Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 02, 2011 6:14 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

W schronie jest zamrażareczka....ale do innych celów!!!
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Sob kwi 02, 2011 11:52 Re: schron

W schronisku po dyzurze: kwarantanna: boks 3 bialo/bura kicia ok,ale zdecydowana milosniczka suchej karmy. Boks 6 burania wczoraj szczepiona-narazie brak apetytu i siedzi w kuwecie. Boks 7 czarny kocurek wczoraj kastrowany. Ma apetyt i jest ok. No i boks 2 maly sźantarzysta. Ślicznie je juniora Whiskasa natomiast suche nie za bardzó. Placzem wymusza branie na rece i pozniej sie bawi i gryźie. Za wysoka kuweta i sika w boks :(
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob kwi 02, 2011 11:55 Re: schron

Adopcje 3 koty wszystkie domowe myziaki :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Sob kwi 02, 2011 12:55 Re: schron

Dorota Wojciechowska pisze:Adopcje 3 koty wszystkie domowe myziaki :ok:

W środę były 4 kociaki.Czyli jeden pojechał do adopcji.Orientujesz się jakie zostały :?:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob kwi 02, 2011 13:44 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Jeśli nam sie uda po dyżurze w KCH to podjedziemy jeszcze do schronu.
Co do kuwety dla malucha w klatce na podlodze na kwarantannie jest kilka kuwet - może znajdziemy jakąś mniejszą. Chyba że Dorotka coś wymyśliła???
Czy wolontariusze jacyś byli??

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob kwi 02, 2011 13:52 Re: schron

Wolontariuszki w liczbie 4 byly. Z kuweta nic nie wymyslilam :oops: szukalam tych bialych plaskich co Piotr chyba w tamtym roku zalatyial ale ich nigdzie nie bylo.
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Sob kwi 02, 2011 13:55 Re: schron

Co do kotow na adopcji napewno byl plamek i bialo/czarny. I chyba taki drobniejszy burasek
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Nie kwi 03, 2011 9:02 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Dzwoniłam do Marty, jeżeli jeszcze maluszek jest do z chęcią wezmę go pod swoje skrzydła.
Problem polega na tym że na pewno nie na kociarnię takie maleństwo. Mam remont na chacie i dziś nie mogę go wziąć, dopiero jutro.
Zobaczymy czy mar_tika weźmie go do domu, jeżeli nie - to czy mógłby ktoś mi go jutro dostarczyć do pracy?
MIKUŚ

Post » Nie kwi 03, 2011 10:36 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Maluch został wczoraj wieczorem wyadoptowany.
Z kotką Krawatką (z adopcji)historia dość zawiła.Sprawdzałam zeszyt wpis jest że kotka została wzięta na sterylkę.Nie przez nas tylko jakaś pani ją wzięła.Obok w rubryce wpis oddana.Kota nie ma na kociarni 8O
Ewa jezeli możesz wyjaśnij to jutro telefonicznie jak nie to ja w środę spytam p.Basi o co chodzi

mar_tika

Post » Pon kwi 04, 2011 17:15 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Marta byłam dzisiaj w schroniskui tak:
maluszek ostatni trzeci poszedł w sobotę wieczorem na oświadczenie. Wzioł go pan z Dąbrowy Górniczej.
Widziałam kartkę podpisana z danymi pana.
Co do Adopcyjnego pomieszczenia to powiem tak. sama juz jestem głupia.
napewno w sobotę były 3 koty, ja mam kiepską pamięc i naprawdę nie pamiętam które.
teraz jeszcze mi się pomieszało bo nie pamiętam gdzie był Mikuś nr 24/38 a on ma w zeszycie adnotacje że wyadoptowany do Katowic 03.04.11 (i ja nie wiem czy to dla mnie nie był plamek)
W kazdym razie napewno w sobotę była tam tez biało czarna kicia.
A dzisiaj to już wogole matrix.
Na adopcjach dwa koty.wg numerków:
Plamka 19/34 bialo siwa kicia drobna
i czarny Dzwoneczek - przeniesiony z kwarantanny po odjajczeniu.

Na kwarantannie była:
Buraska nr 27/41 - miała wymioty w boksie i raczej nie jadła
i Gotte nr 26/40
Ewidentnie brakuje 2 kotów tych oddanych przez właściciela wyjeżdżającego za granicę o nr 23/37 - 2 szt. czyli 2 numerymiały taki sam nr 23/37.
Ich karty i ksiązeczki są w zeszycie nie ma żadnych adnotacji a kotów niema.
P. Basia ma to jutro wyjasnić z p. Olgą.

Natomiast w zeszycie kotka oddana do sterylizacji o nr 43/29 to jest mój podpis i my ja braliśmy do kociej chatki do sterylizacji i wróciła na wolność.
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon kwi 04, 2011 19:40 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Nie dzisiaj nie byłam w schronisku ,byłam wczoraj z Moniką jak zawsze 8O

Dorota z Adopcjami by się zgadzało z jednej str, bo w niedzielę też byly trzy koty
Bursztynka 22/37
Plamka 19/34 i Mikuś 24/38
Byc może Bursztynka i Mikuś zostały wyadoptowane w niedzielę po południu lub dziś do południa

Od środu brak Krawatki 23/37 i brak wpisu ze została wyadoptowana.Adnotacja jest że wydana na sterylkę jakiejś Pani i jest tej kobiety nr tel .Będę w środę w schrnisku to poprostu do niej zadzwonię.Mam wszystki koty pospisywane więc kot nie mógł sobie ot tak zaginąć :?

Dzwonka w niedzielę przerzuciłam na adopcje ponieważ był 48 godz po kastracji i niemiłosiernie się darł w boksie

Kwarantanna bez zmian

A kiedy tą kotkę brałaś na sterylkę?W niedzielę ostatni wpis w zeszycie był 28/42 i to były maluchy które znalazły domki

mar_tika

Post » Pon kwi 04, 2011 20:38 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

O matko 8O dziewczyny to ile kotów jest w schronisku na dzień dzisiejszy i które? kurcze jak schronisko nie potrafi zapanować nad ewidencją kilku kotów na krzyż które są w schronie to co będzie jak ich będzie dwadzieścia albo i więcej?

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto kwi 05, 2011 0:19 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

terenia1 pisze:O matko 8O dziewczyny to ile kotów jest w schronisku na dzień dzisiejszy i które? kurcze jak schronisko nie potrafi zapanować nad ewidencją kilku kotów na krzyż które są w schronie to co będzie jak ich będzie dwadzieścia albo i więcej?

oj terenia bedzie to co kiedys przeciez :oops:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Wto kwi 05, 2011 9:47 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

mar_tika pisze:A kiedy tą kotkę brałaś na sterylkę?W niedzielę ostatni wpis w zeszycie był 28/42 i to były maluchy które znalazły domki

na nastepnej stronie jest następny wpis i nr 43/29 z soboty- kot dziki my go wzieliśmy do sterylki - wrócił na wolnosc do współpracujących karmicieli
Ostatnio edytowano Wto kwi 05, 2011 14:00 przez Dorota Wojciechowska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Wto kwi 05, 2011 12:59 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Dorota Wojciechowska pisze:
mar_tika pisze:A kiedy tą kotkę brałaś na sterylkę?W niedzielę ostatni wpis w zeszycie był 28/42 i to były maluchy które znalazły domki

na nastepnej stronie jest następny wpis i nr 43/29 z soboty- kot dziki do sterylki - wrócił na wolnosc

to znaczy uciekł :? odwieźli go? przyjechał karmiciel? oni są niezrównani

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

[poprzednia][następna]