Kiki022 pisze:PcimOlki pisze:Luszaar pisze:....
Aaaaaaaaaaa, zjadło mi część zdania, sorry, zaraz poprawię. Chodzi o oczywiście o obowiązek zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa, a nie obowiązek popełnienia przestępstwa.

Heh...a ja palę rdzenie nad "spolecznym obowiązkiem popełnienia przestępstwa". Doszedłem już do tezy, że społeczeństwo, aby czuć sie bezpieczne, musi mieć Policję. Brak przestępsw może skutkować redukcją bliską stanu likwidacji, więc kazdy obywatel ma obowiązek popełnienia jakiegoś przestepstwa w ciagu określonego przedziału czasu.

Kiki022 pisze:.....
Kotek masakrycznie cierpiał a ktoś miał niezły ubaw z tej rzezi. nie można tej sprawy tak zostawić.
Możesz podeprzeć domniemanie?
Moje domniemanie jest jak najbardziej wzruszalne. A wnioskuję tak po samym artykule... jeśli ktoś torturuje kotka i nawet go nie dobija tylko kot sam wykrwawia się na śmierć to widocznie ma z tego przyjemność bo ja inne opcji nie widze....
No to zauważ, że autorka artykułu, to ta sama osoba, co autorka wątku. Jeśli jej domniemania okazałyby sie fałszywe, automatycznie twoje równiez. W takim przypadku, na podstawie tego artykułu, można pociągnąć autorkę do odpowiedzialności za zniesławienie, w szczególności za część: "Wywiad środowiskowy......". Podziwiam głupi pęd do pchania się w kłopoty.
Powyższe mozna przetłumaczyć tak:
Pani Emilio, apeluję o więcej rozwagi w głoszonych poglądach, albowiem, ani ja, ani zapewne pozostali forumowicze, nie chcieli by widzieć pani na ławie oskarżonych. Pośrednio taka sytuacja odbiła by się również na zwierzętach pod pani opieką. To nie ma sensu. Przynajmniej dla nich należało by powstrzymać emocje.