PAKT CZAROWNIC XV - trwa lipcowe głosowanie!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 14, 2010 6:49 Re: PAKT CZAROWNIC XV - mocne kciuki za olemichalska

Widzę,że zamiast po deszczu "towarzystwo" energicznie od rana do pisania...
Cisza jak makiem zasiał :wink:
pewnie wszystkie siostry zapracowane , bo ja na urlopiku :ryk:

I czekam na coraz to lepsze ma się rozumieć wieści od Oli :ok:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro lip 14, 2010 8:53 Re: PAKT CZAROWNIC XV - olamichalska po operacji - CZARUJEMY!!!

Mam nadzieję, że Ola ma dobrą opiekę i będzie coraz lepiej.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro lip 14, 2010 9:02 Re: PAKT CZAROWNIC XV - olamichalska po operacji - CZARUJEMY!!!

:ok:
Obrazek[b]

becia_73

Post » Śro lip 14, 2010 9:21 Re: PAKT CZAROWNIC XV - olamichalska po operacji - CZARUJEMY!!!

Ola napisała, że nadal boli i że nic nie widzi :(

Sol tak ma być?? Sol....... Napisz coś, Ty się znasz!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro lip 14, 2010 9:22 Re: PAKT CZAROWNIC XV - olamichalska po operacji - CZARUJEMY!!!

Też trzymam :ok:
Oby szybko się poprawiło :ok:

A u nas znowu kwiatki - zaczęłam używać furminatora i zauważyłam na niektórych włosach małe czarne kropeczki :twisted:
Zadzwoniłam rano do lecznicy i pogadałam z wetką.
Powiedziała, że jeśli te grudki zmieniają kolor pod wpływem wody (wczoraj namoczyłam i po roztarciu palcem zrobiły się brązowe) to raczej lokatorzy i trzeba jakiś preparat.
Zamówiłam na Allegro preparat Frontline w dużym opakowaniu z rozpylaczem, przy okazji popryskam mieszkanie.

Zastanawiam się tylko czy można nim smarować maluchy, ale wcześniej kociaki dostawały właśnie to, a były w podobnym wieku. No i czy wystarczy tylko opryskanie matki, jeżeli nie będzie pozwalała się doknąć - jak myślicie?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro lip 14, 2010 10:30 Re: PAKT CZAROWNIC XV - olamichalska po operacji - CZARUJEMY!!!

Najlepszy jest jednak spot-on, bo ze spryskiwaniem to jest roznie ,na sam odgłos psikania koty dają dyla.
Ja maluchy takie okolo 6 tyg tylko w jednym miejscu dotknęłam lekko końcówką wężyka od spryskiwacza i pchły padały az miło.
Na karku to zrobiłam.
Obrazek[b]

becia_73

Post » Śro lip 14, 2010 10:47 Re: PAKT CZAROWNIC XV - olamichalska po operacji - CZARUJEMY!!!

Becia, a to koniecznie trzeba na skórę?
Obawiam się, że mamuśka może nie dać mi się dotknąć.

Erin

Post » Śro lip 14, 2010 17:24 Re: PAKT CZAROWNIC XV - olamichalska po operacji - CZARUJEMY!!!

Vil, jesli operowana byla zacma i siatkowka jednoczesnie, to jest mozliwosc ze u oli dluzej to potrwa niz u mnie. Jeszcze zacmy nie mialam operowanej (a wnioskuje ze wymieniajac soczewke na sztuczna, usuwali zacme - powstaje przewaznie po operacjach galki ocznej, bo gdy sie dotyka podczas zabiegu soczewki oka, metnieje. czasami tez na skutek podawania lekow czy preparatow do oka - jak np w moim przypadku oleju utrzymuajcego siatkowke - tez to powoduje metnienie soczewki).

dajcie jej czas na ochloniecie, odpoczynek, oko jest bardzo wrazliwe i czasami potrzebuje po prostu wiecej czasu.

Olenko kochana trzymaj sie. jak bedziesz mogla napisz prosze cos wiecej - czy to byla witrektomia wewnetrzna, zewnetrzna? czy przykladali silikonem czy wpuszczali olej? czy byla duza zacma? pojawily sie zrosty podsiatkowkowe? jaki byl stopien zmetnienia soczewki?
Mnie od razu nie robili zacmy, najpierw musialam przechodzic z olejem w oku ok pol roku.
Olkaaaaa trzymaj sieeee babooo!! Zadawaj tysiace pytan, mecz lekarza - w koncu masz prawo wiedziec, niech Ci tlumaczy wszystko jak dziecku. moj operator swietnie tlumaczyl pewnej starszej kobiecie metode latania jej oka - wzial brzeg swetra tej pani i powoli pokazywal jak bedzie "dziergac" poszczegolne warstwy, tlumaczac prostym i powolnym jezykiem, cierpliwie odpowiadal na kazde pytanie... bylam w szoku. po spotkaniu z lekarzami na izbie przyjec w krakowie na okulistyce na Kopernika stwierdzilam ze nawet jak bede musiala stopem jezdzic na kontrole to w Krakowie do okulisty chodzic nie bede. Tylko Katowice, a jak bede zamozniejsza to moge jezdzic do mojego lekarza do Mikolowa i Warszawy, bo tam tez przyjmuje tyle ze prywatnie.

