Sfinksia Fredzia dziękuje za wsparcie!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 23, 2009 14:53 Re: Sfinksia Fredzia dziękuje za wsparcie!

Chantal10 pisze:Jeszcze chociaż 3-4 tygodnie żeby poczekał. Trzymam kciuki i życzę Formicy i Maleństwu wszystkiego dobrego.

Hmm... z tego co wiem to jednak lepiej teraz (7mc) niż za te 3-4 tyg. (8mc).. no ale może coś pokręciłam :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt paź 23, 2009 16:06 Re: Sfinksia Fredzia dziękuje za wsparcie!

pokręciłaś

Oby Formica została jak najdłużej w dwupaku :ok:

Marsjanka

Od: Pon sie 09, 2004 19:09

Post » Pt paź 23, 2009 16:10 Re: Sfinksia Fredzia dziękuje za wsparcie!

nie pokręciła... jak już ma być wcześniak, to naprawdę lepiej w 7 miesiącu niż w 8 :roll:

ale my trzymamy kciuki, żeby bobo wstrzymało się do grudnia - chociaż do mikołaja niooo :ok:
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Pt paź 23, 2009 16:27 Re: Sfinksia Fredzia dziękuje za wsparcie!

Granula pisze:nie pokręciła... jak już ma być wcześniak, to naprawdę lepiej w 7 miesiącu niż w 8 :roll:

słowo daję, że to stary bzdurny przesąd - rozmawiałam z wieloma ginekologami-położnikami i żaden tego nie potwierdza

Marsjanka

Od: Pon sie 09, 2004 19:09

Post » Pt paź 23, 2009 16:37 Re: Sfinksia Fredzia dziękuje za wsparcie!

Marsjanka pisze:
Granula pisze:nie pokręciła... jak już ma być wcześniak, to naprawdę lepiej w 7 miesiącu niż w 8 :roll:

słowo daję, że to stary bzdurny przesąd - rozmawiałam z wieloma ginekologami-położnikami i żaden tego nie potwierdza

upierać się nie będę, bo gdzieś to właśnie "zasłyszałam" :mrgreen: a że dzieci nie mam, więc doświadczenia w tych sprawach tym bardziej
ale słyszałam całkiem mądre wytłumaczenie tej tezy, tylko niestety już nie pamiętam :roll:

podtrzymam mimo wszystko moje kciuki za grudniowego mikołaja chociaż :ok:
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Pt paź 23, 2009 16:52 Re: Sfinksia Fredzia dziękuje za wsparcie!

Za całokształt :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

SARCIA

Od: Sob mar 08, 2008 16:59

Post » Pt paź 23, 2009 17:09 Re: Sfinksia Fredzia dziękuje za wsparcie!

Witam!
W imieniu formici dziękuję wszystkim za mentalne wsparcie w trudnych chwilach.
Póki co utrzymuje formę dwupaku i mamy nadzieje, tak dotrzymać przynajmniej do początku grudnia, a jak będzie czas pokaże.
Na razie nie ma żadnego zagrożenia dla dziecka, ani mamy.

Wracając do tematu, Fredzia została teraz pod moją opieką i staram się temu sprostać jak tylko mogę.
Kał zaczął się nieco formować, choć ciężko mówić o jakimś większym przełomie. Najważniejsze, że apetyt jej dopisuje.
Dalej wymaga "dowadniania" za pomocą kroplówek, ale znosi to dzielnie.
Postaram się na ile starczy mi czasu informować co i jak z naszą podopieczną.
Pozdrawiam
Piotr

Kefawet

Od: Pt paź 23, 2009 16:57

Post » Pt paź 23, 2009 17:20 Re: Sfinksia Fredzia dziękuje za wsparcie!

Witaj Piotrze:D

Lepiej powiedz, czy będzie syn czy córa!
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Pt paź 23, 2009 17:55 Re: Sfinksia Fredzia dziękuje za wsparcie!

Satoru pisze:Witaj Piotrze:D

Lepiej powiedz, czy będzie syn czy córa!

Będzie Nataniel :D
No ale to jest wątek Fredzi, więc proszę trzymajmy się tematu.
Zawsze można wysłać PW.

