IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 26, 2011 16:00 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Kocia instrukcja - jak wybierać choinkę:

Obwąchaj drzewko, żeby sprawdzić, czy jest przyjazne.

Poocieraj się o gałęzie, aby sprawdzić
jego zdrowie. Jeśli zrzuca igły, szukaj dalej.

Pościgaj się dookoła drzewa i obserwuj jego reakcję na swoje wybryki.
Jeśli kołysze się z rozbawieniem, że to dobry znak.

Skocz parę razy z góry na gałęzie, by sprawdzić, czy drzewko lubi żarty.

Wyciągnij się na gałęzi, żeby sprawdzić
siłę drzewa.

Zawiśnij na gałęzi na łapkach i pokołysz się jak choinkowa ozdoba.
Jeśli drzewo sączy soki na Twoje
łapki, jest nieszczęśliwe.

Obejmij łapkami dolną część
pnia drzewa i przytul drzewko.
Czy czujesz, że tulisz
starego przyjaciela z lasu?

Delikatnie podrap korę, żeby
sprawdzić, czy drzewo to cieszy.

Zwiń się pod drzewem i zamknij oczy.
Użyj swojej intuicji, by wyczuć czy drzewko ma opiekuńcze instynkty w stosunku do Ciebie.

Wdrap się po pniu i spróbuj
balansować na szczycie jak gwiazda.
Jeśli drzewo nie strąci Cię na ziemię,
weź je do domu - to drzewa jest dla Ciebie!

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon gru 26, 2011 22:22 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Obrazek

Poznajecie?

Obrazek
Najdłuższe nogi świata.

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich...
Ostatnio edytowano Pon gru 26, 2011 22:49 przez andua, łącznie edytowano 2 razy

andua

Od: Pt lut 11, 2011 12:49

Post » Pon gru 26, 2011 22:28 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

andua ale fajny miziak. to jest jedyne czego mi czasem żal , że dziad nasz taki mało miziasty. no ale cudny tak czy siak jest:) moze z wiekiem będzie bardziej przytulasny. :)

czy też jesteście przejedzeni? ledwo dychamy:)

mar-tika takie zdjęcia to miód na me serce. śliczna dziewczynka i sliczna modelka:)

filcowasova

Od: Nie sie 14, 2011 22:51

Post » Wto gru 27, 2011 12:05 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

filcowasova pisze: to jest jedyne czego mi czasem żal , że dziad nasz taki mało miziasty. no ale cudny tak czy siak jest:) moze z wiekiem będzie bardziej przytulasny. :)

Sówko nie martw się, Molcia zrobiła się miziasta dopiero jak skończyła 2,5 roku :) Myślę że młody ma jeszcze sporo czasu żeby się wymiziać, teraz szaleje póki Mu wypada :P Żebyście potem nie mówili że stary dziad za myszką lata :kotek:
Obrazek Obrazek

Faflok

Od: Czw kwi 29, 2010 12:13

Post » Wto gru 27, 2011 12:59 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

No Edytko. Jestem w szoku, że tak się Amando otworzył:) Czy są jakieś widoki na dom??
W przyszyłym tygodniu pojedzie właśnie do Krakowa Szaruś i .....właśnie - kto? Lucuś, Kami ? Myślę kto? Bo Amando to chyba raczej nie chciałby z drugim kotem mieszkać? Jak myślisz?
MIKUŚ

Post » Wto gru 27, 2011 13:42 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Opłaciłam już wszystkie rachunki i potrzeby jakie mamy.

Konto KP: - 1,31 zł
Konto zima: + 315 zł
Konto Mysior:- 70,40 zł
Konto Dorotka: + 69,10 zł

Czyli stan ogólny to +312,39 .
W tym 315 zł jest odłożone na wyrównanie rachunku za prąd, który wkrótce Nam za pewne przyjdzie :roll:
MIKUŚ

Post » Wto gru 27, 2011 13:43 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

JUTRO AMPUTACJA GAŁKI OCZNEJ DOROTKI - PROSIMY O KCIUKI!!!!

