Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 05, 2013 0:04 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

nie zdecyduję się na TDT jeśli nie zgłosi się żaden pewny DT - nie brałabym go do siebie nawet, a korzystała z czyjejś nadszarpniętej gościnności :(

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Sob sty 05, 2013 0:25 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

bierz, bo za chwilę go otrują, nie ma co mysleć
trzeba go wykastrować bo pewnie nie jest, mam talony jak chcesz i zrobić od razu ogłoszenia adopcyjne, teraz jest dobry czas na adopcje, jeśli nie oddasz go do końca lutego to go przejmę
AnielkaG

Post » Sob sty 05, 2013 15:00 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

kciuki za czarnuszka...
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Sob sty 05, 2013 16:17 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

:ok: :ok: :ok: za wszystkie koty Wydaje mi się ze Wola to najmniej przyjazna dzielnica w Wawie Pracuje na woli i też opiekuje sie wolnymi kotami i ciągle są jakieś problemy z ''mieszkańcami'' Mieszkam na pradze i tu jak rozmawiam z karmicielkami to nie mają takich problemów Zastanawiam z czego to wynika ..............?
powodzenia w szukaniu domu dla czarnego :ok:

gabi4611

Od: Pon gru 03, 2012 15:17

Post » Sob sty 05, 2013 16:51 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

To prawda, Wola jest najgorszą dzielnicą w Warszawie chodzi o stosunek ludzi do kotów wolnożyjących, karmicieli i łapaczy.
Kocurek złapany, jest w lecznicy. Kto może pomóc z ogłoszeniami?
AnielkaG

Post » Sob sty 05, 2013 23:38 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

Kochani,
dopiero teraz się odzywam, bo niestety chorowałam.
Wczoraj rozmawiałam o sytuacji naszych wolszczaków ze znajomymi kociarzami z Viva! Akcja dla zwierząt.
Dobrze się składa, bo oni akurat zajęli się kotami w Bumarze, który mieści
sie obok cmentarza wolskiego (dokładnie między cmentarzem a Fortem Wola, prawdopodobnie część kotów na cmenatrz przychodzi też stamtad, tam jest sporo kotow, teraz są łapane i kastrowane, wczesniej się mnożyły).
Wiem, co zrobić, żeby przytrzeć nosa kierownikowi cmentarza, który groził
truciem. Mogę się tym zająć, wymaga to napisania paru dłuższych pism,
przede wszystkim dokładnego opisania sytuacji kotów na cmentarzu, opisania tych gróźb,
kiedy było zgłoszenie na policję etc.
Najlepiej by było, gdybym mogła spotkac się z Panią Wiesią, albo z Panią Bożeną,
albo z meggi, no i z Fleur. Muszę dokładnie wszystko opisać.
VIVA! w związku z akcją w Bumarze ma już rozeznanych urzedników na Woli,
są tam osoby, które pomogą. Czy wyślecie mi jakieś namiary do siebie na pw,
zebym mogla zadzwonic, jakos sie umowic na chwile rozmowy, zeby wszystko sobie spisac?
Co Wy na to? Tutaj lepiej nie piszmy szczegołów, nigdy nie wiadomo, kto tu zajrzy i przeczyta.
Ci ludzie z Vivy! naprawdę są skuteczni, co mi dało sporo nadziei.
Z administracją u mnie na osiedlu, która zakratowała wszystkie okienka,
rozprawili się wzorowo.
pozdrowienia,
ewa
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Sob sty 05, 2013 23:52 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

oj to dobre wieści - trzymam kciuki za powodzenie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie sty 06, 2013 11:29 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

Ja z kolei trochę drążyłam w SM tzw "prywatnymi kanałami" ale do skutków jeszcze mam daleko... chapeau bas i :ok:
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Nie sty 06, 2013 19:02 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

4 takie śliczne małe kociaki biegają po cmentarzu. Można je brać na ręce, nie uciekają. Może ktoś chciałby dać im ciepły domek. Pięknie mruczą i chętnie się przytulają.

Obrazek

Kwiaciarka Bożena

Od: Nie lis 20, 2011 19:20

Post » Nie sty 06, 2013 19:03 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

Fleur pisze:a co z takim pieszczochem? to duży, dorodny, zadbany młody kocurek. czarny. strasznie mruczy i chce na ręce :(((

mogłabym go przetrzymać koło miesiąca, najdalej do końca lutego, ale potem wyjeżdżam z PL i musi mieć zapewniony jakiś DT :(
dodaję foty:

Obrazek Obrazek Obrazek

Czy ma założony temat na kociarni ? Śliczny jest, ma dłuższe futerko czy to tylko złudzenie?

strongbaby

Od: Śro wrz 12, 2012 10:27

Post » Nie sty 06, 2013 19:04 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

skąd te kociaki? jest jakaś nieciachnięta kotka?? to się nigdy nie skończy jak będą nowe kocięta...One zaraz podzielą los tych otrutych kotów, niestety nie moge absolutnie zabrać kociąt :(. Może ktoś się zlituje? teraz nie ma kociąt, a sa chętni...jeśli są osowojone to nie będzie problemu z adopcją...
Kocurek jest już po kastracji, ma ujemne testy FIV i FeLV, zdjęcia będą we wtorek.
AnielkaG

Post » Nie sty 06, 2013 19:13 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

z tego, co widziałam wcześniej na wątku, ta srebrna kotka pojawiła się jakoś zimą, od razu w ciąży i szybko urodziła :/ ja ją widziałam dopiero w ten piątek, a kociaków wcale.

Fleur

Post » Nie sty 06, 2013 19:40 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

Fleur pisze:z tego, co widziałam wcześniej na wątku, ta srebrna kotka pojawiła się jakoś zimą, od razu w ciąży i szybko urodziła :/ ja ją widziałam dopiero w ten piątek, a kociaków wcale.

no to potwierdzam informowałam o tym fakcie panią Wiesię ale stwierdziła że się mylę i teraz mamy tego żniwo
Została złapana nie ta kotka ale nie chce mi się o tym mówić. Kociaki są i trzeba im pomóc, są przepiękne. Dziś syn trzymał jednego pod kurtką i odniósł go do mamy szarusi. Jakaś pani przyniosła kociaka bod bramę zupełnie bez sensu bo maluch nie odnalazłby drogi do matki. Maluch był głodny więc dałam mu puszkę, która trafiła dzisiaj do pudełka. Po obiadku syn odniósł go do budki a mamusia już go szukała. Mam nadzieję, że szybko znajdą się jakieś osoby o ciepłych serduszkach i przygarną te kociaki. Na szczęście na razie nie ma mrozów ale obawiam się, że takie małe kotki mogą nie przeżyć długiej zimy. Popytajcie proszę znajomych takie maluchy mają większą szansę na adopcję. :kotek:

Kwiaciarka Bożena

Od: Nie lis 20, 2011 19:20

Post » Nie sty 06, 2013 19:42 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

pani Bożeno, w zeszłym miesiącu pisałam do pani wiadomość prywatną z prośbą o kontakt w sprawie kociaków, mogłaby mi pani napisać prywatnie (ze względów bezpieczeństwa) o dokładnym miejscu przebywania tych kociaków?

Fleur

Post » Nie sty 06, 2013 20:08 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

Może zrobimy im wydarzenie na fb?
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

[poprzednia][następna]