EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 22, 2009 14:29 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

Mysle ze nie byl szczepiony. Nie wiem gdzie kastracja. DOgadamy sie:)

Bardzo sie ciesze ,ze ten kot odzyskuje spokoj:)
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Wto gru 22, 2009 15:55 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

filo pisze:To ja mam jeszcze kilka pytań technicznych (jutro rano pojadę do Przybylskiego z Ptysiem, żeby ustalić konkrety):
1. czy ktoś widział na oczy książeczkę Ptysia, czy też założyć nową?
2. czy ktoś cokolwiek wie o szczepieniach Ptysia (oczywiście przepytam doktora, czy coś ma w komputerze)?
3. czy Ptyś ma być w przyszłości kastrowany u Przybylskiego (nie ukrywam, że czekam na kastrację z utęsknieniem :twisted: )?
Ptyś jest w pełni obsługowy. Spokojnie poradzę sobie z podawaniem leków. Łazi mi wszędzie, gdzie go wpuszczę i pyskuje, że nie wszystkie drzwi są otwarte. Do tego rano dorwał się do miski Łasika (Łasik od dzisiaj jada na stole :roll: ).

załoz ksiazeczke, popros Monika o wpisanie do niej negatywnych testow FIV/FELV. To wazne do przyszlego szukania domu, wiele domow co chca sie dokocic zwracaja na to uwage.

Badania Ptysia i Balbinki ma Małgosia bo prosiłam o odebranie od weta, jakos sie z Gosia zgadamy i wezme od niej te jego badania krwi to Ci Monia podrzuce i bedziesz miec komplet.
Jak tylko bedzie mozliwosc to trzeba Ptysia ciachac, albo szczepic ( nie ukrywam ze wolalabym jednak to drugie)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Wto gru 22, 2009 16:00 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

Małgorzata Pękała pisze:Jowita te zdjęcia Filusia i Stefcia są mi jakoś znajome :lol: :wink:

no musza byc znajome bo jak mi je wyslalas to innego wyjscia nie ma :lol: :mrgreen:

Etka

Post » Wto gru 22, 2009 20:04 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

Etka pisze:Jak tylko bedzie mozliwosc to trzeba Ptysia ciachac, albo szczepic ( nie ukrywam ze wolalabym jednak to drugie)

Też uważam, że to by była właściwsza kolejność, ale jeśli nie opanuje kuwety lub zacznie znaczyć, to mam nadzieję, że zrozumiałe będzie, że nie mam ochoty na trwałe zniszczenia w domu. Na razie nie ma mowy ani o jednym, ani o drugim. Świsty w oddychaniu to była tylko oznaka nadchodzącego. Ptyś ma dorodny katar.
Wczoraj wieczorem przykryłam tapczan folią malarską. I całe szczęście. Po powrocie z pracy znalazłam na środku wielką kałużę. Żwirek w kuwecie Pana Smrodka gryzie. Postaram się kupić inny, tylko nie wiem kiedy, bo czasu mało, i nie mam pojęcia, jaki by mu się spodobał.

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Wto gru 22, 2009 21:04 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

kurcze ze on taki niekuwetkowy :(

Etka

Post » Wto gru 22, 2009 22:24 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

Etka pisze:kurcze ze on taki niekuwetkowy :(

skrajnie :( :( :(
właśnie sio poszło na szmatę leżącą pod drzwiami wejściowymi do wycierania naniesionego śniegu, a koopa do brodzika.... wietrzę.... cieszy tylko, że biegunki brak....

filo

Post » Wto gru 22, 2009 22:38 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

jeeezu, to jak on robił wcześniej? I gdzie? 8O Etka coś pisała (jakieś dwie strony wcześniej o Benku compact, chyba). Wiem, święta i te sprawy.
Biedny Ptycho, bo to nie jego wina...
(filo, jeżeli potrzebujesz jakichś pieniędzy na rzeczy różne-pisz od razu)
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto gru 22, 2009 23:39 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

Chętnie bym Wam Ptysia na żywo pokazała. Bo zdjęcia przekłamują. Co byście powiedziały, żeby na to spotkanko przyjechać do mnie? Wiem, że do mnie się jedzie przez morza i oceany i że to już pod tym drugim lasem, ale może?

