Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 20, 2012 19:38 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Zakończyły się wystawione aukcje cegiełki na kwarantannę.
Wystawiłam nowe, dwie z nich są tu :
http://allegro.pl/cegielki-na-kwarantanne-dla-kotow-charytatywna-i2730771363.html
http://allegro.pl/cegielki-na-kwarantanne-dla-kotow-charytatywna-i2730826004.html

Przypomnę, że z poprzednich "sprzedała się" jedna o wartości 10zł.
Jeśli uda się sprzedać jakieś cegiełki z tych nowych wystawionych, przelew za całość na rachunek TOZu zrobię jednorazowo, i oczywiście wkleję tu potwierdzenie przelewu :ok:

Przypominam, że mam ulotki i plakaty! :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Nie paź 21, 2012 1:17 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Nowa_Sztno pisze:Przypominam, że mam ulotki i plakaty!

Ja podtrzymuję swoją wcześniejszą propozycję :P

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Nie paź 21, 2012 9:33 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Nie paź 21, 2012 18:30 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Komu ulotki i plakaty :ok:
joanna3113

Post » Nie paź 21, 2012 19:40 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Nowa_Sztno pisze:Zakończyły się wystawione aukcje cegiełki na kwarantannę.
Wystawiłam nowe, dwie z nich są tu :
http://allegro.pl/cegielki-na-kwarantanne-dla-kotow-charytatywna-i2730771363.html
http://allegro.pl/cegielki-na-kwarantanne-dla-kotow-charytatywna-i2730826004.html:

Jeśli mogę coś zasugerować - kiedyś na Dogomanii przeczytałam wskazówki dot. wystawiania aukcji. Pisało tam, że ludzie są wzrokowcami dlatego zdjęcia wystawione na aukcji muszą być chwytające ze serce, wtedy ludzie chętniej wpłacają pieniądze. Te, które są wystawione obecnie przedstawiają ładnie wyglądające, zadowolone koty co sugeruje, że przebywają w dobrych warunkach. Tak się zastanawiam, może macie inne zdjęcia, z jakimiś małymi kociakami z zimy, może kocie dzieci łatwiej przemówią do ludzkich serc i portfeli...
Obrazek

Iwlajn

Od: Śro paź 21, 2009 19:35

Post » Nie paź 21, 2012 20:21 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pon paź 22, 2012 6:46 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Iwlajn pisze:Jeśli mogę coś zasugerować - kiedyś na Dogomanii przeczytałam wskazówki dot. wystawiania aukcji. Pisało tam, że ludzie są wzrokowcami dlatego zdjęcia wystawione na aukcji muszą być chwytające ze serce, wtedy ludzie chętniej wpłacają pieniądze. Te, które są wystawione obecnie przedstawiają ładnie wyglądające, zadowolone koty co sugeruje, że przebywają w dobrych warunkach. Tak się zastanawiam, może macie inne zdjęcia, z jakimiś małymi kociakami z zimy, może kocie dzieci łatwiej przemówią do ludzkich serc i portfeli...

Mamy zdjęcia zimowe :ok:
Tylko muszę pomyśleć, jak je teraz dostawić... :roll:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon paź 22, 2012 15:36 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Dzień spędziłam w szkołach :mrgreen: do pierwszej szkoły wchodziłam z mieszanymi uczuciami, nie wiedziałam jak pani dyrektor zareaguje, ale przyjęła mnie z uśmiechem obiecała rozwiesić 4 plakaty w różnych miejscach i powiedziała że zbliżają się wywiadówki i każda z wychowawczyń poruszy temat budowy kociarni :1luvu: podobnie było w innych szkołach, wszyscy mili, wychowawczynie w każdej szkole mają powiedzieć o budowie, w niektórych szkołach mają wolontariuszy, którzy też zajmą się tematem. Myślałam że nie dotarłam do jednej szkoły, bo zabrakło mi plakatów, ale przed chwila przypominałam sobie o jeszcze jednej szkole, mojej dawnej podstawówce :oops: Mam nadzieję że to już wszystkie :roll:
Byłam w obu gimnazjach, w podstawówce 6, 2, w LO, w Zespole Szkół nr 1, nie dotarłam do Zespołu nr 2 z braku plakatów i zapomniałam o podstawówce nr 3, czy o jakieś szkole zapomniałam.
joanna3113

