Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 11, 2011 6:53 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! 7 kociąt, 2 [*]

TWQ pisze:Cześć wszystkim,

Wiele smutnych wieści, przykro mi bardzo. [*] [*] [*] :( :( :(
Trochę mnie nie było na forum...
Obecnie przede wszystkim facebook, ale tam nasza grupa jest na wpół...martwa. Szkoda, bo jednak liczyłem na ten serwis.
Mało kto się interesuje tą naszą prowincją... :?

Do zobaczenia wkrótce, a na razie pozdrawiam i dobranoc.

Założyłam konto na fb, a nie lubię portali społecznościowych. Założyłam je, żeby pomóc psu, który w końcu znalazł dom (Hipi). Na swojej tablicy mam tylko psy i koty z całej Polski i nikt się nimi nie interesuje. U znajomych toczą się dyskusje o szkołach, pracach, wydarzeniach kulturalnych. Zwierzęta są z boku, na marginesie. Nic nie poradzisz.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto paź 11, 2011 7:19 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! 7 kociąt, 2 [*]

Noc minęła wszystkie koty żyją ,czarna miała dzisiaj rano podane dożylnie leki i kroplówkę.Pozostałe otrzymały interferon wczoraj i leki wraz z interferonem otrzymają znów w lecznicy wieczorem.Niestety ludzie głównie żyją innymi sprawami,rodziny,kulturą ,pracą ,zabawą, zwierzęta dla wiekszości ludzi nic nie znaczą.Bezdomne zwierzęta to nawet w niektórych lecznicach traktowane są gorzej ,sama tego doświadczyłam wielokrotnie.Tutaj muszę przyznać ,ze w lecznicy Lew w Olsztynie jest inaczej ,te zwierzęta są traktowane na równi ze zwierzętami które mają właścicieli.Jestem wdzięczna pani doktor ,ze zechciała wczoraj zostać po godzinach i walczyć o życie tych kocich istot. :ok: :ok: :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Wto paź 11, 2011 7:21 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! 7 kociąt, 2 [*]

MalgWroclaw pisze:Basiu :( :( :(

Przytulam mocno.
Kocinki [*][*]

Cieszę się,że ranek zastał was w komplecie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto paź 11, 2011 7:49 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! 7 kociąt, 2 [*]

Kasiu znów nie wysłałam paczki z rzeczami na bazarek nie miałam kiedy .Po pracy pojechałam od razu do Olsztyna wróciłam około 23 jej ,jeszcze kroplówka ,ogarni ęcie pozostałych zwierząt 4 godz. snu,kroplówki ,leki o 5-6 i do pracy.Po pracy znów Olsztyn.Nie mam kiedy tego zrobić jak tylko znajdę chwilę to wyślę,bo potrzebuje pieniędzy na leczenie.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Wto paź 11, 2011 9:21 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! 7 kociąt, 2 [*]

obok kliniki jest poczta czynna do 20, jak pani da radę zabrać paczkę z kociakami to możemy ją stąd wysłać.

penelope20

Od: Śro paź 05, 2011 22:50

Post » Wto paź 11, 2011 10:00 Re: Szczytno 4 - Olsztyn - potrzebny dawca krwi na środę !!!!

Pilnie dawca potrzebny :!:
Obrazek

ASK@

Post » Wto paź 11, 2011 10:16 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! 7 kociąt, 2 [*]

penelope20 pisze:obok kliniki jest poczta czynna do 20, jak pani da radę zabrać paczkę z kociakami to możemy ją stąd wysłać.

można pomyśleć,że kociaki wysyłacie paczką :mrgreen:

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Wto paź 11, 2011 10:27 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! 7 kociąt, 2 [*]

J.D. pisze:
penelope20 pisze:obok kliniki jest poczta czynna do 20, jak pani da radę zabrać paczkę z kociakami to możemy ją stąd wysłać.

można pomyśleć,że kociaki wysyłacie paczką :mrgreen:

ja też tak odczytałam :mrgreen:

A swoja drogą miałam kidyś telefon i pytanie czy maluch na Śląsk może jechać...pociągiem w paczce 8O .Bo jeśli wysyłane sa pająki i takie tam insze robale to dlaczego nie kot?

Basiu jak kociaki? Jak ty sie czujesz?
Obrazek

ASK@

Post » Wto paź 11, 2011 13:46 Re: Szczytno 4 - Olsztyn - potrzebny dawca krwi na środę !!!!

hop, krew potrzebna
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Wto paź 11, 2011 13:56 Re: Szczytno 4 - Olsztyn - potrzebny dawca krwi na środę !!!!

Femka oplacila szczepionke dla Nornicy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bedzie dawca, ale za jakies 3-4 tyg.
Tak jest z dawcami po szczepionce?
Czy pobrana krew / surowice mozna zamrozic?
Jesli tak, to na jak dlugo?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto paź 11, 2011 13:58 Re: Szczytno 4 - Olsztyn - potrzebny dawca krwi na środę !!!!

