ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 09, 2010 16:30 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Layla -byc moze ds :-)

Nasi kandydaci do wsparcia finansowego

CZERWIEC:
1/ 2 Skrzaciki - info mercy
viewtopic.php?uid=7550&f=13&t=112135&start=0
Obrazek
2/ Kewin - info fiona.22
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=112265
3/ 3 maluchy - info fiona.22
viewtopic.php?f=1&t=105971&p=6056699#p6056699
Obrazek
4/ 3 maluchy z ul. Esperanto - info Never

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro cze 09, 2010 16:41 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Layla znów szuka ds- pilne str. 79

Never pisze:Chciałam zgłosić 3 ślepaczki, którą dziś rano zabrałam z ulicy Esperanto i zaniosłam do lecznicy..To kotki z tyłów Klifa, krówki, oczy tragiczne, gorsze niz te u kotków z Radlina.... Maluchy mają ok. 1,5 m-ca. jest jeszcze jeden z miotu, ma prawie dobre oczka, ale i tak wymaga leczenia, więc będę chciała tez go zabrac do lecznicy - jak wygram z karmicielką. Dla kotkow szukam też dt, nie powinny wrócić na podwórko po wyjściu z lecznicy, tym bardziej, jesli nie uda się uratowac wzroku :?
jutro wieczorem będę miala więcej informacji o ich stanie, poza oczami kotki chyba są zdrowe... sa malutkie i piszczą jak małe swierszczyki....

Never, czy kociaki będą miały wątek? Zrób im zdjęcia. No i ciekawe co wet powie o ich stanie
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Śro cze 09, 2010 18:47 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Layla znów szuka ds- pilne str. 79

dellfin612 pisze:
Never pisze:Chciałam zgłosić 3 ślepaczki, którą dziś rano zabrałam z ulicy Esperanto i zaniosłam do lecznicy..To kotki z tyłów Klifa, krówki, oczy tragiczne, gorsze niz te u kotków z Radlina.... Maluchy mają ok. 1,5 m-ca. jest jeszcze jeden z miotu, ma prawie dobre oczka, ale i tak wymaga leczenia, więc będę chciała tez go zabrac do lecznicy - jak wygram z karmicielką. Dla kotkow szukam też dt, nie powinny wrócić na podwórko po wyjściu z lecznicy, tym bardziej, jesli nie uda się uratowac wzroku :?
jutro wieczorem będę miala więcej informacji o ich stanie, poza oczami kotki chyba są zdrowe... sa malutkie i piszczą jak małe swierszczyki....

Never, czy kociaki będą miały wątek? Zrób im zdjęcia. No i ciekawe co wet powie o ich stanie

nie wim czy będą miały wątek, postaram się... jutro będę w lecznicy, moze zrobię zdjęcia... :(

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw cze 10, 2010 8:45 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Layla -byc moze ds :-)

ad. 3 do kandydatów, watek maluszków:

viewtopic.php?f=13&t=112425&start=0

ad. 2 Kewin

fiona.22 pisze:Kewin ma 3 lata. Jest jednym z kotów bliżej opisanym w tym wątku
viewtopic.php?f=1&t=111701&p=5998942#p5998942

Niestety Kewin ma uraz rogówki. W związku z tym "oszczędza" lewe oko. Z tego powodu doszło do lekkiego zaniku mięśni gałki ocznej i w efekcie oko cofnęło się. To z kolei spowodowało wywiniecie się powieki do środka. Rzęsy drażnią oko a kot ciągle chodzi z zapaleniem i zaropiały.
Na razie walczymy z zapaleniem za pomocą kropelek ale to nic nie pomaga.
Jedynym rozwiązaniem jest zabieg polegający na podwiązaniu chirurgicznym tej wywijającej się powieki.
Dlatego zwracam się z prośba o pomoc finansową na zabieg dla Kewina.
Obrazek
[

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw cze 10, 2010 9:30 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Layla -byc moze ds :-)

Byłam rano biegiem w lecznicy, zostawiłam kocura na odjajczenie i zdążyłam się tylko doweidzieć, ze male zyją. Ich brata, ktorego dzis chciałam zabrac na leczenie, nie znalazłam....

Never

Post » Czw cze 10, 2010 9:32 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Layla -byc moze ds :-)

ad. 1 można napisac , ze sa na dt u Budryska :
mercy pisze:
alessandra pisze:
KMagda pisze:Mam nadzieję, że kociaki coraz lepiej się czują?!

jeszcze w lecznicy czy juz u Budryska?

od wczoraj sa juz u BUDRYSKA
dołączyły do 14 innych maluszków :roll:
tzn na razie sa izolowane
apetyt maja ogromny, mixol bardzo im smakuje :)

mam prosbe jezeli ktos mogłby zakupic jakies jedzonko dla nich to Aga byłąby wdzieczna
mixol starcza praktycznie na 2 dni przy tylu dzieciaczkach
a maluszki jedza coraz wiecej

prosze pomozcie!

alessandra

Post » Czw cze 10, 2010 9:39 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- duuużo maluszków :( dt dla 3 pliss

kasia_czy pisze:Jesteśmy już w domu, Rudzia wybudzona, ale jeszcze trochę otępiała po narkozie.
Narazie leży na materacyku na podłodze.

