^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 15, 2011 16:10 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Ani chamstwo ani zlosliwosc, to sa po prostu nieczule debile :twisted:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Wto lut 15, 2011 18:01 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Ktoś mi podrzucił wczoraj do gospodarstwa psa. Suczka ma około pół roku, jest przemiła, łagodna i wesoła. Czarna z białą krawatką i końcówką ogona. Z psami dogaduje się bez problemu, kotów na razie nie rusza - generalnie się nimi nie interesuje. Nie wiecie, czy ktoś ze znajomych nie szuka dla siebie psa? Proszę o pomoc, bo nie mam warunków, by zaopiekować się kolejnym psem...

Obrazek
Fundacja PRO EQUO Szczecin / Moryń kontakt 798 442 668 proequo@gmail.com

proequo

Od: Wto lut 02, 2010 13:52

Post » Śro lut 16, 2011 9:01 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

szkoda że taki pies nie umie mówić - albo w jakiś inny sposób wskazać człowieka, który się go pozbywa jak nieużytecznego mebla... :?
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Śro lut 16, 2011 13:19 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Śliczna.
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Czw lut 17, 2011 10:37 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Powiem Wam coś - bo takie przypadki ponoć zaczynają się namnażać i (oczywiście nie życzę ale kto wie) takie objawy mogą dotknąć kota, którego znacie. Jeśli kot zaczyna mieć problem z nogami, z chodzeniem - jedźcie na Łukasińskiego. Podejrzewam, ze gdyby moja Pukunia tam się znalazła dzisiaj by żyła. Uśpiłam kota, którego można było uratować :cry:
Niedowłady - po wykluczeniu białaczki i innych wirusówek - mogą być spowodowane chorobą żył. Nie leczcie kota neurologicznie zanim nie odwiedzicie weterynarzy na Łukasińskiego. W Szczecinie chyba tylko oni potrafią rozpoznać tą chorobę
Obrazek

Istna

Post » Czw lut 17, 2011 17:15 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Istna a co z Wiciem?
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Czw lut 17, 2011 17:34 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Z Wiciem nie jest dobrze ale ma już włączone leczenie na to co trzeba - główna przyczyna niedowładów wykryta, co osobiscie uważam za gigantyczny sukces na polu weterynarii :ok:
Przy okazji niestety okazało się, że nasz miejscowy super-specjalista-neurolog-weterynarz podczas badania zrobił temu kotu bardzo dużą krzywdę - nie wiadomo czy i jak uda się to wyleczyć :evil:
Obrazek

Istna

Post » Czw lut 17, 2011 18:50 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

agiis-s pisze:Istna a co z Wiciem?

Gosia, opiszę historię jego choroby, bo myślę że warto - walka o jego życie nadal trwa i długa droga do wyleczenia ( o ile w ogóle :? ), a objawy były na tyle nietypowe, że gdyby nie weci z Łukasińskiego, Wituś już by nie żył.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Czw lut 17, 2011 19:24 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Wetnę się znów z innym gatunkiem, ale sprawa pilna, bo suce i szczeniakowi grozi powrót do właściciela na łańcuch, jeśli nie uda się znaleźć domu, choćby tymczasowego...

suka Obrazek szczeniak Obrazek

proequo

Post » Czw lut 17, 2011 19:33 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

proequo pisze:Wetnę się znów z innym gatunkiem, ale sprawa pilna, bo suce i szczeniakowi grozi powrót do właściciela na łańcuch, jeśli nie uda się znaleźć domu, choćby tymczasowego...

suka Obrazek szczeniak Obrazek

Czy te psy są gdzieś poogłaszane, że szukają dt?

