw paź 29, 2009 10:40 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Kochani

Poza bazarkiem książkowym który trwa na cel krakowskiego AFN zapraszam was do odwiedzenia wątku

viewtopic.php?f=20&t=102156

1. możecie kupić wyjątkowe kartki zaprojektowane przez mojego Marcina

2. możecie przekazać pieniążki z kartek na dowolnie wybrany cel, a jednym z celów jest krakowksi AFN :)

3. możecie zachęcać znajomych do kupienia kartek i....przekazania pieniążków na..........krakowski AFN :)

zapraszam
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Czw paź 29, 2009 10:55 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

kartki są cudowne. Już rozesłałam
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

[poprzednia][następna]