KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 24, 2011 21:12 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

wolontariusz pisze:Paulinka już po zabiegu.... Powiększona sledziona - trzeba za 10 dni zrobić usg... Od razu Pani Dr zrobiła badanie krwi - też jakiś wskaźnik podwyższony... Kartkę zostawiłem z wynikami i zaleceniami.
Kocur - brat wczorajszego, którego dowiozlem już jest w KCh, ale on nie jest taki miziasty - chyba ze tak sie boi. Z tej rodzinni został w schronie jeszcze jeden ale już dawno kastrowany też miziak.
Dziewczynka po sterylce w boksie 4 za tydzien dostaje eksmisję na swoje działki.. reszta potem

Paulinka ma w poniedziałek, wtorek jechać do nowego domku - czy Pan Doktor coś sugerował na podstawie tych wyników krwi? bedziemy rozmawiały z nowym domkiem Paulinki - dobrze by było żeby jednak poszła do adopcji, jeśli jednak Pani będzie miała opory przed adopcją Paulinki z tego powodu że coś jest nie tak i przed zrobieniem jej badań to po prostu kotki nie dostanie :( to będzie oznaczało że niestety dobrym domkiem nie będzie :(
Kocurek brat mizistego zostaje u nas o nim rozmawialiśmy :?:
Piotrek wisz coś więcej na temat pręgowanego kocurka skąd sie wziął w schronisku?

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw lis 24, 2011 21:13 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

gosiakot pisze:
jadziaII pisze:Oko jest rzeczywiscie w fatalnym stanie leje sie z niego jakby ropa co jakis czas mu to przemywam bo dookola zasycha i jeszcze gorzej to wyglada. Zdrowe tez trzeba przemywac i smarowac neomecyna.
Uzgodnione z wetem ze antyb.dostanie od jutra przez wenflon dalacin w inekcji ktory mam.
Trzymajcie kciuki za biednego Kolomba kotek jest przewspanialy. :ok: :ok: :ok: :ok:

Skoro kotek dostani inny anybiotyk to ok -ten o ktorym pisalas jest faktycznie niedostepny tzn, w tej postaci . Kciuki za kociaczka :ok: :ok: :ok:

Tzn ten sam tylko w postaci inekcji Dalacin
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Czw lis 24, 2011 21:16 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Ja miałam na myśli tego kocurka, który trafił do KCh po kastracji we środę :roll:
Reszty towarzystwa które doszło jeszcze nie widziałam.
a Ty Tereniu o którym kocurku pisałaś?
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw lis 24, 2011 21:17 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

[quote="terenia1"]

Paulinka ma w poniedziałek, wtorek jechać do nowego domku - czy Pan Doktor coś sugerował na podstawie tych wyników krwi? bedziemy rozmawiały z nowym domkiem Paulinki - dobrze by było żeby jednak poszła do adopcji, jeśli jednak Pani będzie miała opory przed adopcją Paulinki z tego powodu że coś jest nie tak i przed zrobieniem jej badań to po prostu kotki nie dostanie :( to będzie oznaczało że niestety dobrym domkiem nie będzie :(

No i slusznie Teresa :ok:

jadziaII

Post » Czw lis 24, 2011 21:26 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Witaj nowa dyżurantko Iwono :ok: Chyba się dzisiaj minęłyśmy w Chatce :wink:

Na dyżurku: "zdrowa"
Dzika koteczka siedzi przerażona w klatce i ma silną biegunkę - przy mnie robiła do kuwetki, ale tam też najchętniej przesiaduje :roll: , wiec nie wiem jak to rano będzie wyglądało... Nie dawałam jej mokrego, ma suche i uzupełniłam wodę.
Kociaki w porządku, ale Pędzel przy mnie raz zakaszlał. Oby nic się nie rozwijało, jest taki kochany, wszystkie wyprzytulałam! No i Gremlinki miały kiepskie oczka, zaschnięte, biedactwa :(
Kwarantanna:
Nowy kocurek jest przeuroczy, ochrzciłyśmy go z Terenią - "Imbirek" :D
Longuś stał się niesamowicie opiekuńczy :1luvu: Liże po główce i myje Dropsa, Biedronkę i Inkę, a potem obejmuje na posłanku jakiegoś malucha łapkami i cudnie razem śpią! :1luvu: Oj szkoda, że nie miałam aparatu....
Sabinka nadal ma brzydkie oczka, wysmarowałam jej i Dropsikowi.
Michalinkę kilka razy wypusczałąm z boksu, ale panicznie boi się kotów, natomiast dała sie nosić na rękach, jest przesłodka :D
W dolnym lewym boksie jest dzika koteczka po sterylce, a brat Imbirka też dochodzi dopiero do siebie po kastracji.
Martwię się o Paulinkę, nie wybudzała się zbytnio z narkozy, siedziała bardzo usztywniona i jeszcze bez kontaktu, strasznie biedna :cry: A dzisiaj przyjechała Pani zainteresowana jej adopcją..., nic nie wie jeszcze o złych wynikach i boję się, że mogą ją one zniechęcić :( Ale ponoć powiększona śledziona nie oznacza nic złego dla kota i się jej nie leczy :roll: Pani już sie szukuje na przyjęcie koteczki w poniedziałek....
W sprawie Inki niestety cisza :?
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Czw lis 24, 2011 21:37 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Aha - Józio w porządeczku, nie ma rozwolnienia, tylko smutny za kratą, a szczęśliwy, gdy chodzi luźno podczas dyżuru :D