Edit: Już znalazłam na dogo, ktoś już popracował. Nie było pytania.
Ale na poczekalni naszej nie ma a tam mnóstwo osób zagląda więc warto to wykorzystać. :)

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Czw lut 17, 2011 19:55 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Ja dopiero dzisiaj dostała alarmowy telefon w tej sprawie (tzn. o konieczności wyadoptowania wiem już od kilku tygodni, ale nie miałam zdjęć szczeniaka i nie zdawałam sobie sprawy, że sytuacja tam na miejscu jest tak kiepska), więc dzisiaj w nocy ruszamy z ogłaszaniem.

proequo

Post » Czw lut 17, 2011 22:00 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Kochani, czy macie może pożyczyć poduszkę elektryczną albo koc? Dla Witusia potrzebujemy.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Czw lut 17, 2011 22:23 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Poduszka elektryczna raz, do wzięcia od ręki :) Daj znaka jak i kiedy Ci przekazać, od razu bym transporterek oddała (wypadałoby ;))

Sedith

Od: Pt mar 19, 2010 9:25

Post » Czw lut 17, 2011 22:27 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Pixia pisze:A ja widziałam te obie czarownice na zdjęciu. :D
Dziewczyny szukam ok 1,5 rocznej kotki, wysterylizowanej na "wiochę" zdunowo. Pani ma domek, 4 letnie dziecko i duży teren wokół domu. I takie małe myszki.
Poszukiwana kotka jak najbardziej łowna ale z kartą pobytu w domu.
Macie jakieś propozycje?

sorry, że się wcinam, ale czy ogłoszenie jest dalej aktualne ? Bo miałabym kandydatkę, tyle że młodszą ( wg.weta VI.2010) ale niedawno wysterylizowaną.
Myślę, że by się nadawała, to jej historia:
Jest to koteczka jak najbardziej domowa, została wyrzucona i chora przygarnięta przeze mnie na początku grudnia w te okropne mrozy. Szła za nami i zabunkrowaliśmy ją najpierw w naszej budce dla dzikusków, niestety dostała takiego rozwolnienia, że nie kontrolowała tego i prawie siłą wzięłam ją do domu ( Tż twierdzi, że jeden kot nam wystarczy :cry: ). Rysia została wyleczona z sensacji żołądkowych, odrobaczona i zaszczepiona, 8.II była sterylizowana - czuje się świetnie, no i kończymy walkę ze świerzbem w uszach. Ja bym ją zostawiła, zwłaszcza, że zaczęły się dogadywać z moją rezydentką, ale po pierwsze nie mam siły walczyć z Tż-tem, a poza tym nie wiem ile kotka była na wolności ale ona bardzo chce na dwór. Mieszkamy na poddaszu i nawet nie mamy balkonu, a ona bardzo chce wychodzić, jest grzeczna, nigdy w domy mi nie nabrudziła, nie lubi być na rękach ale jest miziakiem, który przychodzi, udeptuje i głośno traktorzy. Taki dom wychodzący w bezpiecznym miejscu byłby dla niej rajem - ona wie co to wolność, ale jest pro ludzka i domowa. Czy łowna ? Nie mam pojęcia, bo nie mamy myszy, ale bawi się chętnie i sprawnie - zwłaszcza piłeczką więc nie powinna mieć kłopotu z myszą :D
Zapomniałam o wyglądzie: jest szara marmurkowa z brązowymi znaczeniami na grzbiecie, a brzusio ma rozkosznie karmelkowy (płowy) w czarne cętki, no i piękne zielone oczy, aha uwielbia oglądać telewizję - zwłaszcza animal planet.
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Czw lut 17, 2011 23:00 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Sedith pisze:Poduszka elektryczna raz, do wzięcia od ręki :) Daj znaka jak i kiedy Ci przekazać, od razu bym transporterek oddała (wypadałoby ;))

Dzięki :)

Jutro się jakoś umówimy :]
Na 15.00 Wito ma kroplówkę, trwa to dość długo, będę późno. Może w weekend?
W niedzielę jedziemy z nim na badanie do P. Garncarz, żeby serce mu zbadała.
Jutro będę wiedzieć więcej.
Obrazek Obrazek

e-dita

[poprzednia][następna]