Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lut 07, 2011 15:54 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Iweta pisze:Może Moderator nareszcie zabierze "głos" i pozwoli nam spokojnie prowadzic ten watek? Nam osobą, które chcą pomóc Izie, równiez pomóc w tym żeby koty były zdrowe.

Popieram :!:

A osobom, których wypowiedzi na tym wątku sprowadzają się do oskarżeń i stawiania pytań, poddaję pod rozwagę taką kwestię ... skoro koty u Izy mają tak źle i w Waszej ocenie nie jest to dobre miejsce dla nich, może czas najwyższy zaproponować jakąś konstruktywną pomoc by tę sytuację rozwiązać :!:
Tym bardziej, że jak czytam, działacie w sformalizowanej strukturze TOZ, któremu łatwiej podejmować działania na większą skalę niż indywidualnie jednej osobie.

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Pon lut 07, 2011 16:11 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

iza71koty pisze:Kochani. Przypomnę. Zbieramy środki dla mojego stada w domu. W związku z akcja Tęcza, domowe stado wymaga rehabilitacji. Potrzebny jest Oridermyl i Stronghold dla bardziej dzikich kociaków. Bardzo prosimy o POMOC w zakupieniu tych leków. Prosimy też o kontakt Osoby, które moga załatwić te preparaty po okazyjnych cenach.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon lut 07, 2011 16:23 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Iweta pisze:
Iweta pisze:

Czy moderator nie może ukrócić tego zaśmiecania wątku ?

Czy my nie mamy prawa spokojnie wymieniać informacji na temat POMOCY DLA KOTÓW KTÓRYMI OPIEKUJE SIĘ IZA?

Moze Moderator, wypowie sie na tym wątku, bo mamy juz tego dość!

Czy osoby, ciągle napadające na Ize, same spowiadaja sie przed Izą z tego co dzieje sie w ich domach z kotami , którymi sie zajmują? Czy te setki osób na Forum Miau mają obowiązek spowiadac sie przed kimkolwiek na forum z tego co robia dla kotów, w jakim stanie sa te koty?

Dlaczego ma to robić Iza? Dlaczego ma sie spowiadać przed takimi ludźmi, którzy chętnie utopiliby ja w łyżce wody. W czym ich pomoc dla kotów jest lepsza od tej, która daje Iza, że uzurpują sobie prawo do rozliczania Izy z jej działalności?

Może Moderator nareszcie zabierze "głos" i pozwoli nam spokojnie prowadzic ten watek? Nam osobą, które chcą pomóc Izie, równiez pomóc w tym żeby koty były zdrowe.

Popieram :!: :!: :!:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Pon lut 07, 2011 17:05 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

A osoby zinteresowane walka z białaczką w Szczecinie może zajmą się autodonosem agiis-s kilka stron wcześniej?
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon lut 07, 2011 17:21 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

taizu pisze:A osoby zinteresowane walka z białaczką w Szczecinie może zajmą się autodonosem agiis-s kilka stron wcześniej?

zapraszam wszystkich zainteresowanych moim "autododnosem" (czy czymkolwiek, może być również bez okazji) - adres znany dla kociarzy ze Szczecina, jeśli ktoś z moich przeciwników chciałby - służę na pw.
Absolutnie nie mam nic do ukrycia w żadnej kwestii w odróżnieniu od izy71
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Pon lut 07, 2011 17:28 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Ja nie :!:
ale ten i tamten...o i jeszcze tamci-to tak :!:

dzizus widzisz i nie grzmisz :roll:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pon lut 07, 2011 17:29 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

agiis-s pisze:
taizu pisze:A osoby zinteresowane walka z białaczką w Szczecinie może zajmą się autodonosem agiis-s kilka stron wcześniej?

zapraszam wszystkich zainteresowanych moim "autododnosem" (czy czymkolwiek, może być również bez okazji) - adres znany dla kociarzy ze Szczecina, jeśli ktoś z moich przeciwników chciałby - służę na pw.