Wieści z nowego domku Fredki:
Fredzia podobno jest teraz Niunią albo Pampuszkiem :D Zdominowała swój nowy domek absolutnie - przejęła dla siebie fotel, śpi z nowymi opiekunami, ma szalony apetyt i stała się "konkretną" kicią :wink: - ponoć bardzo "urosła" :ryk: Teraz jest na niskokalorycznej diecie :D
Ma charakterek, uwielbia spędzać dużo czasu z opiekunami, którzy ją uwielbiają, ma swoje drapaczki, więc niczego nie niszczy w domku, i generalnie super trafiła i niczego jej do szcześcia nie brakuje :ok: :piwa:
Państwo od Fredki chcialiby odwiedzić Chatkę w weekend. Zastanawiają się cały czas nad adopcją Manii, do czego ich gorąco namawiam, a Fredzi też byłoby weselej podczas nieobecnosci Państwa. Zobaczymy...
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Czw lis 24, 2011 22:05 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

[quote="Kocia Mama Ewa"]Aha - Józio w porządeczku, nie ma rozwolnienia, tylko smutny za kratą, a szczęśliwy, gdy chodzi luźno podczas dyżuru :D

To moze w przyszlym tyg. udalo by sie go zaszczepic - ale dalej prosze zwracac uwage na te jego kupe :lol: i po kilku dnia moze za tydzien moglby wyjsc zza krat :(
A jesli zalecane jest dwukrotne zreszta jak kazde pierwsze szczepienie, to mozna by zrobic roszade i np. Jozia na pokoje a na ten czas dac do woliery Pedzla i Biedronka co ma jeden pokutowac za dwoch :D co Wy na to?
Glownie przy tej chorobie chodzi glownie o wspolne kuwety, jedzenie i lizanie sie wzajemne, czyli slina i odchody oraz sex ktory tu nie wchodzi w rachube :ryk:

Pewnie to jego rozwolnienie to albo z jedzenia albo z nerwow bylo tak sie zdarza i to nie tylko kotom :)

jadziaII

Post » Czw lis 24, 2011 22:23 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

pomylka :)
Ostatnio edytowano Czw lis 24, 2011 22:42 przez gosiakot, łącznie edytowano 1 raz

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw lis 24, 2011 22:26 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Cookie1706 pisze:Ja miałam na myśli tego kocurka, który trafił do KCh po kastracji we środę :roll:
Reszty towarzystwa które doszło jeszcze nie widziałam.
a Ty Tereniu o którym kocurku pisałaś?

No właśnie o tym kotku pisałam :D

terenia1

Post » Czw lis 24, 2011 22:34 Re: proszę nie pisać zakłądam nowy wątek

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 28.11.-04.12.2011 r.
28.11. pon. rano brak wie. MaraS.
29.11. wt. rano brak wie. Ewa
30.11. śr. rano brak wie Cookie
01.12. czw.rano brak wie. brak
02.12. piat rano Alienor wie. Ewa
03.12. sob. rano brak wie. brak
04.12. niedz. rano Dorotka wie. brak
Zabrałam dziś z kociarni dwie reklamówki prania - całe pranie stare i to przywiozę w sobotę.
I wielka prośba do wszystkich - jest cała masa jednorazowych posłanek w boksach dawajcie te jednoraowe posłanka mozna je potew wyrzucać - bo z praniem sa problemy. Jednorazowe posłanka są w tej wysokiej białej szafce koło boksów.

terenia1

Post » Czw lis 24, 2011 22:36 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

SIĘ POWTÓRZĘ I CZEKAM NA PROPOZYCJE
terenia1 pisze:Dziewczyny mam do wszystkich prośbę o zrobienie małej burzy mózgów :wink: co dalej z naszymi kotami białaczkowymi Arletką, Plamkiem i Biedronkiem, jak już pisałam jakiś czas temu tu zwykłe ogłoszenia żeby im znaleźć domki nie wystarczą niestety :(
Macie jakieś pomysły - może zrobić im wydarzenie na facebooku, jakieś ogłoszenia papierowe i porozwieszać po lecznicach i w innych miejscach, może płatne ogłoszenie w gazecie, sam nie wiem :( one nie mogą u nas zostać do końca życia musimy się konkretnie zabrać za szukanie im domów ogłoszenia to za mało :(
Proszę o konstruktywne pomysły :mrgreen: i chętnych na ich wykonanie :D

terenia1

Post » Czw lis 24, 2011 22:49 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Plamek? Który to kotek? Myślałam, że białaczkowe koty to: Arletka, Biedronek i Pędzel :conf: Chyba że Plamek to inaczej Pędzel :roll:

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Czw lis 24, 2011 22:55 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Iwona11 pisze:Plamek? Który to kotek? Myślałam, że białaczkowe koty to: Arletka, Biedronek i Pędzel :conf: Chyba że Plamek to inaczej Pędzel :roll:

Plamek? nie ma takiego, bialaczkowce to tak jak piszesz wyzej, no i Jozio i Zuzia te sa na zdr. oprocz Arletki ktora tez niedlugo powinna tam sie znalesc.
Dzis Arletce tez podalam paste odklaczajaca lizala lapki bo to pysia nie chce.

jadziaII

Post » Czw lis 24, 2011 23:15 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

O dawaniu szmat jednorazowych do boksow juz pisalam , ostatnio sporo nawiozlam i jeszcze nawioze nie oszczedzajcie.

jadziaII

Post » Pt lis 25, 2011 0:10 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

viewtopic.php?f=20&t=136123&p=8244957#p8244957

Warto zobaczyć juz są chętni

Obrazek

adopcje kotów  adopcje.nadzieja@gmail.com

http://www.nadziejanadom.org/?content=o-nas
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

[poprzednia][następna]