POMÓŻ!!130 KOTÓW ma tylko IZĘ, proszę o zamknięcie wątku

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt gru 12, 2008 21:38

no no wiesciuchny jeszzce lepsze jak wczoraj :dance: :dance: :dance:
az zyc sie znow zachcialo :D

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pt gru 12, 2008 21:45

niech mi ktoś śmie powiedzieć ,że Mikołajów czy innych Gwiazdorów na świecie nie ma to go wyśmieje szeroką paszczą jak koń :ryk: :smiech3: :ryk:
ObrazekObrazek

Minik

Od: Wto cze 24, 2008 12:50

Post » Pt gru 12, 2008 22:32

podrzuce :lol: :lol: :lol: :lol:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pt gru 12, 2008 22:48

Witam serdecznie Wszystkich!!!Bardzo Was przeprasza ze tak pozno ale troche czasu mi dzis zeszło na dzialce bo sprzątałam spady jablek do konca. Nie chce zeby sie psuly na trawniku. Zrobilam też sporo zdjęć ale wszystko zależy od Nifredil czy nie jest już dziś dla Niej za pożno. Dziś oglądałam dokladnie Patryka i stwierdzam ze ślina mu z pyszczka wisi. Coś mu jest i jeśli to nie wirusowka jakaś to moze cos z dziaselkami albo jakis ząb. Tak sobie mysle że rozloże spowrotem tą klatke po Malwince i chyba go zabiore do domu na przeglad. Martwi mnie to bo nie mam kiedy Patrykowi zrobić budki a wyglada mi na to że on chyba nie ma porzadnego schronienia bo przychodzi jakis przemarznięty. Tak czy inaczej coś z Patrykiem trzeba zrobić bo nie może tak zostać. Tak jak pisalam wczoraj wiekszosć kociakow po lekach czuje sie dobrze. Dziś porobilam zdjecia Gabi zaadoptowanej w Vivie i naprawde jest dobrze.Zrobilam zdjęcia o zmroku, większosć zdjeć i moze nie sa rewelacyjne bo na przyklad Sara ma zamknięte oczy. Ona wogole nie lubi fotografowania i nie da rady podejsć do niej bliski, tym bardziej że karmię ją za plotem tam gdzie normalnie je Ida i jadla Malwinka. Ogromnie mnie cieszy że tak wiele Nowych osob Nas wspiera. To zbawienie dla tych Kociakow i dla mnie w tej calej sytuacji. Agiss wczoraj planowala dac Mala do osobnego pokoju ale widze po zdjeciach że milość i harmonia kwitnie. Jestem zdumiona ze tak pieknie poszło. Choć podejrzewałam że większych problemow z Mala nie bedzie to i tak sie cieszę ze wszystko jest tak dobrze.Poniewarz nie daje sobie rady juz z piaskiem za namową Nifredil bede testować nowy piasek pod wzgledem ekonomicznosci. Piasek jest drogi i idzie go naprawde bardzo dużo. Druga sprawa ze wiekszosć gorszych piaskow jest przerażliwie cieżka i kiedy mi przychodzi wysprzatać sześc kuwet nie mam sily wyniesc tego do smietnika. Ostatnio tak walczylam z przyklejonym do dna kuwety piaskiem ze polamalam dwie lopatki do piasku. Myślę ze to sie zmieni a przynajmniej trzeba spróbować bo kregoslup już mi siada od targania wszystkiego. Wielkie Dzieki Dziewczyny za wszystko. Za piasek i za to ze targać go nie musiałam bo mi do gory wniesiono! :lol: Przyszła też karma która zamowila Nifredil za pieniążki z bazarku Wiory!!!! To taka karma Extra bo byla bardzo bardzo tania. Wielki Dzieki Wiora!!!!!!!Twoje cudne Bazarki już nie pierwszy raz strasznie Nam pomogly!!!! :lol: Pozdrawiam Wsyzstkich Bardzo Serdecznie i zaraz odpisze na posty. :lol:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pt gru 12, 2008 23:06

