Królewna Czekoladka, Krokodyle i Tygrysy (s. 103)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 27, 2006 10:57

Pudełka, reklamóweczki to normalka dla moich dwóch dziewczynek, a do filigranowych nie należą :lol:

Drahma

Od: Śro kwi 05, 2006 9:00

Post » Śro gru 27, 2006 14:48

niewiele się na razie zmieniło :( wieczorem, o ile będę miała siłę tu zajrzeć, może będę wiedziała więcej :?

tak sobie pomyślałam... Agnes, czy nie pożyteczniejszym pomysłem :wink: byłoby umieszczenie w podpisie zdjęcia takiej Biedroni, że szuka Domu...? bo Biedronia go nie ma i naprawdę BARDZO potrzebuje... a Czeko - :smiech3:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro gru 27, 2006 15:06

Wielbłądzio pisze:niewiele się na razie zmieniło :( wieczorem, o ile będę miała siłę tu zajrzeć, może będę wiedziała więcej :?

tak sobie pomyślałam... Agnes, czy nie pożyteczniejszym pomysłem :wink: byłoby umieszczenie w podpisie zdjęcia takiej Biedroni, że szuka Domu...? bo Biedronia go nie ma i naprawdę BARDZO potrzebuje... a Czeko - :smiech3:

W tym właśnie problem: tam jest wiecej takich, którym potrzebny jest bezpieczny domek tymczasowy i dobra pielęgnacja: Biedronka, Nemo bez łapki, chudziutka Szarotka, połamany Mikołaj..... Czeko już jest samodzielna.
Chciałoby się zacytować kogoś z forum: "Taki ze mnie tymczas jek ze świni tancerka" :oops: :lol:
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Śro gru 27, 2006 21:49

ze mnie podobnie :oops: niby naście kotów już oddałam z tymczasu - ale i kilka zostało... gorzej, że kobieta od Szalotki pomimo obietnic nie zadzwoniła :twisted: smutno mi, bo Szal coraz bardziej przyzwyczaja się, że TU jest jej dom - i będzie jej trudniej znieść przeprowadzkę, kiedy znajdą się wreszcie Ludzie jej godni :(

a Żabka bez zmian :( jutro ostatni dzień antybiotyku... doszło teraz jeszcze przeziębienie, już nie wiadomo, co leczyć najpierw :roll:

Czekuniu, zaśmiecam Ci wątek :oops: ale Czarna Żaba jest moją ukochaną żabą, kotem i w ogóle :wink: - i mam nadzieję, że dzięki temu zaśmiecaniu i Ty i Ciocie będziecie o nim cały czas ciepło myśleć...
ale wiesz co, weź Ty się wreszcie zdobądź na szczerą rozmowę z Ciocią Agnes :wink: i powiedz jej, co Ty osobiście myślisz o tych wszystkich nieśmiałych próbach spławienia Cię :wink: nie wierzę, żebyś miała ochotę pakować walizki :wink:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Śro gru 27, 2006 22:28

Zaśmiecaj Wielbłądziu jak najczęściej, bo wszyscy sie martwimy o Ropcia. Gdybym mogła mu na odległość przesłać jakąś dobrą energię....
Walczcie Kochani :!: :!: :!:
Obrazek

agnes_czy

Post » Czw gru 28, 2006 6:37

Wszyscy trzymamay za Ropcia :ok: :ok:
Ty Czekunia też, prawda?
Witaj Kochanie tego zimnego ranka, u Was też taki mróz? Wrony i kawki dobijają mi się do okna, głodomory :D , muszę do nich wyjść. Mówię Ci Czekuś ile ich jest, miałabyś na co patrzeć przez okno :lol: .
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Czw gru 28, 2006 8:12

Gattara a co to są wrony i kawki :lol: , bo u mnie w tym małym miasteczku to tylko gile i sikorki, a i czasem wróbelek i gołąbek zawita, ale te moje dwie artychy polują na wszystko :twisted: więc ptaszki ogródek omijają.
Czekuniu ty to jesteś wspaniałym kotem, moje już drugi dzień z rzędu zwiedzają choinkę od dołu do wierzchołka (punktualnie 5.30 zegarki panienki w pupci mają :ryk: ).
Wielbłądziu za Ropcia z całych sił :ok: :ok: :ok:

Drahma

Post » Czw gru 28, 2006 11:19

Drahma w mojej "metropolii" takie ptaszyska na parapecie siedzą :lol: , reagują na każde poruszenie firanki i trzeba biegiem lecieć z żarełkiem :D .
Kociaste wtedy szaleją, normalnie tak by jadły te ptaki że tylko dziobki zostałyby do wyplucia :ryk:.
Widzisz Czekunia, Ty jesteś grzeczna, na pewno nie goniłabyś takich biednych ptasząt :lol: .
Obrazek

gattara

Post » Czw gru 28, 2006 12:28

Królewna wczoraj dostała od Cioci Wielbłądzio kolejną mysią bombonierkę. Baaaardzo pyszną i zapaszystą :catmilk:
Bardzo dziękujemy Cioci :king: :aniolek: :kotek:

