PAKT CZAROWNIC XXII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 03, 2011 7:36 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

No to po jednym!
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Czw mar 03, 2011 7:49 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Przed chwilą oponki zjadłam dwie :-)

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw mar 03, 2011 8:40 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

jozefina1970 pisze:Siostro Hikiko, jak blokada puściła??? To możliwe? Jaka ta blokada? Bo też się przymierzam kupić, jeszcze nie wiem jaką i gdzie ale to niedobra info, ja na razie mam jedno okno osiatkowane ale jak ta moja maupa tak się będzie wieszała na siatce to sezonu nie wytrzyma :evil: A chciałam taką blokadę w kuchni założyć i w pokoju bo w dużym pokoju drzwi nie mam i okna otwierać nieporęcznie a po kuchni ciągle krązę

No... blokada była prowizoryczna, znaczy od góry zamotany sznurek, a na dole blacha (taki spływek na dole okna) tak wygięta, że ja potrzebuję dwóch rąk, żeby okno w pełni otworzyć, zwykle otwiera się na szerokość dłoni. No i się sprawdzało, póki słońce nie wyszło, okna nie podeschły. I kota nie poczuła wiosny. Ale lepiej, na drzwiach balkonowych mamy taki łańcuszek (czasami na wyjściowe się zakłada), do tej pory się sprawdzał, nawet Alien czteromiesięczniak nie wsunął tam głowy, a wczoraj Aza wlazła cała 8O Tak jej się widok z 9 pietra spodobał (nie wspominając, że okazało się, że potrafi z miejsca wyskoczyć na wysokość 180cm i zawisnąć na ekranie z pleksi, który zabezpieczaŁ balkon). No i jesteśmy teraz w d... bo okna w tym mieszkaniu są w takim stanie, że nie ma za bardzo do czego przykręcić ramy z siatką (jak dobrze w zimie powieje, to śnieg wpada do pokoju przez zamknięte;]), na wymianę okien trochę za zimno - cala ściana to praktycznie okna, że o braku funduszy nie wspomnę. A miękkie siatki, podejrzewam, przy tym kocie to żadne zabezpieczenie. Podsumowując wypracowanie: wystarczyło pół godziny, żeby nasz kot uczynił z nas wyznawców metalowych siatek;] Taka opowieść ku przestrodze, która tym razem dobrze się skończyła, ale ile nowych siwych włosów mi przybyło do farbowania...

Co do PITów - jeden z pracodawców wysłał nam pity, zapłacił podatek, ale "zapomniał" nam zapłacić za robotę, i co mamy z takim fantem zrobić?
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Czw mar 03, 2011 8:41 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Witam!
Ja dopiero kupiłam pączki. Po jednym dla mnie i dla kolezanki :evil:

Jak ja tej maupy nie znoszę...

Powiedzcie, że dziś będzie dobry dzień, co??
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw mar 03, 2011 8:43 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Będzie dobry, a przynajmniej słoneczny :ok:

Z tej okazji chyba muffiny upiekę:)
ObrazekObrazek

Hikiko

Post » Czw mar 03, 2011 8:45 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

ROZKMINIŁAM PITA :piwa: :piwa:
Dzieki numerowi infolinii gdzie bardzo miła pani rozwikłała zagadkę w parę chwil - HA :mrgreen:
Kamień z serca bo to była honorowa sprawa :piwa:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw mar 03, 2011 8:48 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Hikiko, to nieźle :evil:

jozefina1970

Post » Czw mar 03, 2011 8:57 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Mamaja - spóźnione :oops: wszystkiego najlepszego :piwa:

Mm nadzieję, że dzisiaj będzoe spokojny dzień, pogoda nie tak ładna jak wczoraj, ale poranne niebo piękne ;-)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Czw mar 03, 2011 9:19 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Dziś nie będzie dobry dzień. Od poniedziałku nie ma dobrego dnia. Tylko dlaczego to głupie słońce tak świeci jakby miało być dobrze... Moja babcia umarła. Pogrzeb dziś... Nie ogarniam mojej rodziny, nie jestem w stanie pojąć pewnych zachowań nawet biorąc pod uwagę silne emocje...

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Czw mar 03, 2011 9:21 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Biedaku :?
To niestety zazwyczaj tak jest - mało, że cierpisz to jeszcze musisz znosić najdziksze fochy :x
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw mar 03, 2011 9:23 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

mmk pisze:Dziś nie będzie dobry dzień. Od poniedziałku nie ma dobrego dnia. Tylko dlaczego to głupie słońce tak świeci jakby miało być dobrze... Moja babcia umarła. Pogrzeb dziś... Nie ogarniam mojej rodziny, nie jestem w stanie pojąć pewnych zachowań nawet biorąc pod uwagę silne emocje...

Bardzo mi przykro :(
Bez względu na to, czego dotyczą te słowa, moge je równie dobrze zastosowac w stosunku do mojej rodziny :(

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw mar 03, 2011 9:33 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

jozefina1970 pisze:Hikiko, to nieźle :evil:

Z kotem czy z Pitem? :wink:
Właściwie to nieważne, obie kwestie podpadają pod emotę :evil:
Właśnie sobie pomyślałam, że kocie możliwości potrafią przerosnąć wyobraźnię właściciela, a z drugiej strony naiwność/głupota właściciela też potrafi być imponująca :? Sory, że to tak wałkuję, ale cały czas chodzi mi po głowie "Co by było, gdyby skoczyła za gołębiem?". Pytanie retoryczne oczywiście;/ Kocia bogini czuwała na szczęście nad Azą i jej głupia panią.

Eeee... taka jestem skupiona na sobie, że zapomniałam, że chciałam złożyć życzenia :roll:
:birthday: Mamajo :mrgreen:
ObrazekObrazek

Hikiko

Post » Czw mar 03, 2011 9:36 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Z kotem :evil:
Od PIT-ów ja się trzymam z daleka :evil:

jozefina1970

Post » Czw mar 03, 2011 9:36 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Chyba wszystkie to przerabiałyśmy w jakiejś formie :?
Mnie też młodociany Behemot wyfrunął oknem przez moją niefrasobliwość właśnie - na szczęście tylko z I piętra i nic mu nie było :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw mar 03, 2011 9:38 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Też ryzykowałam, miałam tylko siatke na komary - na szczęście szybko poszłam po rozum do głowy ale nie wiem, na ile ta produkcja obecna wytrzyma :evil: Kurna, chłopa mi trza! :evil:
Do siatki, do kota, do samochodu :twisted:

jozefina1970

[poprzednia][następna]