Kociaki z lasu- Misia szuka domku str. 99, Milo chory!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 30, 2008 22:29

Basiu, kociaste przepiekne, nic dziwnego, że gromadka młodych taka udana :) skoro rodzice tacy urodziwi to i dzieci sliczne :)
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Nie mar 30, 2008 22:37

[img] http://upload.miau.pl/3/79279.jpg /img]
To jeszcze ta sama Zębatka
A to nasze malownicze tereny i zabudowania :wink:
[img] http://upload.miau.pl/3/79281.jpg /img]
[img] http://upload.miau.pl/3/79283.jpg /img]
[img] http://upload.miau.pl/3/79285.jpg /img]
[img] http://upload.miau.pl/3/79287.jpg /img]
[img] http://upload.miau.pl/3/79290.jpg /img]
Niżej budyneczek do którego miałabym duże plany, gdyby nie kasa. Jest na sprzedaż.
[img] http://upload.miau.pl/3/79292.jpg /img]
No i las w którym to wszystko stoi.
[img] http://upload.miau.pl/3/79294.jpg /img]

Jak się zazieleni porobię nowe fotki, no i zrobię jeszcze hałdy za lasem, bo chyba nie wszyscy wiedza jak wyglądają hałdy na Śląsku i do tego jeszcze po rekultywacji :wink: .

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Pon mar 31, 2008 9:29

Dzień dobry Obrazek
Chociaż nie wiem czy dla mnie dobry, bo właśnie się dowiedziałam, że nie ma dziś mojego weta i sterylki niet. Jak ktoś miał dzika w klatce to wie jaka to trauma. Na razie kotce stwarzamy miłą atmosferę tj. cisz, spokój i koci miętka. Może dożyjemy do jutra :evil: .

Barbara Horz

Post » Pon mar 31, 2008 10:31

Dobry :) To faktycznie zła wiadomość :( Ale mam nadzieję, że koteczka jakoś przetrzyma we względnym komforcie, dzieki koci mietce i Twoim zabiegom :ok:

casica

Post » Pon mar 31, 2008 10:32

:evil: Chętnie wstawiałabym fotki średniej wielkości, ale nie umię :roll: , a tych małych wogóle nie widać, a klikać się nikomu nie chce - łe
Proszę poklikajcie, bo fotki chyba ładne.

Barbara Horz

Post » Pon mar 31, 2008 11:02

klikam, klikamy...fotki ładne :)

Fatalnie to wyszlo z ta sterylka.
ehhh...i jak tu lubić poniedzialki :?
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Pon mar 31, 2008 11:13

Będzie dobrze i tak ni diabła transportu dziś nie umiałam załatwić, a wieść ją tramwajem to dla niej jeszcze większy stres. Przynajmniej się naje do syta bez towarzystwa innych kotów :twisted: . Koteczka mimo więzienia ma apetyt . No a dziś może sobie podjeść. Myślę, że jak u niej nikogo nie ma to ona nie szaleje, tylko jak nas widzi to pokazuje swoje niezadowolenie.

Barbara Horz

Post » Pon mar 31, 2008 11:19

Basiu :) skoro koteczka je, to już 3/4 sukcesu. Moja dzika Czarna perła zawieziona na sterylke i przetrzymywana później w szpitaliku nie zjadła nic, taka była zestresowana.
Trzymam mocno kciuki

casica

Post » Pon mar 31, 2008 11:39

Wiem, że to dobry znak. Też miałam kotkę, co nie chciała jeść i nie wiedziałam czy coś nie tak ze sterylką poszło czy ona ma takiego stresa. Ponieważ kotka nie była dzika, wypuściłąm ją dwa dni po sterylce na jej podwórko. Zaraz pobiegłą do jedzonka. Jakby dalej nie jadła to złapałabym ja spowrotem i do weta. Kotkę miałam na "oku" i wszystko się dobrze skończyło na szczęście. Tej jednak wypuścić bym nie mogła, bo drugi raz to nierealne, żeby ją złapać. Pozatym nawet jak by jej się coś stało to w lesie jej bym nie znalazła. Tamta kotka była na w miarę bezpiecznym podwórku.