Kefawet

Od: Pt paź 23, 2009 16:57

Post » Pt paź 23, 2009 18:24 Re: Sfinksia Fredzia dziękuje za wsparcie!

o Piotr :) Pamiętaj jak czegoś będziesz potrzebował,dzwoń nie mam daleko :wink:
Wygłaskaj Fredzię :)
Gosiara

Post » Pt paź 23, 2009 18:37 Re: Sfinksia Fredzia dziękuje za wsparcie!

ufff... najważniejsze że z Formicą i maluszkiem wszystko ok.
Mama troszkę poleży, pooszczędza się, to maluszek poczeka do przepisowego terminu. w końcu gdzie mu będzie lepiej, niż w maminym brzuszku :)
trzymam kciuki ogromniaste :ok:
(ja ciągle 26 TC) :wink:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Pt paź 23, 2009 22:28 Re: Sfinksia Fredzia dziękuje za wsparcie!

Czyzby kolejny wet w rodzinie sie szykowal? :D Ktos tu pisal, ze maly ma sie nie spieszyc z przyjsciem na swiat, poki Fredzia nie przytyje... Dobre! :ok: Mam nadzieje, ze Formica jest przynajmniej pod tak dobra opieka, pod jaka Fredzia byla przy niej (i mam nadzieje, ze "zastepstwo" spisze sie rowniez na medal) :)

Formica, ty teraz skup sie na sobie i dzidzi, Fredzia na pewno za Wasze zdrowie trzyma lapki, my trzymamy :ok:
O nic sie nie martw! :)
Fredzia :ok: cos mi sie zdaje, ze powoli coraz lepiej z Toba, wiec moze wreszcie zaczniesz przybierac na wadze, co? :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt paź 23, 2009 22:37 Re: Sfinksia Fredzia dziękuje za wsparcie!

Formica, trzymam za Was kciuki ! wielkie ! opowiedzcie dzidziolowi o Mikolaju :) Teraz bez sensu się śpieszyć :))
Fredzia tez trzyma, obiecala w sekrecie że przytyje, żeby Ci nie przysparzać zmartwień ;)
Sciskam Was mocno !

Marsylka

Od: Pt sie 19, 2005 14:39

Post » Pt paź 23, 2009 23:51 Re: Sfinksia Fredzia dziękuje za wsparcie!

Marsjanka pisze:

Nie nazwalabym tego bzdurnym przesadem - w 7 miesiacu dziecko jeszcze nie ma wyksztalconych w pelni pecherzykow plucnych. W 8 miesiacu nastepuje ich rozrost i dosc gwaltowne dojrzewanie. Jesli dziecko urodzi sie przed tym procesem, w miare spokojnie dojrzeja poza lonem matki. Oczywiscie na ile to mozliwe w takiej sytuacji, mozna to kontrolowac medycznie. Przerwanie tego procesu spowodowane porodem moze prowadzic do komplikacji w rozwoju dziecka, roznych zaburzen itp.
Corka mojej kolezanki urodzila sie w 7 miesiacu, poprzez cc i taka informacje dostalam od niej a ona od swojego lekarza. Podobne tez zdanie wyrazala jedna z pan prof. prowadzaca nam zajecia na studiach... wiec raczej nie moze to byc przesad, bynajmniej nie bzdurny :)

Piotrze, bardzo dziekujemy za informacje. Pozdrowienia dla Kasi i Nataniela przesyla Krakow:)
I trzymamy kciuki za Fredzie :1luvu:

Edit: literowki.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Sob paź 24, 2009 9:34 Re: Sfinksia Fredzia dziękuje za wsparcie!

Nieustające kciuki za Fredzię :ok: Za Formicę :ok: i Nataniela :ok:

Jestem przykładem dziecięcia urodzonego w 7 mcu ciąży lat temu - ho ho i jeszcze trochę, to "50" w nicku o czymś świadczy :mrgreen: (więc i medycyna stała wtedy na zupełnie innym poziomie), chorowałam w dzieciństwie jak każde inne dziecko, przepisową wagę osiągnęłam w połowie podstawówki, wyrosłam na dużą dziewczynkę i kobietę. Po wcześniactwie śladu nie było bardzo szybko 8) Oczywiście Formico niech Nataniel nie bierze ze mnie przykładu :evil: Dwupak zdecydowanie lepszy póki co :!:
Aaa - moja waga urodzeniowa to 1,950 kg :P
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

[poprzednia][następna]