Małe wspomnienie na dobranoc:
Przekopuję się przez stare wątki eksmitkowe i gdzieś w połowie maja licytowałyście się, która piękniejsza. Załączono kilka zdjęć. Moim zdaniem Zabers tą fotą wygrała:
Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

filo

Post » Wto gru 22, 2009 23:47 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

3 X TAK na spotkanie !!! (że sobie pozwole na aż 3 wykrzykniki)

prawda, że jestem zgrabna i rozkoszna? :ryk:
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Śro gru 23, 2009 0:40 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

cudo :1luvu:

Wydaje mi sie ze zolte podwozie Ptysia to wlasnie dowod na to ze kuwetke to wykorzystywal do lezenia. Bardzo mozliwe ze siedzial w tym co zrobil.
Kurde no. Mam nadzieje ze szybko zalapie. Najgorsze jest to ze on jest chory i wlasciwie to ani szczepic ani kastrowac.
:?
Obrazek

aga9955

Post » Śro gru 23, 2009 1:08 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

Dziewczyny

Zycze Wam
Gwiazdki najjaśniejszej,
choinki najpiękniejszej,
prezentów wymarzonych,
świąt mile spędzonych,
karnawału szalonego,
roku bardzo udanego.

Bardzo Dziekuje ze moglam Was poznac:)

Aga :s1:
Obrazek

aga9955

Post » Śro gru 23, 2009 9:59 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

zabers pisze:jeeezu, to jak on robił wcześniej? I gdzie? 8O Etka coś pisała (jakieś dwie strony wcześniej o Benku compact, chyba).

Benek compact jest chyba najbardziej tolerowanym żwirkiem przez koty..Może być problem z zapachowym Benkiem .Nie wszystkim kotom pasuje ten "wyperfumowany" dlatego sugerowałabym bezzapachowy.
Nie wiem czy to się przyda ale ... dla wielu z was pewnie to nie nowość.Co prawda metody te są stosowane w stosunku do młodych kociaków aby je przyzwyczaić do kuwety ale kto wie może warto spróbować.
Instrukcja obsługi : :P
1 . Wziąć kota wsadzić do kuwety i podrapać jego łapką w żwirku.
2. Obsikane miejsce wytrzeć papierem toaletowym i tenże wrzucić do kuwety ze żwirkiem.
3. Zamknąć kota z kuwetą w małym pomieszczeniu.

No kurka na pewno jest jakiś sposób aby przekonać Ptycha do kuwetkowania bo inaczej marne jego szanse na znalezienie w przyszłości DS. :cry:

Ola Widzę że w tobie gdzieś głęboko drzemie ciemna strona mocy Obrazek :P
Ostatnio edytowano Śro gru 23, 2009 13:40 przez Małgocha Pe, łącznie edytowano 1 raz
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Śro gru 23, 2009 12:27 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

Odwiedziliśmy pana doktora. Zalecenia lekarskie brzmią:
- odkarmić
- odchuchać
Dostaliśmy na wzmocnienie preparat ACS. Ulotkę przeczytam wieczorem, bo leciałam do pracy. Wszystkie antybiotyki odstawiamy. Mogę też spróbować robić Ptysiowi inhalacje na lepsze oddychanie (ciekawe, czy będzie mu się podobało? :? ). Proponowałybyście czym, bo doktor powiedział, że wszystko jedno co, coś ludzkiego z apteki. Ptyś ma zawalone tylko górne drogi oddechowe. Poza tym ok. Futerko na uszach odrasta, ale mam jeszcze smarować Clotrimazolem. W zeskrobinach nic nie znaleziono. Obcięte zostały też pazury mimo ogromnego sprzeciwu :twisted: (doktor miał olbrzymi problem, żeby go utrzymać, asystentka cięła 8O ) Nie kryłam swojego zdania na temat stanu kota. Mam książeczkę z wpisem testów. Prosiłam też o wydruk z komputera poprzednich wizyty (jest coś z maja), ale dzisiaj doktor nie miał podłączonej drukarki. Zapłaciłam 58 zł.

No i Ptysia trzeba zsocjalizować. To nie jest pierwszy kot, którego muszę nauczyć kuwety. Znam metody. U niego problemem jest to, że się boi żwirku (Benek bezzapachowy). Kupiłam po drodze Cat's Besta. Będziemy trenować różnymi sposobami. Najważniejsze, żeby załapał istnienie kuwety. Nawet pustej.

filo

Post » Śro gru 23, 2009 16:07 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

Umówiłam się już z filo. Dziś przelewam za wizytę u weta.

zabers

Post » Śro gru 23, 2009 22:19 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

Banalnie, ale szczerze (nigdy nie byłam dobra w tzw. tekstach okolicznościowych) wesołych świąt - odpocznijcie przede wszystkim (róbcie, co chcecie, jedzcie, co Wam smakuje, miejcie w nosie presję otoczenia, bądźcie wyrozumiali dla innych i nie rezygnujcie z choinki - a niech Wasze koty też coś z tych świąt mają :lol: ).
A teraz słodki obrazeczek Obrazek

zabers

[poprzednia][następna]