Będę próbować integracji z kotami... Zobaczymy jakiego domku jej szukać :) z kotami czy bez

Poniżej Rudzia w kubraczku.

Obrazek

alessandra

Post » Czw cze 10, 2010 19:32 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- duuużo maluszków :( dt dla 3 pliss

15pietro pisze:
Pysia jest już ciachnięta, właśnie dochodzi do siebie po narkozie... i już w ekspresowym tempie opanowała wyskakiwanie z kaftanika. Rujkę przerwaliśmy hormonami. Jak wszystko się dobrze potoczy to za tydzień razem z Maćkiem gigantem będzie w nowym domu.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pysia to Burasia z 1 strony, czekamy na potwierdzenie, że ma domek :ok:
tak bardzo się cieszę , tyle przeszła ta malutka ....

alessandra

Post » Czw cze 10, 2010 20:25 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- duuużo maluszków :( dt dla 3 pliss

Dzisiaj Funiek przeszedł korekcję powiek na uszkodzonym oczku - gałka oczna nie urosła i górna powieka zaczęła zachodzić na dolną i wszystko się paprało. Przy okazji kocio został odjajczony ;)

Przed operacją
Obrazek

Po zabiegu
Obrazek
Misio [*] 9.07.2021,Bąbel [*]1.03.2020, Weron [*] 31.12.2014,Tysia [*]13.11.13, Bazyl [*]06.07.13, Dasia (Dakota) [*]18.06.13, Leon [*]10.12, Gabriel [*]19.11.2011, Majki [*]01.06.2011

Tysiek

Od: Czw lut 07, 2008 7:35

Post » Pt cze 11, 2010 8:18 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- duuużo maluszków :( dt dla 3 pliss

mam z rana dobre wiadomości: Layla pojedzie do domku do Kluczborka, jerzykowa będzie transportowała dziewuszkę, mam prośbę , gdyby ktos miał na zbyciu parę groszy, dołóżmy do paliwa dla jerzykowej, kawał drogi kobieta musi pokonać, ale dla Layli warto :ok:

Funiek po zabiegu będize dużo lepiej funkcjonował i się czuł, ta wiecznie drazniąca powieka i zapalenia to nie tylko dyskomfort ale zdrowie, mógłby stracic wzrok, wydobrzeje i będize miał piękne oczko :ok:
pamiętam Lemura u AgiPap, jak to wyglądao i jak po zabiegu funkcjonował, Aga, moze masz jeszce to
zdjęcie Lemura z wygojonym już oczkiem?

alessandra

Post » Pt cze 11, 2010 9:44 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- duuużo maluszków :( dt dla 3 pliss

a ja chcę zgłosic kolejne kotki do wsparcia - ślepe buraski z Miłej. wczoraj zlapałam 2, dzis koleżanki będa próbowały złapac brata. Oczy - tragedia.... :(

Gaota robiła im zdjęcia, wstawi pewnie w wolnej chwili. Czarnych z Esperanto nie iwdziałam, ale jedno zdjęcie zrobił wet, ma je gaota. kotki jeszcze z 2 tygodnie posiedzą w lecznicy, ale potem szukają dt. mają szansę na odzyskanie wzroku, ale przez ok. pół roku trzeba będzie im te oczy leczyć.... w tej sytuacji nie mogą trafić na podwórko, szukam dla nich dt!!!!

Never

Post » Pt cze 11, 2010 9:52 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- duuużo maluszków :( dt dla 3 pliss

viewtopic.php?f=1&t=109854&p=6066633#p6066633

Zdjęcia Miłasków i Esperantków - mało wyrażne, robione komórką, ale moze to i dobrze . Oczy czarnych to masakra... Buraski niewiele lepsze...

Never

Post » Pt cze 11, 2010 12:12 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- duuużo maluszków :( dt dla 3 pliss

apel , może ktos ma ważne a niepotrzebne leki dla maluchów z tego wątku:

viewtopic.php?f=1&t=111775&start=270

Zakocona pisze:Betta, z tego co wiem bluerat potrzebuje karmę dla swoich maluchów i krople do oczu; tobrex i difadol. Akurat takie mam.

i zgłaszam do wsparcia w czercu maluchy z Radlina, które sa tymczasowo u bluerat, jeden bezoczek i reszta moze do uratowania, ile ich jest , dopytam, takze poprosiłam o zdjecia; 3 maluszki z radlina są u fiony.22 juz w kandydatach, prosz ewziac pod uwagę jeszcze i te u bluerat

alessandra

Post » Pt cze 11, 2010 12:15 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- duuużo maluszków :( dt dla 3 pliss

by the way, Aga , jak stoimy z finansami na dziś, wiem,z ejeszce i bazarki sie niektóre nie pokończyły , ale ostatnio kiepsko z nabywcami, prosze, wrzućcie linki do bazarków, bedziemy polecać na forum, mamy sporo kandydatów, pieniazki potrzebne bardzo Obrazek

alessandra

Post » Pt cze 11, 2010 12:35 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-halo, ślepaczki nie śpią, pomagają :-)

niestety :(

15pietro pisze:alessandra, Pysia nadal szuka domu, Maciek też.
Do kompletu mamy też jednookiego Pysioklona do adopcji, zabranego od innej szalonej babci:
Obrazek Obrazek

alessandra

[poprzednia][następna]