Istotnie, otwartość totalna:
agiis-s pisze:
Dodam, że zdjęcia prezentowanych kotów to koty, które zostały wyadoptowane przy ogromnym wysiłku moim, e-dity i kya. Czy są zdrowe? Nie wiem, nie wyślę maila do ludzi z żądaniem by zrobili testy białaczkowe. Wszystko wyjdzie z czasem.

taizu

Post » Pon lut 07, 2011 17:39 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

taizu pisze:
agiis-s pisze:

Istotnie, otwartość totalna:
agiis-s pisze:
Dodam, że zdjęcia prezentowanych kotów to koty, które zostały wyadoptowane przy ogromnym wysiłku moim, e-dity i kya. Czy są zdrowe? Nie wiem, nie wyślę maila do ludzi z żądaniem by zrobili testy białaczkowe. Wszystko wyjdzie z czasem.

koty o których tu mowa były brane od izy71 do adopcji (jedynej adopcji jaka tam zaistniała )
iza71 nie robiła im testów białaczkowych. W umowach adopcyjnych nie ma punktu że właściciel jest zmuszony do wykonania takowych. Ale jeśli masz ochotę zapłacić za testy to mogę zorganizować takie badania wszystkim kotom wyadoptowanym przeze mnie z domu izy71.

agiis-s

Post » Pon lut 07, 2011 17:40 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

wiora jeśli cytujesz moją wypowiedź nie zmieniaj w niej niczego

agiis-s

Post » Pon lut 07, 2011 17:45 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Jak ty nie masz pięniędzy, to nie musisz robić badań.
Ale wg Ciebie Iza to ma obowiązek wyłożyć na testy 150 kotów? Nie żartuj.

Rozumiem, że Cię na testy nie stać, ale stawiając żądania Izie, piszesz o nierobieniu testów przez siebie z niezwykłą wprost dezynwolturą

taizu

Post » Pon lut 07, 2011 17:58 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

taizu sprawa jest taka, że gdy dowiedziałam się że Klusek (wzięty od izy71) ma białaczkę w moim domu był 1 kot - zrobiłam mu dwukrotnie testy, by mieć pewność że każdy następny kot w moim domu (stały czy tymczasowy) będzie bezpieczny.
Iza wiedząc, że w jej domu są koty ze stwierdzoną białaczką nie tylko nie zrobiła testów, ale też nie ograniczyła w żaden sposób przyjmowania do domu kotów. Po prostu tych białaczkowych nie kastrowała - i tyle.
Rozumiem z twojej wypowiedzi, że powinnam robić badania kotów izy71?

agiis-s

Post » Pon lut 07, 2011 18:04 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

agiis-s pisze:Rozumiem z twojej wypowiedzi, że powinnam robić badania kotów izy71?

Źle rozumiesz.
Moja sugestia w wersji uproszczonej:
Jeśli sama nie robisz, nie żądaj, zeby robili to inni, (zwłaszcza, jeśli są w daleko trudniejszej sytuacji)

taizu

Post » Pon lut 07, 2011 18:05 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

agiis-s pisze:wiora jeśli cytujesz moją wypowiedź nie zmieniaj w niej niczego

:?:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pon lut 07, 2011 18:06 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Bardzo Pilne!!!!!natychmiast potrzebny mi Tymczas. Młoda około 8 miesieczna kotka. Prawdopodobnie wyrzucona z domu. Przyniosły ja dzieci.Za chwilke ide porozmawiać z matką. Te same dzieci które przyniosły mi w ubiegłym roku Szczurka. Prosilam wyrażnie, ze to ma być ostatni raz. Kotka jest u znajomej. Blok dalej. Mam dwie godziny za znalezienie jej lokum. Inaczej trafi na ulicę.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon lut 07, 2011 18:08 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

taizu pisze:
agiis-s pisze:Rozumiem z twojej wypowiedzi, że powinnam robić badania kotów izy71?

Źle rozumiesz.
Moja sugestia w wersji uproszczonej:
Jeśli sama nie robisz, nie żądaj, zeby robili to inni, (zwłaszcza, jeśli są w daleko trudniejszej sytuacji)

taizu moja odpowiedź w wersji uproszczonej - ja swoim kotom testy zrobiłam
i do czasu wyników nie brałam do domu kolejnych

a iza71 nie

agiis-s

[poprzednia][następna]