W takim razie powrócę do interesującej mnie kwestii
casica pisze:Ponawiam pytanie - mirka_t, od kiedy sky_fifi objęła opieką wirtualną Twoje koty?
nie otrzymałam niestety odpowiedzi, ale nie chcę być okrutna, nie będę więc trzymać dłużej w niepewności ani uroczej gospodyni tego wątku, ani też przemiłych dyskutantek.
Swego czasu zaproponowałam sfinansowanie badań Miszy. Jednak postawiłam jeden warunek – wpłat dokonywać będę na koto lecznicy, ewentualnie weta, bo nie mam zaufania do Mirka_t. No nie mam i już. Chcę/chciałam wiedzieć co dokładnie zostało zrobione w kwestii Miszy. Mirka_t moją propozycję odrzuciła, zapewne z kilku powodów.
Jest taka możliwość, zdarzyło mi się spłacać w ten sposób czyjś dług w lecznicy – muszę jednak dodać, że w tym przypadku propozycja taka wyszła ze strony osoby, która była w potrzebie. Ale stąd wiem, że taka możliwość jest, wiem, że robiły podobnie inne forumowiczki i jakoś nikt się nie obrażał.
Podobna propozycja padła ze strony Jek, odnośnie sterylizacji którejś z kocic. Okazało się, że nie jest to możliwe bo wpłaty dla azylu Mirka_t wpływają wyłącznie na konto kotysos. Otóż jest to ewidentna nieprawda, co każdy zainteresowany może sobie sprawdzić. Myślę, że konto kotysos to mydlenie oczu, że niby wszystko jest prawidłowo, transparentnie i legalnie.
Przykład z lutego:
W wątku Mirka_t figurują następujący opiekunowi wirtualni jej kotów:
sky_fifi – Gizmo, Wella, Fryzjer
hszalkowska – Mini
Katsonek – Klusialukrezia – Rudek
Ewa_75 – Gizmusia
catawba - Figa
lilianna36 – Psotka
Aneta – Smużkaonime – Czarna
babydoll – Mika
Fraszka – Płoszka
noella – Daisy
santinia – Brzydzia, Red Gizmo
Marianna S. – Capek
krynia08 – Beti
makosz11 – Aliza
egwusia – Mojra
Justa – Kitek
Mala Mi – Miałekbasiorek - Kola
agatka84 – Agat
alessandra – Czesio, Zadzioramadi – Czesio
Monika – Perełka
Anna – Zadziorwania71 – Majówka
serum – Londa
iwona66 – Grzebyk, Koczek
ramper – Maciuś
Misia – Bączek
Kika83 – Smyk
MagdA – Oktadolabra - Mila
Osoby zaznaczone na czerwono figurują w oficjalnym rozliczeniu na stronie kotysos, inne nie. To jakaś podwójna księgowość?
Można bawić się w dalsze wyliczenia ale mnie się po prostu nie chce, jednak nawet to co przytoczyłam, wykazuje ewidentną niezgodność tego co się głosi oficjalnie, z rzeczywistością.
Więc jak to jest? Tylko kotysos, czy nie tylko? I po co tak kręcić?