PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariuszy :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 14, 2014 16:57 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

a ja dziś widziałam :-) co prawda u dorosłych ale widziałam :-)))

I niektóre maluchy już juz prawie takie jak powinny być a dziś - mam nadzieję ze to ten chory takie zrobił :-(

Czy maluchom do krczaka mozna ryż wrzućić? Tak jak dzieciakom przy biegunce? Marchewka plus ryż - wiąże kupska

magoska_

Od: Nie lis 07, 2004 13:38

Post » Czw sie 14, 2014 17:26 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

nie no, zdarzają się normalne kupy. Ale to nie jest reguła.
Raczej miła odmiana.

Można maluchom dodać odrobinę ryżu :ok: .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw sie 14, 2014 17:30 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

ok, to następnym razem rozgotuję trochę.

Jutro dobrze byłoby zwrócić uwagę na te maluszki. Dzisiaj ten wiekszy był baaaardzo głodny :-( Zostawiłam w kubeczkach kurczaka z dzisiaj - pewnie w lodówce będzie - mozna się zapytać o to jedzenie. Te dwa maluchy też wtrąbiły podwójną porcję mleka :-( od wczoraj 18 nie było żadnego karmienia wpisanego)

W kuchni jest jeszcze pojemnik ze żwirkiem dla maluchów i wiecej nie ma na wierzchu. Moze być gdzieś jeszcze schowany? W szafce pod oknem po prawej stronie schowałam 2 duze puchy animondy dla dorosłych i 6 szt dla dzieci (w folii jeszcze) mąż mi przywióz i niepotrzebnie wniósł do schronu już. Mozna to gdzieś schować?

Jedna szafa ma juz kluczyki włożone w zamek - moze być ze to wolontariacka będzie?

magoska_

Post » Czw sie 14, 2014 19:28 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

magoska_ pisze:Jutro dobrze byłoby zwrócić uwagę na te maluszki.

Jutro będę w schronisku, przywiozę trochę drewnianego żwirku dla maluchów na wszelki wypadek, Animondę mokrą kocięcą z zapasów mojego tymczasa Dymka i Animondę dla dorosłych z darowizny od Dobrej Duszy - Pani Kasi. Czy przywieźć też kociakom suchą karmę kocięcą?
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Czw sie 14, 2014 19:32 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

Nie patrzyłam czy w pudełku w klatkowym jeszcze jest karma dla kociąt - ale było mniej niz pół pudełka we wtorek. W kakadu widziałam takie wielkie wory drewnianego granulatu (takie pałki) mogą być? Będą umiały w ten drewniany? Bo do tej pory w benka robiły.

magoska_

Post » Czw sie 14, 2014 19:58 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

magoska_ pisze:Nie patrzyłam czy w pudełku w klatkowym jeszcze jest karma dla kociąt - ale było mniej niz pół pudełka we wtorek. W kakadu widziałam takie wielkie wory drewnianego granulatu (takie pałki) mogą być? Będą umiały w ten drewniany? Bo do tej pory w benka robiły.

Czyli obecnie kocięta dostają w schronisku bentonitowy żwirek? (szare granulki?) To wezmę taki z domu, i drewnianego trochę też na wszelki wypadek, a resztę dogadam z wolontariuszami przez telefon, bo nie byłam w schronisku 2 miesiące (tymczas Dymek wymagał czasochłonnych zabiegów, a moje koty też się posypały).
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Czw sie 14, 2014 20:01 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

tak bentonitowy

to moze ja też zamówię te wielkie wory? Mozna od razu na adres schroniska?

magoska_

Post » Czw sie 14, 2014 20:09 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

Dla kociąt lepszy i bezpieczniejszy jest drewniany żwirek.
Dostają bentonit, bo po prostu innego nie ma.
Pellet czyli te 'drewniane pałki' jest dla maluchów idealny :ok:

Szafka zamykana na klucz jest dla nas :D
Obrazek

Revontulet

Post » Czw sie 14, 2014 20:17 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

a do obsługi? Kiedy trzeba te rzadkie kupska wybierać? Bo w bentonitowym to się zbryla ładnie i można w miarę szybko wyczyścić kuwety a jak to wygląda w pellecie? Nigdy nie miałam takie żwiru.

magoska_

Post » Czw sie 14, 2014 20:30 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

Lepszy drewniany bo bezpieczniejszy, kociakom czasami się zdarza zeżreć żwirek;), więc lepiej żeby był drewniany.

Aniu, ja mam dużo suchego dziecięcego z Puszki, w sobotę przywiozę.
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Czw sie 14, 2014 20:47 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

Revontulet pisze:Szafka zamykana na klucz jest dla nas :D

Tam gazety są. Jak ma być zamykana to trzeba je przeprowadzić.

magoska_

Post » Czw sie 14, 2014 21:02 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

I zapewne sami mamy to zrobić :wink:
Tylko chyba nikt jeszcze nie wie, gdzie schować gazety.
Obrazek

Revontulet

Post » Czw sie 14, 2014 21:04 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

Pewnie tak.

W szafie obok miejsce spokojnie się znajdzie.

magoska_

Post » Czw sie 14, 2014 22:59 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

MissJoas pisze:Lepszy drewniany bo bezpieczniejszy, kociakom czasami się zdarza zeżreć żwirek;), więc lepiej żeby był drewniany.

Aniu, ja mam dużo suchego dziecięcego z Puszki, w sobotę przywiozę.

W takim razie przywiozę jutro żwirek drewniany i karmy dla kociąt tyle, żeby się jutro najadły na zapas, suchej i mokrej.

Bidne te kociaki w schronisku. Kocięta trzeba karmić ciągle, ciągle dokładać, bo żrą jak dzikie, bo muszą rosnąć.

Mojego kociaka tymczasa Dymka karmiłam co chwilę, kiedy miał 2 miesiące, potrafił zeżreć dziennie 2 saszetki 100 g i do tego suchą :)

Dymek 2 miesiące:
Obrazek

Dymek 4 miesiące:
Obrazek

:)
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Czw sie 14, 2014 23:10 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

te starsze mają ciągły dostęp, gorzej z tymi maluszkami trzema :-(.

magoska_

[poprzednia][następna]