Julka_ pisze:ja chetnie wirtualnie adoptuje dwa kotki (plec dowolna). przeslijcie info o kociachach, które adoptuje :) i konto na pw :))
Serdecznie Witam Nowa Osobę na Naszym watku. Dziekuje za pomoc i Wielkie Serce. Dziś zrobilam zdjecia Zosi. Nie sa zbyt dobre ponieważ karmie ją o zmroku podczas mojego ostatniego karmienia. Zosia jest wysterylizowaną działkową koteczka pod moją opieka blisko od trzech lat. Troszkę paprze jej się jedno oczko podobnie jak Sarze. Myślę że znow spróbuje jak kiedyś smarować jej to oczko.Bo z nia to akurat zadnego problemu nie ma. Kotka daje się wziasć na rece spokojnie.Gorzej z Sara do której nie mozna się zblizyć na dwa metry. Dzis zrobilam też zdjecia Rozalce. To kolejna koteczka do adopcji wirtualnej. Jeśli wiec nie jesteś do konca pewna co do wyboru kociaka teraz bedziesz miała taka mozliwośc. Rozalka jest pod moją opieka od ponad dwoch lat. Jest drobna szarą koteczką. Pieknie się tuli i lasi i dziekuje za opieke o troske. Jest oczywiscie wysterylizowana jak prawie wszystkie Nasze Dziewczynki.Pozdrawiam Bardzo Serdecznie i Wielkie Dzieki że Jesteś z Nami :lol:

iza71koty

Post » Pt gru 12, 2008 23:09

Izo
bardzo zmartwił mnie Patryczek - u mojego Isia taka zwisająca gęsta ślina z pyszczka była niestety objawem bardzo zaawansowanej już choroby nerek.
Planujesz zabrać go do weta? jakie badania zrobi mu wet? pisz, może trzeba będzie dodatkowe pieniądze na jakieś badania, ew. leki.

Izo
pewnie nie zwróciłaś uwagi wyżej - pisałam że są już te puszki w animaliach, ale dostali 40 sztuk a nie 45, to ja im napiszę żeby zamiast brakujących dali felixa w galaretce i niech już robią wysyłkę, dobrze? bo nie ma na co czekać.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Pt gru 12, 2008 23:10

nifredil pisze:takim sposobem Iza poproszę jeszcze jakieś kotki do adopcji, bo nie mamy żadnych już :)
Aga mam dla Ciebie dwa kotki. Dwie Dziewczynki. Szara burą koteczke .Jest urocza .Nazwałam ją Rozalka bo taka fajna drobniutka i delikatna jest. I druga to koteczka z działek maści krowkowej. Ta ma charakter malej paskudnicy, ale jest śliczna. Od której chcesz zacząć????? :lol:

iza71koty

Post » Pt gru 12, 2008 23:14

w temacie żwirku
ja przez wszystkie lata też przetestowałam masę różnych żwirków, wiele lat patrzyłam jedynie na cenę byle najtaniej.
Od dłuższego czasu używam CATS BEST i stwierdzam, że żwirek ten jest drogi jedynie pozornie! Tak naprawdę przy 4 kotach mam jeden wór 40 litrowy 2,5 - 3 miesiące, jesli jest nasypany do kuwety tak porządniej to się piękne kulki robią i nic nie przywiera do dna, żaden mocz się przy dnie nie gromadzi, kuwet nie trzeba drapać, nic nie śmierdzi. To najlepszy żwirek na jaki trafiłam / nie mówię że nie ma innych dobrych, wszystkich na pewno nie przetestowałam :lol: :lol: /
Obrazek

Ja-Ba

Post » Pt gru 12, 2008 23:14

Ja-Ba pisze:Izo
wlaśnie dostalam informacje z Animalii że 40 puszek tej karmy dla nas już mają, brakuje 5 sztuk. Czy mogę w to miejsce poprosić o inne, jesli tak, to jakie, będą mogli zrobić szybko wysyłkę. Czekam na info od Ciebie.
Swietnie!!!!No to moze zamowić do tego tego Felixa w galaretce???????Wielkie Dzięki JA-BA :lol: :lol: :lol:

iza71koty

Post » Pt gru 12, 2008 23:20

Minik pisze:niech mi ktoś śmie powiedzieć ,że Mikołajów czy innych Gwiazdorów na świecie nie ma to go wyśmieje szeroką paszczą jak koń :ryk: :smiech3: :ryk:
Tak Minik!!!!! A cała pewnościa sa!!!!!A ile ich ostatnio u Nas!!!!!!W dwa dni zostaly 4 kotki odbarowane Serduszkiem i pomocą. Uratowalismy jeszcze jedne bidulke. Pyza ma teraz szanse na godne Kocie Zycie. A ja dziś dostalam nagrodę za to ze odnalazłam zaginionego kotka Wasylka. Pani od której kotek uciekl, a u ktorej był na tymczasie dziś ofiarowala 50 zł na karmę dla kociaków :lol: :lol: :lol: Dziewczyny a te wszystkie dary i paczki od Was. A to pyszne jedzonko!!!! A karma z Vivy. Same GWIAZDORKI!!!!!!!!Kociaki beda takie szcześliwe. No ja z Nimi też!!!!!!! :lol:

iza71koty

Post » Pt gru 12, 2008 23:22

czytam sobie Was i normalnie popadam w błogostan :D
ObrazekObrazek

Minik

Post » Pt gru 12, 2008 23:23

Ja-Ba pisze:w temacie żwirku
ja przez wszystkie lata też przetestowałam masę różnych żwirków, wiele lat patrzyłam jedynie na cenę byle najtaniej.
Od dłuższego czasu używam CATS BEST i stwierdzam, że żwirek ten jest drogi jedynie pozornie! Tak naprawdę przy 4 kotach mam jeden wór 40 litrowy 2,5 - 3 miesiące, jesli jest nasypany do kuwety tak porządniej to się piękne kulki robią i nic nie przywiera do dna, żaden mocz się przy dnie nie gromadzi, kuwet nie trzeba drapać, nic nie śmierdzi. To najlepszy żwirek na jaki trafiłam / nie mówię że nie ma innych dobrych, wszystkich na pewno nie przetestowałam :lol: :lol: /
DOKLADNIE TO WŁAŚNIE ZAMOWILA NIFREDIL. Jesli u Ciebie i u Niej się sprawdza to i ja muszę koniecznie wyprobowac. Choć cena trochę odstrasza ale może to pojdzie w ekonomicznośc? No mam taką nadzieję. Aga mi pisala że tylko brylki wyrzuca i że to jest lekkie.I na długo starcza.

iza71koty

Post » Pt gru 12, 2008 23:27

Ja-Ba pisze:Izo
bardzo zmartwił mnie Patryczek - u mojego Isia taka zwisająca gęsta ślina z pyszczka była niestety objawem bardzo zaawansowanej już choroby nerek.
Planujesz zabrać go do weta? jakie badania zrobi mu wet? pisz, może trzeba będzie dodatkowe pieniądze na jakieś badania, ew. leki.

Izo
pewnie nie zwróciłaś uwagi wyżej - pisałam że są już te puszki w animaliach, ale dostali 40 sztuk a nie 45, to ja im napiszę żeby zamiast brakujących dali felixa w galaretce i niech już robią wysyłkę, dobrze? bo nie ma na co czekać.
Jasne ze zabiore Patryka. Musi isć do Weta i już!!!! Niewiem jak to bedzie ale wraca Maż to jakos damy z Patrykiem rade.Trzeba żeby go Weta zobaczyla i dała co potrzeba. Najwyżej chłopak w niewoli posiedzi u mnie. No wyjścia nie ma. A jak piszesz o nerkach to moze być to bo pisałam juz nieraz że on sie ciAgle szweda i nigdzie miejsca zagrzac nie może. A teraz to pewnie efekty tych jego wędrowek i spania byle gdzie.

iza71koty

Post » Pt gru 12, 2008 23:34

iza71koty pisze:
Ja-Ba pisze:w temacie żwirku
j Aga mi pisala że tylko brylki wyrzuca i że to jest lekkie.I na długo starcza.

co to za rewela piasek gadać mi tu???? chętnie sprawdzę również u mnie :) ja używam Benka ...
ObrazekObrazek

Minik

Post » Pt gru 12, 2008 23:38

Minik, odstaw benka :lol: :lol: zaraz dam Ci linka na ten żwirek, najtaniej w Telekarmie, nigdzie tanszej opcji nie ma, no, chyba że sobie go ktoś z dojczlandii przywiezie sam.. :lol:
Obrazek

Ja-Ba

[poprzednia][następna]