Zanim rozpakowałam, musiałam pilne wyjść, wiec położyłam paczuszkę na kuchennym blacie.
Po powrocie zastałam poniewierający się po podłodze przedpokoju nędzny strzęp koperty ( :oops: przepraszam, Ciociu), a pudełeczka ani śladu :roll:. Już myślałam, że mi się ta bombonierka tylko przyśniła, kiedy trafiłam na...... kartkę z czarnym kotem i liścik, nawet w dobrym stanie (analfabeci się nie zainteresowali).
Śledziłam te Kotopotwory przez pół nocy, aż wyśledziłam: w pokoju pod kanapą, mooocno podziurkowane, ale całe :oops:
Obrazek

agnes_czy

Post » Czw gru 28, 2006 14:31

zazdrosne, jak nic :roll: :wink: ciekawe, które to... ale mój Julian gdyby już podjął się takiej sztuki, to rozpakowałby do końca i pożarł :twisted:
Czekuniu, no sama zobacz, to nie Ty zaostrzasz Wasze napięte stosunki :twisted: :wink: nawet z prezentu nie możesz spokojnie się pocieszyć :twisted: :wink:
na gulasz noworoczny je wszystkie :twisted: hmm, może oprócz Julki, bo skoro dobrze gotuje, to pomoże uwarzyć :wink:
trzymaj się Czarny Kocie, zaraz my wychodzimy na to zimno z chorym, kichającym i niejedząco-niepijącym od wczoraj moim synkiem :( :( :(

Wielbłądzio

Post » Czw gru 28, 2006 23:18

hop hop, co to nikt do Królewny już po mnie dziś nie zajrzał?
Ropucha śpi klapnięty :( dziś był ostatni dzień antybiotyku, zobaczymy, co będzie dalej :?

Wielbłądzio

Post » Czw gru 28, 2006 23:21

Zaglądamy, tylko z pisaniem gorzej, codziennie zaglądamy, za Ropcia kciuki trzymamy.
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Pt gru 29, 2006 6:34

Widzisz Czekunia, wszystko Ci te K i T zwiną, nawet prywatną korespondencję :wink: . Na Twoim miejscu powiedziałabym im co nieco do słuchu :lol: .
Wyglądam dzisiaj o trzeciej przez okno i zgadnij co? Bieluteńko jest, zasypało nas śniegiem że hej :lol: , ciekawe, czyżby zima do nas przyszła? Muszę Kiwaczkowi przynieść trochę tego białego puchu, to jego pierwsza zima :D , niech dzieciak zobaczy zanim zniknie.
Miziam od rana mojego Pączusia :love:.

Ropciu :ok: :ok: :ok:
Obrazek

gattara

Post » Pt gru 29, 2006 11:12

Królewno jak ci się podoba biały świat (moje zachwycone latają tam i spowrotem).
Dzisiaj od rana mam dobry dzień Viola po wizycie u weta szwy wyciągnięte ranka ładnie się goi i na szczęście nie był to ten co chodzi do tyłu więc teraz tylko prosta i nic wiecej :dance: :dance2: .
Wielbłądziu życzę tak samo dobrych wieści u Ropcia :ok: :ok: :ok: od naszej bandy.

Drahma

Post » Pt gru 29, 2006 11:28

Ropuszysty od wczoraj całkiem sporo je, więc mam nadzieję, że już idzie ku dobremu :? :) martwi mnie tylko to, że W OGÓLE nie pije - kot, który zawsze chłeptał jak smok wawelski :roll: o, właśnie mi tu wskoczył, pewnie się zorientował, że o nim piszę i chce podziękować wszystkim Ciotkom, które trzymają kciuki przez całą jego chorobę :1luvu: dziś już nigdzie nie musi jechać i mam nadzieję, że też dzięki temu wydobrzeje...

i jak Czekuniu, chociaż przeprosiły :roll: :wink: ?
a Ty masz i tak dobre serduszko i pomimo tych łapoczynów (które nam zaprezentowałaś zresztą na nas samych i na Diegusiu :roll: ) jestem pewna, że poczęstowałaś tę szarańczę czekoladkami, prawda :wink: ? pewnie nawet i Ciocię byś chętnie poczęstowała :wink:
u nas cieniutką śniegową pierzynkę wypłoszył już deszcz :( i znów jest pewnie brr zimno i mokro i paskudnie, a ja zaraz muszę iść do rodziców...
buziaczki Czarny Niezwykły Kocie z Rzeszowa :1luvu:

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]