Każda złotówka na wagę złota, byśmy mogli jakoś funkcjonować :oops:
MIKUŚ

Post » Wto gru 27, 2011 13:46 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

:ok: za Dorotkę.

Wpłacę coś po 5. stycznia.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Wto gru 27, 2011 14:22 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

MIKUŚ pisze:No Edytko. Jestem w szoku, że tak się Amando otworzył:) Czy są jakieś widoki na dom??
W przyszyłym tygodniu pojedzie właśnie do Krakowa Szaruś i .....właśnie - kto? Lucuś, Kami ? Myślę kto? Bo Amando to chyba raczej nie chciałby z drugim kotem mieszkać? Jak myślisz?

Hm, a co to za dom? Amando nie miałby chyba nic przeciwko drugiemu kotu, gdyby go nie atakował. Niestety, problem w tym, że większość kotów widzi w nim łatwą ofiarę. Więc chyba nie ma co ryzykować. No chyba, że to mały kociak, to może by się dogadały.
Amando jest strasznie wrażliwym kotem i totalnie bezbronnym w swoim lęku i nieumiejętności używania agresji. Dlatego dom dla niego musi być starannie dobrany, bo ktoś przypadkowy niekoniecznie z nim sobie poradzi.
Miałam niby dom dla niego, ale znów okazał się nie dość odpowiedni głównie ze względu na agresję jednego z domowników.
Lepiej dłużej poszukać, ale coś pewnego.

andua

Post » Wto gru 27, 2011 14:46 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

andua pisze:Obrazek

Poznajecie?

Obrazek
Najdłuższe nogi świata.

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich...

Kurcze, ale zmiana 8O Bardzo cieszę się że kociak trafił na ciebie Edyta ,na kociarni nie miałby szans.Trzymam kciuki za Amanda :ok: No i Dorotko malutka za Ciebie też kciukasy :ok:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto gru 27, 2011 16:40 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

MIKUŚ pisze:JUTRO AMPUTACJA GAŁKI OCZNEJ DOROTKI - PROSIMY O KCIUKI!!!!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto gru 27, 2011 17:04 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

kciuki za Dorotke :ok: i grosik przelałam

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Wto gru 27, 2011 18:31 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

MIKUŚ pisze:No i Święta, Święta i po świętach... :mrgreen:
Jeżeli ktoś może to proszę o uzupełnienie.

26.12 /pon/ Martyna ......
27.12 /wt/ .......... ..........
28.12 /śr/ .......... Sylwia
29.12 /czw/ Hidi ..........
30.12 /pt/ Hidi .............
31.12 /sob/ ........... ...........
01.01.2012 /ndz/ ......... Mikuś

Czwartek po południu,sobota rano:)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto gru 27, 2011 21:51 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

mar_tika pisze:Kurcze, ale zmiana 8O Bardzo cieszę się że kociak trafił na ciebie Edyta ,na kociarni nie miałby szans.Trzymam kciuki za Amanda :ok: No i Dorotko malutka za Ciebie też kciukasy :ok:

On nie przez cały czas jest taki rozluźniony, bo boi się mojej rezydentki, co go gania. Przy miskach jest rozejm, ale moją kotkę często rozpiera energia i nawet jak ona go goni w zabawie, to on w panice zwiewa. No i nie tylko w zabawie go gania.
Ogólnie to z Amanda straszny kolanowiec, nie da się nic zrobić bez niego na kolanach.

andua

Post » Śro gru 28, 2011 9:40 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

26.12 /pon/ Martyna Mikuś
27.12 /wt/ Mikuś Mikuś
28.12 /śr/ Arabella Sylwia
29.12 /czw/ Hidi Mar_tika
30.12 /pt/ Hidi .............
31.12 /sob/ Mar_tika ...........
01.01.2012 /ndz/ ......... Mikuś [/quote]

Czwartek po południu,sobota rano:)[/quote]
MIKUŚ

[poprzednia][następna]