BEDZIE DOBRZE. Dosc off topu... wracam do pracy dzis siedze do 20.00....
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro lip 14, 2010 17:28 Re: PAKT CZAROWNIC XV - olamichalska po operacji - CZARUJEMY!!!

juz nieaktualne...
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro lip 14, 2010 18:17 Re: PAKT CZAROWNIC XV - olamichalska po operacji - CZARUJEMY!!!

Erin pisze:Becia, a to koniecznie trzeba na skórę?
Obawiam się, że mamuśka może nie dać mi się dotknąć.

Najlepije na skórę bo ten preparat podobno migruje na kocie http://www.psiaki.pl/sklep/product_info ... ts_id/1061
Powiem tak...nawet popiskanie coś daje ,ale to trzeba CHYBA 4 psikniecia a kociaka okolo 1,1 kg.(tak mi wet ostatnio mowil ).
I wtedy najlepiej wetrzec..co jak sie domyslam nie wchodzi w grę.A już sam odglos psikania naprawde nawet oswojonego kota potrafi sploszyć .. :( Dlatego jesli kotka da się podejśc np przy jedzeniu to można jej dac coś bardzo dobrego, co ją maksymalnie zaabsorbuje i wtedy najlepiej spot-on przylozyc do kota maksymalnie dotykając skóry nie siersci i poprostu wycisnac, to jest chwilka .
Ale najlepiej na karku,zeby nie zlizala. Przy takich dzikich dziczach , nawet polewalam kota malą ilością, ale zawsze w okolicach karku...takim fiprexem w sprayu prosto z odkręconej butelki .
Nawet mala ilośc na skóre zabije niepowołanych gości.
A jak kilka kotów to kupuję fiorex spot-on,
dla psa powyzej 40kg i dzielę w strzykawki po 0,8 ml i wtedy na kota;).To jest najbardziej ekonomiczne .

Trzymam kciuki za Olę.Wczoraj wieczorem też dostałam od niej smsa i nie były to informacje o pozytywnej treści :( ,ale miałam nadzieję,że to tylko taki stan po operacji i każda godzina to będzie tylko lepiej ...i tego się nadal trzymam :ok:
Obrazek[b]

becia_73

Post » Śro lip 14, 2010 21:08 Re: PAKT CZAROWNIC XV - olamichalska po operacji - CZARUJEMY!!!

Siostry mam prośbę coby potrzymać trochę dodatkowych kciuków- pojechałam dzisiaj po maleńtasa do schronu
Obrazek
i jeszcze dostałam 85 gram premii :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Śro lip 14, 2010 21:10 Re: PAKT CZAROWNIC XV - olamichalska po operacji - CZARUJEMY!!!

:ok: :ok:
:ok: :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro lip 14, 2010 21:18 Re: PAKT CZAROWNIC XV - olamichalska po operacji - CZARUJEMY!!!

A tak wyglądają razem
Obrazek
[URL=http://img685.imageshack.us/i/dscn1771.jpg/]Obrazek|
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Czw lip 15, 2010 6:48 Re: PAKT CZAROWNIC XV - olamichalska po operacji - CZARUJEMY!!!

Za Olę nieustające :ok: :ok: :ok:

Majencja, cudne :1luvu:
Pręgus przypomina mi 2 moje maluchy.

Becia, uważasz że spot on na skórę powinien wystarczyć?
Wczoraj kupiłam jedną tubkę, bo stwierdziłam, że maluchów też lepiej nie straszyć.
Dam im dosłownie po kropelce.

Erin

Post » Czw lip 15, 2010 7:05 Re: PAKT CZAROWNIC XV - olamichalska po operacji - CZARUJEMY!!!

Erin pisze:Za Olę nieustające :ok: :ok: :ok:

Majencja, cudne :1luvu:
Pręgus przypomina mi 2 moje maluchy.

Becia, uważasz że spot on na skórę powinien wystarczyć?
Wczoraj kupiłam jedną tubkę, bo stwierdziłam, że maluchów też lepiej nie straszyć.
Dam im dosłownie po kropelce.

A ile one mają?
ale moze poprostu podziel strzykawką i np wkropl im po 0.4 ml ,zalezy w jakim są wieku.
Ja mam dobre doświadczenia z tym preparatem wlaśnie ze spot-on.

A co u OLI ktoś wie? Jak ona się czuje, mam nadzieję,że kryzys powoli mija i coraz lepiej ...
Obrazek[b]

becia_73

[poprzednia][następna]