K-ów, kociak wyleciał z IV p. i się zepsuł... dziwne ....;-[

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 28, 2009 18:01 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

lutra pisze:Kurka, szkoda, żeby koty nie miały domów z powodu zdjęć. Patka, Twój TŻ działa cuda, może zrobicie jakiś tour po DT, np. u Miuti jest 5 kotów do obfocenia, u Ogochy 3, u mnie Leon + Groszki-Nutki, u Marka ze 4, u Agi już sama nie wiem, ile.
Może jakoś znajdziecie czas w przyszły weekend, co?
Nieśmiało.

po prostu bardzo śmieszne, baaardzo :twisted:

Patka_ dzwoniłam, jestem z panią w kontakcie, parę rzeczy podpowiedziałam, ma wdrożyć w życie (nawet morfologii jej nie zrobiono czy biochemii tylko po jednym teście ogłoszono wyrok :evil: )

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro paź 28, 2009 18:53 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Aga, Barnaba też ma pozytywny test na bialaczkę, Marysia i maciek są załamani.
Do kogo ich wysłac?
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Śro paź 28, 2009 19:48 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Ja zupełnie z innej beczki. Gdzie najlepiej oddać koci mocz do badania? Chodzi o to by ciężar właściwy był zbadany na refraktometrze a nie paskami. I pytanie z ostatniej chwili: jak dużo musi być tego moczu? Udało mi się złapać, ale że chochelka jest półotwarta, zostało w niej tylko trochę moczu :roll:
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Śro paź 28, 2009 19:53 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Cudna Dasza:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Śro paź 28, 2009 19:58 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

lutra pisze:Kurka, szkoda, żeby koty nie miały domów z powodu zdjęć. Patka, Twój TŻ działa cuda, może zrobicie jakiś tour po DT, np. u Miuti jest 5 kotów do obfocenia, u Ogochy 3, u mnie Leon + Groszki-Nutki, u Marka ze 4, u Agi już sama nie wiem, ile.
Może jakoś znajdziecie czas w przyszły weekend, co?
Nieśmiało.

wstepnie potwierdzamy.

Wiem, gdzie mieszka Miuti, Marek i Aga, Ty sie przeprowadzilas?

Mam tylko ale? bo mam strasznie zasmarkana Fele, wiec uczciwie uprzedzam
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Śro paź 28, 2009 20:09 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Aniu co do miejsca to się nie wypowiem,bo robiłam Mopikowi kilka razy badanie moczu,ale jaką metodą to robili tego nie wiem.
Wiem natomiast ze powinno być go przynajmniej 15 ml czyli jak będzie duża szczykawka pełna to będzie ok.

Luterko..niestety ,ze względu na to że mój TZ wraca dopiero koło 22.30 do domu,a przed jego powrotem jestem uwiązana z dziećmi,to ustalilismy z Markiem że jednak nie pojedziemy dziś do weta.(No chyba że ktoś ma ochotę mnie wozić po nocy)
Jestem dobrej myśli że wszystko będzie ok bo maluchy się pózniej pobudziły,wyszalały jak dzikie zające(co prawda kicia-ta co się żle czuła,była troszkę bardziej spokojna)a potem poszły grzecznie spać..z tego co widziałam to już ją nie czyścilo,nie wymiotowała też już pózniej.
A ja tak i tak muszę jutro rano jechać do weta to od razu się dowiem co i jak.
Będę je obserwować dziś wieczorem,jak coś się będzie dzialo to najwyżej je spakuję i pojadę z nimi .
Reszta łobuzów ma się dobrze..tylko ta Julia.mam nadzieję że będzie ok.
Pozdrawiam.
Obrazek