Post » Pon paź 29, 2012 14:28 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Cichutko tu :(
Wszyscy zapracowani, zajęci...
Śnieg spadł, mrozy przyszły, a u kotów bez zmian :(
Mam nadzieję, że jednak w miarę szybko ruszy sprawa tego "zastrzyku gotówki" dla schroniska. Chęci są, pismo do złożenia w odpowiednie miejsce przygotowane - jak tylko będę miała ostateczną wersję, poproszę Was o złożenie na nim podpisów. Ale to jak już wszystko będzie ustalone.

Dziś sprzedała się kolejna cegiełka za 5zł. Nie ma jeszcze przelewu za nią, ale jak już będzie to od razu napiszę :ok:
Chyba wszyscy teraz cierpią na brak gotówki. Nawet 5zł na cegiełkę ciężko wydać...
A może to jest tak, że ludzie wolą zrobić przelew na konkretnego kota w potrzebie, niż wpłacać na pomieszczenie, które powinno tam po prostu BYĆ - bez żadnych zbiórek...
Nie wiem, jakiś mam dziś jesienny nastrój...

To może dla rozrywki przypomnę, że są zdjęcia w 3 konkursach, w których wciąż wiele i niewiele brakuje nam do wygranej. Wygrana we wszystkich tych konkursach, ma zostać przekazana W CAŁOŚCI dla kotów i psów w schronisku. Skoro robimy bazarki, zbiórki, to i jeszcze oddajmy głosy w tych konkursach. Proszę...
Tu nasz wątek konkursowy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=147430
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto paź 30, 2012 20:32 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

...cisza...

To może napiszę, że:

1. wszystkie małe kociaki w schronisku zostały zaszczepione i wyadoptowane :ok: (no może 1 czarnuszek został, z tym nie mam pewności)
Czyżby to pozytywna konsekwencja ostatniej kontroli?

2. jest już załatwiony cały komplet okien do kwarantanny :ok:

A co do sprzedanej wczorajszej cegiełki za 5zł, to kasa została wpłacona bezpośrednio na rach TOZu.
No i zakończyły się już aukcje na allegro...
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto paź 30, 2012 20:39 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

ZAPRASZAM NA BAZAREK viewtopic.php?f=20&t=147634
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Wto paź 30, 2012 22:50 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Czw lis 01, 2012 16:43 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pt lis 02, 2012 10:09 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Ponieważ zbiórka na kociarnię idzie bardzo powoli mam pomysł żeby zachęcić ludzi. Mianowicie wyznaczyć nagrodę dla osoby która dokona największej wpłaty do określonego terminu. Mam nawet ofertę naprawdę ekskluzywnego fantu na nagrodę
Oczywiście wszelkie dane zostaną upublicznione tylko za zgodą tej osoby.
Do popularyzacji"konkursu" można wykorzystać lokalne gazety.
Czy ktoś wie, czy odczytanie danych z przelewu na konto i napisanie do takiej osoby listu (albo zatelefonowanie) jest dopuszczalne prawnie?
Można też zachęcić w ten sposób, że wśród ofiarodawców zostanie rozlosowana nagroda pocieczenia

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Pt lis 02, 2012 11:12 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Pomysł z konkursem mi się bardzo, bardzo podoba!

Ja myślę, że dane wpłaty zawsze są na przelewie. Można więc napisać list, lub po prostu wysłać nagrodę na taki adres. Bo telefon, to raczej trudny do zdobycia jest, chyba, że po zakończeniu konkursu, napisać, że największa wpłata była np. od pana Karola K. z Warszawy w wysokości (tu kwota) zł. Pana Karola prosimy o kontakt i potwierdzenie danych do wysyłki wygranej.
A jak nie potwierdzi, to wysłać na adres z przelewu, wraz z oficjalnym podziękowaniem.

Ale to tylko propozycja oczywiście.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

[poprzednia][następna]