Barbara Horz

Post » Pon mar 31, 2008 16:20

Ale się dzieje!
Fotki super!!!
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pon mar 31, 2008 17:36

Super foteczki, Basiu! Istne skarby się jak widać po lasach chowają. :love:

A Twoje domowe stadko to takie małe diabełki o wyglądzie iście anielskim... 8) :twisted: :lol:

Do wstawiania fotek na forum polecam fotosik.pl - jednorazowo trzeba się wysilić: założyć sobie tam darmowe konto i ściągnąć z ich strony programik Fotosik Manager - wpisać login i hasło do konta do tego programiku, dać żeby zapamiętało, w ustawieniach wybrać, żeby zmniejszało wszystkie zdjęcia większe niż 480x640 pikseli (regulamin forum) i koniec pracy. Potem jak chcesz nam wstawić fotkę na forum, klikasz na nią prawym klawiszem myszki, wybierasz "wyślij na fotosik", potwierdzasz a na końcu tylko wybierasz w ramce na dole programu, czy chcesz mieć duże zdjęcie, czy miniaturę a po kliknięciu duże, czy tylko link do zdjęcia itp. Otrzymujesz wtedy całkowicie gotowy do wstawienia na forum kod. Istnieje też możliwość wstawiania na raz do dziesięciu zdjęć. Możesz wstawiać zdjęcia wprost z aparatu nie martwiąc się o wielkości, bo automatycznie Ci każde za duże zmniejszy.

Pozdrawiam! :D I wymiziaj proszę ode mnie te łobuziaki słodkie! :D
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Pon mar 31, 2008 19:40

Barbara Horz pisze:Obrazek
To jeszcze ta sama Zębatka
A to nasze malownicze tereny i zabudowania :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Niżej budyneczek do którego miałabym duże plany, gdyby nie kasa. Jest na sprzedaż.
Obrazek
No i las w którym to wszystko stoi.
Obrazek

Jak się zazieleni porobię nowe fotki, no i zrobię jeszcze hałdy za lasem, bo chyba nie wszyscy wiedza jak wyglądają hałdy na Śląsku i do tego jeszcze po rekultywacji :wink: .

Basiu, a ile ten domek kosztuje?
Moze jakies fundusze dałoby sie załatwić?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon mar 31, 2008 19:48

Przy okazju, zdjecia sa troszke za duze ale niech tam. I musi byc format z zamknieteymi nawiasami przy
[img]i[/img] a w srodku bez spacji i wtedy bedzie widac. Zacytuj sobie to co ja zrobilam i bedzie sz widziec czym sie rozni.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon mar 31, 2008 20:53

grrr mnie moderator te zdjęcia zamknął, bo były za duże. Umię wstawiać zdjęcia, ale robia mi się albo małe /te dozwolone/, albo duże. Ja bym chciała posrednie to mimo iż nie wolno takich nie zamykają, a cos na nich widać. Nie lubię klikać aby powiększyć do ogladania :twisted: Fotosika wypróbuję, może lepiej chodzi niż te programy z forum.

Lidka nie wiem ile kosztuje ten budyneczek. To znaczy nie pamiętam, bo jak gmina go wystawiła na sprzedaż był jeszcze w dobrym stanie, ale ja nie miałam pomysłu. Teraz mam, ale muszę się dopiero dowiedzieć za ile oni chca to sprzedać. Przypuszczam, że cana spadła, bo obecnie to ruina i tu jest problem. Remont tego kosztował by majątek. Przede wszystkim dach i stropy trzeba zrobić, bo tam gdzie nie były betonowe zarwały się. Złomiarze wykradli co się dało. Jednak budynek jest mocny - to przedwojenna budowla i leży na solidnym terenie. Tylko, że to wszystko to chyba marzenia :( .

Barbara Horz

Post » Pon mar 31, 2008 21:28

Te fotki, co Lidka zacytowała są w większości (tzn. konkretnie 1-5 i ostatnia) jeszcze w dopuszczalnej normie, tzn. 480x640 pikseli.

W programie fotosik manager w ustawieniach możesz wybrać, żeby wszystkie za duże fotki zmniejszało do 480x640 (lub do trochę mniejszych) i spokój.

P.S.
Barbara Horz pisze:

To ja poproszę... :spin2:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

[poprzednia][następna]