maja215

Od: Nie lip 19, 2009 19:29

Post » Śro paź 28, 2009 20:10 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Kiciunie obsłużone wygłaskane
Najdziksza kotka w klatce chciała mnie zeżreć wtulając się
mrucząc i ugniatają łapkami jak wszczepiła się pazurkami
nie chciała puścić , ze strasznym wyrzutem w oczkach patrzyła na mnie
kiedy ją „ zaklatkowałem „ ona musi znaleźć jakikolwiek tymczas
Dwóm obmyłem oczka chociaż nie do końca
Jeden burasek strasznie miał zaropiałe ślepko udało mi
się go otworzyć ale jak mnie dojrzał od razu przydzwonił łapką
śpik mu wargę przebija a i tak fucy z drugim był problem
ale dopadłem zresztą on mnie też
Pomieszczenia były nawet czyste dużo roboty nie było
ręczniki namoczyłem
Resztka pokarmu mokrego w lodówce
Pokarm ,żwirek oraz kontener dostarczyłem Iwonie
w razie czego ma dzwonić jak mi powiedziała maluchy szaleją
brak objawów chorobowych być może to tylko chwilowe zatrucie
pokarmem
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Śro paź 28, 2009 20:11 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

mjs pisze:Cudna Dasza:
Obrazek
Obrazek

Daszeńka :1luvu: Śliczna, milutka (z malutkimi wyjątkami :wink: ) i bardzo mądra.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Post » Śro paź 28, 2009 20:23 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

maju215 - powiem Ci cichutko, że z anny09 taka Ania, jak z Ciebie Maja :lol:
Obrazek

mjs

Post » Śro paź 28, 2009 20:28 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

mjs może i tak..ale wiesz ja też ci powiem cichutko,że mam jeszcze problem z imonami ,a pytała ania,więc ani odpowiedziałam.. :wink: :)
Obrazek

maja215

Od: Nie lip 19, 2009 19:29

Post » Śro paź 28, 2009 20:30 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Zostały resztki Feliway z Wielopola? Pirat ma śródmiąższowe zapalenie płuc = leczenie na 2 miesiące. Przez ten czas nie będzie kastrowany. Pirat znaczy więc siedzi w kuchni, nie jest z tego zadowolony więc nową wyśpiewuje arie. Dlugo tak nerwowo nie pociągnę. Chcę wypróbować, jeśli działa to kupię nowy, ale szkoda mi 120 zł rzucac w błoto jak nie mam pewności.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Śro paź 28, 2009 20:31 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Skopiowałam Muchomorki i foty Oczka na Picasę w razie czego.

Patka_ czy dostałaś ode mnie pw w sprawie legowisk? Jeżeli możesz, to wyślij mi proszę nr konta.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Śro paź 28, 2009 20:42 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Akima pisze:Zostały resztki Feliway z Wielopola? Pirat ma śródmiąższowe zapalenie płuc = leczenie na 2 miesiące. Przez ten czas nie będzie kastrowany. Pirat znaczy więc siedzi w kuchni, nie jest z tego zadowolony więc nową wyśpiewuje arie. Dlugo tak nerwowo nie pociągnę. Chcę wypróbować, jeśli działa to kupię nowy, ale szkoda mi 120 zł rzucac w błoto jak nie mam pewności.

Akimo, z Wielopola został nowiutki wkład do dyfuzora. Miał wylądować na Kocimskiej, nie ma pojęcia, czy tam jest, Ty będziesz lepiej wiedziała.
Obrazek

mjs

Post » Śro paź 28, 2009 20:45 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

mjs pisze:
Akima pisze:Zostały resztki Feliway z Wielopola? Pirat ma śródmiąższowe zapalenie płuc = leczenie na 2 miesiące. Przez ten czas nie będzie kastrowany. Pirat znaczy więc siedzi w kuchni, nie jest z tego zadowolony więc nową wyśpiewuje arie. Dlugo tak nerwowo nie pociągnę. Chcę wypróbować, jeśli działa to kupię nowy, ale szkoda mi 120 zł rzucac w błoto jak nie mam pewności.

Akimo, z Wielopola został nowiutki wkład do dyfuzora. Miał wylądować na Kocimskiej, nie ma pojęcia, czy tam jest, Ty będziesz lepiej wiedziała.

Niestety nie wiem. Kto wie gdzie jest wkład ? Od Kinyi wzięlabym urządzenie. Chciałabym tylko wypróbować przez kilka dni czy warto kupić. Jesli zadziała to odkupię dla Fundacji.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Śro paź 28, 2009 22:05 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

U nas sennie :wink:
Obrazek

I Oczko solo :D
Obrazek

anna09

[poprzednia][następna]