Dorotka, Tobie to jęzor trzeba uciąć, albo paluszki :lol:
A całkiem poważnie, nie znam ceny szczepionki, nie wiem, czy jednorazowa wystarczy. Będę wdzięczna za informację, jaka faktycznie kwota jest potrzebna, żeby Nornica mogła być dawcą. Jeśli okaże się, że przekazałam za mało, zaraz doślę.

EDIT: od wczoraj, od rozmowy z Dorotą, śledzę wątek, stąd moja szybka odpowiedź. Jestem pod dużym wrażeniem tego, co tu czytam.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto paź 11, 2011 14:10 Re: Szczytno 4 - Olsztyn - potrzebny dawca krwi na środę !!!!

Femka pisze:Dorotka, Tobie to jęzor trzeba uciąć, albo paluszki :lol:
A całkiem poważnie, nie znam ceny szczepionki, nie wiem, czy jednorazowa wystarczy. Będę wdzięczna za informację, jaka faktycznie kwota jest potrzebna, żeby Nornica mogła być dawcą. Jeśli okaże się, że przekazałam za mało, zaraz doślę.

EDIT: od wczoraj, od rozmowy z Dorotą, śledzę wątek, stąd moja szybka odpowiedź. Jestem pod dużym wrażeniem tego, co tu czytam.

Sie nie zgadzam na obciecie :twisted:

Zorientuje w cenach szczepionek.
Jutro w Poliklinice jest "nasza" wetka rodzinna, wyjasnie, o co chodzi...
Czy po jednej dawce juz sie kot nadaje.
I o ew. zamrozenie.

Kiedys szczepilam koty jakimis wiekszymi szczepionkami (zdaje sie, ze Fel-O-vax 4 lub 5).
Kosztowala ok. 50 zl. Ale to bylo dawno; teraz taka "bogata" szczepionka nie jest potrzebna.

Dziekuje, Femko. Bardzo.

Podziwiam Basie. Chcialabym jej i kotom pomoc, ile tylko sie da...

Basiu, jestes niezwyklym czlowiekiem. Naprawde.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Wto paź 11, 2011 14:40 Re: Szczytno 4 - Olsztyn - potrzebny dawca krwi na środę !!!!

ożesz... :(
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Wto paź 11, 2011 14:45 Re: Szczytno 4 - Olsztyn - potrzebny dawca krwi na środę !!!!

Lecznica Lew w Olsztynie, obok Urząd Pocztowy? He, no to okolica bardzo dobrze mi znana. :)
Nic nie mogłem pomóc skoro to tam właśnie jeździcie? :?:

Wysyłacie jakieś fanty na bazarek dla kotów? Co, gdzie, kiedy? Dla jakich kotów i skąd? Dlaczego ja nic nie wiem? :?
Ja właśnie dzisiaj wysłałem paczkę z rzeczami na bazarek dla kotów z innego wątku.
I w ogóle taka forma pomocy mnie interesuje bo mógłbym zebrać fantów na kolejną paczkę.
Mam jednak wrażenie że zaczynam być tutaj persona non grata, zgłaszam jakieś idee zakładania Stowarzyszenia itp...a to się raczej nie podoba?
:? :? :?
" Welcome to the worst nightmare of all... REALITY! "
- Hellraiser VI: Hell Seeker

Obrazek !!! Obrazek !!! Obrazek !!! Obrazek !!! Obrazek

TWQ

Od: Nie wrz 18, 2011 0:41

Post » Wto paź 11, 2011 14:47 Re: Szczytno 4 - Olsztyn - potrzebny dawca krwi na środę !!!!

TWQ pisze:Lecznica Lew w Olsztynie, obok Urząd Pocztowy? He, no to okolica bardzo dobrze mi znana. :)
Nic nie mogłem pomóc skoro to tam właśnie jeździcie? :?:

Wysyłacie jakieś fanty na bazarek dla kotów? Co, gdzie, kiedy? Dla jakich kotów i skąd? Dlaczego ja nic nie wiem? :?
Ja właśnie dzisiaj wysłałem paczkę z rzeczami na bazarek dla kotów z innego wątku.
I w ogóle taka forma pomocy mnie interesuje bo mógłbym zebrać fantów na kolejną paczkę.
Mam jednak wrażenie że zaczynam być tutaj persona non grata, zgłaszam jakieś idee zakładania Stowarzyszenia itp...a to się raczej nie podoba?
:? :? :?

No co Ty? :D

Basia dzis ok. 18 bedzie w Lecznicy Lew. Ja tez.
Przyjdziesz?

EDIT: Jesli mozesz, to przyjdz. Moze razem cos wymyslimy. OK?

Dorota

[poprzednia][następna]